- 28 Ocak 2012
- 2.942
- 640
- 363
- Konu Sahibi maviduvar1
-
- #6.321
okul deil öğretmen önemli derlerdi hep bende onu uyguladım kızıma,hocasını değiştirerek hata yapmadım umarım,öğretmen arkadaşlarım ne düşünüyor bu konuda bi şey yazarlarsa çokkk sevinirim
Evet kizceler geldim evimdeyim bavul ac makine calistir dus al derken bu saat oldu suan kizimi uyutuyorum sonra camur icinde kalmis balkonlarimi yikayacagim
Herkes kilo vermis nasil sevindim anlatamam ins. Hep boyle gider topigimiz ben % 90 veremedim oyle geliyor cunku orda 2 ogun yedim ama yedim yani kurt gibi ac oturdum sofraya moralde bozuk olunca acik havada yedim malesef.
Nelson cok cok tebrikler canim cok iyi bi baslangic oldu senin adina cok sevindim
Ben de yarin uyuninca tartilip bildirim yaparim topigin yuzkarasi olarak
Esim konusuna gelince artik beynim durdu dusunemiyorum son kez konusmak istemiyorum umarim bu kez olur
Aile terapistini onerdim vaktim yok deyip onemsemiyor neyse kizlar sizleri de sıkmak istemiyorum ama kendimi psikolojik olarak bosanmaya hazirlamaya calisiyorum umarim Allah bana o gucu .verir maddi olarak tum bu rahat yasantiyi birakip gidicem saygi .sevgi olmadiktan sonra kiymeti yok cunku
Sonra bian dusunup uzluyorum ya kv ya da esimin tarafi kizimin yaninda beni kotuler kizim etkilenir beni sevmezse diye yalniz kalirim hayatta kizimin sevgisi olmadan yasayamam diyorum.
Allah yardimcim olsun umarim esimle konusmam etkili olur bu sekilde yuzgoz olmaktansa ayri olmak daha iyi ikimiz icin de offf neler dusunup yaziyorum cok kotuyum kizlar lutfen dua edin hersey yoluna girsin
Kızlar gözlerim de yüregmde balon gibi şiş.Aglama nöbetleri geçiriyorum.Eşimde beni anlamadıktan sonra kime ne anlatayım ben.Hiç böyle olmamaıştımMoralim bozukken yemeğe vururdum kendimi.Ama 3 gündür ekmek dahi yemiyorum.Sabah sağlık ocağına gittim ağlayarak.Dr. burnun gözlerin balon gibi dedi ve ben yine ağlamaya başladım.Yok ben wc problemi dedim anlattım.İla yazdı hala afedersiniz su gidiyorum.Ama bu yaşadıklarımın yanında tasa bile değil bana.Çenelerim ağrıyor,dişlerimin etlerinden çekildiğini hissediyorum.Biri ne oldu dese hüngür hüngür ağlıyorum.Binadakilerden herkesten saklardım onların yanında acı bi haber bile alsam kahvemizi içerdik onlar gidince salardım sesimi ağlardım.Ama kendimi kontrol edemiyorum demekki artık.Sinirlerim lastik olmuş gibi.Randevu alıcam ve hiç tanımadığım birine anlatmak iyi gelicektir umarım.Bugün arkadaşım nasılsın aramadın kaç gündür dedi ve ben gel nolur çok kötüyüm dedim hemde sağlık ocağında herkesin bana bakmasına aldırmadan ağlayarak.Ben hep dışarıya güçlü görünürdüm.Kan kusup kızılcık şerbeti içtim derdim.Onca kendi tarafımın ailemden yani bi ton sorunla başa çıktım.Ama birikim sanırım şimdi küçük görünen ama bana büyük görünen eşimin hiç bişi olmamaış gibi davranması,vurdumduymaz gii davranması beni takdir bile etmemesi ve dı etkenler yüzünden beni ve yuvamızı huzursuz etmesine dayanamıyorum.Aglamama kıyamazdı şimdi başkaları ağlatıyor ama yine mi ağlıyorsun çok takıyorsun cart curt.Arkdaşımla sohbet iyi geldi biraz oğlumla ilgilendim.O görmesin diye yukarıya bıraktım arkadaşımla detleşip ağladım.Geçmişe bakayım uyku muyku yok nasılsa.Oglumu bugün uyutmamıştım.Yavrum tv açtım izlerken uyudu 12 de.Kiloya gelince perşembe az da olsa eksideydim ama erken regl yoğun ve şişkinlik artı olabilirim.Tartılmayı unuttum ağlamaktan.Yarın tartılırım.
Gunaydin kizlar sizi ihmal ettigim icin ozurr dilerim ama bu ara o kadar yogunumki hic oturmuyorum bide kizim grip oldu 2 gundur gece uykumuz yok gozu uykuda uyumak istiyo ama burnu tikali oldugu icin uyuyamiyo kuzum ins hemen duzelir dun kilo bildirimide yapamadim ama maskilolar verilmis :) benimde sekerim biraz yuksek cikti sali gunu doktorum gorcek sonuclari bakalim ne dicek
Kizlar gunaydin yazdiklarinizi okumak inanin cok iyi geliyor.
Db55 canim sorun aslinda sehranin dedigi gibi cok cok onemli degil ( aldatma icki vb.) gibi ama esimle aramizdaki saygiyi yitirdik agzimi acsam kavga ediyoruz beni sevdigini dusundugunu hic gormuyorum hergunum stresle geciyo buyun gun kosturuyorum hala sen butun gun neyapiyon ki cart curt .elime bi bardak cay alip icsem butun gun yatiyon falan sanki koleyim tabi ki yaticam da kalkicam da sacma sapan seyler kaba tabirle artik .batiyorum sanki ona
Sukrancm ahh ahh okurken icim parcalaniyo nasil anneyse oyle de evlat yetistiriyor iste ahirette hesabini gorucez zaten ne varsa seni sabrindan oturu tebrik ederim ins. Mukafatini alirsin da esin senin yaptiklarinin farkina varir
Nelsonum tum nasihatlarina katiliyorum hepsi de yapilsa etkili yalniz soyle bi sorun var ben bunlari yapsam yani tavrimi koyup konusmasam ( ki zaten tatilde oyle yaptim)
Vayyy efendim sen hep huzursuzluk cikariyon falan filan
Evde de konusmayincs hic pas vermez en son da gelir bosanicam der yani o yazdigin benim esim de etkili olmuyo malesef
Ama hayatimin merkezine koymama konusunda bu sekilde davranmaliyim zaten bunu disunerek hauatin sonu degil deger saygi gormuyorsam biter diyebiliyorum artik
En yakin zamanda konusucam dun cok yorgun geldi uyuduk zaten ne zaman musait olursak konusurum aslinda dedigim gibi esim cok cok iyi biri bir iki huyu disinda o huylar da butun yaptiklarini silip supuruyo bakalim Allah buyuk belki de zamanla anlar ve duzelir umarim yani
Kizlar gunaydin yazdiklarinizi okumak inanin cok iyi geliyor.
Db55 canim sorun aslinda sehranin dedigi gibi cok cok onemli degil ( aldatma icki vb.) gibi ama esimle aramizdaki saygiyi yitirdik agzimi acsam kavga ediyoruz beni sevdigini dusundugunu hic gormuyorum hergunum stresle geciyo buyun gun kosturuyorum hala sen butun gun neyapiyon ki cart curt .elime bi bardak cay alip icsem butun gun yatiyon falan sanki koleyim tabi ki yaticam da kalkicam da sacma sapan seyler kaba tabirle artik .batiyorum sanki ona
Sukrancm ahh ahh okurken icim parcalaniyo nasil anneyse oyle de evlat yetistiriyor iste ahirette hesabini gorucez zaten ne varsa seni sabrindan oturu tebrik ederim ins. Mukafatini alirsin da esin senin yaptiklarinin farkina varir
Nelsonum tum nasihatlarina katiliyorum hepsi de yapilsa etkili yalniz soyle bi sorun var ben bunlari yapsam yani tavrimi koyup konusmasam ( ki zaten tatilde oyle yaptim)
Vayyy efendim sen hep huzursuzluk cikariyon falan filan
Evde de konusmayincs hic pas vermez en son da gelir bosanicam der yani o yazdigin benim esim de etkili olmuyo malesef
Ama hayatimin merkezine koymama konusunda bu sekilde davranmaliyim zaten bunu disunerek hauatin sonu degil deger saygi gormuyorsam biter diyebiliyorum artik
En yakin zamanda konusucam dun cok yorgun geldi uyuduk zaten ne zaman musait olursak konusurum aslinda dedigim gibi esim cok cok iyi biri bir iki huyu disinda o huylar da butun yaptiklarini silip supuruyo bakalim Allah buyuk belki de zamanla anlar ve duzelir umarim yani
Kilo Bildirimi
Yeni baslangic:59
Gecen hafta:59
Bu hafta:58.100
Giden:900.
Hedef:51
Cok sasirdim dogrusu beklemiyordum belki regl bitince siskinlik gitmistir neyse ne artik kafami toplayip diyete adapte olmam gerek
Ahhh elffCm ahhh ne kadar dogru diyosun bakis acisi dedigin gibi Allah bir gun oyle bir dert verir kinbunlarin hepsi hava civa kalir nankorlugun de geregi yok bir olay karsisinda insaniz tabi ki uzuclecegiz ama hayati kendine zehir etmek isyan etmek be kadar yanlis tekrardan iyi ki varsiniz
Atanmana sevindim canim ama mesafe uzakmis cidden simdi siz belli bi meslek yilini doldurunca esinle ayni sehirde birlikte olucaksiniz degil mi buna kac sene var daha pek bilmedigim icin soruyorum
tam 13 yıllık evliyim. bu 13 yılın ilk 6-7 yılında defalarca kere boşanmayı düşündüm. hiç evi terketmedim ama eşim gitti 1 kere. günlerce küs kalırdık. bazen kavga ederken elimiz e geçenleri birbirimize fırlatırdık. hatta birbirimizin üstüne yürüdüğümüz zamanlar bile oldu. hatta bazen eşim ölse hiç üzülmeyeceğimi, hatta belki mutlu olabilceğimi bile düşünürdüm.
o yıllardaki en büyük sorunumuz eşimin ailesi idi. zırt bırt gelirlerdi. bizi yönetmeye çalışırlardı. eşim ise bunları hiç göremezdi. eşim ailesi sözkonusu olduğunda ise bir pantere dönüşürdü. onlar bize gelmek istediyse illa geleceklerdi. benim yorgun olmam, eve bir başkasının gelecek olması yada bizim biryere gidecek olmamız hiçbirşeyi değiştirmezdi. hatta bir iki keresinde bizim eve gelmişler. aradılar biz sizin evin önündeyiz diye. marketteki alışveriş sepetini öylece ortada bıraktığımızı bilirm. düşünün. evliliğimde son 3-4 yıldır evliyim. restimi çektim. ailesiyle bayramlar dışında görüşmüyorum. o da artık beni hiç zorlamıyor. çünkü zorlayınca biliyor ki olan bize oluyor...üstelik anne ve babası hiç memnun olmuyorlar. hep daha fazlasını istiyorlar...
demem o ki evliliğin ve erkeklerin olgunlaşması için zaman lazım kızlar. daha çok yenisiniz. hem ebru hem de özge...zamanla sorunlar azalacak. çözmeyi öğreneceksiniz. tartyışmanın kavganın küslüğün bir faydası yok.
o nedenle sabır kızlar sabır...
bahsettiğiniz dış etkenler nelerdir bilmem ama her ikinizin de ortak noktası bana göre kv yi evinizin içine çok sokuyorsunuz. biraz uzaklaşın lütfen...
sehracım sana ne oldu kuzum yaa....siz neden küstünüz eşinle...
şükrancım alah yardımcın olsun. bol sabır versin inşallah....bir insan ne kadar iyi olursa olsun kv moduna girince bir tuhaf oluyorlar. herşey eşte bitiyor. inşallah huzuru bulursun en kısa zamanda.
elff hakkında hayırlısı..bu durumda atamanın olması iyi mi olmuş kötü mü bilemedim valla...
hadi bakiimmmm herkes barışsın kocasıyla...kapatın kapınızı....mutlu olun....
Elffciğim ataman olmuş sonunda. Hayırlı olsun. fazla iyimsersin diyeceksin ama belki de o kadar kötü geçmez o köydeki yılın. Kimbilir çok iyi, sıcakkanlı insanlarla karşılaşırsın, dost olursun. Belki de işlerin yolunda gider. Zaman su gibi akıp geçer bi bakmışsın okul bitmiş. Başkalarının gözüyle değerlendirme gideceğin yeri. Kendi gözünle gör öyle karar ver iyi mi kötü mü; zor mu kolay mı. İnş hiçbir sıkıntı yaşamazsın cnm.kızlar selam...ilkolarak nelson tebriklerrr ne güzel kilo o öle...
ne güzel dertleşmişsiniz ben pek uğrayamıyorum dün aksama kadar doktor doktor rapor ıcın gezdım sonunda biri halime açıdı verdi (hasta değilm çok sükür okul için rapor aldım) ama ewe geldim müdürüm aradı atnmışım :) çok i dediniz ama neresi evimden 140 km uzaklığa hemde feribotla karşıya geçtikten sonra:))) kaldım ne yapsam bilmiyorumm herkesin dertleri farklı bizimde böle bi derdimiz var işte ki bütün ailelerde oluyo inanın ..
özge canm haklısın herkes ayrı ayrı yazmış belki sıkıldın bu koonudan ama bi başkası da olsa sen bunlara benzer olaylar yaşayacaktın ki hani imtihan derler ya o anlamda herkesin eksik yönleri var ama bakış acısı önemli sen artıları gör sehra ne güzel demiş bak sana daha öncede okurdum ben sizin öğütlerine burda yazışmalarınıza bayılırdım..kendini bu durumda üzme ama lütfen
sürekli diyorum ama her hastalıkm üzüntüden işte ağalmak içine atmaktan oluyo inan bana ki ben çok hasta olan biriyim hiç bi işim yolunda gitmez yola çıktığımda küçükte olsa bi aksilik benı bulur birine anlatınca artık şaşırmazdı o derece zaten bak anlatıyorum atama konusunda şuan atandığım köyün yolu yokmuş :))))))
köyde kalack yerde yok artık köylülerin birinin evine sığınırım sanırım:)))
ne bilim daha çok sey anlatırım ınan bana neler yaşadım gördüm örn. yaşadığın yer öle güzel ki anlatamam ben çok sükretmiştim urfayı görünce hele ki köyde yaşayanları 10 dan fazla çocuk bilmedğin kadar akraba dayak ınsan yerıne konmama ve başlık parasına hiç yüzünü görmediği birine eşya gibi verilme ....
inanın çok güzel hayatlara sahibiz ben de ümitsizliğe kapılırım ama bunlarıda anlatmak istedim çünkü kendinizi çok üzüyorsunuz
kanser hastalığı ki kimseye yakıştırmak istemiyorum allh kimsye vermsın sınsı bir hastalık üzüntüden stresten oluyo o yüzden diyorum ısrarla kendinizi yıpratmayın ağlamayın derdınızı anlatın anlamazsa kendı bilir....
ebru sende oku ....toparlanın bakalım...
Sukrancım Allah yardimcin olsun canim ama yaptigin cok dogru uzulup dusunmek nasilsa bir cozum olmuyor sen de bak keyfine cocuklarinla yasantina hobi kismina cok katiliyorum kendini on planda tut artik kendin icin yasa yani
Bana gelince sabah esim gayet normal davrandi ben de oyle Sonra bu aksam konusalim olmadi bosanmak istiyorum dedim ama tabi o ciddiye almiyo sakayla karisik konusuyo espri yapiyo sana hicbirsey vermem diye ben de senin birseyini isteyen yok ev olsa yeter kizimla yasicagim dedim yok oyle olmaz annenle yasicaksin diyo ben de olmaz ayri eve cikicam dedim ozaman kir dizini otur evinde diyo yazarak net anlatamiyorum ama bunlari gulerek konusuyo yani en son operek gitti beni ahhh benim odunum nolurdu biraz degissen de mutlu bi aile olsak ikimizde birbirimizi cok seviyoruz ama 3. Etkenler yuzunden gecinemiyoruz.
Bugun tlf da nelsonla 1 saat konustuk saolsun psikolog gibi iyi geldi konustuklarimizin ozeti esini hayatinin merkezine koyma sen kendine ne kadar deger verirsen kendin icin birseyler yaparsan ve sorunlari kafana ne kadar az takarsan o olcude mutlu olursun.
Bundan sonra yeni bir osge gorucek karsisinda ve hayati kendime zehir etmiycem insallah kizlar zamanla esim de gercegi gorucek ve bir aile olabilecegiz mutlu sonla biter ins.
Bana bi ara sarildi gozleri doldu ben ciddiyim deyince o hareket ve bir cumlesinden degismeye umudu oldugunu gordum umarim hakkimizda hayirlisi olur
Bu arada kv bir evi var onu satil ustunude esim ekleyip burdan bi ev almayi dusunuyorlar tam huzurlu olucam biraz uzak olduk derken bu cikti bir de o kadar stres yaptim ki kdndime Bakalim olcak mi gelismeleri yazarim kizceler
Ebrum sen nasilsin tavsiyemi dinle sen de kendini salma sakin aglama kimse icin degmez inan guclu dur bak olan sana oluyo degiyomu peki hayir eee ozaman ne gerek var 3 gunluk dunyada kendini yipratmaya.
tam 13 yıllık evliyim. bu 13 yılın ilk 6-7 yılında defalarca kere boşanmayı düşündüm. hiç evi terketmedim ama eşim gitti 1 kere. günlerce küs kalırdık. bazen kavga ederken elimiz e geçenleri birbirimize fırlatırdık. hatta birbirimizin üstüne yürüdüğümüz zamanlar bile oldu. hatta bazen eşim ölse hiç üzülmeyeceğimi, hatta belki mutlu olabilceğimi bile düşünürdüm.
o yıllardaki en büyük sorunumuz eşimin ailesi idi. zırt bırt gelirlerdi. bizi yönetmeye çalışırlardı. eşim ise bunları hiç göremezdi. eşim ailesi sözkonusu olduğunda ise bir pantere dönüşürdü. onlar bize gelmek istediyse illa geleceklerdi. benim yorgun olmam, eve bir başkasının gelecek olması yada bizim biryere gidecek olmamız hiçbirşeyi değiştirmezdi. hatta bir iki keresinde bizim eve gelmişler. aradılar biz sizin evin önündeyiz diye. marketteki alışveriş sepetini öylece ortada bıraktığımızı bilirm. düşünün. evliliğimde son 3-4 yıldır evliyim. restimi çektim. ailesiyle bayramlar dışında görüşmüyorum. o da artık beni hiç zorlamıyor. çünkü zorlayınca biliyor ki olan bize oluyor...üstelik anne ve babası hiç memnun olmuyorlar. hep daha fazlasını istiyorlar...
demem o ki evliliğin ve erkeklerin olgunlaşması için zaman lazım kızlar. daha çok yenisiniz. hem ebru hem de özge...zamanla sorunlar azalacak. çözmeyi öğreneceksiniz. tartyışmanın kavganın küslüğün bir faydası yok.
o nedenle sabır kızlar sabır...
bahsettiğiniz dış etkenler nelerdir bilmem ama her ikinizin de ortak noktası bana göre kv yi evinizin içine çok sokuyorsunuz. biraz uzaklaşın lütfen...
sehracım sana ne oldu kuzum yaa....siz neden küstünüz eşinle...
şükrancım alah yardımcın olsun. bol sabır versin inşallah....bir insan ne kadar iyi olursa olsun kv moduna girince bir tuhaf oluyorlar. herşey eşte bitiyor. inşallah huzuru bulursun en kısa zamanda.
elff hakkında hayırlısı..bu durumda atamanın olması iyi mi olmuş kötü mü bilemedim valla...
hadi bakiimmmm herkes barışsın kocasıyla...kapatın kapınızı....mutlu olun....
Nelson şükran yazdıklarınızı okudum ve çok duygulandım..öyle haklısınızki söylediklerinizde..bu topiği ve sizi çok seviyorum kızlar...bu paylaşımlar öyle değerliki..şu an ifşa olurum korkusuyla yazmıyorum ama bende öyle şeyler yaşadımki..bunu bi yerde yazdım kk de ama minicik bi kısmını onu bulup okuyun azçok ne yaşadığımı anlarsınız zaten.diyet yaparken sizi en çok motive eden şeyler kısmı gibi bi yerde..anne olmak fedakarlık,yeri geldiğinde kişiliğinden ödün vermek belkide..biz önce kadın yada sevgili değil ANNEolmak durumundayız..ailem çok zengin mesleğim var bugün boşanıyorum desem kapımın önünde sıfır mersedes ve istediğim semtten dayalı döşeli ev benim olur ve ailem havalara uçar...ne çalışmama gerek kalır ne bişey..ama ben sadece oğlumu istiyorum gerisi boş anlatabildim mi..hayat yavrularımızın güzel günlerini görebilmemiz için yaşamaya değer..he dersenizki canınıza kast eden durumlar var o zaman tabiki çekilmez ama gurur ego uğruna boşanma fikri akıldan geçmemeli..bitiren taraf anne olmamalı,bu vebal altına girmemeli anne..çok doldumbi balkona çıkıp açılayım yazarım yine ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?