- Konu Sahibi maviduvar1
-
- #11.361
Çok geçmiş olsun, Allah şifasını versin Mevcanım, küçücük kızcağızın ömür boyu ilaç kullanacak olmasına üzüldüm ama Allah daha ciddi bi hastalık vermesin. İlaçla hafifleyecek olması da bi teselli en azından.kızlar çok saolun,tek tek alıntı yapamıyorum fmf (ailevi akdeniz ateşi) ırsi bi hastalık muhtamelen ben yada eşim taşıyıcıyız,belirtisi bariz belli ama gittiğiniz doktora bağlı teşhis konulması,10 sene sonra teşhis konulan hastalar var,ne kadar erken tanı o kadar kolay yaşama
akdenize komşu ülkelerde görülür genelde,belli dönemlerde aralıklarla gelen sancılar,misal sebepsiz yüksek ateş,şiddetli karın ağrısı ( apandist ağrısı gibi) ki hatırlarsanız biz hastaneye şiddetli karın ağrısı ile yattık,eklem yerlerinde döküntü şişme vs vs,
bu belirtilerin hepsini son 2 yılda kızım yaşadı,1 sene önce hacettepe bu hastalıktan şüphelendi ama en son hastanede yattığımız hastane tüm tetkikler sonucu bu teşhisi koydu,
ömür boyu ilaç içicek,ilaç ataklarını azaltıp,daha hafif atlatmasını sağlayacak,ilaç almazsa bir sürü kişide böbrek yetmezliği yapıyor,hamilelikte riski olmayan bi hastalık,ama ilaç almazsa,düşük yapma,çocuk doğuramama,erken menopoz,böbrek hastalıkları gibi hastalıklara sebep oluyor,
kızım şu an en düşük evrede,5 yaşında ortaya çıkan bi hastalık,biz başında bulduk hastalığımızı umarım rabbim korktuğumuz yere uğratmaz
Yaaa kizlarrrr aksam icin canim cok balik istemistiiii buzlukta fileto balik vardi
Eriyince bir baktim dil baligihic yapmadim ooffhhh bi garipte geödi internetten baktim daaa icim kalktiii yaaaa ama sonra tariflere baktim guzel sarma dolma yapiliyo incecik böyle bi acaip
Dil baligi yapab var mi hicccc
saçma sapan bi gün yaşıyorum,güzel haberlerle kötü haberleri aynı anda alıyorum,
kuzum okuma belgesini almış bugün teyzeleri
2013 yılı kilo açısından süper,manevi açıdan berbat bir yıl oldu,2014 hepimize huzur getirir inş.
tembelliğindendir canım dediğin gibi insallah biraz da kucakcıyız. hic yere bırakamadım ben kızımı hep aglıyordu bırakınca. yuzustu de yatmadı bebekliğinden beri.Hosgeldiniz arkadaslar
Adia ins iyi cikar sonuclariniz tembellik yapiyordur ins kuzucuk
Ebrucum sabah annemle diyalogumuz sildigim halilarim üzerineydi
Annem 15 günde bir silmem gerektigini düsünüyo
Benannneeee kafayimi yedinnnnnn 15 günde bir halimisilinir bende direk trafo bitik
Cok daha önemli islerim var öylede bi hobi. Yok fln diyorum .. Hicde pispasaklida degilim:))) ama titizde degilim :)) ben ciddi ciddi üzülüyorum nöyle kendini yipratanlaraaa
aramıza hoşgeldin...merhaba hanımlar beni de aranıza alın noooluur6 aylık bir bebeğim ve doğum sonrası gitmeyen bi sürü kilom var benim de boyum 1.64 kilom 69.4 vee hedefim eskisi gibi 53 olmaak emzirdiğim için çok bişey yapamıyorum ve bu kilolar nasıl gidecek hiç bilmiyorum ama sizin azminiz bana da güç vercek buna inanıyorum inş
herkese selamlar...
bende gelebilir miyim aranıza...
1,55 boy 58 kiloyum.1,5 yıl önce doğum yaptım hamile kalmadan önce 55 kiloydum birde kaybım vardı ondan da 4 kilo fazla kalmıştı..75 kiloyla doğum yaptım bi ara 56 lara kadar düştüm ama bu aralar vermeiyorum 3 aydır diyet gibim bişeylere uğraşıyorum ama ucu kaçıyo hep.. 1 gidiyo iki geliyor 62 den 58 düştüm gene çok şükür ama incecik olmak istiyorum hedefim 48-49 kilo olmak...yaza kadar en azından...27 yaşındayım kamuda çalışyorum haiyle hareketsizlik var akşam eve git çocuk falan kendimize zaman kalmıyor iki memkik çekmeye bile takat olmuyo .. bazen yeme düzenimi çok iyi tutturuyorum ama spor olmadan anca kilo koruma olmuyo çok bişey farketmiyo..napsam ne etsem bilemiyorum yardımlarınızı istiyorum sizler ne kadar verdinişz neler yaptınız....
aramıza hoşgeldin...
tabi ki gelebilirsin aramıza hoşgeldin.
mevcanım kuzum çok geçmiş olsun. çok zor biliyorum. benim çocuğum da hergün ilaç kullanıyor. allah dermansız dert vermesin..
ne zamna başlayacak tedaviniz. nasıl bir tedavi uygulanacak.
Kizina gecmis olsun. Fmf diyince ntten baktim bende.
Kizininn o donemlerdeki rahatsizligi buymus demekki.
Kiyamaaam canimizaa. En dusuk sewiyede olmasi sizin icin iyi aslinda. İlerlemeye engel olmussunuz. İlaclari kullanirsa o dedgn sıkıntılari yasamaz. Kapinin takilmasina sewindm.
Roselizcim bi karışıklık oldu sanırım. Nelsondan alıntı yapıcaktın. Benden alıntı yaptın. Nelsonun okul şartlarından bahsediyorduk. Ben ev hanımıyım, bikaç sene önce babamın kasabadaki lisesini, ortaokulu, annemin okulunu filan dolaşmıştık da Nelsona onu yazmıştım. Ben öğretmenmişim gibi bi durum ortaya çıktı canım.
Hikoşum kv lerde öyle canım. balık da sabah sabah yenir, haşlanmış kemikli et de, tavuk da, onların ağız tadı öyle şekerim. çağırıldıysak mecburen çıkacaz. Hamileyken balık kokusu çok rahatsız ediyodu beni, 2 sene ağzımı sürmedim. Ama bu sefer yedim açlıktan çünkü balıktan başka bişey yoktu menüde. Hep öyle oluyo zaten. kp çağırıyo kahvaltıya, hep onlara göre şeyler var, Kew le bişey yiyemeyip bakıyoz öyle. yağlı karışık kızartmalar, yağlı salatalar, bilimum kalorili şeyler. Sonunda da evime inip kendime göre bi kahvaltı hazırlıyorm. Allahtan sık sık çağırmıyo, sadece görümcemler geldiği zmn çağırıyo.
Ebrum iltifatların için teşekkürler canım, valla Kevserin menüleri daha iyi gerçekten, çünkü az yiyince sütünü etkilemiyo. Sporlarına da diyecek bişey bulamıyorum, bu şekilde hedefe ulaşmamak mümkün değil.
Ebrum tatil günü bile bu ne yoğunluktur böyle. Oğlun uyuyunca kendine de zaman ayır biraz, yoksa depresyona girersin mazallah. Bak bana kızın ödevlerinden, oğlanın yaramazlıklarından, başıma iş çıkarmalarından bunaldım, evde deli gibi bağırıp isyanlara giriyorum. Psikolojim altüst oldu. Ne yap et yarım saat bi saat kendin için de bişeyler yap.
çarşamba yada perşembe gidicez tekrar,doktor kan alalım ilaca başlayalım demiş,gelince ayrıntısı ile konuşuruz demiş,ben 1 yıldır bu hastalığı araştırıyordum,tedavisi sadece düzenli ilaç içip atakları hafif atlatmak,arada verilen kanlar felan filan
hkmt hastaneye yattığımız gün o bölümüm ana bilim dalı başkanı,muane sonrası ve benim anlattıklarım sonrası fmf bu çocuk dedi direk, ama o dönem idrar yolu enfeksiyonuda geçirdiğimiz için,hastanede yatmak zorunda kaldık,sonuçta genetikten anca çıktı.
çok teşekkür ederim
İyiyim Hikmetim, evişlerine koşturuyorum, eşim az önce işe gitti, oğluş da uyuyo, yarım kalan işlerimi yapiim da geliiiym.Napiyosun, nasilsin.
İyiyim Hikmetim, evişlerine koşturuyorum, eşim az önce işe gitti, oğluş da uyuyo, yarım kalan işlerimi yapiim da geliiiym.
İçindeki sebepsiz sıkıntı bende de oluyo bazen. Havalardandır herhalde. Yağış, karanlık hava, bizim oğluşların huzursuzlukları, bunaltmaları filan.
Dua et, laptop yep yanımda diyodun, komik filmler izle, ilgilendiğin konularla ilgili bişeylere bak. Ben bu aralar vaktim oldukça yemek tariflerine de bakıyorum, yazıyorum bişeyler, sonra da deniyorum. Ablan ne zmn çıkacak planet mutfakta? ben kanalları taradım ve buldum. Çıkacağı gün bize de haber ver olur mu?
ben balık köftesi yapmıştım onu haşlıyorsun sonra içine haşlanmış patates yeşillilk koyup yumurta ve un ve galete ununa bulayıp pişirmiştim hiç balık tadi gelmiyor biz beğenmiştik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?