Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Günaydın çıtırlar,uzun bir msj yazdım ama hata verdi ya,şiddetli baş ağrım var uykumu alamadım. Ösgemmm çok geçmiş olsun hasta hasta halı niye sildin canım,eprummmm ortim böreklerden haber ver sen,gerçi ufaklık seni baya yormuş o börekler erimiştir ama,şükrancım daha öncede konuştuk bunları takmamayı başarsak her şey yoluna girecek,bi kendimizi üzdüğümüzle kalıyoruz,bizi üzenler gayet mesut mutlu

Papatyam kolay gelsin sanada,okullar bi düzene girseydi sanırım kafan daha rhat olurdu,kızım ilkokula başladı eşim okul şu an çok karışık bhçeye bırakıp gidemiyorum diyor

kızlar bu arada kayınvalidem geçen hafta ameliyat oldu,safra kesesini aldırdı,sıkıntılı bir ameliyattı,şimdi evinde ama ağrıları var biraz,akşam iş çıkışı oraya gittim,evini topladım,süpürdüm,bulaşıklarını yıkadım,1 düdüklü mercimek çorbası yaptım,ocağa taze fasulye koyup kayınpedere teslim edip eve geçtim,saat 9 oldu zaten hemen kızımı uyuttum eşim evi süpürdü bende arkasından yerleri sildim,tuvaleti banyoyu,büyük balkonu yıkadım,duşumu alıp uyudum,akşam eve gidip yemek yapıp,toz alırsam işimin çoğu bitmiş olacak,düğün yüzünden 1 hafta ev işi yapmadım.

görümcelerim kaldı 4 gün annelerinin evinde, onlarda saolsun dip köşe temizlik yapıp gittiler evlerine,ben düğün zamanı diye pek gidemedim ama son gün uğrayınca yanlarına laf soktular,bende dayanamadım tersledim biraz,bana bundan sonra her hafta gel annemin evini temizle,biz elin evindeyiz kocalarımız kızar(2 bacı her hafta buluşup çarşı pazar geziyorlar ama),ama sen bu evin adamısın dediler ( eşşek deilim zaten yapıyorum ama emrivaki tavırları sinirlerimi zıplattı)

bende ankarada doğdunuz büyüdünüz,kocalarınızda aynen,halen şu köy ağzıyla el evi lafını niye konuşuyorsunuz,sen elin evindeysen bende elin kızıyım dimi mantıklımı sizin söylediğiniz fırsat buldukça elbetteki gelip bakarım kaynanama dedim.sonra görümcen sen baba evinden çıktın bu evin adamı oldun dedi,bende sende baba evinden çıktın ama bak çoluk çocuk demiyorsun anana bacına gidiyorsun demek el evi diye bir şey ortada dimi dedim.

dün akşam bu konuyu açtı eşim,ablalarımın huyunu bilmiyormusun niye ters konuştun dedi,bende 11 yıldır her hastalıkta onlar varmış gibi ne emir verip giidyorlar dedim,biraz bozuk attık durduk yere off

Mevcanım geçmiş olsun kv için. İnş çabuk iyileşir. Canım gördün mü şu görümceleri ya. Ne demek el kızı yok bu evin gelinisin filan. Öyle şeye ben de sinir olurum. tepki gösterdiğin iyi olmuş. Benim gibi ses çıkarmasaydın daha çok tepene çıkarlardı. Dışardan biri canını sıkınca boşver aldırma diyebiliyosun ama
aileden biri canını sıkınca kolay atlatamıyosun, moralin bozuluyo. Surat assalar da laf söyleseler de hep gözünün önündeler. Allah yardımcın olsun. Aynı şehirde otursanız bile inş uzak oturuyolardır yoksa gelip gidip keyfini kaçırırlar. Sen mecbur değilsin ama herşeylerine koşuyosun, yardım ediyosun. Bu eşleri de anlamıyorum annelerini savunurlar, babalarını, kızkardeşlerini savunurlar kendi karılarını düşünmezler. Bizler hep en son plandayız zaten.

Son düzenleme:

aynı şehirdeyiz şükrancım ama ben artık çok mesafeliyimdir,gelir giderim ama hiç bir zaman bu ev sizinde sayılır muamelesi yapmam,misafir gibi ağırlar,misafir gibi yollarım,ayda 1-2 kez ararım,senede 3-4 kez gider gelirim,aslında çok iyiler çokta severim ama şu el lafından iğrenirim,yeni evliyken yaşımda 22 daha,cahillikte var çok tepeme çıkardım onları,neyseki olgunlaştımda mesefemi korudum ha ama yanlış anlama sırf görümcelerime deil,kendi yengelerimede öyleyim yüz göz asla olmam,eşimde tarzımı bildiği için konuyu çok uzatmaz,beni sinirlendiren şey emir vermeleri,biri benden 2 yaş diğeri 7 yaş büyük sadece,

biz bir aileyiz herkes duracağı yeri bilmeli,onların aklına ihtiyacım yok,kaynanam hasta iken gidip evimde yatacak halim yok elbette yardımına giderim,ama sen baba evinden çıktın ne demek,ee sende çıktın o halde her hafta bacının evine niye yatılı gidiyorsun,otursana adama derler,

ay bak yine sinirlendim

Neyse canını sıkma, düşünme ve işine konsantre ol kapatalım gitsin. Kızın nasıl? okulla ilgili sorun yok di mi?

kızlar o kadar yoğunumki anlatamam.. iş ğüç gezme çocuklar okulları.. kafamı kurcalayan aile dışı şeyler..yorgunum..zihin olarak,,
düşünmemek için uyku yapan bir sakinleştirici aldım.. ğerçi bir haftada 2 ğün akşam içtim ama.bundan önce bir kaç kez de içki alayım kafam dağılsın dedim ama oda olmadı.. beceremedim.. sonuçta herğün icememde..değilmi.... çözeceğim bu konuyu..konuyu anlatamam ki ..ama çözeceğimm..

neyseee
sizleri ara sıra okuyorum ama genelde yarım kalıyor... okuduklarımı aklımda da tutamıyorum. kusura bakmayınn..bir hafta sonra rahatlarım.. okul işlerim biter kızlarımın okulu düzene girer..bu hafta salı -çarşamba-perşembe- cuma akşamları doluyum.. mevlit- başsağlıgı ziyareti-cocuk görme ziyareti ve apartman ğünümmm,, gelecek hafta rahat olocağım inşlhhh

gecen hafta diyet yapamaımm bu hafta dikat edeceğim.. gelecek haftada diyetisyenimin verdiği diyet menusünü uygulamayı planlıyorum.. bakalım nasipppp

günümü atlattım hafta sonu,, iyiydi..

bügünde iş çıkışı kardeşimin oğlunun sünnet mevlidi var ona gideceğimmm..işten 16 da çıkıp giyinip kuşanıp kızları okuldan alıp giydiip 17 deki mevlide nasıl yetişeceğim bilmem ama koşturacağımmm anlaşılannn...kardeşim 80 km uzakta bana...

Kizlar gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim misafir geldigi gun halilarimi ilk defa serdim biz gezdikce her yer hav diyorlar sanirim halilarin tuyleri ciktikca cikti esim bile rahatsiz oldu misafir varken eliyle toplamaya calisiyo dedim birak herkes gitsin ben hallederim
Supurup silmemin sebebi bir daha okadar tuy cikmasin diye sukur ki okadar cikmiyo artik 4 kez supurgeyi bosalltim dusunun okadar toz oldu ama bitti kurtuldum.
Mevcancim gorumcenlerin mantigi cok yanlis ne demek el olduk cart curt sen gelinleri is yapmak zorunda olan varliklar olarak goruyorlar tabi elbet yaslilar is gorup gelinler oturmaz herseyin bir adabi var ama gelin de kole degil yani o kadin onlarin oz annesi dogurup buyutmus emek vermis bir zahmette her isini kendileri gorsunler gerektigi yerde sen de gidip yapiyorsun zaten kaldi ki sen calisiyorsun.
Papatyacim canim niye kendini uzup yipratiyosun sizler moralim bozuk agladim canim sıkkın yazdikca ben cok uzuluyorum eger sebeb eslerse .de sinir oluyorum bu kadar emegimize ugrasimiza ragmen gulup mutlu olcagimaza agliyoruz neyse canim ins. Sorun her neyse cozulur de gene eski neseli haline donersin
Nelson sen benden de yogunmussun bacim valla nasil yetisiyorsunuz hic anlamiyorum ben bi evin isine zor yetiyorum bak yemek yapicam kolum kalkmiyo o derece bitkinim yani
Bu arada canini sıkan neyse bir an once cozersin ins.
Sukrancim sozde bu hafta iyi beslencektim nesfit bile almistim aksamlari hafif kapatirim diye bu hastalik cikti
Dedigin gibi ama can sag olsun da iyi olunca hersey yoluna girer
Senin de canin sıkılmis esine ve ailsene galiba onlar degismiyorsa geriye tek bi secenek kaliyor biz degiscek hakettikleri degeri vercez ve hic takmicsz cocuklarimizla mutlu olmayi ogrencez

özgecim sağol canım. benim derdim oğlumla ilgili. hiperaktivite tedavisi görüyor. dolayısıyla bazen baş edemiyorum. çok üzülüyorum, kendimi sıkışmış çaresiz hissediyorum. işim de çok yoğun. tek rahat olduğum konu. ev işi, yemek vs. eşimle pek problemimiz yok çok şükür.. ama tabi bazen onunlada atışıyoruz. heleki konu ailesi ise..
senin görümcelerinin düşüncesi çok yanlış. fakat sen pek lafın altında kalmıyorsun. bu sevindirici. en azından hakkını koruyabiliyorsun. allah yardımcın olsun.

Özgecim ilk evlendiğim sene benim halılardan da hav çıkmıştı. Süpürüp sildikçe çıkmaya devam ediyo başa çıkılmıyo. Öyle bi sene sürdü sonra bi daha olmadı. Bu arada sağlığın sıhhatin iyidir inş. Kendine dikkat et, iyi bak. Kızının da sana ihtiyacı var.
Eşime ve ailesine gelince bi hafta küstük bi hafta beni üzdüler sonra barıştık herşey düzeldi diye bişey yok bizde. Asla değişmiyolar ve bana yaptıkları, söyledikleri geçici ve bi daha yapmıycakları türden şeyler değil. Senelerdir aynı. Keşke küsüp barışsaydık da bi daha aynı şeyleri tekrarlamasalardı. Daha önce de yazdığım gibi nete girerek, sevdiğim şeylerle zaman geçirerek üzüntülerimi unutmaya ve keyifli olmaya çalışıyorum.

canım benim küçük görümcemin oğlu hiperaktiv tedavisi gördü,şu an ortaokulda o kadar sakin,o kadar oturaklı ve saygılı bir çocukki,tez zamanda güzel sonuçlar elde edersiniz umarım,

canım ben 6 sene öncesine kadar sus pus biriydim,azarımı yer otururdum yerimde,gece olunca hıçkıra hıçkıra ağlardım yatağımda,sonra baktımki ben ağlıyorum,millet kendi havasında,eşim bile birinde derdimi dinliyorsa birinde kıçını dönüp uyuyor,baktım olan bana oluyor,dişimi göstermeye başladım,kimseyle laf dalaşına girmem ama iğnelenen laflara anında cevap veririm,HAYIR kelimesi hayatımda başrolde artık hayır dediysen hayırdır,istemiyorsam istemiyorum der çekilir köşeme otururum ben üzüleceğime onlar üzülsün banane,

örnek verecek olursam,

görümcemler,eltim,biz kaynanamda toplanırız oldukmu 15 kişi,gecenin bi körü olur zaten yorgunum eşim kalkmak bilmez eskiden odaya çağırırdım hadi gidelim diye,eşim tamam der içeri gider muhabbete kaldığı yerden devam ederdi,gecenin 2 si olurdu ben halen iş kıyafetlerimle kaynana evinde hizmet ederdim.şimdi saat 10 olsun içeri girerim hadi x (eşim) çok yorgunum eve gidelim derim,o arada biri surat sallar bu saatte gidilirmi diye,direk eşim oturucaksa otursun ben arabayı alırım,biriniz bırakın sonra der kızımı giydiririm,orda oturup sinir krizi geçireceğimi,ben gidiyim onlar geçirsin derim

bende ne dertliymişim arkadaş

ben kızımı kucağıma aldığımın ilk günlerde,kayınpederimin bir hakareti yüzünden ağlaya ağlaya emzirdim,gözümden akan yaş göğüs ucuma değince kızım iğrenerek mememi bıraktı,o an dedimki ben artık anneyim,kızım beni güçsüz,savunmasız,hep ağlayan zavallı bir anne olarakmı tanıyacak,ben bir ağlıyorsam,karşımdaki iki ağlasın

şükür 6 senedir ben ne kadra huzurluysam karşımdakide o kadar huzurlu

şükür bugün sakin bir gündü,menümü yazıp kaçıcam,eşim şehir dışında gece dönecek,çıkışta kayınvalideme geçicem hem evini toplar hem bi çorba içer evime geçer yemek pişiririm

sabah: 5 tane tutku bisküvi ,yeşil çay (sandviç yaptım ama mutfakta unutmuşum)
öğlen:yarım kase çorba,az makarna,1 kıymalı kabak dolma,1 kase yoğurt
ara:1 elma,3 erik
ara:yeşil çay,1 avuç beyaz leblebi
kaynanacığımda:1 kase mercimek içerim

suyu bu günlerde az içiyorum acil çoğaltmam lazım
spor halen merdiven çıkıp iniyorum

Papatyacım yazını daha yeni gördüm. Allah kolaylık versin. Benim oğlumun da hiperaktif olduğunu düşünüyoruz. Oğlunun tedavi olduğu yerde hiperaktiflikle ilgili bilgi verdiler mi size? Aşırı hareketlilik ve hiperaktivite aynı şey değilmiş. Bizim hastanedeki doktor ilgisizdi. bi sonuç elde edemedik. Özelde de tedavi ücretini karşılayabilme imkanımız yok. Oğlum öyle mi değil mi çözemedim. Benim de onunla günüm çok zor geçiyo. Ev günde onlarca kez savaş alanı gibi oluyo. Biri geldiği zaman çok mahçup oluyorum. Hem kendine zarar veriyo hem de eve, eşyalara zarar veriyo. Daha geçen ay sıcak tost makinesini kablosundan çekerek kendi üstüne düşürmüş. Lavaboya gitmiştim ağlama sesine koştum. Sen ne dersin bu duruma senin oğlun da böyle mi?

Kızlar bugünkü menümü paylaşıp çıkıcam ben de. akşam kızımı okuldan aldıktan sonra misafirliğe gidecekmişiz. Orda nete giremem.
Beyler de birlikte maç izleyeceklermiş. Bugünkü menüm

Kahvaltı 3 dal kıvırcık* kk beyaz peynir
1 yeşil biber * 5 zeytin

ara 1 kupa neskafe * 1 salkım üzüm

Öğlen 1 küçük tabak menemen* 4 bisküvi
kk peynir* çay

ara 1 kase sütle 6 kaşık nesfit

akşam ( belli değil)

su şimdiden 2 lt
spor 30 dk yürüyüş
15 dk pilates ( bu hafta çok halsizim, ekmek almaya gidecek gücüm bile kalmadı. çok az spor yapabildim)

Son düzenleme:
Kizlar bugunku menum
Sabah
2 dilim ekmek
Bir dilim peynir
Salatalik
Ara
Yok
Oglen
8yk ispanak
Bir dilim ekmek
Ara
2 grissini
Uzum
Aksam kahvaltilik yicem ama cok yemem kizlar

Kizceler iyi geceler
Sukrancim aksam da az yediysen menun guzel canim ben malesef hic su icmiyorum bugun 1 bardak dahi icmedim dusun sagligimi da bozucam yok yere
Zar zor biraz is ve yemek yaptim sonra koltukta uyumsys calistim actim kizima cizgi film annecim ben biraz uyuycam tamam mi dedim sen cizgi film izle kizim da anne uuuu dedi dalmisim 1 saat uyumusum tlfunum caldi kizim uyandiriyo anne çal anne çal diye bir dunya utum var kizimi simdi uyutup yapayim diyorum yoksa gunduz kizimla zor olcak hem is hem yemek hem utu yetistiremem offf keske butun gun yatsam ve hic birseye dokunmasam
Papatyacm evlatlarimiz bizim en hassas noktamiz benim kizim daha kucuk tam olarak sorun nedir yasamadim onla ama buyudukce sorunlari artcak ufak ufak atiscaz belki de bana bagirip cagircak vs.
Onlar da esler kvler gibi bir sinav serin kanli olmaya calis sonucta oglun cok zeki akilli bi cocuk fazla enerjisi var ve bu onun da sucu degil tedavisi de bitmis degil ayrica Allah korusun cok cddi saglik problemi de olabilirdi sukredicez bu oyle birsey degil en azindan mevcanin da dedigi gibi belki ayni sekilde senin oglunda da tedavi iyi gider iyi sonuc alirsiniz zekasini dogru yerde ve zamanda kullanir
Bu arada yanlis anlasilma olmus meshur gorumceler mevcanin benimkiler degil
Btlcum senin menunu de begendim canim

Kızlar yazılanların hepicini okudum
1.papatyam öyle güselsinli...öyle durusunki..aynı şehirde olsak eminim çok iyi dost olurduk bunu çok güçlü hissedebiliyorum..seni ihmal ediyorum farkındayım ama inan kendimi bile ihmal ediyorum öyle özledimki güne gün menümü paylaşmayı eleştirmeyi yeri gelip çemkirmeyi epruuuuyu şizofrene bağlamayıtörpüsüne dil uzatmayı seni desteklemeyi..sma olmuyor yetemiyorum bir gün 30saat oldaydı keşketavsiyelerin öyle değerliydiki oğlum adına hepsini uygulayacağım canım çok teşekkür ederim gerçekten,ilaç gibi geldi.oğlunun durumuna be olur üzülme,satrança giden aritmetikte duran yüzmeye odaklanan bi çocuk hiperaktifse bunun okulu varsa bizde yazdıralımda çocuğumuz öyle olsun ya..zekasıda yerinde hatta yüksek bile e hareketli olsun ne var?geçecek inş .özelden adını yazda ben namazlarımda dua edeyim aklıma geldikçe.papatyam menünü beğendim pasta olmamalı ama bil
2.ösge halın çok sinir bozucu ama hiçte önemli değil geçerrr gşder çıcuğun senin ve eşinin sağlığı yerinde olsun aşk olsun huzur olsun..diyet modunda değilsin seni anlıyorum menülerini süper yapcam günleri iple çekiyorum
3.epruuuu böreklere gömül tatlım doğru yoldasın ha gayret gülazer gibin ol)
4.nel çok bunalttın beni birden ya aklıma binbir türlü şey geldi inş neyse hallolur içmek çözüm değil saba zarar
5.dbcimm önce annesin dik dur dua et
5.hawarım programım süper imrenilcek cinsten hakketennn ama pazartesi bile dinlebenedi oğlum yüzünden ..çoküzdü ve yıprattı beni..alıştırma haftası bittikten sonra hemen okuma yazma çalışmalarına geçilceğini unuyordu ama yine boyama ve çizgi çalışmalarıyla devam edilince ben artık gitmicem kreştekilerin aynısını yapıyoruz ben niye geldimki okula bıktım boyamadan çizgiden yapmıcam gitmicem işte diye tutturdu ağladı dalan napcamı şaşırdım bütün fırmasyon bilgilerim altüst oldu kaldı orta yerde ,bi akıl verin sınıfçılaryaaa nell duy sesimi hadi hawarım de bişeyy
6.stability şüküüü yawruna allah şifa versin gözünden kaçmıyor menülerin süper sen birden 5li kilolara düş en diyim
Az evel üç avuç dolusu çekirdek ve bimin yağlı gecreğinden yidim allah beni bildiği gibi yapsın
Mevvv görümcelerib geri diyim iki ileri bi geri saflar ama as birazda iğnelememşşler ki dıbra dovra batırmışlar çuvalduzı doğrudann delüler kesin şişmandır bunlar)

Delüü sehraa gelmis.
Kiz valla sana kizicam bizi cok ihmal ediyosun diye ama kendim de ayniyim seni anliyorum okullar yeni acildi telasini anliyorum o yuzden Allah kolaylik versin
Halim beni ilkten bi soka ugratti ama suan bi sorun yok hallettim ins. İlerde de olmaz.
Diyet modunda olamiyorum bir turlu hep bir bahanem var nedense
Kizimin tuvalet egitimine basliycaktim sozde ama hastaliktan kurtulamadik daha bi kendimize gelelim ins. En saglikli zamanda ona da basliycam.
Hep hayat telasesi iste hic isler gucler bitmiyor hep bi kosturmaca beynim zihnim yorgun 3 gun uyanmadan uyusam keske

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…