Çizgi film.

Yorumlarin cogunu okudum benim oglumda izliyor cunku biz basa cikamiyoruz su anda ben bakiyorum 18 aylik oyun oynuyorum mesela bir saat yaninda oturdum oynadik ondanda sikiliyor kumandalari alip getiriyor illaki acayim diye herseyden sikiliyor bana cekmis bende herseyden cok cabuk sikiliyorum tv izlemektende sikiliyor yani aslinda ne yapacagimi sasirmis durumdayim cok sabirli biride degilim aciyorum tvyi o oyuncaklariyla oynarken arada bakiyor dolasiyor yanima geliyor vs bu sekilde. Bilmiyorum ne yapmak lazim bir birbucuk saat acik kaldiysa kapatip baska seylere ilgisini cekmeye calisiyorum. Yazin her gun parla gidiyoduk simdi oda yok eve salincak yaptik bakalim. Cok zor ya cocuk yetistirmek. Asiri aktif ve aslinda sosyal bir cocuk tek tesellim cok akilli olmasi duydugu kelimeleri tekrar etmesi falan

Birde telefon taşınabilir olduğu için sosyal bir ortam onu sarmayınca hemen istiyorlar birebir dün yaşadık
Aynen öyle oyun indir sunu yap bunu yap vermeyince aglamalar o yuzden eski turlu buyusun ben onunla oyunlar oynarim daha iyi cocuk bilgisayar telefon yuzunden çocukluğunu yasayamiyor en onemlisi sağlıkları bozuluyor

Bence ne kadar az izlese o kadar iyi, ama gek bunu çocuklara anlat sadece tavsiye etnek istediğim tabletlere kontrol uygulama indirilmesi. Çocuklar mesela youtube da okur olmaz yaşlarına uygun olmayan filmleri veya cizgifilmleri acamasin.

Esrarengiz kasaba greenler vb cizgifilmler evet vurdulu kirdili

Oğlum 3 yaşında tv izletmeye 2.5 yaşında başladım o zamana kadar hiç tv açmadık evde eksikliğinide görmedim valla tv den öğreneceği şeyleri bizimle oynayarak kitap okuyarak fazlasıyla öğrendi kelime hazneside yaşıtlarına göre fazlaydı şimdi de öyle 1.5 yaşında çok güzel konuşuyordu Çevremdekilerin bana da demediği kalmamıştı Çok severler burunlarını her yere sokmayı
herkesin anneliği kendine çocuk yetiştirme tarzı kendine kimseye karışmam kimseyide kendime karıştırmam sizde kendinizi kötü hissetmeyin çocuğu için en iyisini anneden başka kimse bilemez Allah hayırlısı sağlıklı ömür versin evladınıza inşallah

2 yaşına kadar zaten ekran yasak, siz doğrusunu yapıyorsunuz. Çizgi filmlerin 2 yaşında bir bebege verecegi fayda nedir ki? Kelime dağarcığının gelişmesi için beraber konuşarak oyunlar oynayarak fayda sağlarsınız. O anneler sirf vicdan rahatlatmak için öyle konuşmuş sizin bunu (ekran yasağı) başarmış olmaniz karşısında kendilerini savunma mekanizması.

Benm çocuğum 2 yaşında renklerin Türkçesi ve İngilizcelerini öğrendi 5 e kadarda ingilizce sayıyor 10 a kadar Türkçe neden olmasn? Abartılmadığı sürece olabilir eğitici videolar niye çocuk ordan bi şeyleri öğrenip hayatta uyguluyor ki ben öğretsem öğrenmk istemezdi uzun süre dinlemez =) çocuğun çizgi film ya da video izlemesi onu zeka yoksunu yapmaz aksine her gece kitabımızı okumadan da yatmayız

Ben hiç verilmemesi tarafındayım. Harf ve sayı öğrenecek diye dikkat eksikliği gelişecek çocukta. Benimki izledi gerçi engeleyemedim

Aynı düşünüyoruz sizinle aslında hele göz kırpmadan izleyen çocuklar varya onlardan bende korkuyorum çok. Okulda öğrenecek ama bunu bizde öğretiyoruz evde zaten bu arı öğrenecek kitaplar var eğitici her şey var. 3 yaşı bekleyeceğim bende

Peki kızınız kaç yaşında ve ne zamandır dinliyor izliyor

Peki kızınız kaç yaşında ve ne zamandır dinliyor izliyor
ılk 6-7 ay kendım soyledım hem turkce hem ıngılızce sonra yarımsar saat gorsel zeka kartları gosterdım 1 yasına kadar boyle oldu
1 yasından 2 yasına kadar usb den tv ye aktardım vıdeoları ızlettım yarım saat yıne
kızım zaten 1 yasında konusmaya basladı 2 yasında hem turkce hem ıngılızce yasına gore konusuyorduk suan 4 yasında oturur sızınle baya hem ıngılızce hem turkce sohbet eder turkceden dırek ıngılızceye gecer duraksamaz

Öğretmen bunu neden yapıyır peki? Çok garip ya

Biz izlemiyoruz kizimda izlemiyor dogal olarak. 22 aylik suan. Simdiye kadar birkac defa hastalik doneminde 15 dk kadar izledi o kadar.

bu tarz eğitimler çocuğun eline telefon tutuşturularak verilmez. öncelikle bir çok eğitici oyun var yaş gruplarına göre öğrenmesi gereken şeyleri öğrenebileceği, bir çok kitap var. Çocuğa kitap okunarak üzerindeki resimlerden renkleri öğrenmesi hayvanları öğrenmesi gayet sağlanabilir bunun tek alternatifi tv ya da telefon değildir. O annelerin vicdan rahatlaması için bu kadar savunmaya geçtiklerini düşünüyorum. Evet çocuğa görsel olarak bir şeyler izletebilirsiniz ama mesela haftada 1 gün sizin seçeceğiniz eğitici bir çizgi film olabilir. Çocuk saatlerce elinde telefon ile bir ekrana bakınca emin olun algısı daha da geriliyor, kısıtlama koyarak en iyisini yapıyorsunuz

Ya bildiği şeyleri sorması gerçekten çok sinir bozucu amacı ne bilmiyorum da bunu deniycem
Evet benim oğlum da sürekli bu ne? Diye sorar. Ve hepsini bildiği halde.
Şuan uyuyacaktı müzik aç dedi (uyku müziği var) açtım, uzandık biraz. Sonra az önce misafirlerimiz vardı kimler vardo saydı. Sonra kalkıp kardeş yatağa girmiş uyumuş kardeş Merhaba falan dedi şimdi de yardım et yukarı oturucam diyor ( koltuğun tepesine)
Geçen bana dşyo ki anne adın ne. halbuki adımı biliyor.
Şimdi şemsiye açmış oynuyor yağmur yağıyomuş

Bazen anlamıyorum neyi sorduğunu oğlum o kapı diyorum mesela, pencere pencereeeee diye düzeltiyor. Bazen de arkadaşın dediği gibi ben ona soruyorum o söylüyor.
Hikaye okurken aynen bu ne bu ne. Aaaaaa sincap sarılmış falan ona cevap vermekten okumaya fırsat kalmıyor.

Konu sahibi;
Ben çocuklu ortamda asla telefon vermiyorum normalde de vermiyorum. Bir kaç gündür kuzeninin gülen videosu var aklına gelince açmamı istiyor. .. Sürekli dışarıda zaten uyumak için eve giriyoruz sadece özellikle yazın. Özellikle çocuklu ortamda oyun oynaması daha mantıklı. Evde tv açıyorum kendi seçtiğim. Kendisi de tren bob alfabe aç diyor ya da şekiller veya niloya canı ne isterse söylüyor. Çok izlemiyor zaten genelde oyun oynama peşinde. 4 aylık kardeşiyle top oynamak istiyor birlikte oynatıyorum

1,5 yaşında kızım. Eline telefon vermedim. Kendi kendine kumandayı aldı bi çizgi film açtı cocomellon diye dili ingilizce onu izlemeye bayılıyo. Günlük 15-20dk izler kapatırız. Başla çizgi film açınca ağlıyo onu sevdi. Sayılar renkler hayvan sesleri bu tarz şeylerde belki eğitici olabilir.

Fırsat bulunca yazmak istedim.

Mıknatıslı tahtadan alın. 4-5 tane eskitti. En sevdiği oyuncağı o. Herkese götürüp araba çiz baykuş çiz diyor. Kendi de kalem tutması çok iyi. Maşallah, benden güzel araba çiziyor. Konuşuyor arabanın tekerliği patlamış aaa tamirci arıyalım aloooo tamirci falan. Yada gerçek arabalarıyla da bunu yapıyo bikaç kez oynayın sonra kendi birleştiriyor, mesela ben bebek çizdim gözünü falan yaptık. O da kendince örümcek çiziyor gözü var kulağı var ağız yapalım diye... Hasta olmuş ambulans arıyalım. gibi gibi.

Kullanmadığınız kolyeniz varsa, çıkarın boncuklarını dizin.

evet bizimkide seviyor miknatisli tahta kendi kendine ciziyor biseyler ama sıkıldi artik ipe duduk makarna geciriyoruz benim gozetimimde igneye iplik takmaya calisiyo falan ama artik hepsi cok tanidik geliyo heyecan vermiyo cocuga

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…