- Konu Sahibi maviduvar1
-
- #6.541
kızlar bu arada kayınvalidem geçen hafta ameliyat oldu,safra kesesini aldırdı,sıkıntılı bir ameliyattı,şimdi evinde ama ağrıları var biraz,akşam iş çıkışı oraya gittim,evini topladım,süpürdüm,bulaşıklarını yıkadım,1 düdüklü mercimek çorbası yaptım,ocağa taze fasulye koyup kayınpedere teslim edip eve geçtim,saat 9 oldu zaten hemen kızımı uyuttum eşim evi süpürdü bende arkasından yerleri sildim,tuvaleti banyoyu,büyük balkonu yıkadım,duşumu alıp uyudum,akşam eve gidip yemek yapıp,toz alırsam işimin çoğu bitmiş olacak,düğün yüzünden 1 hafta ev işi yapmadım.
görümcelerim kaldı 4 gün annelerinin evinde, onlarda saolsun dip köşe temizlik yapıp gittiler evlerine,ben düğün zamanı diye pek gidemedim ama son gün uğrayınca yanlarına laf soktular,bende dayanamadım tersledim biraz,bana bundan sonra her hafta gel annemin evini temizle,biz elin evindeyiz kocalarımız kızar(2 bacı her hafta buluşup çarşı pazar geziyorlar ama),ama sen bu evin adamısın dediler ( eşşek deilim zaten yapıyorum ama emrivaki tavırları sinirlerimi zıplattı)
bende ankarada doğdunuz büyüdünüz,kocalarınızda aynen,halen şu köy ağzıyla el evi lafını niye konuşuyorsunuz,sen elin evindeysen bende elin kızıyım dimi mantıklımı sizin söylediğiniz fırsat buldukça elbetteki gelip bakarım kaynanama dedim.sonra görümcen sen baba evinden çıktın bu evin adamı oldun dedi,bende sende baba evinden çıktın ama bak çoluk çocuk demiyorsun anana bacına gidiyorsun demek el evi diye bir şey ortada dimi dedim.
dün akşam bu konuyu açtı eşim,ablalarımın huyunu bilmiyormusun niye ters konuştun dedi,bende 11 yıldır her hastalıkta onlar varmış gibi ne emir verip giidyorlar dedim,biraz bozuk attık durduk yere off
Mevcanım geçmiş olsun kv için. İnş çabuk iyileşir. Canım gördün mü şu görümceleri ya. Ne demek el kızı yok bu evin gelinisin filan. Öyle şeye ben de sinir olurum. tepki gösterdiğin iyi olmuş. Benim gibi ses çıkarmasaydın daha çok tepene çıkarlardı. Dışardan biri canını sıkınca boşver aldırma diyebiliyosun ama
aileden biri canını sıkınca kolay atlatamıyosun, moralin bozuluyo. Surat assalar da laf söyleseler de hep gözünün önündeler. Allah yardımcın olsun. Aynı şehirde otursanız bile inş uzak oturuyolardır yoksa gelip gidip keyfini kaçırırlar. Sen mecbur değilsin ama herşeylerine koşuyosun, yardım ediyosun. Bu eşleri de anlamıyorum annelerini savunurlar, babalarını, kızkardeşlerini savunurlar kendi karılarını düşünmezler. Bizler hep en son plandayız zaten.
Neyse canını sıkma, düşünme ve işine konsantre ol kapatalım gitsin. Kızın nasıl? okulla ilgili sorun yok di mi?aynı şehirdeyiz şükrancım ama ben artık çok mesafeliyimdir,gelir giderim ama hiç bir zaman bu ev sizinde sayılır muamelesi yapmam,misafir gibi ağırlar,misafir gibi yollarım,ayda 1-2 kez ararım,senede 3-4 kez gider gelirim,aslında çok iyiler çokta severim ama şu el lafından iğrenirim,yeni evliyken yaşımda 22 daha,cahillikte var çok tepeme çıkardım onları,neyseki olgunlaştımda mesefemi korudum ha ama yanlış anlama sırf görümcelerime deil,kendi yengelerimede öyleyim yüz göz asla olmam,eşimde tarzımı bildiği için konuyu çok uzatmaz,beni sinirlendiren şey emir vermeleri,biri benden 2 yaş diğeri 7 yaş büyük sadece,
biz bir aileyiz herkes duracağı yeri bilmeli,onların aklına ihtiyacım yok,kaynanam hasta iken gidip evimde yatacak halim yok elbette yardımına giderim,ama sen baba evinden çıktın ne demek,ee sende çıktın o halde her hafta bacının evine niye yatılı gidiyorsun,otursana adama derler,
ay bak yine sinirlendim
Kizlar gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim misafir geldigi gun halilarimi ilk defa serdim biz gezdikce her yer hav diyorlar sanirim halilarin tuyleri ciktikca cikti esim bile rahatsiz oldu misafir varken eliyle toplamaya calisiyo dedim birak herkes gitsin ben hallederim
Supurup silmemin sebebi bir daha okadar tuy cikmasin diye sukur ki okadar cikmiyo artik 4 kez supurgeyi bosalltim dusunun okadar toz oldu ama bitti kurtuldum.
Mevcancim gorumcenlerin mantigi cok yanlis ne demek el olduk cart curt sen gelinleri is yapmak zorunda olan varliklar olarak goruyorlar tabi elbet yaslilar is gorup gelinler oturmaz herseyin bir adabi var ama gelin de kole degil yani o kadin onlarin oz annesi dogurup buyutmus emek vermis bir zahmette her isini kendileri gorsunler gerektigi yerde sen de gidip yapiyorsun zaten kaldi ki sen calisiyorsun.
Papatyacim canim niye kendini uzup yipratiyosun sizler moralim bozuk agladim canim sıkkın yazdikca ben cok uzuluyorum eger sebeb eslerse .de sinir oluyorum bu kadar emegimize ugrasimiza ragmen gulup mutlu olcagimaza agliyoruz neyse canim ins. Sorun her neyse cozulur de gene eski neseli haline donersin
Nelson sen benden de yogunmussun bacim valla nasil yetisiyorsunuz hic anlamiyorum ben bi evin isine zor yetiyorum bak yemek yapicam kolum kalkmiyo o derece bitkinim yani
Bu arada canini sıkan neyse bir an once cozersin ins.
Sukrancim sozde bu hafta iyi beslencektim nesfit bile almistim aksamlari hafif kapatirim diye bu hastalik cikti
Dedigin gibi ama can sag olsun da iyi olunca hersey yoluna girer
Senin de canin sıkılmis esine ve ailsene galiba onlar degismiyorsa geriye tek bi secenek kaliyor biz degiscek hakettikleri degeri vercez ve hic takmicsz cocuklarimizla mutlu olmayi ogrencez
özgecim sağol canım. benim derdim oğlumla ilgili. hiperaktivite tedavisi görüyor. dolayısıyla bazen baş edemiyorum. çok üzülüyorum, kendimi sıkışmış çaresiz hissediyorum. işim de çok yoğun. tek rahat olduğum konu. ev işi, yemek vs. eşimle pek problemimiz yok çok şükür.. ama tabi bazen onunlada atışıyoruz. heleki konu ailesi ise..
senin görümcelerinin düşüncesi çok yanlış. fakat sen pek lafın altında kalmıyorsun. bu sevindirici. en azından hakkını koruyabiliyorsun. allah yardımcın olsun.
özgecim sağol canım. benim derdim oğlumla ilgili. hiperaktivite tedavisi görüyor. dolayısıyla bazen baş edemiyorum. çok üzülüyorum, kendimi sıkışmış çaresiz hissediyorum. işim de çok yoğun. tek rahat olduğum konu. ev işi, yemek vs. eşimle pek problemimiz yok çok şükür.. ama tabi bazen onunlada atışıyoruz. heleki konu ailesi ise..
senin görümcelerinin düşüncesi çok yanlış. fakat sen pek lafın altında kalmıyorsun. bu sevindirici. en azından hakkını koruyabiliyorsun. allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?