Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Senin acindan iyi olmus tabi ki. Ben de iyi ogretmene vermek isterdim.
Diger ogretmen adina da uzuldum. Ama onun da gaza gelip daha iyi olmasi lazim. Ben olsam oyle yapardim.

kızalr bakın sizlere buradan o kadar kızıyorum ki anlatamammmm..
hangi kişi sizin hayatınızdan daha önemli ki.. siz kendinizi yırtarken üzlürken kim farkında bunun.. herkes işinde gücünde.. bırakın şu ağlamayı yaaa

bir --- kendinizi toplayın hayatınızı eşinizin üzerine kurmayın.. onunla evlilik demek ona bağımlı olmak demek değildir
2-- boşanma fikri gerçekten iyi bir fikir olsa idi sizden önce ben boşanırdım.. bu fikri beyninizden çıkarın...
3-- kendinizi mutlu eden işlerle uğraşın..
4-- eşinize kırgın olabilirsiniz, küs olabilirsiniz ama siz onunla konuşmak için eşinizi kovalamayın.. biraz sessiz kalın.. tepki koyun ama kendinizi yıpratmadan.. evde herşey yapın.. işinizi gücünüzü çocuğunuzla ilgilenmeyi.. ama eşinizile konuşma planı yapmayı bırakın...neden mi biri koşar biri kovalar ve hep kovalayan yorulur.. yorulmuşsunuz canlarım.. ve siz onun peşinden konuşmaya gittikçe konuşmanın içeriği ne olursa olsun siz eşinize şu mesajı vveriyorsunuz: şuçlu benim gel anlaşalım..

5-- en önemli kural.... sen kendine değer verki herkes de sana değer versin.... siz kendinize değer veresenin böyle kendinizi yıpratmazsınız..

kızalrım kıyamam.. her evlilikte sorun var inanın.. neler yaşanıyor neler.. ama yaşadığınız sorunların sizi yıpratmasına izin vermeyin..

Gunaydin kizlar sizi ihmal ettigim icin ozurr dilerim ama bu ara o kadar yogunumki hic oturmuyorum bide kizim grip oldu 2 gundur gece uykumuz yok gozu uykuda uyumak istiyo ama burnu tikali oldugu icin uyuyamiyo kuzum ins hemen duzelir dun kilo bildirimide yapamadim ama maskilolar verilmis :) benimde sekerim biraz yuksek cikti sali gunu doktorum gorcek sonuclari bakalim ne dicek

Özgecim durumuna çok üzüldüm. Yaşadıkların benim durumuma çok benziyor. İnş eşin gönlünü alır da bu saçmalığa bi son verir. Ben bile neler neler yaşadım. kızıma hamileyken çok psikolojik eziyet ettiler bana. Neden erkek doğuramıyosun diye söylemediklerini bırakmadılar. Komşulara benim dedikodumu yapmışlar oğlum olmuyo diye. Benim de kulağıma gelince eşimle kavga ettik.

Dayanamıyosan kapı orda git dedi düşünebiliyo musun? Akşam karanlığında 15-20 dkyürüyerek annemlere gittim hamile halimle.
Ailem de destek olmuyo. Eşim ve ailesi annemlere geldi beni geri almaya. Ailemin yanında bana çok iyi davrandılar ama eve geri
dönünce yapmadıklarını bırakmadılar. Ailem de ne olursa olsun sabret, hemen boşanmayı düşünme diyolar. Ya ben ne yapayım Özgecim. Böyle bi kocayla böyle bi aileyle yaşıyorum işte. Eşim hala ara sıra çok kötü davranıyo. Oysa ki sözlüyken ne kadar iyi davranıyolardı bana. Tutsak gibiyim burda, ne seven var ne sayan. Eşimin tarafından kimse sevmiyo beni. Ben kimseyi üzmeyeyim diye çırpınıyorum ama yine de kötü görüyolar beni.

Neyse inş bu günler de geçer canım. umarım eşin yaptığı hatayı anlar da kırılan kalbini onarır. Boşanma konusunu da iyi düşün derim. Ailem derdi ki çocukla bi başına kalırsın, babasız kalır. Sen çalışmak zorunda kalırsın. Biz destek olsak bile kızının okul masraflarına gücümüz yetmez. seni rahatsız edenler çıkar, çevrede dedikodular alır başını yürür. Boşanırsan herkes seni suçlu
görür. Bi yuvasına sahip çıkamadı derler" derdi.

Ebrucum nolur üzme kendini sen de. Yukarda Özgeye yazdıklarımı oku sen de Bak hepimiz neler yaşıyoruz. Her aile kapalı bi kutu gibidir. İçinde neler yaşanıyor kimbilir. Güçlü olmaya çalış. Oğlun için kendin için topla kendini. İnş hepsi geçer de eşinle mutlu olursunuz. Düşün bi de ben sevdiğim kişiyle evli değilim. O yüzden neyin hatırına sabredicem. Eşimle annemin arkadaşı tanıştırdı bizi. Hiç görüşmeden çıkmadan direk sözlediler beni. Aldanmışım, çok yanlış tanımışım onları. Ama annesi babası uzakta olsaydı
daha huzurlu olurduk biz. Hep beni eşime şikayet ediyorlar. Eşim de ana kuzusu olduğu için onlara inanıyor. Eşimin yanında bana iyi davrandıkları için eşim beni geçimsiz buluyor, sanki onlar melek de ben huysuzum. Ne zaman eşimle iyi geçinsek mutlu günlerimiz olsa hemen araya fitne sokup ortalığı karıştırıyo annesi. Ya ben ne yapayım Ebrucuğum? Eşinin yaptıklarını bütün gün düşünüp durma. Bi hobi bul kendine oyalan. Ben nasıl dayanıyorum sanıyosun canım. Beni üzdüklerinde kitap okurum, örgü öğrenmeye
çalışırım, saksı çiçekleriyle uğraşırım. Her sene yeni bi uğraşı bulurum. Onların yaptıklarını birazcık da olsa unutturuyo bana.

Kübracım çok geçmiş olsun. İnş en kısa zamanda iyileşir kızın. Gece uyuyamamasına üzüldüm. Çocuklar grip olunca pompayla sütümü sağıp burnuna damlatırdım ama sütüm kesilince onu da yapamıycam artık. Bebeklerin burnundakileri almak için burun aspiratörleri var canım evde varsa sık sık temizle burnunu temiz içme suyu damlat burnuna o da açar tıkanıklığı. Benim çocuklarda işe yarıyo. Allah şifa versin canım.

Kizlar gunaydin yazdiklarinizi okumak inanin cok iyi geliyor.
Db55 canim sorun aslinda sehranin dedigi gibi cok cok onemli degil ( aldatma icki vb.) gibi ama esimle aramizdaki saygiyi yitirdik agzimi acsam kavga ediyoruz beni sevdigini dusundugunu hic gormuyorum hergunum stresle geciyo buyun gun kosturuyorum hala sen butun gun neyapiyon ki cart curt .elime bi bardak cay alip icsem butun gun yatiyon falan sanki koleyim tabi ki yaticam da kalkicam da sacma sapan seyler kaba tabirle artik .batiyorum sanki ona
Sukrancm ahh ahh okurken icim parcalaniyo nasil anneyse oyle de evlat yetistiriyor iste ahirette hesabini gorucez zaten ne varsa seni sabrindan oturu tebrik ederim ins. Mukafatini alirsin da esin senin yaptiklarinin farkina varir
Nelsonum tum nasihatlarina katiliyorum hepsi de yapilsa etkili yalniz soyle bi sorun var ben bunlari yapsam yani tavrimi koyup konusmasam ( ki zaten tatilde oyle yaptim)
Vayyy efendim sen hep huzursuzluk cikariyon falan filan
Evde de konusmayincs hic pas vermez en son da gelir bosanicam der yani o yazdigin benim esim de etkili olmuyo malesef
Ama hayatimin merkezine koymama konusunda bu sekilde davranmaliyim zaten bunu disunerek hauatin sonu degil deger saygi gormuyorsam biter diyebiliyorum artik
En yakin zamanda konusucam dun cok yorgun geldi uyuduk zaten ne zaman musait olursak konusurum aslinda dedigim gibi esim cok cok iyi biri bir iki huyu disinda o huylar da butun yaptiklarini silip supuruyo bakalim Allah buyuk belki de zamanla anlar ve duzelir umarim yani

Ins duzelir cnm

Kilo Bildirimi
Yeni baslangic:59
Gecen hafta:59
Bu hafta:58.100
Giden:900.
Hedef:51
Cok sasirdim dogrusu beklemiyordum belki regl bitince siskinlik gitmistir neyse ne artik kafami toplayip diyete adapte olmam gerek

Özgecim aslında çok da sabırlı değilim ama hem destek olan teselli veren kimsem yok hem de katlanmaktan başka seçeneğim yok. Elim kolum bağlı. 2 çocuğum var bi de ailem bile onların çirkefliğinden korkmuş beni savunamıyolar. Eğer annemler bana iyi davranmaları için onları uyarırsa bana eziyet etmelerinden korkuyolar. Eşim de ailesinden yana zaten. Yapıcak bişeyim yok.

Kilo Bildirimi
Yeni baslangic:59
Gecen hafta:59
Bu hafta:58.100
Giden:900.
Hedef:51
Cok sasirdim dogrusu beklemiyordum belki regl bitince siskinlik gitmistir neyse ne artik kafami toplayip diyete adapte olmam gerek

Özgecim tebrikler bak bayağı vermişsin kilo. Bu da hayatındaki küçük mutluluklardan biri işte. İnş devamı gelir hayatındaki güzel şeylerin

Son düzenleme:
kızlar selam...ilkolarak nelson tebriklerrr ne güzel kilo o öle...
ne güzel dertleşmişsiniz ben pek uğrayamıyorum dün aksama kadar doktor doktor rapor ıcın gezdım sonunda biri halime açıdı verdi (hasta değilm çok sükür okul için rapor aldım) ama ewe geldim müdürüm aradı atnmışım :) çok i dediniz ama neresi evimden 140 km uzaklığa hemde feribotla karşıya geçtikten sonra:))) kaldım ne yapsam bilmiyorumm herkesin dertleri farklı bizimde böle bi derdimiz var işte ki bütün ailelerde oluyo inanın ..
özge canm haklısın herkes ayrı ayrı yazmış belki sıkıldın bu koonudan ama bi başkası da olsa sen bunlara benzer olaylar yaşayacaktın ki hani imtihan derler ya o anlamda herkesin eksik yönleri var ama bakış acısı önemli sen artıları gör sehra ne güzel demiş bak sana daha öncede okurdum ben sizin öğütlerine burda yazışmalarınıza bayılırdım..kendini bu durumda üzme ama lütfen
sürekli diyorum ama her hastalıkm üzüntüden işte ağalmak içine atmaktan oluyo inan bana ki ben çok hasta olan biriyim hiç bi işim yolunda gitmez yola çıktığımda küçükte olsa bi aksilik benı bulur birine anlatınca artık şaşırmazdı o derece zaten bak anlatıyorum atama konusunda şuan atandığım köyün yolu yokmuş :))))))
köyde kalack yerde yok artık köylülerin birinin evine sığınırım sanırım:)))
ne bilim daha çok sey anlatırım ınan bana neler yaşadım gördüm örn. yaşadığın yer öle güzel ki anlatamam ben çok sükretmiştim urfayı görünce hele ki köyde yaşayanları 10 dan fazla çocuk bilmedğin kadar akraba dayak ınsan yerıne konmama ve başlık parasına hiç yüzünü görmediği birine eşya gibi verilme ....
inanın çok güzel hayatlara sahibiz ben de ümitsizliğe kapılırım ama bunlarıda anlatmak istedim çünkü kendinizi çok üzüyorsunuz
kanser hastalığı ki kimseye yakıştırmak istemiyorum allh kimsye vermsın sınsı bir hastalık üzüntüden stresten oluyo o yüzden diyorum ısrarla kendinizi yıpratmayın ağlamayın derdınızı anlatın anlamazsa kendı bilir....
ebru sende oku ....toparlanın bakalım...

Sukrancım Allah yardimcin olsun canim ama yaptigin cok dogru uzulup dusunmek nasilsa bir cozum olmuyor sen de bak keyfine cocuklarinla yasantina hobi kismina cok katiliyorum kendini on planda tut artik kendin icin yasa yani
Bana gelince sabah esim gayet normal davrandi ben de oyle Sonra bu aksam konusalim olmadi bosanmak istiyorum dedim ama tabi o ciddiye almiyo sakayla karisik konusuyo espri yapiyo sana hicbirsey vermem diye ben de senin birseyini isteyen yok ev olsa yeter kizimla yasicagim dedim yok oyle olmaz annenle yasicaksin diyo ben de olmaz ayri eve cikicam dedim ozaman kir dizini otur evinde diyo yazarak net anlatamiyorum ama bunlari gulerek konusuyo yani en son operek gitti beni ahhh benim odunum nolurdu biraz degissen de mutlu bi aile olsak ikimizde birbirimizi cok seviyoruz ama 3. Etkenler yuzunden gecinemiyoruz.
Bugun tlf da nelsonla 1 saat konustuk saolsun psikolog gibi iyi geldi konustuklarimizin ozeti esini hayatinin merkezine koyma sen kendine ne kadar deger verirsen kendin icin birseyler yaparsan ve sorunlari kafana ne kadar az takarsan o olcude mutlu olursun.
Bundan sonra yeni bir osge gorucek karsisinda ve hayati kendime zehir etmiycem insallah kizlar zamanla esim de gercegi gorucek ve bir aile olabilecegiz mutlu sonla biter ins.
Bana bi ara sarildi gozleri doldu ben ciddiyim deyince o hareket ve bir cumlesinden degismeye umudu oldugunu gordum umarim hakkimizda hayirlisi olur
Bu arada kv bir evi var onu satil ustunude esim ekleyip burdan bi ev almayi dusunuyorlar tam huzurlu olucam biraz uzak olduk derken bu cikti bir de o kadar stres yaptim ki kdndime Bakalim olcak mi gelismeleri yazarim kizceler
Ebrum sen nasilsin tavsiyemi dinle sen de kendini salma sakin aglama kimse icin degmez inan guclu dur bak olan sana oluyo degiyomu peki hayir eee ozaman ne gerek var 3 gunluk dunyada kendini yipratmaya.

Son düzenleme:
Ahhh elffCm ahhh ne kadar dogru diyosun bakis acisi dedigin gibi Allah bir gun oyle bir dert verir kinbunlarin hepsi hava civa kalir nankorlugun de geregi yok bir olay karsisinda insaniz tabi ki uzuclecegiz ama hayati kendine zehir etmek isyan etmek be kadar yanlis tekrardan iyi ki varsiniz
Atanmana sevindim canim ama mesafe uzakmis cidden simdi siz belli bi meslek yilini doldurunca esinle ayni sehirde birlikte olucaksiniz degil mi buna kac sene var daha pek bilmedigim icin soruyorum

tam 13 yıllık evliyim. bu 13 yılın ilk 6-7 yılında defalarca kere boşanmayı düşündüm. hiç evi terketmedim ama eşim gitti 1 kere. günlerce küs kalırdık. bazen kavga ederken elimiz e geçenleri birbirimize fırlatırdık. hatta birbirimizin üstüne yürüdüğümüz zamanlar bile oldu. hatta bazen eşim ölse hiç üzülmeyeceğimi, hatta belki mutlu olabilceğimi bile düşünürdüm.
o yıllardaki en büyük sorunumuz eşimin ailesi idi. zırt bırt gelirlerdi. bizi yönetmeye çalışırlardı. eşim ise bunları hiç göremezdi. eşim ailesi sözkonusu olduğunda ise bir pantere dönüşürdü. onlar bize gelmek istediyse illa geleceklerdi. benim yorgun olmam, eve bir başkasının gelecek olması yada bizim biryere gidecek olmamız hiçbirşeyi değiştirmezdi. hatta bir iki keresinde bizim eve gelmişler. aradılar biz sizin evin önündeyiz diye. marketteki alışveriş sepetini öylece ortada bıraktığımızı bilirm. düşünün. evliliğimde son 3-4 yıldır evliyim. restimi çektim. ailesiyle bayramlar dışında görüşmüyorum. o da artık beni hiç zorlamıyor. çünkü zorlayınca biliyor ki olan bize oluyor...üstelik anne ve babası hiç memnun olmuyorlar. hep daha fazlasını istiyorlar...
demem o ki evliliğin ve erkeklerin olgunlaşması için zaman lazım kızlar. daha çok yenisiniz. hem ebru hem de özge...zamanla sorunlar azalacak. çözmeyi öğreneceksiniz. tartyışmanın kavganın küslüğün bir faydası yok.
o nedenle sabır kızlar sabır...
bahsettiğiniz dış etkenler nelerdir bilmem ama her ikinizin de ortak noktası bana göre kv yi evinizin içine çok sokuyorsunuz. biraz uzaklaşın lütfen...
sehracım sana ne oldu kuzum yaa....siz neden küstünüz eşinle...
şükrancım alah yardımcın olsun. bol sabır versin inşallah....bir insan ne kadar iyi olursa olsun kv moduna girince bir tuhaf oluyorlar. herşey eşte bitiyor. inşallah huzuru bulursun en kısa zamanda.
elff hakkında hayırlısı..bu durumda atamanın olması iyi mi olmuş kötü mü bilemedim valla...
hadi bakiimmmm herkes barışsın kocasıyla...kapatın kapınızı....mutlu olun....

sizde iyi ki varsınız tatlışşş..ne güzel olmuş nelsonla konuşman i olmuş herzaman yaşayan i bilir .. sevindim senin adına...
valla benim atanma karsşık oldu normalde 3 .yılıma başlayacam ve 1.sene geçtikten sonra eşinin yanına gdiyorsun ama 2 senedir 4+4+4 ten dolayı biz fazlalaık olduk ve bu iş böle saçma oluyo bende anlamıyorum içindeyim ama bunu yapanlarında pek harita bilgisi yok ta gelibolu neresi yenice neresi düşün artık:)))...hayırlısı ya bakalım....

papatya ne güzel yazmışsın ben herzaman böle brilerinden akıl alamayı severim çok i tecrübe paylaşılıyo çünkü...
eş atamasıda bilmiyorum iyi mi kötü mü hayırlısı diyorum bakalım ....yeni maceralar beni bekliyo....
işe başlayalı 3.senem olacak olmadı da öğretmenlik dışında her işi yaptım ya çok şükür..

Nelson şükran yazdıklarınızı okudum ve çok duygulandım..öyle haklısınızki söylediklerinizde..bu topiği ve sizi çok seviyorum kızlar...bu paylaşımlar öyle değerliki..şu an ifşa olurum korkusuyla yazmıyorum ama bende öyle şeyler yaşadımki..bunu bi yerde yazdım kk de ama minicik bi kısmını onu bulup okuyun azçok ne yaşadığımı anlarsınız zaten.diyet yaparken sizi en çok motive eden şeyler kısmı gibi bi yerde..anne olmak fedakarlık,yeri geldiğinde kişiliğinden ödün vermek belkide..biz önce kadın yada sevgili değil ANNEolmak durumundayız..ailem çok zengin mesleğim var bugün boşanıyorum desem kapımın önünde sıfır mersedes ve istediğim semtten dayalı döşeli ev benim olur ve ailem havalara uçar...ne çalışmama gerek kalır ne bişey..ama ben sadece oğlumu istiyorum gerisi boş anlatabildim mi..hayat yavrularımızın güzel günlerini görebilmemiz için yaşamaya değer..he dersenizki canınıza kast eden durumlar var o zaman tabiki çekilmez ama gurur ego uğruna boşanma fikri akıldan geçmemeli..bitiren taraf anne olmamalı,bu vebal altına girmemeli anne..çok doldumbi balkona çıkıp açılayım yazarım yine((

Elffciğim ataman olmuş sonunda. Hayırlı olsun. fazla iyimsersin diyeceksin ama belki de o kadar kötü geçmez o köydeki yılın. Kimbilir çok iyi, sıcakkanlı insanlarla karşılaşırsın, dost olursun. Belki de işlerin yolunda gider. Zaman su gibi akıp geçer bi bakmışsın okul bitmiş. Başkalarının gözüyle değerlendirme gideceğin yeri. Kendi gözünle gör öyle karar ver iyi mi kötü mü; zor mu kolay mı. İnş hiçbir sıkıntı yaşamazsın cnm.

Amin Özgecim saol. Onlara çok değer verip kendimizi unutuyoruz, onları da çok şımartıyoruz sanırım. Ayrıca eşinle de barışmanıza sevindim. Eniştenin de sen boşanıcam deyince kafasına dank etmiş anlaşılan. Beylerin çoğu böyledir canım. Yanındayken kıymet bilmezler elden gideceğini anlayınca etekleri tutuşur. Bu anı yaşamaya bak üzüntülerini unut

Papatyacım İyi dileklerin için teşekkürler. benim de en büyük sorunum eşimin anne babası. Eşimle 10 kere kavga etsek 9 u ailesinin bana yaptıkları için oluyo. Erkekler bizim gördüğümüz ayrıntıları fark edecek kadar olgun değil gerçekten. Annesi beni aşağılasa bile bunda bi iyimserlik bulabiliyo. Aşağılasa da hakaret etsede eşime göre iyiliğimi istediği içindir. Anneciğinin kalbi temizdir her zaman.

Sehraacım sen de çok dertlisin belli. Allah senin de yardımcın olsun canım. Bizler de seni çok seviyoruz.
Nazar değmesin ama çoğumuz görüşemesek de güzel bi dostluğumuz var. İyi günlerimizde sevincimizi paylaşıyoruz. Kötü günlerimizde de içimizi döküp derdimizi paylaşıyoruz, birbirimize yol gösteriyoruz. Bazı topiklerde bakıyorum da dedikodu, kavga almış yürümüş. En masum insanlara bile kötü ifadeler kullanılmış. Çok şükür ki bizde öyle şeyler yok. Ben sizi önceki topiğinizden beri takip edip dostluğunuza imrenirdim. Rabbim bana da nasip etti sizin gibi iyi arkadaşları.

Son düzenleme:
merhaba kızlar:
özge ne güzel barışmışsın eşinle..aklıma ne geldi biliyor musun acaba eşine "özge nasıl olsa bu rahat hayatı bırakamaz" izlenimini vermiş olabilir miisn. eğer bu tahminim doğru ise bundan sonra bu izlenimi silmeye çalış. gör bak herşey çok daha farklı olcak....
sehra canım benim senin derdin nedir bilmem ama allah yardımcın olsun....her insan içinde neler saklıyo bilemiyoruz değil mi?
ellf bıu topikteki en yaşlı olan benim. en eski evli olan da ben...naçizane azcık daha tecrübeliyim sizlerden...sağol canım...
şükrancım iyi ki geldin aramıza...ben kk da sadece iki topik takip ederim. di,ğerlerine ise çok nadir girerim. eğer vaktim varsa canım sıkıldıysa anca diyet günlüklerine, evlere, tatil yerlerine ve spor paylaşım topiklerine bakarım o kadar. o nedenle de pek kavgaya rastlamıyorum. aman uzak olsun bizden. ben burayı da kızları da çok seviyorum...tabi seni de...
ebru sen de durumlar nasıl...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…