Çizgi film.

Oyun hamuru oynamaya ne zaman başladı. Ben bunu denemek istiyorum ama korkuyorum acaba yapabilir mi diye? Yani yer mi acaba zararlı olur mu bilemiyorum hangi markayı kullanıyorsunuz hamur da
Evde oyun hamuru yapma tarifleri var canım arastir internetten. Benim ki de her şeyi ağzına sokuyor yaptın verdim onu da direk ağzına soktu bı tadına baktı ama bi daha hiç sokmadı. Çünkü çok fazla tuz koyuyorsun içine. Pancar suyu, zerdeçal maydanoz suyu gibi şeylerle renklendiriyorum bir de.

Trt çocuk dan başka kanal izletmiyorum kızıma.o da küçük kızıma izletmemek için o uyurken günde 1 2 saat.bazen hiç izlemiyor.trt çocuk da ki bütün çizgi filmler öğretici.

Evet faydası çok cizgifilm izletmenin özellikle çalışan annelerin vazgeçilmezi ama olmazsa olmaz diye de bir şey yok.Tek zararlı yanı bence çocuğa bağımlılık yapıp asosyalleştirmesi.

Çok hareketli olduğu söylenince pedagog hemen çok yaramaz değil mi deyip çocuğun aşırı zeki olduğu için aşırı hareketli olduğu sonucunu mu çıkarmış? İlginç bir pedagogmuş . Tanışmak isterdim

Disney de mi vurdu kırdı var çok şaşkınım şu an çünkü bende kızımla beraber izliyorum hiç denk gelmedim. Özellikle prenses Sofia, elena, Mickey bence çok eğlenceli. İzletmemeye karşıyım ama dozunda bakmasına karışmıyorum. Bunun da bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Zamane çocuklarını ne kadar kısarsak o kadar ters tepiyor gibi geliyor. Günde belli saatlere izin veriyorum aralıklarla.

Kontrollü olursa karsı Değilim.
Zaten bu devirde elinde tablet olmayan çocuk mu kaldı ?
Tablet vs yoksa zaten okullara gittiğinde bir süre sonra düşük ortamlarda da dışlanır.
Ayarında olması Herşeyin en iyisi.

evet aynen böyle söylemiş istanbulda bilinen iyi bir pedagogtur yıllarını çocuklara adamış biri boş konuşacağını zannetmiyorum

Beleşe pedagog yorumu almış oldum kızıma sağolun Benimkide aynı işte. 6 diyorsunuz 7 diyorsunuz, sabır diliyorum bende o zaman cümlemize komple

Bende bunu okumuştum hatta instagramda bir psikolog yazmıştı geçen gün ilgimi çekti ve doğru yapıyorum dedim fakat sonra işte çok üstüme gelindi ya acaba mı dedim. Buna katılıyorum nir tane izlemiyor oradan oraya geçiyor sürwkli öyle ne anlar ki bebek

Sizin büyümüş maşallah peki ne zaman verdiniz

24 aya kadar asla vermedim şimdi 28 aylık günde 15 ila 30 dk arası izliyor bu yüzden faydalı. Ama çocuk baksın ben yasiyim dersen cooookk zararli
Zaten çoğu insan onu yaptığı için yararlı buluyor bence. Çünkü bana çizgi filmleri isimleri ile izleten arkadaşım kızını bırakırdı izlerdi çocukla ilgilenmezdi hatırlıyorum. Bu onu yargılamak değil asla ama garip gelirdi bana çok. Onu yapamam zaten hatta bana temizlik yapmıyorum diye TV aç o izlerken yap bile diyorlar ne bencilce

Benim kızımda tam bu moda sizinki gibi sindirellya bebek dedi 1 ay bebek okuduk ama sadece bir sayfadaki bebeği istiyor arka sayfadaki aynı sindirella asla olmaz sadece o olacak

Ben sizin dogru yaptiginizi düşunuyorum.Cocuk olan oryamda sosyallesmek varken,cocugu telefon bagimlısi etmenin alemi ne?Yalnızken yavas yavaş sectiginiz cizgi filmlerle baslarsıniz.
3 yaştan sonra başlamaya karar verdim dünden beri düşünüyorum ama bence doğru yoldayım. Kızım birqz daha izlemese bir şey kaybetmez

Kızım çok aşırı hareketli değil ama çok sakin bir bebekte değil. Ortaya karışık aslında. Sürekli onunla bir şeyler yaparak sakin kalmasını sağlıyorum yoksa eminim farklı bir halde olur

Günde 2 saati gecirmeden izlemesine izin veriyorum ama eline telefon tablet asla vermem.önemli olan izledigi cizgi filmin ögretici olup olmaması

L Love_your_life
Tv, telefon, tablet vb. bir secenek,zorunluluk,ihtiyac gibi gorursek daima ona ihtiyac duyan cocuklar yetistiririz. Renkler, sayilar, sarkilar, sekiller i ogretebilecegimiz cok guzel renkli kartondan kartlar var.
Ayrica sari kamyon, kirmizi sacli bebek, yesil elma, 3 armut, kare masa gibi nesneler, yiyecekler ve oyuncaklar uzerinden ogretebiliriz.
bunlarin ingilizcelerini de bu sekilde ogretebiliriz. siz en dogrusunu yapiyorsunuz.
gittigimiz yerlere yanimizda oyuncak ve kitap tasiyabiliriz zor degil.
yemek yemiyor diye telefon kullanmak sart degil.o ogunde yemez bi sonraki ogune acikir yer.veya o gun tamamen yemez icmez.hicbir cocuk bir ogunluk veya bir gunluk acliktan olmez hastalanmaz.
bebek arabasinda durmuyor bez degistirirken giydirirken durmuyor o yuzden veriyorum telefonu kismina da katilmiyorum.sarkilarla oyunlarla turlu turlu yontemlerle hersey halledilebilir.bundan 10-15 yil once hayatimizda akillo telefonlar yoktu ve o zaman da cocuk buyutuluyordu.
telefon tablet diye bir alternatifin olmadigini dusundugunde ne kadar cok secenek uretebildigini goruyorsun.
egitim acisindan faydali diyorsaniz ordan ogrenebilecegi ingilizceyo renkleri vs siz ogretebilirsiniz.ekran isigina maruz kaldigina deger mi.
ha benim cocugum 3 yasinda anadili gibi ingilizce konussun diyorsaniz zaten ordan ogrendigi apple pink one two three ile o is olmaz.
not:sozum size degil.genel yazmak istedim herkes icin bir psikolog olarak.
15 aylik bir oglum var bu arada.

Maalesef çok bencilce ama vizede hasta gözüyle bakılıyor. Tablet yanımda izlenilecek o kadar! Ben yemekleri üstüne 15 dk koyuyor sonra onunla beraber oluyorum. İnsta da sevki ile mine diye bir çift var 1.5 yaşında kışları var çocuk her dk TV karsisinda elinde telefon şimdi 2. yoldaymis, düşün ne kadar rahat ki buna gücü yetiyor. Benim kızım 28 aylık hala korkuyorum eğitimi, yemeği.... aksarmi diye! Milletin gözünde de deli gozukuyorum olsundu biz mutluyuz

Sizin büyümüş maşallah peki ne zaman verdiniz
36 ay bitmişti.
Ama siz yine de kontrollü verin, çocuklara uyuşturucu gibi geliyor malesef bunlar
Bir de oğlumun hastalıkları çok zor geçerdi, ağlaya ağlaya ateşini çıkarırdı, mecbur kalıp birazda sussun diye verdiğim de oldu caresizlikten.
Ne kadar geç verirseniz o kadar iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…