- Konu Sahibi maviduvar1
-
- #16.261
Kevserim bunlar ne güzel planlar böyle, düşüncesi bile mutlu etmeye yetti. Hepsini yaparız inş. Evet bayadır görüşemedik, bizim grip olayları malum. Ervaya geçmesin. Az kaldı bikaç güne iyileşiriz umarım. O zaman bize çaya alırız sizi.
Masumm oğlum sabah 7 buçukta kalkıyo her sabah. Günde 1 kere kızımı okula bırakıp eve gelince uyuyo 1.5 saat filan. Annem geldiği zaman da 2 kere uyuyo. Haklısın böyle bi eltisi varken bunalmamalı insan. Ben de onu çok severim ama altlı üstlü oturmamıza rağmen eşlerimiz vardiyalı çalıştığı için günlerce birbnirimizi göremiyoruz. Eşlerimizin ikisi de sabahçı olsa ne güzel hergün görüşürdük, ama kaynımın sabahçı olduğunun haberini alınca gidiyorum.
Lajoba sağol canım. Parka götürünce de elimden kurtulup caddeye kaçıyor. Kuzenimin nişanının olduğu salon büyük bi caddenin kenarındaydı. nişandan çıkarken elini tutuyodum. Elimden elini kurtarıp arabalarla dolu caddeye fırlamaz mı. Çok korkuttu beni. Bunu hep yapıyor. Bi yere çıkarmaya korkuyorum.
tabi ya ne güzel olurdu erken uyuyabilse. Çok uğraşıyorum ama uyutamıyorum. Işıkları kapatsak bile çekyata çıkıp kendi açıyor hem de ışık olmasa da sokak lambasının ışığından odayı görüyo ve kapıyıa açıp çıkıyo. 8 de uyuduğu zamanlar da oldu, o zaman da gece 3 te 4 te uyanıo. İnş az da ha büyünce ablası gibi uslanır ve uykusu düzene girer.aslında erken yatsa snein ekafan rahatlar ben 1 yaşından sonra hep 9 da yatırdım halada öyleler bazen 8:30 da gidip yatarlar
cuma cumartesi biraz tölerans tanıyorum e birde yazın tabi farklı olıuyor...
biraz dah abüyüdükçe uykusu düzene giere ışıklaır filan kapasna herkeisn uyuycagınıa nlasa filan uyumaz mı yine :26::26:
Kbrum ben genellikle annemde oluyorum ondan soruyorum evde oldugum zaman da evde oldugu belli ama esi evde olunca cikmiyorum kimseyi rahatsiz etmek istemiyorum okul birakmak konusunda ben ona herzaman derim gel birak diye ama oda rahatsizlik vermek istemez bide bizim cadi olunca ne kiziyon kiz:)Şüküm ben akıllı Oglumla ev temizlikten bunalırken iki çocuk daha bunalır insan. Ama napalım inş biraz büyüdün düzene girer herşey.
Veeee şok oldugum ve yazmak istediğim nokta kevserin alt katında oturması😳😳😳
Bende Kevser uzak bi yerde oturuyor sanıyordum. Sen kv bakmıyor bırakıcak kimseciklere okula hidrojen bile felan deyince. Kız Kevser bi üst katında madem nie şüküme çıkmıyon yoldaş olmuyon.bazen şüküyü burdan soruyon çık bi tıkla 😢
Hic bir zaman onu yalnizlik birakmadim. Kaynaana bizi uzdugunde eslerimiz bizi uzdugunde birbirimizde alirdik soluğu yilbaslarinda:)Kbrum ben genellikle annemde oluyorum ondan soruyorum evde oldugum zaman da evde oldugu belli ama esi evde olunca cikmiyorum kimseyi rahatsiz etmek istemiyorum okul birakmak konusunda ben ona herzaman derim gel birak diye ama oda rahatsizlik vermek istemez bide bizim cadi olunca ne. Ben herzmaan. Sukran ablaya yardimci olmusumdur ne zMan istese cagirsa yaninda oldum. O beni cagirsin gidelim desin herzaman giderim ne kiziyon kiz:)
Merhaba kızlar, nerdeyse on gündür bunalımlardayım, depresyona girdim resmen. çok özledim sizleri ama yüzüm yok topiğe gelmeye. bi kilomu koruyamadım, bunalımdan yemeye verdim kendimi. çacuklara ve eşime karşı patlamaya hazır bomba gibiyim bu aralar, malum hem regl oldum onun siniri üzerimdeydi. hem de oğlumun yaptıklarına, kırıp döktüklerine, ağlama nöbetleri geçiriyorum. Ben ben değilim sanki. Çocuklara bile sinirlenip pataklıyorum bazen. Eşimi tersliyorum. Noldu bana böyle bilmiyorum,
Neyse ki dün annem geldi de aylar sonra kendim için bişeyler yapmam gerektiğini, herşeye boşverip bi günü kendime ayırmam gerektiğini söyledi ve beni dün birkaç saat dışarı çıkardı. Çok sakin ve güzel bi gün geçirdim. Ara ara oğlumun uyuduğu saatlerde azıcık evişlerini askıya alıp kendim için de zaman üretmeye çalışıcam. Yoksa bu işin sonu Bakırköyde bitecek. Geçmişi okuyamadım daha. Bu sabah da tartılmadım. Korkuyorum tartıya çıkmaya. İnş yine diyete devam etmeye çalışıcam.
Canım arkadaşım. Bende bu ara tamda böyleyim işte..o kadar zorki. .iki çocukla..psikolojim kaldurmiuyir bazen.benim Nazlım çok akıllı ama malesef çokkkk yaramaz...eberjisi hiç bitmez..doktoru da dedi...kızım baya haraketli...bir şeyler yapmalı mutlaka.3 yaş 3 ay lik..biz kreşe verucez ve spora yazdirmak istiyorum. Onun yaşına uygun zararlı olmayan oyalanacağı bir meşguliyyet olsun. Küçüğüm de çok mizmiz..azcık oynuyor sonraa hoppp kucak..sinirlerim benimdü bozuk...koşuya bile çıkamıyorum.asla kendime zaman ayıramiyorum..böyle oluncada beyin yoruluyor çok doğal. .
Şükrancım artık kendimize daha iyi bakmalıyız.bir yolunu bulmaktan başka çare yok...bunu çocuklarlada yapa biliriz belki.nemi???? Hiç bilmiyorum. .öneren olursa bizde dinleriz..
Nazlımacım senin de işin zormuş.Allah kolaylık versin canım. yazdıkların güzel şeyler, birçok bebekte işe yarayabilir ama oğluma çare yok. onu hiçbişey oyalamıyo, neler denedim bilsen. O kadar çaresizim ki. Daldan dala atlıyo, bir şeyle uğraşırken dakikasına varmadan sıkılıp başka bişeye yöneliyo ve bu yöneldiği şeyler de hep tehlike içerikli. Prizlere sivri bişeyler sokuyo, biz yemek yerken masaya bile uzanıp tabak bardakları indirriyo yere, kaseleri, bardakları kırıyo suları deviriyo, sandalyeden atlıyo, hep peşindeyim inan ki, sadece o uyurken bi yarım saat oturabiliyorum. Bütün oda kapılarını kapatsam bile tek salonda bile yapıcak zararlı bişeyler buluyo. Artık herşeyden yoruldum. Büyüyünce değişse keşke.
şükrannnnn
senin bu yaşadıklarını bir çoka nne yaşamnakta ama iki çocugu olanlar daha agır yaşıypr inanki
öncelikle oglun ne kadarlık tı snein ? neden böyle hiç araştırma yapıldı mı, çocukalrın iç dünyaısnı bilemiyoruz biliyorsun
onun dışında kendine her zman vakit ayırmaya çalış çünkü sen bitersen herşey biter
erken yatıyormu bilmiyorum çocukalr ama erken yatırmaya alıştır, eşinle sakin vakit geçirin
ne seviyorsan onu yap atıyorum saçına bakım yap, tırnagına oje sür kendin için bir kek at fırına iki bardak çayla keyifle ye
hani ne yapmak istiyorsan.. artık yaz geliyor. büyük okulda oldugunda çık oglunla dışarı parka filan enerjisini atsın çocuk
birde çocukla çocuk gibi dgeilde yetişkinle konuşuyormuşsıun gibi konuş oglunla,
bu çok faydalı ve lütfen bunalma tek çocuklu annelere göre işimizi cidden zor ama bu günlerde geçecekk unutma
önce kendini sev
Valla o kadar guzell ozetlemissin ki sukran ablaaa tsk ederimm:))Ebrucum Keti mvser kızıma küçükken defalarca baktı. Şartlar uygun olsaydı oğluma da bakardı. Dafalarca getir ben bakarım dedi zaten bu sene. Ama ben bunaltmak istemedim. O zaman kızı doğmamıştı daha. Kızım da onu çok sever. Ama bizim bebekler doğduktan sonra böyle oldu biraz da. Erva ateşlenir, benimki grip olur, ateşlenir, hastalık geçmesin cimcimeye diye ben gitmem. Öyle olmasa bırakırdım oğlumu. Kendi kızıyla mı uğraşsın benim canavarla mı. 2 çocuğu idare etmek çok zor. O da bana gelmez, eşlerimiz oturmaodasında uyuyo, gidip gelemiyoruz. Ama bir araya geldiğimizde de güzel vakit geçiririz. Ben ona gittiğimde derim ki çay koyma, bişeler hazırlama, ara öğün yapalım, meyve yiyelim. Geçenlerde tartı günü öncesinde perşembe gittim. artıda çıkmayalım diye aburcubur yiyip çay içmedik, meyve yedik.
Neyse kızlar nasıl gidiyor diyet ve spor işleri? Gevşemediniz inş benim gibi. Aman nazara gelmesin topiğimiz. Yaza incecik çıtır anne olarak girelim. 38 beden cicilerimizi giyip gezelim tozalım, tatile çıkalım.
canım şimdi baktım fotolarına çokk güzelsin maşallah boyun kaç hiç 74 gibi değilsin
şükran nazlm kız ne diyorosunuz siz yaa.. ne demek benim çocuk hiç durmuyor.. bizimkiler oturduğu yerden hiç kalkmadan büyüdüler sanki.. çocuklarıma bakacak diye 5 yılda kaynanan kb ile aynı çatıyı paylaştım.. herşey öyle gül pembe mi olduu dersinizz...
2 kızı arka a rkadaya en uzun oturduları 5 dak dır diyemem..kanepelerin üzerlerinde cirit atarlarr...şimdi yaşadıklarımı anlatmayacağım.. ama yaptığım hataları anlatacağım..,
çocuğkla yetişkin gibi konuşmak doğru ama onu bir yetişkin bir davranmasını beklemek yanlış
çocuklarımıza zaman ayırmak doğru ama kendimiizeritip bitirmek yanlış....
ev için pratik önlemler alabilirsin şükrancığım.. pirizler için çocuk kilitleri satılıyor nette sitelerde.. korku içinde yaşamaktansa onları kulalanan bilirsin.. bıçak çatal gibi kesici delici alaetleri mutfağın üst dolaplarında muhafaza edebilirisn.. tabiki tüm her şeyden esirgeyemeyiz çoculları.. illaki kendilerine zarar verecek şeyler bulacaklardır ki bu konuda çocukların üstüne yoktur... bir şeylere kızıyordur bebeğin ondan sana tepki veriyordur... bence bebeğn ile iletişim sıkıntısı çekiyorsunuzz...
kızlarım küçükkken bir ram merkezine gitmiştim.. kızım şöyle kızm böyleanlatıyorum.. bana ne dedi biliuotrmusun ram da ki adam.. sen kızının senin hayatını engellediğinimi düşünüyorsun demeişti...
evet tam da ben öyle hissediyordum.. herşeylerime engeldiler..gezmelerime uykuma yemek yememem wc ve banyo yapmamam arkadaşlarımla sohbet etmeme.. ben nerede isem ne iş yapıyorsam herşeye engeldiler kızlarım...yemek yaparken üzerlerine basmamak için reflekslerim gelişti resmen...bacaklarımın arasında ayaklarımın altında büyüdüler.. sabah ağlama sesleri ileevden çıkıyor kendimi sokağa zoratıyordum..
aslında tüm suç çocuklarımdııı.. onlar hayatımı mahvetmişlerdi... halbuki öylemasumdularki .. hiçbirşeyden ahberleri yoktu..
ben eşime kv kb işyerimde yaşadığım sıkıntıları hep çocuklarımdan çıkardım...30 uma geldiğimde ellerim sinirden titiriyor.. biröfke anından sonra devrilip yatar hale gelmişti...tabi benim bu davranışlarımda çocuklarımda tam bir davranış bozukluğuna dönüştü.. sonuç mutusuz bir anne ve mutsuz bir annenin ağlayan ve yerinde hiç durmayan çocuları...
ben ne zaman sakinleştimmm çocuklarımda bana göre daha yavaş bir şekilde sakinleşmeye başladılar..ama ben birşeyi öğrendim onlar çocuktu.. ben çocuklarımdan yetişkin gibi davranmalarırını beni takdir etmlerii beklemiştim.. ama onlar çocuktular ve benim kendi cnmdılar..
kendine zaman ayırma konusunda arkadaşlara katılıyorum.. desarj olmalıyızki hayata devam edebilelim...artıkelelrim titremiyor öylesıksık.. hatalarçocuklarımızda değil cnm .. hatalar bizde... etki tepki meselesi.. ne ekersek onu biçeriz..tabiki herşey bundan ibaret değil.. her çocukkendine özgüdür.. özeldir.. olduğu gibi kabul etmek sevmekle başlar iyileşme... öpüyorum şükrancığım seniiii .
ay canım benim ne gıcıkk bi kadınmış o öyle...Onaneyse...Boşver daha bebişlerimiz küçük şimdi veremezsek onlar emmeyi bırakınca sıkı diyet yaparız beraber veririz hiç üzülme sen gerekirse sadece sennn ve bennn daha çok rekabet olur hem üzülme sakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?