- 21 Ocak 2018
- 8.581
- 21.284
- 348
- 32
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Aynen öyle oyun indir sunu yap bunu yap vermeyince aglamalar o yuzden eski turlu buyusun ben onunla oyunlar oynarim daha iyi cocuk bilgisayar telefon yuzunden çocukluğunu yasayamiyor en onemlisi sağlıkları bozuluyorBirde telefon taşınabilir olduğu için sosyal bir ortam onu sarmayınca hemen istiyorlar birebir dün yaşadık
Esrarengiz kasaba greenler vb cizgifilmler evet vurdulu kirdiliDisney de mi vurdu kırdı varçok şaşkınım şu an çünkü bende kızımla beraber izliyorum hiç denk gelmedim. Özellikle prenses Sofia, elena, Mickey bence çok eğlenceli. İzletmemeye karşıyım ama dozunda bakmasına karışmıyorum. Bunun da bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Zamane çocuklarını ne kadar kısarsak o kadar ters tepiyor gibi geliyor. Günde belli saatlere izin veriyorum aralıklarla.
Oğlum 3 yaşında tv izletmeye 2.5 yaşında başladım o zamana kadar hiç tv açmadık evde eksikliğinide görmedim valla tv den öğreneceği şeyleri bizimle oynayarak kitap okuyarak fazlasıyla öğrendi kelime hazneside yaşıtlarına göre fazlaydı şimdi de öyle 1.5 yaşında çok güzel konuşuyordu Çevremdekilerin bana da demediği kalmamıştıKızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
Aynı düşünüyoruz sizinle aslında hele göz kırpmadan izleyen çocuklar varya onlardan bende korkuyorum çok. Okulda öğrenecek ama bunu bizde öğretiyoruz evde zaten bu arı öğrenecek kitaplar var eğitici her şey var. 3 yaşı bekleyeceğim bendeÇocuklar ekrandan bı seyler ögreniyormus gibi gözükürler ama bu sadece bi illüzyondur. Ezberlenmis bilgilerin çocuğa ciddi bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Aileler sadece kendilerini avutuyorlar ve böyle düşünmek işlerine geliyor. Çocuğun kaybettikleri yanında kazandıklarını esamesi bile okunamaz.Her çocuk zamanı geldiğinde zaten çok az bir cabayla sayılari, renkleri vs ögrenebilir. Neden ona her hangi bir geri bildirim vermeyen, tamamen edilgen bir durumda olduğu TV karşısında öğrensin ki? Ailesiyle, arkadaşlariyla oynadığı basit bir oyunda bile hem bu saydiklarinizi farkında bile olmadan öğrenecek hem de beraberinde aktif olarak zihinsel, duygusal, sosyal bir çok beceri de kazanacaktır. 2 yaşına kadar ekran bir zihin katliamcisi. İki yaş sonrasında da koyayım karsisina ben de keyfime bakayım diye kullanılacaksa yine aynı durum geçerli. Ben iki yaş sonrasında da çok sınırlı olarak ve bizimle birlikte kullanmasinin, öncesinde-sonrasinda paylaşımda bulunulmasinin doğru olacağını düşünüyorum. Hipnotize bir şekilde ekrana bakan çocuklar benim tüylerimi diken diken ediyor.
Peki kızınız kaç yaşında ve ne zamandır dinliyor izliyordaha bugun kalabalık bır ortamdaydım coluklu cocuklu
tum cocuklar bırlıkte oyun oynadılar 2 -7 yas arası 6 cocuklu bır ortamdı
normalde cocuklar bırbırını gorunce oyun oynar sımdı parkta bıle elınde telefonlu cocuklar goruyorum
ben kızıma ana dili gıbı ıngılızce ogrettım ıkısını aynı sekılde aktıf kullanıyor usb ye aktardıgım dıl egıtım ıcerıklı cocuk sarkıları sarkılarla dansları hayvanlar sayılar cısımler fııller deyımler bunlaru hergun yarım saat ızlete ızlete dogdugundan berı suan ıkı dılıde aktıf
ama bızde tv de baska bırsey yok tum evlerde tv de bu var sanıyor cocuk :) cocuga kafasına gore telı tv yı emanet edemem kontrolsuz
ılk 6-7 ay kendım soyledım hem turkce hem ıngılızce sonra yarımsar saat gorsel zeka kartları gosterdım 1 yasına kadar boyle olduPeki kızınız kaç yaşında ve ne zamandır dinliyor izliyor
Öğretmen bunu neden yapıyır peki? Çok garip yaKızımın öğretmeni veli toplantısında lise ye giden oğluna 15 tatilinde hiç kısıtlama getirmeden 15 gün boyunca tablet izlediğini anlattı tatilden sonra okula gittiğinde yaptıkları sınavdan hiç bişey yapamadan çıktığını anlattı. Bende farkettim gerçekten çocuklar tablet e baktıklarında ekrandan gözlerini ayirmiyor lar ve cidden tüm bildikleri ni unutuyorlar gibi oluyor.tv biraz daha masum geliyor bana ekrana tablet yada telefon kadar gomulmuyorlar.
Kesinlikle zaten amacım doğru yanlış yapmaktan ziyade düşünce almakHerkesin görüşü kendine. Siz izletmeyin, isteyen izletsin. İlla biri doğru olacak konularından değil benim için.
Öğretmen bunu neden yapıyır peki? Çok garip ya
bu tarz eğitimler çocuğun eline telefon tutuşturularak verilmez. öncelikle bir çok eğitici oyun var yaş gruplarına göre öğrenmesi gereken şeyleri öğrenebileceği, bir çok kitap var. Çocuğa kitap okunarak üzerindeki resimlerden renkleri öğrenmesi hayvanları öğrenmesi gayet sağlanabilir bunun tek alternatifi tv ya da telefon değildir. O annelerin vicdan rahatlaması için bu kadar savunmaya geçtiklerini düşünüyorum. Evet çocuğa görsel olarak bir şeyler izletebilirsiniz ama mesela haftada 1 gün sizin seçeceğiniz eğitici bir çizgi film olabilir. Çocuk saatlerce elinde telefon ile bir ekrana bakınca emin olun algısı daha da geriliyor, kısıtlama koyarak en iyisini yapıyorsunuzKızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
Evet benim oğlum da sürekli bu ne? Diye sorar. Ve hepsini bildiği halde.Ya bildiği şeyleri sorması gerçekten çok sinir bozucu amacı ne bilmiyorum da bunu deniycem
1,5 yaşında kızım. Eline telefon vermedim. Kendi kendine kumandayı aldı bi çizgi film açtı cocomellon diye dili ingilizce onu izlemeye bayılıyo. Günlük 15-20dk izler kapatırız. Başla çizgi film açınca ağlıyoKızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
kizimla artik oynayacak oyun bulamadigimda bazen bende aciyorum tv den maksimum 1 saat izleyecegi seyleride siraliyorum kendim
renkler sayilar sekiller biraz niloya
bazen benim daha once ogretmeyi henuz aklima getirmedigim seyi ogrendigini farkediyorum gecen marketteyken kendimde ogretirdim tabi ama mesela ananasi gostermemistim hic ananas dedi gorunce
sayi saymasinida hizlandirdi ozel bir caba harcamama ragmen ama tabi herşey dozunda an ne guzel ogretiyor iste bana ne gerek var diyip saatlerce cocuk oturtulmamali basina
kapatacagim zaman uykulari gelmis anneleri cagiriyo diyorum iyi uykular gorusuruz diyip el salliyor baska turlu kapatirsam agliyor cocugin nabzina gore serbet verip kapatmak inatlasmamakta gerekiyor sanirim
evet bizimkide seviyor miknatisli tahta kendi kendine ciziyor biseyler ama sıkıldi artik ipe duduk makarna geciriyoruz benim gozetimimde igneye iplik takmaya calisiyo falan ama artik hepsi cok tanidik geliyo heyecan vermiyo cocugaFırsat bulunca yazmak istedim.
Mıknatıslı tahtadan alın. 4-5 tane eskitti. En sevdiği oyuncağı o. Herkese götürüp araba çiz baykuş çiz diyor. Kendi de kalem tutması çok iyi. Maşallah, benden güzel araba çiziyor. Konuşuyor arabanın tekerliği patlamış aaa tamirci arıyalım aloooo tamirci falan. Yada gerçek arabalarıyla da bunu yapıyo bikaç kez oynayın sonra kendi birleştiriyor, mesela ben bebek çizdim gözünü falan yaptık. O da kendince örümcek çiziyor gözü var kulağı var ağız yapalım diye... Hasta olmuş ambulans arıyalım. gibi gibi.
Kullanmadığınız kolyeniz varsa, çıkarın boncuklarını dizin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?