Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Kevserim bunlar ne güzel planlar böyle, düşüncesi bile mutlu etmeye yetti. Hepsini yaparız inş. Evet bayadır görüşemedik, bizim grip olayları malum. Ervaya geçmesin. Az kaldı bikaç güne iyileşiriz umarım. O zaman bize çaya alırız sizi.

Masumm oğlum sabah 7 buçukta kalkıyo her sabah. Günde 1 kere kızımı okula bırakıp eve gelince uyuyo 1.5 saat filan. Annem geldiği zaman da 2 kere uyuyo. Haklısın böyle bi eltisi varken bunalmamalı insan. Ben de onu çok severim ama altlı üstlü oturmamıza rağmen eşlerimiz vardiyalı çalıştığı için günlerce birbnirimizi göremiyoruz. Eşlerimizin ikisi de sabahçı olsa ne güzel hergün görüşürdük, ama kaynımın sabahçı olduğunun haberini alınca gidiyorum.

Lajoba sağol canım. Parka götürünce de elimden kurtulup caddeye kaçıyor. Kuzenimin nişanının olduğu salon büyük bi caddenin kenarındaydı. nişandan çıkarken elini tutuyodum. Elimden elini kurtarıp arabalarla dolu caddeye fırlamaz mı. Çok korkuttu beni. Bunu hep yapıyor. Bi yere çıkarmaya korkuyorum.

aslında erken yatsa snein ekafan rahatlar ben 1 yaşından sonra hep 9 da yatırdım halada öyleler bazen 8:30 da gidip yatarlar
cuma cumartesi biraz tölerans tanıyorum e birde yazın tabi farklı olıuyor...
biraz dah abüyüdükçe uykusu düzene giere ışıklaır filan kapasna herkeisn uyuycagınıa nlasa filan uyumaz mı yine :26::26:

tabi ya ne güzel olurdu erken uyuyabilse. Çok uğraşıyorum ama uyutamıyorum. Işıkları kapatsak bile çekyata çıkıp kendi açıyor hem de ışık olmasa da sokak lambasının ışığından odayı görüyo ve kapıyıa açıp çıkıyo. 8 de uyuduğu zamanlar da oldu, o zaman da gece 3 te 4 te uyanıo. İnş az da ha büyünce ablası gibi uslanır ve uykusu düzene girer.

Şüküm ben akıllı Oglumla ev temizlikten bunalırken iki çocuk daha bunalır insan. Ama napalım inş biraz büyüdün düzene girer herşey.
Veeee şok oldugum ve yazmak istediğim nokta kevserin alt katında oturması😳😳😳
Bende Kevser uzak bi yerde oturuyor sanıyordum. Sen kv bakmıyor bırakıcak kimseciklere okula hidrojen bile felan deyince. Kız Kevser bi üst katında madem nie şüküme çıkmıyon yoldaş olmuyon.bazen şüküyü burdan soruyon çık bi tıkla 😢

Kbrum ben genellikle annemde oluyorum ondan soruyorum evde oldugum zaman da evde oldugu belli ama esi evde olunca cikmiyorum kimseyi rahatsiz etmek istemiyorum okul birakmak konusunda ben ona herzaman derim gel birak diye ama oda rahatsizlik vermek istemez bide bizim cadi olunca ne kiziyon kiz:)

Hic bir zaman onu yalnizlik birakmadim. Kaynaana bizi uzdugunde eslerimiz bizi uzdugunde birbirimizde alirdik soluğu yilbaslarinda:)

Ebrucum Kevser kızıma küçükken defalarca baktı. Şartlar uygun olsaydı oğluma da bakardı. Dafalarca getir ben bakarım dedi zaten bu sene. Ama ben bunaltmak istemedim. O zaman kızı doğmamıştı daha. Kızım da onu çok sever. Ama bizim bebekler doğduktan sonra böyle oldu biraz da. Erva ateşlenir, benimki grip olur, ateşlenir, hastalık geçmesin cimcimeye diye ben gitmem. Öyle olmasa bırakırdım oğlumu. Kendi kızıyla mı uğraşsın benim canavarla mı. 2 çocuğu idare etmek çok zor. O da bana gelmez, eşlerimiz oturmaodasında uyuyo, gidip gelemiyoruz. Ama bir araya geldiğimizde de güzel vakit geçiririz. Ben ona gittiğimde derim ki çay koyma, bişeler hazırlama, ara öğün yapalım, meyve yiyelim. Geçenlerde tartı günü öncesinde perşembe gittim. artıda çıkmayalım diye aburcubur yiyip çay içmedik, meyve yedik.

Neyse kızlar nasıl gidiyor diyet ve spor işleri? Gevşemediniz inş benim gibi. Aman nazara gelmesin topiğimiz. Yaza incecik çıtır anne olarak girelim. 38 beden cicilerimizi giyip gezelim tozalım, tatile çıkalım.

şükran nazlm kız ne diyorosunuz siz yaa.. ne demek benim çocuk hiç durmuyor.. bizimkiler oturduğu yerden hiç kalkmadan büyüdüler sanki.. çocuklarıma bakacak diye 5 yılda kaynanan kb ile aynı çatıyı paylaştım.. herşey öyle gül pembe mi olduu dersinizz...

2 kızı arka a rkadaya en uzun oturduları 5 dak dır diyemem..kanepelerin üzerlerinde cirit atarlarr...şimdi yaşadıklarımı anlatmayacağım.. ama yaptığım hataları anlatacağım..,
çocuğkla yetişkin gibi konuşmak doğru ama onu bir yetişkin bir davranmasını beklemek yanlış
çocuklarımıza zaman ayırmak doğru ama kendimiizeritip bitirmek yanlış....
ev için pratik önlemler alabilirsin şükrancığım.. pirizler için çocuk kilitleri satılıyor nette sitelerde.. korku içinde yaşamaktansa onları kulalanan bilirsin.. bıçak çatal gibi kesici delici alaetleri mutfağın üst dolaplarında muhafaza edebilirisn.. tabiki tüm her şeyden esirgeyemeyiz çoculları.. illaki kendilerine zarar verecek şeyler bulacaklardır ki bu konuda çocukların üstüne yoktur... bir şeylere kızıyordur bebeğin ondan sana tepki veriyordur... bence bebeğn ile iletişim sıkıntısı çekiyorsunuzz...

kızlarım küçükkken bir ram merkezine gitmiştim.. kızım şöyle kızm böyleanlatıyorum.. bana ne dedi biliuotrmusun ram da ki adam.. sen kızının senin hayatını engellediğinimi düşünüyorsun demeişti...

evet tam da ben öyle hissediyordum.. herşeylerime engeldiler..gezmelerime uykuma yemek yememem wc ve banyo yapmamam arkadaşlarımla sohbet etmeme.. ben nerede isem ne iş yapıyorsam herşeye engeldiler kızlarım...yemek yaparken üzerlerine basmamak için reflekslerim gelişti resmen...bacaklarımın arasında ayaklarımın altında büyüdüler.. sabah ağlama sesleri ileevden çıkıyor kendimi sokağa zoratıyordum..

aslında tüm suç çocuklarımdııı.. onlar hayatımı mahvetmişlerdi... halbuki öylemasumdularki .. hiçbirşeyden ahberleri yoktu..

ben eşime kv kb işyerimde yaşadığım sıkıntıları hep çocuklarımdan çıkardım...30 uma geldiğimde ellerim sinirden titiriyor.. biröfke anından sonra devrilip yatar hale gelmişti...tabi benim bu davranışlarımda çocuklarımda tam bir davranış bozukluğuna dönüştü.. sonuç mutusuz bir anne ve mutsuz bir annenin ağlayan ve yerinde hiç durmayan çocuları...

ben ne zaman sakinleştimmm çocuklarımda bana göre daha yavaş bir şekilde sakinleşmeye başladılar..ama ben birşeyi öğrendim onlar çocuktu.. ben çocuklarımdan yetişkin gibi davranmalarırını beni takdir etmlerii beklemiştim.. ama onlar çocuktular ve benim kendi cnmdılar..

kendine zaman ayırma konusunda arkadaşlara katılıyorum.. desarj olmalıyızki hayata devam edebilelim...artıkelelrim titremiyor öylesıksık.. hatalarçocuklarımızda değil cnm .. hatalar bizde... etki tepki meselesi.. ne ekersek onu biçeriz..tabiki herşey bundan ibaret değil.. her çocukkendine özgüdür.. özeldir.. olduğu gibi kabul etmek sevmekle başlar iyileşme... öpüyorum şükrancığım seniiii .

selam canlarrr...

nasılsınız?

kilo bildirimi yapayım da artık dahil olayım diyete...
diyeti bıraktım kaç zamandır.

Başlangıç :.....84.4 (23 Aralık)

bu hafta :......78,5

toplam giden:.. 5.9 gr

hedef: 75.00
boy:1.78

kalorisepeti ile kalori hesaplayarak zayıflamayı düşünüyorum...
bir de bunu deneyeyim bari.
günlük kalori ihtiyacım 2383 kalori

bugünki kalori cetvelimi paylaşıyorum...
yalnız alt karın kası hareketinin ismini bilmediğim için ve oklava hareketi, onları ekleyemedim...
çok sağlıklı beslenemedim ama bugün kendimi diyete güzel verdim.

Son düzenleme:
Valla o kadar guzell ozetlemissin ki sukran ablaaa tsk ederimm:))

Valla bugun dikkat ettim dpor da yaptim yapmayada devam edicem su erva bi uyusun salliyorum evet ya nazara geldik insllah bu hafta toplariz

canım şimdi baktım fotolarına çokk güzelsin maşallah boyun kaç hiç 74 gibi değilsin

Aysem tesekkurler. Kemiklerim iriiiymis,, ama yagda war malesefff.
Diyetarkdsma uye oldm ordan yaptm kaloru takibni. yrn daha iyi detayli yapicam.
İdeal kilom 66ymisss, walla haklii

canım öyle güzel yazmışsın ki gözyaşlarıma engel olamadım.. geçen hafta sürekli oğluma kızıyor bağırıyordum halbuki biliyorum o daha 9 aylık bir bebek ne yapması gerektiğini bile bilmiyor ama ben ondan beni anlamasını, dur dediğimde durmasını, uyu diyince uyumasını bekliyorum.. aslında beklemiyorum da yapsa iyi olur gibi bi tavırlarım vardı.. sonra bi durdum düşündüm ben ne yapıyorum ya dedim el kadar çocuğa kaşığa vurup çorbayı döktü diye basbasbağırmak da ne yani.. o daha ellerini yeni yeni kontrol ederken ben ondan ne bekliyorum ki demi..

dökülen çorba veya kirlenen kıyafetler-halı çocuğumdan daha değerli değil ya yıkarsın geçer ama oğlumla daha bukadarcıkken aramıza sinirden kızgınlıktan bağırmalardan engeller koyarsak ömür boyu bunu kaldıramam dedim.. evin heryerinde gözüm üzerinde sürekli peşinde kendine zarar vermesini engellemeye çalışıyorum ama olsun canım o benim herşeyim.. ona ufacık bişey olsa ciğerim yanar kendimi asla affetmem o yüzden işte akşama kadar bıcır bıcır o önde ben arkada emekleyip duruyoruz.. ama eşim sağolsun arada deşarj olmama fırsat veriyor.. hoş bu ara pek değil ama genellikle yardımcı olur çocuğa bakar uyutur.. bugün bi yerde okumuştum anne baba ruhsal ve bedensel olarak kendine çok iyi bakmalı ki çocuklarına da yararlı olabilsinler diyordu.. ahhh minnoşlarım beni hepsi birer melek hiç bir kötü düşünceleri yok oysaki.. herşey bizde bitiyor da işte deşarj olmak önemli..

neyse nelsoncum yazdıklarını çok beğendim günlerdir kendime kızıp duruyordum kötü anne oldum halbuki hiç böyle olmayı hayal etmemiştim diye.. senin yazdıklarınla birkez daha doğru olanı görmüş oldum.. oğlumla ilişkimde daha dikkatli olacağım..

canlarim, ne gusel ppaylasimlarda bulunmuşsunuz. Sohbetler edilmis.
Oglum uyudu, kurban oldugumm annem misil misil uyuyor.
Uyumaktansa bugun kalan islerimi halledim diyorum. Mutfakta biraz bulasigim war.
Makinedekilero bosaltip, onlari yerlestirim. Az camasir war oblari da makineye atip , asarim.
Yazdiklariniza cevap yazmak icin inanin can atiyorum.
Nel ve elif ne gusel seyler yazmissiniz. Detayli yazicam. Elif bu ay 1yasina giricek ogluma bende kiziorm arada.
Sonrasi feci pismanlk tabi. Neyse isimi halledim detayli yazicam.
Menumu depaylasicam, yorumlarsiniz artik.
Opuyorum.
Uyuyanlara iyi uykular.

inşallah canım vereceğiz inşallah

Sbah
1 haslanmis yumurta
5 zeytin
1 dilim ekmek

Ogle
1 kase corba
6 kasik bezelye
Yogurt bi dilim ekmek

Aksam yemedim cnm istemedi

Ara
Sutlu sekersiz nescafe

Su 2.litre

Spor
Lesille 2
10 dk kalca
10 dk yan
50 squat
20 dk plates

Bu kadar hepinizeee iyiii gecelerrrr

sabah bol yesillikl salata, 1kk peynir, 1yesilcay
1cavdar ekmegi

Ara 2kucuk havuc

Ogle bulgur nohut k.bahar brokoli haslama, hepsinden azar azar tabi.
Salata yaptim. İcine yesil sogan dogradim. Pulbiber nar eşkisi
1cavdar ekmegi

Ara 1kuru incir , 1havuc

Aksam 1kuru patlican dolmasi, 1cavdar ekmegi

Ara 1bardaksüt, icine kahve attim. 4adet bisküvi (malesf )

Bu kadar..
Su şisem war. 0.75lik. 1.5 litre ictim.
Spor yapamadim. Ama inanin oturmadim diyebilirim, sipamin pesinde koşuşturmaktan.
Yaklasik 11den bu yana da, mutfak temizligi, banyoyu temizledim cm astim .
Kalori yakmişimdir dimi ama.
Simdi ojemi degistirip uyucam.
Size de yazdiktan sonra ..

Son düzenleme:
şüküm, kizlar benim soyleyeceklerimi de sylemisler. Kendine wakit ayir.
Benimoglanda ayni snn oglan gibi, bakalm yurumeye baslayinca napicam ben.
Kocana ztn sooylicek sozum yok, sinirleniorm cnku.allah yardm etsn cnm sna.
Annen sagolsn kendnle basbasa kalmani saglamis. Cok sewndm.Birazda olsa nefes almissin.

çinarecim, kurban oldgm allah bize sabir wermis. Erkeklere ndn annelk vermedgni suan dha iyi anliorm.
Arkds, sabir yok erkeklerde. Hele iki cocuk kendmi dusunemiorm.

Bnucum, bende smdiden oglisle buyuk insan gibi konusuorm. Gozlerinin icine bakarak, ins
Beni ileride dinler. Yaramaz olmasin da hiperaktflge rqziyim.

Aysecim, kalorisepetne uyeoldum. Yrndan itibaren basliorm. Kalori almam gerekn 2600lerde
Bakalm faydasini gorecekmiyim.

Didem spor yapmak gerek. Yrn bambaska hikos geleck

Nelson, sekerim neler yazmissin oyle. Hayran kaldim.
Kendime de dersler cikardim walla. Onlar daha cocuk, bize muhtaclar.
Onlara ne aşilarsak , karsiligini oyle goruruz.
Tesekkur ederm canim arkadasim.
Ne yasadin bilemeyoz tabi ama hepsi geride kaldi. Sen mukemmel bi annesn.
Bende daha yeni olmaya calisiorm. Ogreniorm .. tşkler.

Tubiii, nerdesn sen. Yoklamada hep yok yziliosn habern olsn.
Bende yrn kalorisepetne basliorm. İns faydasni gorurz.
Ozletme kendno.

Elifcim, zaman zaman bende pgluma kiziorm. Daha 1yasina girmedi.
O gozleriyle bana anne ben naptim ki die bakior. Snra bagirdim diye kahroluyorm.
Smdi bile gozlerm doldu. Nelson bizi kendimze getrdi sanirim

Kewooom sporlarn harikaa canikoomm. Bu arada gülüm face e hasta die yazmis.
Geelir bi kac gune, yazdm ona da merak ettk seni diye.

Neyseee kizlar, aksamki yazilanlara ufack yorumlr yazdm.
Atladgm varsa affedin. Hikos uyumaya gidiorrr
Oglis 7demeden ziplar yataktan.
Herkese tatli ruyalar.
Meleklerinizi öpüyorummmmm sizi deee.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…