Çizgi film.

Öğretmen bunu neden yapıyır peki? Çok garip ya
Çocuğuna sürekli tablet izlemenin zararını göstermek istediğini söyledi çünkü ben izleme dedikçe hadi derse dedikçe inat etti dedi. Açıklaması buydu ,bizlere sürekli tablette uzak tutun diyordu o yüzden anlatmış bunu öyle söyledi .

Eskiden dışarda oynardık yorulur enerjimizi atardık şimdi tüm anneler korkuyor zaman kotu e dogal olarakda disarda zaman geçirmeyen cocuk tablete televizyon düşüyor

Telefon değilde tv de belli kanallarda belli çizgi filmler iyi oluyor çocuklar için. Oğlum bazen öyle şeyler söylüyor ki netten bakıyorum da doğru söylüyormuş yani benim bilmediğim şeyleri bilip birde açıklıyor. Nerden diyince işte şu çizgi filmden diyo. Tabi herşeyin fazlası zarar o yüzden kararında izletin tv. Ama telefonu tavsiye etmiyorum. Çocuklar yan yana geldiklerinde telefon ellerine alınca çok üzülüyorum keşke kıymet bilip oynasalar beraber diye.

İşte tamda bu aslında yaptığım ve hep yapmak istediğim. He eleştirmem ben asla her anne bebeği için kendince bir yöntem geliştirir be onu uygular o ayrı kimsenin anneliğine sözüm yok asla ama ablamızın yaptıklarını bende yapmak istiyorum tamda o devam ettirmek istediğim

Canım bos ver arkadaşlarını. Benim yegnim 3 yasında o kadar çizgi film izlemiş ki çocuk şuan konuşamıyor baba dede su başka bir şey yok hastaneye goturduk çocuk psikyatrisine goturduk Dr bize TV izletmeyin çocuk ortamına şokun bol bol konusun dedi ama kesinlikle TV yok dedi

Çok teşekkür ederim. İyiki yazdınız gerçekten benim için evet izletmemeliyim çünkü bebeğime zarar verir dediğim o maddenin açıklama ve bilimsel halini okudum çok çok iyi oldu. Konumu açtığım gibi cevap yazmışsınız telefonu elime alamıyorum o yüzden 3 4 5 mesaj anca yazabiliyorum. Çok sağolun ayrıca bana yol gösteren arkadaşlarıma açıklayacak güzel sebeplerim var hepsini yazıyorum kenara. Çok teşekkür ederim tekrardan sağolun.

Aslında bir yorumda çok güzel açıklanmış bende herkes okumalı. 3 yaşına kadar izletmeyi düşünmüyorum sanırım.

Mesela ali babanın çiftliği şarkısını videodan izleyen bebekte öğrenmiş geçen gün annesi bu konuşma içinde söyledi benim kızımda öğrendi ama izlemedi. Yani öğrenecekse her türlü öğrenecek zaten. İzlemeden birçok şeyi biliyor çok şükür

Ben şuan şarkı da açmıyorum hep ben söylüyorum hatta beraber uyduruyoruz şarkılar o şuan tam telaffuz edemiyor ama hareketler uyduruyorum onları yapıyor. Bir süre böyle gitme kararı aldım bakalım hayırlısı

İnşallah sizde istediğiniz şekilde yetiştirme fırsatı yakalarsınız. Ben elimden geldiğince yapıyorum inşallah böyle bir süre daha götürürüm.

Nasıl yani TV izleyince mi unuttu konuşmayı

Hıı birde o nokta var. Bu çocuk kuş köpek araba vs öğrenmeli görmeli dediler ki ben kızıma 1 aylıktan beri zeka kartı gösteriyorum. Dedim o gün kartları var bakıyoruz ve bir çoğunu biliyor dedim. Dönüp bana aaaa hareketli görmeli dediler yani her şeye bir açıklama mesela sokakta köpek dolu görmek isterse TV ye de gerek yok o zaman dimi ama bence herkes görmek istediği yere bakıyor

Eiğitim fakültesinde ne gördüysem ve o süreçte ne okuduysam bende o kadae ama keşke alsaydım daha iyi olabilirdi yani en azından konuşanlara cevabım net olurdu

Doktor hanım iyiki yazmış en azından bilimsel bir açıklamam var artık. Ve dediğiniz gibi birlikte yaptığımız her şey çok daha fazla değerli onun içinde benim içinde

Zeka kartlarıyla olmazmış hareketli görmeli diyorlar ama o kartlardaki birçok kavram sokakta mevcut öyle de görüyor. Mesela bazen cama kuş geliyor bizim görüyor hatta uçtu diyor köpek var kapıda görüyor kedi öyle araba uçak vs vs hepsini görüyor kızım ama izlemeli diyorlar yine de

Nasıl yani TV izleyince mi unuttu konuşmayı
Hayır çocuk ek gıda almaya başladığından beri elinde telefon var. Ve sürekli TV izliyor...
Oyun asla oynamaz.
2 yaşla beraber tabiki 2 yaş sendromu girdi devreye çocuk hareketlendi öfke krizleri derken anma baba daha da bağımlı yaptı çocuğu sussun yeterki diye.
Şu an samimi söylüyorum çocuk 24 saatin ayakta kaldığı her saatinde elinde telefonla yaşıyor ve telefon ve TV aynı anda açık olacak yoksa ağlıyor.
Eskiden konuşurdu şimdi konuşmuyor...

Bende de öyle ilerliyor mesela bugün çok boş bir gündü. Temizlik yaptım ev büyük ve ciddi zaman aldı kardeşi de var 57 günlük o da onunla kızımla ilgilen temizlik yap aktiviteler olmadı. Adım adım için bir ay alsam mı diyorum şuan ama ben bazı ayların içeriğine netten baktım kendim daha başka şeyler yapabilirim gibi geldi almadım ama bakmak lazım yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…