Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Ösge, Ebru, Sehar ve Şükrann kızlar hayatta sizden daha değerli bişey yok bunu unutmayın ( tabki çocuklarınız hariç )
bütün arkadaşlarda yazmış ben tekrar tekrar yazmıyacam ama evlilik zor bir zanaat özelliklede ilk yıllar o yüzden bu güzel yıllarınızı kendinize zehir etmeyin tabiki boşanmakta bir seçenek ama sorunların biteceğini zannetmiyorum çünkü bu defada başka sorunlarrla karşılaşıyor insan öncelikle insan ilişkisini kurtarmak için emek harcamalı özveride bulunmalı ama bu şu anlama gelmesin karşınızdakinin kölesi olayın, ona değer verin sevin ama bundan anlamıyorsa yapacak pek bişeyy yok, ben her zaman derim bir kadın boşanmışsa demekki son noktasına gelmiştirr, hiç bir kadın kolay kolay boşanmaz, ve umarım hepinizde soruınlarınızı halledersinizzz

biz sizleri çokkkkk seviyoruzzz bunda unutmayın, belki yüzyüze gelmedik neye benzediğimizi bilmiyoruz, seslerimizi duymadık, ama biribirimizin yüreğine dokunuyoruz bu yeterrr benceee

Papatyacim seni okurken yok artik dedim hemen hemen benzer seyleri yasamisiz ben hep diyorum biz esimle normalde cok iyi anlasiyorduk guluyorduk sohbet ediyorduk zevk aliyorduk birlikte vakit gecirmekten ne zaman is ciddiye bindi aileler gorusmeye basladi kavgalar ortaya cikti ozellikle kv yuzunden hergun aglar olmustum bu zamana kadar hic yasamadigim gormedigim olaylar yasadim afalladim agladim hala da agliyorum evlenirken mobilyadan halisina ivirina zivirina hep yanimizdaydi herseyde sorun cikardi onsuz birsey alsak surat asti dugun zamani cok sey yapti evlendik disari cikariz gizlice( yakin oturuyoruz ya gormesin diye) bir alisverise gitsek cok para harciyosunuz vb. seyler esime hep dedim annen herseyi bilmek zorunda degil artik evlendik yetiskin bireyleriz diye ama yok dun bi alisverise gitsek ne aldigimizi tek tek sayar fiyatini soyler falan ben de sinir olurum simdi simdi okadar soylemiyor kisacasi kv de sadce bizim degil tum cocuklarinin hakimiyeti kendinde olsun istiyor biz tatile cikmayalim diger gelini memlekete cok gidip gelmesin otekinin annesi evine cok gelmesin herseye bi yorum bi karisma cok ayip seyler oturdugu yerden 50 kisiyi yonetmeye calisiyor esimde annesini cok seviyor yanlisini bazen goruyor bazen gormuyor zaten biraz uzak olabilsek hersey yoluna gircek paptyacim ama baksana daha 1 ay oldu tasinali gene dibime gelip ev aliyor ki okadar soylendi akli olan gidip o evi almaz okadar paraya ben 3 daire alirim burayi cok ararsiniz vb. Simdi ne oldu kendi gelmeye can atiyor burdan belli iste ne niyette oldugu Bizim de zamana iht. Var esimin de benim de biraz daha olgunlasmasi gerek ona gore dunyada tek anlasamayan cift biziz gecenlerde cok ovdugu bi arkadas cift yanimizda tartistilar esim resmen sok gecirdi dedi kiz nasil cvp verdi esine dedim ne sandin sen herkes ben mi susup yutsun hic sesi cikmiyo biraz dank etti yani
Sehraacim kuzummmm ben hic bilmezdin senin esinden yana dertli oldugunu hic sezmedim herkeste az cok var sorunsuz evlilik malesef ki yok
Biz de seni cok seviyoruz iyi ki kader bizleri karsilastirdi bu aralar kilo konusunda basarili olamadakta dostluk konusundaki kazancimiz cok kiymetli
Bir de seni cok takdir ettim benim maddi hicbir sıkıntim olmasa sanirim coktan cekip gitmistim yanlis yapardim pisman olurdum belki ama yapardim sanirim
Sukrancm canim sen de bizler gibisin bu topige cok kisi geldi gitti bazilarinin nickleri aklimizda bile degil ama kalici olanlar bizler gibi ki hala burdalar bizler de seni dost olarak kazandigimiz icin cok sansliyiz
Papatyacm suan barisigiz kizimi uyutuyorum sonrasinda konusacagiz son kez ciddi olarak gelismeleri yazarim umarim etkilinolur tabiki ben konusunca yarin hersey degismeyecek esim gene ayni davranicak ama ben farkli davranicam ve o yavas yavas anlicak ve akli varsa degisecek yoksa yolun sonu zaten
Ve dedigin gibi esime maddiyati olmadan da yapabilcegimin msjini verecegim oyle de zaten hersey maddiyat degil huzur daha onemli
Hawarcim cok haklisin merkez onlar diye boyle sorunlar artti zaten kendi degerimizi belli etseydik daha farkli olurdu

ah ben özgem ben senin ve ebrunun kv ile problem yaşayacağınzıı hiç düşünemedim. sen yeni evine taşınana kadar kv ile altlı üstlü oturuyordun. hep kv ye gittim, geldim, kızı bıraktım vs yazıyorsun. ne bileyim kuzum ya...
öncelikle eşinin sizin bir aile olduğunuzu anlaması biraz zaman alacak. erkekler azcık odun olduklarından geç anlıyorlar. o zaman ipleri sen eline alcan...sana 1-2 anımı anlatayım. benim eşim babasından çok tırsar. karşısında hiç hakkını savunamaz. ev aldığımız yıl tatile gittik otele. gittiğimiz yerde de eşimin bir arkadaşı oturuyor. babası telefon etti. telefonu açmadan bana diyo ki. babam nerdesiniz diye sorarsa buraya geldiğimizi söyleyeyim ama otele geldiğimizi demeyeyim. arkadaşda kalıyoz derim. nedenmiş dedim. babandan borç almadık, ev alırken ondan para istemedik. kazanç benim borç benim. doğruyu söyle dedim. mecbur söyledi. geçmiş yılarda birgün kv ve kp eşim evde yokken geldiler. biz dedi kp karar verdik kurbanı beraber kesiyoruz. o sene de evi yeni aldık. acayip borç içindeyiz. dedim ki eşimle oturup bu konuyu konuşmamız gerek, ortak bir karar vermeliyiz. belki biz bu yıl kesemeyiz dedim. nasıl ortak kararmış dedi. ben de bizde karı koca konuşup karar veriri dedim. ben karar verdim sizin adınıza dedi. ben de siz sadece kendi adınıza karar verebilirsiniz dedim. kv kocasına tamam sus dedi. öyle kaldı. sonraki yıllarda hep eşime beraber keselim dedi. oysa biz komşularla kesiyoz. ama eşim hiç doğruyu söyleyemedi. biz bu sene kesmiyoz, yok köyde kesiyoz falan dedi. bu sene resti çektim. eğer babana yalan söylersen ben arayıp doğruyu söylicem dedim. bakalım ne yapacak...
özgecim azcık kv ile olan muhabbetini azalt. elbette onlar anne baba. ama ailenize çok girmelerine izin verme. eşine de bu durumu yavaş yavaş işle...ayrıca bu rahat hayatı bırakamaz izlenimini silmeye çalış...
sehra ben hiç senin böyle sıkıntıların olabilceğini düşünmemiştim. dünyadaki en değerli şey evlat. gerisi boş...gerçekten takdir ettim seni. para pula tamah etmeyip oğlunu düşündüğün için...
ay başka ne yazcaktım unuttum...

İyi geceler arkadaşlar.Dün gece göz ve baş ağrısı patates kapattım iy geldiOglum uyandı beyaz ayı görmüş rüyasında 6 buçukta uyudu.12 ye gelyordu uyandık.Sersem gibiydim.Elbisem hazırmış.Giyindim evi darmadağınık bıraktım ve almaya gittik.Ordan anneme ordan kv herkes çok beğendi.Bugün güne iyi başladım.İyi düşünüyorum.İyiyim anlayacağınız ve dahada iyi olacağım.
Kilo Bildirimi
Başlangıç:63
geçen hafta:56.4
Bu hafta:56.2
Giden:200
Gelen yok
Hedef:52

Regl yoğun günü.İnş bu hafta vericem.Elbisemin içinde dahada güzel durmak istiyorum.Gül giibi akıllı bir yavrum var daha ne isteyeyim.Gülüp geçcem herşeye.Hep böle kararlar alıp uygulayamıyorumAma inş. bu sefer akıllandım.Çünkü depresyona yakalanmak istemiyorum.Kendimi salmak istemiyorum.Ogluma sağlıklı zayıf neşeli bir anne olmak istiyorum.Geçmişe bakıcam.Törpü yapıcam tırnaklarıma(sehra uzun zamandır fırsat bulamıyordum).

Oglum buğu uyutmadığım ve yorulduğu için 11 de kv delerde uyudu.Hemen eve geldik.Şimdi uyandı top yapıcam diye tualetini yaptı suyunu içti şimd ayaklarımda sallıyorum.Alıştım geç yatmaya uyuyamıyorum.Sizlere geçmişe baktım.Topikçene dertliyiz.Tek tek yazışmak isterdim ama bugün giremedim.Yarında eşim arkadaşlarımızla anlaşmış Ahmet beye köfte yemeye götürcekmiş.Sıkıştık zaten dedim senin için dedi.Degişiklik olur kafan dağılır boşver para bulunur dedi.Konuşmak çare değil.Çünkü papağan gibi o aynı şeyleri tekrrlıyor ben aynı şeyleri hep aynı noktada kalıyoruz.EN iyisi üzüldüğünü görmesi.Sustum hiç bişi demedimSadece beni bi kerede kendin için üz nolur hep başkalı yüzünden üzme dedim.Gözlerimin şişliğini bişiler yemediğimi gördü.Bagırınca dırdırcı oluyosun.Böyle kabuğuma çekildigmde için içini yiyioyr daha çok üzülüyor.Elbise çok yakıştı prenses gibi oldun vs dedi.Sevgisinden eşmden yakınmıyorum.Ben beni ezdirmesinden bakalarına karşı sessiz kalmsından savunamamasından şikayetçiyim.Eşim çok iyidir sessizdir hiç kalp kırmak stemez herkes onu aile akraba eş dost çok sever bitane derler.Bu güzel bişi öbür dünya için ama böylede eziyolar susuyor diye istediklerini söylüyorlar.Bende sende cvp versene savunsana diyorum.nAPAYIM diyor.Benimm kv sorunum yok.Çok iyi geçindik.Ramazanda söylediği bi lafa kırldım elimi eteğimi çektim oda çekti o kdar.YYoksa çok bulundu bana oğluma!!!Sorun eşimin fazla iyi niyetli ve dışarının ağzına bakıyor olması.Yoksa biz kendi içimizde hep mutluyuz zaten.Çok zor zamanlarımda beni bırakmadı ve onca sorunlarıma rağmen elimi hep tuttu.İlk zamanlar bnim ailem şimdi de onun bazı kişiler yüzünden bu kavgalarBi KEREDE bana bağır salak de ben sana aptal dedim diye kavga edelim diyorum.Hep dış etkenler yüzünden yıprandık.Yatayım artık sabah kalkamayacağım.

Dertsiz kimse yok.Rabbim sevdiği kula dert verirmiş.Peygamber efendimiz annesiz babasız kalmış.Evlatları ölmüş 2 yaşında kasım 'ı ölmüşEyüp peygamber hastalıkla evlatla sınanmış.Onlar ki peygamberken Allahın sevgili kuluyken onca acılara sabretmiş şükretmişler.Rabbim bizlere Eyüp peygamberin sabrının 4 te 1 ini versin(bu benim sıkçe ettiğim duadır)amin.

Kizlar gece neler oldu neler kizimi uyuttum esimle konusmaya basladik ben konustum konustum dinledi sozumu kesme bastan sona konuscam demistim sonra o konustu ben dinledim basta iyi konustuk arada esim sen duzelmezsin huyun bu falan dedi bir iki seye sinirlendi net hatirmaliyorum yani ben hakliyim diye oturdugum konusmadan yine suclu olarak kalktim cunku yaptigim hicbir fedakarligi fedakarlik olarak gormuyor ne var senin yaptigin onlar gorevin diyor kv ilgili soylediklerim gucune gitti anneni evliligimizin disinda tutalim gelip gidilcek saygi gosterilcek ama bize mudahale etmesi yanlis dedim napiyo kadin sana diyo kabullenmiyo yani neyse iste bi ara ben iyi ozaman bosancaz mi yani deyince evet paz. Davayi aciyorum kiz sen de kalsin asindan zsine herseyini karsilycam falan dedi icimden birsey koptu gitti resmen o da kotu oldu ama cok kararliydi bir sure sustuk sonra ben malesef ki dayanamadim istem disi gittim konusmaya calistim hazir degilim falan dedim 1 saat nuh dedi peygamber demedi cok inatci tuhaf bi huyu var kafasini kitliyo iyi mi kotumu dusunmuyo neyse o en son cocukluk ark. Aradi o da gitti gitmeden once bu son sans falan dedi.
Ben kizima sarilip uyudum sinirden uzuntuden migdem acayip bulandi cok kotu bi geceydi
Sabah ark. Ne konustuysa ya da ne dusunduyse cok iyiydi dun gece olmamis gibi davrandi ben de hic konusmadim o tarz seyler bu gercekten son sansimiz artik daha relax olup kendime ve kizima agirlik vericem esime olan dav. Saygiyi sevgiyi daha ust tutucam ayni sekilde o da dav. Dikkat edecek hayirlisi artik

Kizlar yazdiklarinizi okudum ve cok uzuldum ins hersey yoluna girer ama sunu unutmayin sorunsuz evlilik yok osgecim sanki ayni benim yasadiklarimi anlatiyosun bizde hep dis etkenler yuzunden tartisiriz ben sabaha kadar aglarim sonra duzelir ama hep icime attigim icin senin dedgin gibi saygi bitiyomus gibime geliyo cunku hep ayni seyler sen solesin sen bolesin yaptigimi cok fazla begenmez yada yaptigum fedakarliklari gormez bende bazan cok yoruldugumu hissediyorum bizde kac defa konustuk bosanma olayini ama o kadar kolay bi mesele degil ole iste kizlar anlicaginiz bende cok duzgun degilim

Btlcm biz hatayi en basta yapiyoruz bize saygisiz davradiginda bu hareketin sana hic yakismiyo lutfen sozlerimize dikkat edelim tarzinda mesafeli yaklassak bu yerlere gelmezdi esim bana argo birsey soylese ben cocuk gibi sensin o lafina dikkat et dedim boyle boyle ( herseydec karsilikli hatalar yapildi)aradaki saygi azaldi bu da sevgimize yansidi ama umarim bu yasadigimiz tum olumsuzluklar bize ders olur ve yeni bi baslangic uapariz papatyamin dedigi gibi ilk yillarin etkisi gecip iki tarafta olgunlasir ve geriye hayatin keyfini cikarmak kalir

ah canım kızalrım ahh

şu eşlerinizle konuşmak için uğraşmayın.. o gelsin ne sorun var neyn var diye.. siz onlarla konuşmaya çalıştıkça onlar şunu anlıyorlarrr: sorun bende gel anlaşalım.. hem kendi ayağınızla konuşmaya gittiğiniz için değersiz oluyorsunuz.. küs kalın adama hayatı zehir edin konuşmayın söylenin demiyorum sadece sessiz kalın.. kırgın olduğunuzu belli edin ama siz planlar yapmayın konuşmaya çalışmak için..

yıllarca böylr gitmiş hep siz konuşmuz olabilirsiniz ama bu demek değildirki olay tersine dönemezz.... döner biraz sabredin.. teknik oynayın.. kendinizi ağlayarak parçalamayın.. ben 10 yıl ağladım ne değişti.. hiçbirşeyyyyyyy.. ne elde ettim koca bit hiç.... ama biraz kendime bakmaya özen göstermeye başladım.. kendimi kendi k-hayatımın merkezine koydum.. kavgaların ardından kendimi yırtmadım sabahlara kadar ağlamayı bıraktım.. sabah oluncada giyindim kuşandım işime gittim.. ve eşim olacak dediki.. sende bir hal var sana birşey oldu dedi..küçük küçük olsada benim için birşeyler yaptı.. ama değişim başladı .. evet eşimi ağlayarak değiştiremedim ama bu şekilde değişmeye başladı..

kaçan kovalanır... kovalarsanız kaçarr.. bırakın eşlerinizi kovalamayı.. siz kaçın innanın eninde sonunda kovalayacaklar ve sizi mutlu etmek için elerinden geleni yapacaklardır..
eşilerini<le konuştuğunuz zamanlarda onu yani eşlerinizi eleştirmeyin.. eleşitrer konuşmayın.. yapıcı konuşun baktınız o sitresli sinirli kırıcı oluyor: mekan değiştirin başka şeylerle uğraşın. murtafğa agidin uyuyun kitan okuyun onun çevresinden ayrılın..ama bunu yaparken kızmadan bağırmadan kapıları çarpmadan sessizce halledin.. gülümsemeyin ama adama onun size yaptığı gibi sayduırmayında.. bu sırada ağlamayın ama kesinlikle ağlamayın.. devamlı ağlayan ve ya söylenen bir eşe siz ne kadar tahammül edebilirdiniz onu düşünün.. konuşmak kolay değil mi.. inanın bir çok şey yaşadım.. ama çözüm ağlamakta değil.. oturup boşanma muhabbetleri yapmakta değil.. çok boşanma kararı aldık ama kimse bir adım atıp bir yere gitmedi sadece kendimizi ve ilişkimizi yıprattık..

sürekli eleştirirdiğiniz bir kişinin nasılda başarılı olmasını beklesiniz.. övün ama abatrmadan.hemen havalara girmesin ama zaman zaman takdir edildiğini de bilsin . size biri kötü kahve yapıyorsun dese yüzlerce kez inanın bir süre sonra kötü kahve yapmaya başlarsınız...önce kendi tavırlarınız düzeltin bakın evliliğiniz nasıl düzene giriyor.. siz suçlusunuz demiyorum ama ağlayıp zırlayarak bu iş çözülmez diyorum.. devamlı ağlayan bir bebeğinizi olsa ne kadar onu sakinleştireye açlışırdınız.. 1 yıl -5 yıl 10 yıl ya sonra sıkılırdınız.. bırakırdınız kendi haline.. teknik oynayın..

mutluluğunuzu eşinizin mimikleri üzerine kurmayın..

10 yıol boyunca eşimin yüz mimiklerine takıldım.. ben takıldıkça o istemsiz olarak daha çok olumsuz mimiklerde bulundu ben mimiklere bakıp çok kavga ettim.. gereksiz saçma sapann kavgalar...

mutlu olmak için başka bahaneler bulun çok büyük değil küçüük beklentileriniz bile olmasın... beklentinizi asgariye indirin.. eşinizin tavırları üzerine beklentiye hiç girmeyin ki sizin için bir şey yaptığında minikde olsa mutlu olursunuz...

sizleri çok seviyorum ... şimdi ellerim titiriyor hastalık kapımı çalmak üzere .. değiştiremediğim 10 yılın bendeki hasarı.. aynı hataya siz düşmeyin canlarım...kabullenin eşinizi olduğu gibi kabullenin.. kabullenirseniz eşinizin üzerine çok düşünmez ve kendinizi yıpratmazsınızzz...

sizi mutlu etmek içim uğraşmayan bir için neden göz yaşlarınız harcıyorsunuz. eşiniz siz sevmiyor demiyorum ama kimse sizden daha değerli değil diyorum.. ya siz hasta olsanız ne olacakkkk sizin için üzülecek dr felan götürecek ama ama kızalr o hastalığı sadece eiz çekeceksiniz.... kendiniz yıpratmayın.. siz üzen ortamlardan uzaklaşın.. uzaklaşamıyorsaız kafanızı dağıtacak şeyler yapın.. hiç bir şey yapamyorsanız açın müziği oyanayın.. ama kendiniz üzmeyin.. hayyta hiç bir şey sizden daha değerli değildir...

hayattaki en önemli şey sağlıktır..tamam herkes farklı deneniyor kabul ediyorum.. ama ya sağlığınız yerinde olmasa ne yapardınız..

bir arkadaşım var benim ms hastası ve daha 30 unda... bir şey olduğunda hep o aklıma geliyor... kötünnü kötüsü var.. ben şunu biliyorum hayat çok kısa ve ağlayarak bu hayatı heba etmeye hakkımız yok.. kendi vucudumuza zülüm etmeye hakkımız yok...

kendinie açımayı bırakın.. kendiniz geçmişi ve eşinizin size söylediği sözleri tekrar tekrar düşünerek doldurmayı bırakın...

kendinizi sakinleştirin.. eşinizin gelip sizi sakinleştirmesini beklemeyin.birlerine muhtaç omayı bırakın... siz kendinize yetebilirniz..

tabiki hepimiz sevilmek sayılmak hediyeler alınmasını bekleriz bu herkesin hoşuna gider.. ama isteklerimiz yerine gelmiyorsa bu kendinize zulmetme hakkını vermez...

ve boşanma fikrini kafanızdan atın... o ev sizin - emek sizin- eş sizin- çocuk sizin.. zaten dayanamayacak kadar şeyler yaşarsanız tamm derim.. çok dayak yersiniz aç bırakılırsınız ne bilem belki hak verebilriim ama bilmem.. sorunlarınız küçümsemiyorum.. ama çözüm yolunuz yanlışşşşş.. kendinizi yıpratarak çözemezsiniz bunu biliyorum...

Profesör,içi dolu bir bardağı tutarak derse başladı.“Bu bardağın ağırlığı ne kadardır sizce? diye sordu talebelerine.Herkes bir tahminde bulundu.

İkinci bir sory daha geldi profesörden;

“Bu bardağı bir kaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?”
“Hiç bir şey”
“Ya bir saat boyunca tutsaydım”….
“Kolunuz ağrımaya başlardı.”
“Haklısınız….Peki gün boyu elimden bırakmasaydım.
“herhalde kas spazmı geçirir,Belki de hastaneye kaldırılırdınız.”
Profesör,bu soruları niçin sorduğunu açıklamak için sözlerini sürdürdü.
“Bardağın ağırlığında bir değişiklik oldumu?”
“Hayır”
“Peki o zaman kolumun ağrımasına ve kas spazmı yol açan neydi?”

Öğrenciler cevap bulmaya çalışırken hocalarından ikinci bir soru daha geldi.
“Acıdan ve ağrıdan kurtulmanım için ne yapmam gerekirdi?”
“Bardağı elinizden bırakmanız.”
“Kesinlikle öyle.”
dedi profesör ve devam etti.
“Hayatın problemleri de böyle bir şeydir.Onları kafanızda bir kaç dakika tutarsanız,bir sorun yokmuş gibi görünür.Kafanızda evirip çevirip sürekli düşünürseniz,başınız ağrımaya başlar.Sorunlar zaman içinde sizleri yiyip bitirir.hayatınızda karşılaştığınız güçlükleri,sorunları elbette düşüneceksiniz.Ama,her günün sonunda uyumadan önce,tıpkı bardak gibi onları bir kenara bırakmalısınız.O zaman strese girmez,her sabah taze bir beyinle uyanır ve o gün karşılaşacağınız güçlüklerle mücadele edebilecek enerjiyi kendinizde bulursunuz.sevdiklerinize bu hikayeyi anlatın.“bardağı yere bırak” deyin sık sık.”

her ev koca bir dünya.. dışardan bakınca görünen, evlerin yanan lambaları. ama o lambalar nasıl yanık kalabiliyor bilemezsin..

bir lambanın sönmemesi için --işte o yüzden--

sağlam basmalısın yere.. gelip bir rüzgar hafif bir esintide seni savurmamamalı uzaklara.. öyle sağlam kök salmalısın ki senin olan toprağa, alıp götürmemeli fırtınalar bile..

Valla Nelsoncum sen psikologsun da bizim mi haberimiz yok. Hayranlıkla ağzım açık okudum yazdıklarını. Yılların birikimi ve tecrübesi olsa gerek bu düşünceler. Tespitlerine kesinlikle katılıyorum. Ama bizim sorunumuz bunları uygulamada. Gururumuz kırıldıkça onlara kendimizi anlatma çabası içine giriyoruz, ama boşuna. Bak senin eşine uyguladığın "ben güçlüyüm kendim için yaşıyorum" imajı işe yaramış ve eşinin bu şekilde düzelmeye başladığını yazmışsın. Sağol canım bizleri düşünüp bu kadar öneriyi bizimle paylaştığın için, teselli buldum, ilk defa kendimi bu kadar güçlü hissettim.

her kadın güçlüdür.. sadece kendi güçümüzün farkında değiliz.. neler başarabileceğimizin farkında değiliz.. kendimize inancımızı yitirmişiz.. evlilik bizi yormuş yıpratmış ama hiçbirşey için geç değildir.. yuva deyince ilk aklıma gelen kadındır.. erkek yuva yapamaz ama kadın yapar..

bak bir ayrıntı daha benden size.. erkekler bizim zayıf yanımızı biliyorlar.. kavgalar sırasında zayıf yanımızdan vuruyorlar bizi.. mesala ailemile ilgili yorumlardan yada çocuklarla tehdit etmekten yada boşanma sözünden nefret ettiğimizi bile bile bunu hemen söz katıyorlar.. yani ne konuda zayıf yanımız varsa oradan vuruyorlar bizi.. zayıf yanımızı ortadan kaldırırsak geri adım atıyorlar..

iki örnek vereyim.. tartışırdık ben ailem duysuh istemezdim kavgalarımız beni aileme haber vermekle tehdit ederdi.. telefonu alır arayacağım anne derrdi bende teli elinden almaya çalışırdım.. bir gün dedim ki al telefonu dedim ona attım.. ara.. bana ne onlarda duysun bitsin bu iş.. ne yaptı biliyormusunuz telefonu ayağı ile yere düşürdü

2, örnek hep gideceğim diye tehdit ederdi ben önüne duru gitme derdim öyle dedikçe beni iterdi.. itişr ama göndermezdim.. dedimki bir gün hadi engellemeyeceğim seni.. gitti .. ama yarım saat sonra eve geri geldi.. ve evi terkedip giden adam kapıyı arkadan kitledim diye kavga etti..bir sonraki kavgada sadece yatak odasına gidebildi.. tabi bazen çok konuştuğum zamnalarda evi terketmek için değil ama söz söyleyip beni çok üzmemek i.,n gider ama bir sigara içip geri gelir..

Özgecim boşver canım eşinin daha fazla üstüne gidip konuşmaya çalışma, bak üzülen sen oluyorsun. Erkeklere ailesi şikayet edildiğinde çok tepki verip sinirleniyolar, söz ettirmiyolar bile. Çabalarımız boşuna. Nelsonun yazdıklarından sonra ben de boşu boşuna eşime söz anlatmaya çalışmıycam. Bazı gerçekleri kendisinin görmesini sağlıyacak ortamlar oluşturacağım. Bu arada da kendime çeki düzen vermeye çalışacağım, hatalarım varsa da düzelticem inş. Gerisi eşime kalmış. Kime inanırsa inansın.

eşime ben hiç küsmezdim 10 yıol boyuncadda hep kovaladım.. bir gün artık doydum dedimki konuşmayacağım..

neyse ben zannediyorum ki adam benimle 1-2 ay konuşmaz yani geri adım atmaz sonrada boşanırız.. mecburi konuşmalar haricinde konuşmadık.yastığını ben alıp başka odaya koydum yani onu istemeyen bendim... ve kaç gün sürdü biliyormısınız benimle barışmaya gelmesi 6 gün sadece 6 gün..

ve bu andan itibaren kovalayan ben değilim artık..10 yıl sonra değiştirdim

sizleri çok seviyorum..

dırdırı kesiyoz..
ağlamıyoz
zayıf yanlarımızı torpiliyoz..
kendimize değer veriyoz bizi üzen her ortamdan uzaklaşıyozz ve kararlı duruyoz
ne istediğimizi biliyoz..

ve pes etmiyoz..bir süre deniyoz..bizim bu değişen tutumumuz karşısında şaşırıyorlar ilk zamanlar çok tepki veriyorlar.buna hazırlıklı olun öfkenizi tam burada kontrol etmelisiniz..sonra bizi anlayamıyorlar..ne yapacaklarını bilemiyorlar aynı kararlılıkla devam edince geri adım atıyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…