Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Sevgili çıtır anneler, moralim çok bozuk,
doğumdan sonra kaç kilo verdiniz, nasıl verebildiniz, söyleyin de ben de biraz moral bulayım

slm çıtırlarım,

ne yoğun ne bitmeyen bir gün allahım,

erken ama yediklerimi ve yiyeceklerimi yazayım

sabah:1 tane sade açma (hastanedeydim)

ara:1 kupa yeşil çay 5-6 tane taze fındık

öğlen: yarım kase mercimek çorba,1 tane kıymalı kabak dolma üstü yoğurt,yarım tabak makarna,5 parça kavun

şimdi:1 elma yedim

yanımda fındık ve bahçe salatalığı var 6 ya kadarda onları yerim,

iş çıkışı kızımın okul eksiklerine bakmaya gidicem eve geç gideceğim için başkada bir şey yemem sanırım,

aslında menüm az akşamda bi şeyler yemem lazım ama,kilo hızım çok yavaş ve benim gücüm yok bir an önce verip korumaya geçmek istiyorum

en en fazla akşam 1 tane nektari yerim,

aç yatmam lazım artık

Kizceler sabahtan beri ev isiydi yemekti kosturuyorum halbuki bu saatlerde ne guzel yuzuyo olucaktik
Misafir gidince mutfagi evi toparla sonra da yarin gidicez nasipse
Mevcancim sana da cok gecmis olsun tatlim iyilesmene sevindim disin de bitti ohh ne guzel bir de biraz kilo versen dugune citir teyze olarak hazir olcaksin
Aksami hafif kapatmanin odulunu alcaksin merak etme canim
Sukrancm sen nerelerdesin hersey yolundadir umarim elff zaten malum kosturuyor Allah kolaylik versin
Sehraa ne o kiz gorunmuyon gene hani bizi birakmiycaktin.

çok saol ösgemm,dişim bitti şükür artık soldan soldan poz vermekten kurtuldum

grup olduğumuzdan beri akşamları minumuna indirdim umarım cumaya yüzüm güler,

aslında çok kilolu durmuyorum,yüzüm felan çok küçük tek sıkıntım az basen ve simitimin olması,beni kilolu gösteren o,korse giysem süper duruyorum ama korse ile kendimi kandırmak istemiyorum,aslında buraya foto koymak istiyorum görmeyenlerde beni yorumlasın diye yüzüm nasıl saklanır bilmiyorum

yarın bizim içinde bol bol yüz,

herkes işte güçte sanırım ben gidiyorum millet geliyor,muhabbete kalamıyorum ya

Naz aramıza hoşgeldin. Kuzun kaç aylık ya da kaç yaşında. Emziriyorsan çok daha kolay kilo verebilirsin. Ben doğumdan 3 ay sonra şu anda yediğimden daha çok şey yiyerek 2 ayda 8 kilo verdim. Ama şimdi veremiyorum. Tabi yaş d çok önemli bir faktör.
Özge çok kolay gelsin canım. Yarın bol bol yüz. Anan yediklerine de dikkat et
Mevcan çok geçmiş olsun. Ben senin çok kilolu olduğunu düşünmüyorum.
Menüm gelsin
08:30 3 çeri domates, salatalık, 3 zeytin, 1 kk peynir, 1 dilim ekmek
10:'30 1 küçük salkım üzüm
12:00 4 adet parmak büyüklüğünde köfte, yoğurt, 3 kare karpuz
16:00 3 adet küçük yaz elması
18:30 2 yk fasulye , 2 yk makarna. Çokça salata
Evde spor yapmıcam bugün dışarı çıkıp yürürüz.
Yoldaşlar nerdesiniz...

kızalr çok yorgun ve halsizim.. koşturup duruyorum boş işler için..

menumü yazıp çıkıyorum..

7,00
bir yumurta zeytinyağla pişmiş
bir dilim tam buğday
5 zeytin
domates salatalık

9-12 arası: 4 tane küçük yeşil elma
yeşil ve siyah çay

14,00: 2 tane peksimet tarzı susamlı tatlı tarzı birşey..
az şekerli türk kahvesi
1 salatalık

16,30: bir şekerli türk kahvesi

20,00: domates salatalık
büyük bir tabak çorba..

çarşıda bir saat kızımla yürüyüş..
iş güç koşturmaca.. misafir ağırlama.. mutfak dolaplarını boşlatma.. falan.. anlayacağınız dolu bir gün ama ama dünya şleri işte..

kib.. kızlarrr

Kızlar daha yeni yen kendime gelmeye çalışıyorum 2 de oğlumu uyuttum. Tam yerine yatırdım MİGDEME Bİ AGRI GRİDİ BULANTI ve lavobadan 3.buçuga kadar çıkamadım.Nazar olmuşumdur diyerek kendimi okudum okuttum yok yok ağrılar giriyor bir titreme geldi vs...hastanede serum yedim.Tam eve geldik sabah 6 da uyurum bi güzel dedim.Bi üşüme yorgan fayda etmiyor zangır zangır titriyorum.Etlerim kemeiklerimden ayrılıyor ağrıdan.Agla agla eşim işe giderken tahlil verdim.Bişi çıkmamış ilaçta vermemiş drKola gazoz sıvı tüketsin demişAma ısıtmalanıyorum bi yandan wcden çıkamıyorum bulantı cabası kemiklerim agrıyr ve ilaç vermiyorHem annem hem kv geldi saolsun.Ogluşa benle ilgilendiler.Annecim bütün vücudumu ovdu masaj yaptı ara ara daldım uykuya ama 15 dk felan.Neyse çok uzattım herşeyin başı sağlık bunu bi kez daaha anladım

BUGÜN:

nane limon
1 bardak kola
1 türk kahvesi
25 kuruşluk balık kraker
biraz çubuk kraker
1 ayran ve 1 minik haşlama patates
şimdi 2 bardak gazozun içine limon sıktım ve 2 minik patatesle yedim.

Bunları bile annemin ağzıma tıkıştırmasıyla zorla yedim.Kızlar ve ortilerim bu hafta verimli olamdım.Size fazla zaman ayıramadım lüften beni affedin.Geçmişe bakayım ama yazamıycam.Hepinizi seviyorum vede 1. bizim grup diyorum

Kuzucum 20 gün sonra yaşını dolduracak inşallah :) emzirmeyle kilo veremedim hiç, yememe dikkat etmedim bir de kışa denk geldi oğluşumun ilk ayları pek hareketsiz geçti kilolar üstümde kaldı bu arada yaş 31 :) ben hâlâ mucize bekliyorum, yani çok inanmam lazım başladığım işe :)

Ebrucum cok cok gecmis olsun yaa ne olmus sana oyle ins. En kisa surede toparlarsin kv ya da annen birkac gun daha oglusla ilgilendin sen iyice dinlen sagliktan onemli bir sey .var mi ??
Dr ilac vermemesi de enteresanmis psikolojik diye mi dusundu dicem de onca aci cekmissin bari onu dindircek birsey verseymis
Nazevren canim hepimiz ayni yoldan gectik dogumda alinan kilolar sonrasinda emzirme doneminde yasanan mide kazintilari tatli krizleri ve geldikce gelen kilolar ben kendimi taniyamiyordum esimin kiyafetlerini giymeye baslamistim artik normalde 36 38 beden gelip giderdim o donem 44 beden oldum hicbirseyim olmuyor almakta istemiyorum o zaman kiloyu kabullenmis olcaktim cunku ben de 1 2 basarisiz denemenin ardindan bir basladim 5 5.5 ayda 15 kilo vermistim 36 beden olmustum gecen yaz simdi malesef gene aldim 8 kilo var vermem gereken topikteki arkadaslarla beraber iyi bi iletisim kurduk ve birlikte destekle verdik sen de umutsizlige asla kapilma olmucak deme 50 60 kilo veren insanlar var sen mi veremiyceksin
Kizceler sabah erkenden 05.00 gibi yola cikcaz misafirlerim gitti kizimi uyutup evi topluycam bavullari kontrol edicem cok yorgunum isim biter bitmez uyucam ins.

MEnum
10.00
1 dlm ekmek
Kk peynir
2 banim recel
Yarim seftali
Yesilcay
13.30
1 dlm kek
15.30
Nescafe
2 bitter
18.30
2 kasik pilav
1 kucuk dlm ekmek
2 y.k taze fasulye
Cacik
Kola
21.00
Cayla 1 dlm kek
2 top dondurma menum kotu farkindayim
Deniz donusu gunum ve esimin ameliyati var onlari bi atlatayim normale donucem ins. yuruyuse basliycam burda ustalar falan gitsinde rahat rahat yururum

Özgecim iyiyim herşey yolunda. dün kardeşim geldi onunla vakit geçirdik akşama kadar. Askerden döndüğünden beri bana gelememişti. Oturup lafladık biraz. Bilgisayarımda virüs vardı onları halletti sağolsun. Akşam da onunla beraber annemlere bıraktı eşim bizi. 2 gündür annemlerdeydim. Laptop kardeşimdeydi yine. nete giremedim. akşam döndüm evime. Siz de misafirlerinizi uğurlamışsınız canım. Kızın daha iyidir umarım. Bi de eşin ameliyat olucakmış. Hani yürüyüş önermişti doktor. Demek ameliyattan başka çare kalmadı. İnş daha iyi olur. Çok geçmiş olsun.

Ebrucum geçmiş olsun. Noldu sana ya, dikkat et kendine. Bu olanlar soğukalgınlığı belirtilerine benziyo. Orda hava nasıl bilmiyorum ama eylül ayındayız havalar soğumaya başladı. üşütmüş olabilirsin. Doktorun teşhis koyamamasına, ilaç vermemesine ben de şaşırdım. Nane limon içmeye devam et. Kendini sıcak tut. Terleme içindeki soğuk algınlığını atıyo. İnş bişeyciğin kalmaz.

Nazcığım hoşgeldin öncelikle. Benim de bebeğim var. 10 gün sonra yaşına girecek. Doğumda 71 kiloydum. Emzirmekle kilo veremiyorum ben de. Ama beslenmeye dikkat ederek, spor yaparak gidiyo kilolar inan. Hiç de moralini bozma. Doğumdan hemen sonra 6 kilo verdim. Bu topiğe katıldığımdan beri de 5 kilo verdim 40 günde.

Annemlerde diyete uygun bişeyler yoktu yine. Ben de herşeyden azıcık yemeye çalıştım. Bugünkü menüm.

Kahvaltı 1 sucuklu yumurtanın yarısı
2 dl ekmekle yağsız sucuklu tost
2-3 çay kaşığı reçel, şekersiz çay

ara 1 dilim elmalı turta
şekersiz çay

Öğlen 1 pide 1 bardak ayran ( Baba niye aldın ki şimdi bunları? )

ara 1 küçük salkım üzüm 2-3 bisküvi
şekersiz açık çay

akşam 2-3 yem kaş kıymalı patates yem.
3 y.k pilav 1 bardak ayran

1.5 lt su
spor 30 dk markete yürüyüş

Ooooooffff offff çok keyifsizim bugünkü menü hiç istediğim gibi olmadı. Annemlere 15 günde bir mi gitsem acaba? Hiç kendimi tutamıyorum orda yaa. Israr eden de yok üstelik. Noooldu bana böyle. Özgeeee Elfff birazcık kızın bana artık lütfen. İstediğim şeyler bulunmasa bile daha da az yemeliydim. Neyse cumaya kadar işi daha sıkı tutarım ben de.

Sevgili çıtır anneler, moralim çok bozuk,
doğumdan sonra kaç kilo verdiniz, nasıl verebildiniz, söyleyin de ben de biraz moral bulayım
Moralini bozma canım evladının rızkını kesmeden tatlıyı ve yağlı şeyleri kısarak bol su içerek verirsin neden veremeyesinki !!Bende 8 aylıkken başladım ve verddim.İsteyen ehrkes verebilir bunu unutma
Ortim menün yine mevvvvv kokuyorBişi merak ediyorum.Hiç eşinle kızın akşam yemeği yerken canın çekmiyor mu?Yada ailecek bi tek akşam yeniliyor buna özenmiyor musun?Akşamları hafif kapatmana hastayım
Özgecim hep koşuşturma halindesin iyi dayanıyor bünyen!
Yine papatya menüsü
Valla ortimsin diye demiyorum ama menünü çok beğendim canım

Saol arkadaşım .İyi sayılırım ama wc olayı devam ediyor ne içtimse ne denediysem bitmiyorSalgın olsa tahlilde mikrobik bişi çıkardı sanırım.Dün uykusuzluk ve son zamanlarda kafama çok taktığım bazı şeyler vardı acaba sinirden migdem ağrıyor olabilir mi?
Meenünü hiç beğenmedim sende farkındasın zaten.Kolaya bende tatilde alışmıştım.Ama şimdi bugün hariç içmiyorum evede almıyorum yne!Tatilden dönüşte bomba gibi bekliyorum seni.Selin nasıl iyi mi?İnş. tatiliniz keyifli geçer hayırlı yolculuklar canım

Saol canım benim.Acaba migdeyi mi üşüttüm:44:Bi agrı migdeme saplanıp nefesimi kesip tekrar aşağıya iniyor ve ben wc ye:26:Bu gecede kötü olursam başka hastaneye gidicem.Yakın diye dayanamıyorum ağrıya diye bu hastaneye gidelim dedim eşime.İnş. geçer canım çğnkü oğlumla bile ilgilenememek beni ayrı üzüyor

Kizceler kizim bi turlu uyumak bilmedi esim de meyve istedi hazirladim yedi falan sonra uyudular ben de basladim ise 2 makine bulasik yikandi onlar cikti yerlestir toz al vileda yap dus al bu saat oldu hic uyumadim dahs ve uyuyamam da zaten esimin dukkan sahibiydi bize gelenler sabah 05.30 gibi ucaklari kalkiyor onlari havaalanina goturcez ordan da denize yolda uyurum artik.
Ebrucum bunyem ve psikolojim iflas etmek uzere kosturmaktan cok yoruldum inan ki bir de bunca emegimin sonucun da esime yorgunum deyince napiyon ki sanki diyor ya oturup icin icin aglayasim geliyor.
Selin biraz daha iyi atesi dustu cok sukur ama cok mizmiz ve hala keyifsiz halsiz gecicek ins. Canim saol
Kola konusunda cok haklisin 1 bardagi 13 kesme seker ama iste iciyorum bile bile kutu light iciyorum aslinda ama o da bitince normal varsa yine hayir demiyorum su illetten biran once kurtulmamiz lazim esimle.
Sana da ayri uzuldum kolay degil migde agrisi bi yandan ilgilenmen gereken bi yavrun var ins. Hemencecik toparlanirsin canim olmadi baska dr gidersin kafana da birsey takma hicbirsey sagligindan onemli degil canim
Sukrancim insan evinde olmayinca duzeni illaki kaciyor ama iste 2 3 gunluk misafirkikte kilo olarak bizi 1 2 hafta geriye atiyor ben hep soyle yapardim tartiyi dusun ve yeme ne kadar az kilo cikacagini dusun yesen de .5 dk sonra tadini hatirlaymican nasilsa derdim( sehraa derdi bunu bize)Belki ise yarar
Bu arada esim dizi icin kontrole daha gitmedi canim dizinin de iyilesmedigini soyluyor o ayri zaten
Ameliyat ayin 10 unda burnundan olucak on ve arka tarafta et varmis nefes almasini engelliyomus dr sen nasil nefes aliyon boyle demis ondan dolayi ameliyata karar kilmislar canim.

günaydın çıtırlarım,topiğimiz dün biraz sessizmi kalmış ne:44:

ösgem eşine çok geçmiş olsun,o lanet et nefes almayı ne kadar zorlaştırır bunu abimde yıllarca gördüm,aldırdı ve kurtuldu darısı eşine olur inşallah,

eprumm geçmiş olsun bebeğim,havalar çok aldatıyor insanı aman ha dikkat,akşam yemeğini sormuşsun canım,şöyle açıklayayım sana zamanında akşam yemek yüzünden kilo aldım ben, eşim 8-9 arası evde olduğu için hep o saatte yenirdi yemek,kilo verme serüvenimde akşam yemeğini salataya söğüse bıraktım bende,eşim annesine uğrayıp kızımı alıp eve geliyor o yüzden mutlaka haftada 1-2 gün annesinde yer,kalan 5 günde haftasonu dahil sofraya hep beraber otururuz,ben önüme sadece işte o gün ne yiyeceksem onu alırım eşimle kızım normal yemek yer,ilk başlarda canım çok çekiyordu ve eşimde kızıyordu ama ben 1 senedir çoğu akşamı böyle geçiştirdiğim için onlarda alıştı,

bir örnek verecek olursam

dünkü menüme aynen uydum ama akşam ufak bi deişiklik oldu

bir gün önce mercimek çorba,peynirli börek,puding ve fırında kıymalı dolma biber yapmıştım,

dün tabağıma bolca salatalık,az domates ve 2 lokmacık boyunda 1 tane dolma biber aldım bunları yediğimde saat 8.30 du

pudingi ve böreği eşim yanımda löpür löpür götürdü ha canım çektimi elbet çekti ama 3 kilom var onu vermeden yemiycem,

son olarak şunuda ekliyim pazar günleri akşam yemeğimiz 5-6 da yenir (eşim yatarken yine yer ) işte ben o akşam yemeğinde yukarıda saydıklarımın hepsinden yiyorum ama sadece pazarları

Son düzenleme:
nelsoncum menünü çok beğendim canım,koşturmacan bitsin tam gaz aramıza dön tamamı canım,

şükrancım menünde öğlenki pide dışında çok abartılacak bi şey yok üzülme bence,insanın kendi evindeki düzen hiç bi yerde olmuyor maalesef,

nazevren hoş geldin topiğimize, bir çoğumuz yediklerimizi azaltıp,spor yaparak veriyoruz kilo,sık sık ziyaret edersen bizi neler yaptığımızı takip etmen kolay olur,

papatyacım menün gayet güzel ah ah bide foto çekme imkanın olsa ama haftasonuna artık

ya bu arada ben cumayı iple çekiyorum,neler yaptık diye

yanlız şöyle bi durum var ben dün sabah tartıldım ve süper bi kilo gördüm ama bu sabah tartıldığımda başladığım kilodaydım tuvaletede çıktım ama neden böyle oldu anlam veremedim,o yüzden akşam ve yarın tartılıp kafamı karıştırmak istemiyorum

Slm kizlar sizi ihmal ettigim icin ozurdilerim ama baya yogundum suandada fakultedeyim seker yuklemesi yapiliyo kanimda sekerim biraz yuksek cikmisti doktorum yukleme istedi bakalim sonuc ne olcak bu arada doktorum bana sakin yeni kiyafetler alma 1 1.5 ay sonra 7 8 kilo vermis olcaksin dedi cok sevindim ins veririm kilolari :)

merhaba kızlar:
şükrancım gözün aydın. ne güzel kardeşinle vakit geçirmişsin. benim kardeşim uzakta ve onun eksikliğini çok hissediyorum. ebrucum çok geçmiş olsun. havalar artık insanı yanıltan durumda. sabahları ve gece serimn oluyor. üşütmüşsün büyük ihtimalle. kendine dikkat et aman derim....
özgecim eşine çok geçmiş olsun diyorum. inşallah kolaylıkla atlatır...
kübra hoş geldin aramıza...
mevcan ben de tartılıyorum her sabah. aslında hata biliyorum ama dayanamıyorum...
naz aramıza katıl zamanla alışacaksın. inşallah hep beraber kilo verebiliriz...
kızlar dünkü menüme akşam 20:30 da bir adet dondurma ekledim. 2 toptu sanırım. bir türlü akşam yemekten sonra bir şey yememe alışkanlığıma geri dönemiyorum. bu hafta hergün yedim bişeyler. akşam ayrıca eşimle 1 saat yürüdük dışarda.
bu sabah işte biri yüzümden anladı kilo aldığımı...
offffffffffffff...................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…