Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

şükrancım çok şeyler yazıdın arkadaşlarla sana önerilerde bulundular.. yaşadıklarımız bizim denemelerimizdir.. ve kiseye taşıyamayacağı yük verilmiyor.. birine göre çok ağır gelen bir yükü diğeri kolayca atlatabiliyor.. şu bir gerçek ki hayatımızda hiçbirşey mükemmle değildir.. bizde mükemmel değiliz.. ve birini gönlünce sevgi ve vicdan varsa herşey güzeldir.. ama bu sevgiyi herkes aynı dille yansıtmaz.. eşin yanında ya en büyük sevgi budur canım.. elindekilerle yetin diyorum ama değiştirmek istediklerin için de mücadele et.. mutlaka herşey bir gün istediğin gibi olacak yada yaşadıkların seni mutlu etmeye yetecektir.. sana bir örnek vermek istiyorum arkadaşım derdiki eşi statü olarak iyi birkonumda olan bir arkadaş.. beklentin sıfır olursa mutlu olursun.. tabi insnaız ve beklentilerimz illaki var.. ama yaşadıklarımzı kabullnemek ve nefes aldığımzı hissetmektir mutluluk.. anı yaşa canım.. geçmişin üzerine takılıp da geleceğini zehir etme.. ve dua, gönlümüze verilen en büyük anahtardır..

ebrulim çalışınca çocukalrımıza doyamıyoruz.. hep birşeyler eksik kalıyor ve kendimizi yetersiz hissediyoruz.. çalışınca evlilikte ev işide annelikde iş kadınlığı da kendimizde hep yarım kalıyoruz.. ama bu olumsuz bir bakış açızı tabii.. şartlar ne olursa olsun kaliteli zaman geçirmek ve zamanı iyi kullanarak her şeyi organize eden bir akla sahiptir kadın.. çocuğunla olduğunda ona sarıl ve hisset.. ama o anda pişmanlık ya da tedirginlik olursa vucudunda bebeğin hisseder bunu.. sevgni hisset ve hissettir.. emin ol bebeğinde seni anlayacaktır..
ve cevrenin gereksiz yorumlarına takılma canım...

mevcanım allah sana sabir versin . yaşadıkların hiç hoş şeyler değil.. kendine gücü yetmeyenler sana söz söyleme hakkına sahip buluyorlar kendilerini....bir gün geziye katılacaktım bayanlala mevcan kb bana dediki o zaman çocuklarıma onlar bakıyorlar tabii (en büyük syanlış kv ve kb çocuğuna bakmasıdır yeni yeni anlıyorum) 2kızının birini karnına birini sırtına bağla git geziye.. ve undan yaklaşık 3 yıl önce gereksiz bir sebeten hatta sebep bile yoktu kv kavga çıkardı ve gtti.. benim hizmetçiliğim yaptığını söyleyerek ve o günden bu yana da evime gelmezl. ben onlara giderim iyilerdir.. iki gündür eşim yok kb kızmı servise bindirmek için 2 gecedir bende yatıyor..inan ilk gece uyuyamadım sanki kb oturma odasında değil de sırtımda uyudu .. öyle bir yük gibi geldiki anlatamam..anlatacağım o ki.. şimdi onların sendeki yarattığı hasarların çoğunu fark etmiyorsun bile.. ne zaman çocuk konusunda onlara bağımlı olmayacaksı o zaman inan daha mutlu olacaksın.. ama şu an yapacak birşey yok.. sabır et ve kendine sorun yapma.. ben 30 yaşımda iken sinirleninice ellerim titrer.. stres bende beöyle iz bıraktı.. ne kadar iyi olurlarsa olsunlar biri senin hayatına müdahale ediyorsa bu iyilik değildir... ama sen değer vermediğin birinin sözlerine takılıpda üzülme.sana dua edeceğğm canım..

hikmetçiğim harika gidiyorsun seni takip ediyorum.. benim kaçamaklarım var.. ama bakalım pes etmiş değilim.. cuma ola hayrola..

papatyam sen nasılsın.. insan zaman zaman dugusala bağlıyor.. buğün bende de bir hal var.. bir türlü içten gülemedim buğün.. ağlamak için bahane arıyorum resmen.. desarj olmak lazım.. ama nasılllll... alış verişde mutlu etmiyro artık..

yeni arkadaşlar gelmiş.. iki kişimi geldi yeni.. selam yeni gelenler...hoşgeldinizz. Callodi ve sakin07

sehra yazmıyormusun bu aralar benmi görmüyırum...

kübracım güzel menuler çıkarıyorsun.. azmine hayranım tebrikler canım..

kevsercim lahana sarman pirin ile yapılmamışsa menun güzel.. mağlum diyette pirinç iyi gitmiyor..

ve ben netten alış veriş yaptım.. yetmedi bir dükkandan bir elbise aldım .. yetmedi spor yaptım ama şu melankolik halimden kurtulamadım.. çok yoruldum buğün. yeniden üniv sınavına girmeyi düşünüyorum bu aralar.. 15 yıl aradan sonra yeniden denemek istiyorum şansımı.. delilik belki ama kitapları aldım tanıdıklardan iki gecedir birer saat açıştım.. inşallah pes etmem...

Şükümmm we kizlarrr, herkese iyi gecelerrr tatlii rüyalarrrrrrrrr
Yarina gorusurzz..

Anam adanaya da kiss geldiii iyi miii.. donuyorummmmmmmm
Optm

Nelsonum cnm eltimlerdeydim beraber yedik ve pirincleydi ama cok guzeldi:))
Bn ekmegi cok yerdim ekmehgi azaltim gunde sadee 3 dilim yiyorum makarna da yemiyorum su pirinci azaltsam tamam olcak hrsey

hikmetimm cnm cok gecmis olsun git yat birak sporu diyeti valla bosver hepsini guzelce dinlen eminim sen kendine geldigin muhtesem menulerin ve sporlarinnla kendine gelirsinnn sanada iyi geceelr

Yok canım misafirler köyden gelmedi. Bizim mahalleden aile dostlarıydı gelenler. Kv ler köyden gelmeden 2-3 saat önce Kevserle yemek yaptık, sofra kurduk. kp onları sonradan yemeğe çağırdı ama sadece çay içtiler.
Ama az önce oğlumun peşinden koşarken de bacağımı incittim bu sefer de. Yürüdükçe acıyo. Bu oğlan büyüycek ama ben bitmiş olucam, Eşim uyuttu oğlumu bende uyumadı bu gece. Kızım da uyursa yatıcam. Bu haldeyken spor yaparsam daha da kötü olurum.
Evet bu topiğe başladığıdan beri güzel kilo verdin sen, fotoların da adım adım gösteriyo zaten. Diyetisyene gidince neler söylicek, liste verecek mi bize de yaz, merak ederim.

Son düzenleme:
Aa gevmis olsun sukran abla cok aciyo mu birak sporu falan dinlen yat bosverr
Melih hix surmuyor valla kesin bizim kizda oyle olucak allah yardimcimiz olsun

Aa gevmis olsun sukran abla cok aciyo mu birak sporu falan dinlen yat bosverr
Melih hix surmuyor valla kesin bizim kizda oyle olucak allah yardimcimiz olsun
Sağol canım, amin. Melih sandalyeden masaya tırmanmaya çalıştı ben de yakalamak için aniden kalkınca oldu. Yok canım spor filan yapmiycam tabii ki. Neyse inş sabaha geçmiş olur. İyi geceler ortağım, iyi geceler kızlar

kilo verdiğin çok ama çok ama çok belli.. bırakma..

senden etkilendim geçmiş yılrdaki fotolarımı gözden geçirdim birde şimlere baktım.. ya zayıf olmak çok güzel.. göbüşüm yok benimde...

Günaydın canlar
İnşallah güzel bir gün olur. Bugün çok yoğun olucam. Bir şehir dışı işim 2 adet toplantım var. Koş papatya koşşşşşş
Herkese kaçamalsız bir gün dilerim

Ile geldim kepekli tostumu yiyorum.güne hep güzel başlıyor ama akşam üstü gibi herşey bozuluyor.Tam dalmıştım Eşimle kv geldi . Yatak açtım yatacaktım 2 de yani oglum ağlayarak anne beni al yanına dedi.kıpır kıpır uyudum mu anlamadım.namazı kılınca yerine yatırdım 45 dk uyumuşum rahat .off Uyuycam dedikçe uyuyamıyorum .eve gelince yemeğimi yaptı.m 2 makine çamaşır yıkadım yatmadan kv ogluşuna kahvaltısını hazırladım sporlarımı yapıp yattım . Geçmişe bakayım.
Ortim Zuzum nerdesinnnnn?

Hamaratsinizz kevserle cnmm... kesin döktürmüssunzdur. Eltinle ne guzel anlasiyosunuz. Bir arada olmanizda cok guzel. Hep boyle sürsün inss... oglun cok hareketli masallaahh, dikkat et kendnee de. Şükümmm sizin sayenizde bu kdr kilo werdim. 9olsunda saat diyetsyenden alicam randevu. Yazmazmiyimmmm

Günaydiiiinnnnnnnnnnnnnlarrrr şekerler..
Oglum yürūtecnde elinde oyuncaaaakk oynuyorr. Cigliklari basiyor. Kocisde uyuyorr... oglanin yatagi oturmaodaasinda diye bizde burda yatiyoruz. Hawa da buzz gibiii.. adanaya kiş geç geldi wallaa. Kizlar, dualariniza talibimm.. esim dükkan acicak cafe tarzi bise olacak. Babasi döner ustasi. Babaasi da calisicak. Bende arada gidicem, oglani anneme birakip. Hatta sıkma gözleme de saticaz. Onuda ben yapicam bakalim hayirlisiiiii iste.. dukkan tutuldu, iyi bir yerde. Esimin babasinin da doneri guzel allahtan ..
Kizlarrrrrr, koca brdaaak lahana suyunu ictimmmm.. midem bos oldugunda hiccc mideem cikmioo yaaa cook sewiorummm

Canım resimlerini şimdi gördüm.ben80 ken arı sokmuş gibiydim.srnin boy var sanırsam 80 gibi durmuyosun!basrn ve bel kalın biraz oda sporlarda halledilir.ben oglum okadarken aşırı kiloludum her yerimden! Oğlunda çok tatlı maşallah! Dükkanınız hayırlı olsun bereketi bol rızkı çok olsun( âmin)

Ayy canimciiimm coook tesekkur ederimmmm ben temmuz ayindaki fotolarima baktim da allahmm bu ne dedimm.. kocama kizdim beni boyle sewiormuydun begeniormuydn dieee ewettt dioo bi deee essekya ben kendimden nefret ettimm bakarkeen. B daha o kiloyaa asla cikmammm aslaaaaaaaaa...
Bendee kacamakk yook vallaaa..

Boy 1.75 ordaan siskolugu atlatiyorum.. boyum kisa olaa bu kiloyla mahfolurdm herhalde yaa.. kalin bel basen azcik popo birazda bacaklrdan eee kollarlaa gideydii iyiydiii ne cok sey istedm ben yaaa oglis bebegm cok tatli yaaaa sipaa istee bnm sipaaam aminn hayirli duan icin cook tesekkur ederm kuzummm..

Teşekkür ederiz canım sen de hamaratsın. Evet çok şükür iyi anlaşıyoruz. İnş sonuna kadar böyle sürecek. Oğluma da dikkat ediyorum ama yine de vukuatsız günümüz geçmiyo. Gözümün önünde bile biyerlere çarpıp canını acıtıyo.
Bu arada dükkan açacakmışsınız.Allah hayırlı etsin canım, kazancınız bol olsun.

Nelsonum güzel tavsiyelerin için teşekkürler, sizlerden güç alıyorum canım, benim için bütün yazdıklarını tekrar tekrar okuyup hayata geçirmeye çalışıcam canım

Günaydın canlar
İnşallah güzel bir gün olur. Bugün çok yoğun olucam. Bir şehir dışı işim 2 adet toplantım var. Koş papatya koşşşşşş
Herkese kaçamalsız bir gün dilerim
Papatyam, çok yoğun günler geçiriyosun, çok da bunaldın bu aralar, herşeye eşit olarak yetişmene imkan yok. Haftasonu bari kendin için bişeyler yap, yoksa bu koşuşturmaca zaman zaman seni bunalıma sokar. Allah kolaylıklar versin.

Ebrucum sanırım artık oğlun işe gitmeni kabullenmeye başladı. Seni özlemesi iyidir, birbirinizle daha kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz. Bu kadar yoğun olmana rağmen namaz kılmanı çok takdir ettim. Beni de özendiriyosun. Oğlum doğduğundan beri kılamıyodum ben de. İnş tekrar başlarım, ruhumda derin, tarif edilmez bi sızı var, neşeli olsam bile bişeyler içimi sıkıyo, ondan mı acaba?

Bilgisayarıma format attırıyorum,o yüzden cepten girdim,geçmişi okudum ama alıntı yapamıyorum,sonra yazarım,nelsonum ne güzel şeyler yazmışsın öle ve inan sonuna kadar haklısın dualarını esirgeme,papatyam kolay gelsin bitanem,şükom,kevser,hkmt,epruu,fenodo,ösge,kubra,sehra ve yeni gelip nickini aklımda tutamadığım çıtırlar bol kalorisiz bi gün olsun inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…