- Konu Sahibi Love_your_life
-
Evde oyun hamuru yapma tarifleri var canım arastir internetten. Benim ki de her şeyi ağzına sokuyor yaptın verdim onu da direk ağzına soktu bı tadına baktı ama bi daha hiç sokmadı. Çünkü çok fazla tuz koyuyorsun içine. Pancar suyu, zerdeçal maydanoz suyu gibi şeylerle renklendiriyorum bir de.Oyun hamuru oynamaya ne zaman başladı. Ben bunu denemek istiyorum ama korkuyorum acaba yapabilir mi diye? Yani yer mi acaba zararlı olur mu bilemiyorum hangi markayı kullanıyorsunuz hamur da
Çok hareketli olduğu söylenince pedagog hemen çok yaramaz değil mi deyip çocuğun aşırı zeki olduğu için aşırı hareketli olduğu sonucunu mu çıkarmış? İlginç bir pedagogmuş . Tanışmak isterdimbenim oğlum da 26 aylık hikayeler anlatırım mesela oyuncak hayranlarıyla hem oynatıp hem hikaye anlatırım tüm çocuklar odaklanıp dinlerken oğlum mak.5 dk sonra sıkılıp kalkıyor aşırı hareketli çoğu çocuğun aklına gelmeyeceği şeyleri yapmakta 1 numaradır kendisi
eşim bu konu ile ilgili pedagog ile gorusmustu görüşmeleri tam olarak söyle geçmiş..
esim:biz oğlumuz var 26 aylık çok hareketli ve...
pedagog:çok yaramaz değil mi?
eşim:evet çok sıkılgan bir çocuk zapdetmekte oyalamakta zorlanıyoruz çoğu oyunu 3-5dk içinde tüketiyor nasıl davranmamız lazım..
pedagog:aşırı zeki olan çocuklar çok hareketlidr çünkü onların beyni çok hızlı çalışır enerjilerini atabilmek adına aşırı hareketlidir bu da oğlunuzun sağlıklı ve zeki bir çocuk olduğunu gösterir sizde ona katılın bazen 6 yas bazen 7 yasa kadar bile devam edebilir...
yanı özet gazamiz mübarek olsun
Disney de mi vurdu kırdı varHersey yeterince ve dozunda arastirilarak verilmeli cocuga mesela trt cocugun bazi cizgifilmleri guzel.ama disney channel hic izletemiyorum cunku hep vurdulu kirdili cizgifilmlerle karşılaşıyorum.
Bi usb yaptim icine guzel olan animasyon sinema filmlerinden attim hem de beraber izliyoruz guzel de oluyo, telefon ise elbet her cocugun elinde gunluk 1 yahut 1 bucuk saat oyun oynama hakki var gunun hangi ani isterse o bir saati de oyle telefonda.
Hem baskalarina ozenmesin hemde yeterince ve izin verdigimce oynasin
evet aynen böyle söylemiş istanbulda bilinen iyi bir pedagogtur yıllarını çocuklara adamış biri boş konuşacağını zannetmiyorumÇok hareketli olduğu söylenince pedagog hemen çok yaramaz değil mi deyip çocuğun aşırı zeki olduğu için aşırı hareketli olduğu sonucunu mu çıkarmış? İlginç bir pedagogmuş . Tanışmak isterdim
Beleşe pedagog yorumu almış oldum kızıma sağolunbenim oğlum da 26 aylık hikayeler anlatırım mesela oyuncak hayranlarıyla hem oynatıp hem hikaye anlatırım tüm çocuklar odaklanıp dinlerken oğlum mak.5 dk sonra sıkılıp kalkıyor aşırı hareketli çoğu çocuğun aklına gelmeyeceği şeyleri yapmakta 1 numaradır kendisi
eşim bu konu ile ilgili pedagog ile gorusmustu görüşmeleri tam olarak söyle geçmiş..
esim:biz oğlumuz var 26 aylık çok hareketli ve...
pedagog:çok yaramaz değil mi?
eşim:evet çok sıkılgan bir çocuk zapdetmekte oyalamakta zorlanıyoruz çoğu oyunu 3-5dk içinde tüketiyor nasıl davranmamız lazım..
pedagog:aşırı zeki olan çocuklar çok hareketlidr çünkü onların beyni çok hızlı çalışır enerjilerini atabilmek adına aşırı hareketlidir bu da oğlunuzun sağlıklı ve zeki bir çocuk olduğunu gösterir sizde ona katılın bazen 6 yas bazen 7 yasa kadar bile devam edebilir...
yanı özet gazamiz mübarek olsun
evet aynen böyle söylemiş istanbulda bilinen iyi bir pedagogtur yıllarını çocuklara adamış biri boş konuşacağını zannetmiyorum
Bende bunu okumuştum hatta instagramda bir psikolog yazmıştı geçen gün ilgimi çekti ve doğru yapıyorum dedim fakat sonra işte çok üstüme gelindi ya acaba mı dedim. Buna katılıyorum nir tane izlemiyor oradan oraya geçiyor sürwkli öyle ne anlar ki bebekBu konu ile ilgili çok araştırma yaptım.. 0.2 yaş sıfır ekran.
Sonrasında çocuğun yaşına göre 10 dk ekliyorsunuz. Mesela 3 yaşında gün içinde sadece 30 dakika. Oda belli ölçülerde izleyeceği şeyler. Biz bu kurala uyuyoruz şükür. Ayda yılda bir 1 saatlik filmler izler ondada birlikte ve belli başla şeyler.
Ayrıca renkleri felan filan anne ile etkinliklerde öğrenir ne alaka yani. Çocuğun eline veriyorlar youtube. İzliyor ordan oraya. Ne alıyor acaba ne eğitiyor o bebeği ?
Sizin büyümüş maşallah peki ne zaman verdinizTV ye karşıyım evet, ama asla izletmiyor değilim.
TV de çocuk belgesel kanali var yabancı, ismini vermiyim şimdi.
Telefondan da sesli aramada kendisini merak ettiği şeyleri soruyor, mesela dünya nasıl oluşmuştur, kağıt nasıl yapılmıştır gibi..
Bir de çok isterse ingilizce çizgi film.
Am bende yanında olup, ona Türkçesini anlatarak.
Bunlarda en fazla 15 20 dk olarak.
Yani ne çok katı olun, ne bağımlısı olsun..
Ama 21 aylık da bende vermiyordum.
Oğlum şuan 43 aylık.
Zaten çoğu insan onu yaptığı için yararlı buluyor bence. Çünkü bana çizgi filmleri isimleri ile izleten arkadaşım kızını bırakırdı izlerdi çocukla ilgilenmezdi hatırlıyorum. Bu onu yargılamak değil asla ama garip gelirdi bana çok. Onu yapamam zaten hatta bana temizlik yapmıyorum diye TV aç o izlerken yap bile diyorlar ne bencilce24 aya kadar asla vermedim şimdi 28 aylık günde 15 ila 30 dk arası izliyor bu yüzden faydalı. Ama çocuk baksın ben yasiyim dersen cooookk zararli
Benim kızımda tam bu moda sizinki gibi sindirellya bebek dedi 1 ay bebek okuduk ama sadece bir sayfadaki bebeği istiyor arka sayfadaki aynı sindirella asla olmaz sadece o olacakBizşm beyefendi de bir kedi öğrendi ya, her kitapta miyav buluyorgörselde evin duvarındaki çerçevede kedi var mesela miyav da miyav diyip onu gösteriyor. Başka sayfaya geçiyorum yine miyav. Çorabında kedi işlemesi var miyav, camdan kedi görüyor miyav. Köpek ve hav havı öğreniyor kitabın logosundaki köpeğe kadar bulup havlıyoruz. Kusmalar geldi bana artık dozaj bilmiyor çocuk
3 yaştan sonra başlamaya karar verdim dünden beri düşünüyorum ama bence doğru yoldayım. Kızım birqz daha izlemese bir şey kaybetmezBen sizin dogru yaptiginizi düşunuyorum.Cocuk olan oryamda sosyallesmek varken,cocugu telefon bagimlısi etmenin alemi ne?Yalnızken yavas yavaş sectiginiz cizgi filmlerle baslarsıniz.
Kızım çok aşırı hareketli değil ama çok sakin bir bebekte değil. Ortaya karışık aslında. Sürekli onunla bir şeyler yaparak sakin kalmasını sağlıyorum yoksa eminim farklı bir halde olurBazı anneler asla vermiyoruz diyor ya ben çok şaşırıyorum. Çocuklarınız sakin herhalde. Benim kızım evi yıkan, duvara tırmanan, herşeyi kurcalayan bir çocuk. Kalem ver tüm duvarları boyar, hamuru falan direk yiyor, tek başına oyuncakla oynamıyor, aşırı hareketli. Ben asla yemek yapamıyorum telefon vermezsem. Benim kızda 20 aylık, geçen 5 dakika kadar odasında kaldı, bende sevindim birşeyler doğrayabildim diye. Gittim, çadırının borularını sökmüş. Yahu sen el kadar bebesin, nasıl sökebildin onları. Bende açıyorum baby tv. Bazende tablette açıyorum, yanımda izliyor. E evde izleyince, bir yere gittiğimizde de istiyor. Kontrollü gidiyoruz, bir süre sonra zaman doldu haydi diyorum bırakıyor. Anneme falan gidince annem ay çok şükür oturdu da iki nefes aldık diyor, öyle hareketli bir çocuk.
Beleşe pedagog yorumu almış oldum kızıma sağolunBenimkide aynı işte. 6 diyorsunuz 7 diyorsunuz, sabır diliyorum bende o zaman cümlemize komple
Maalesef çok bencilce ama vizede hasta gözüyle bakılıyor. Tablet yanımda izlenilecek o kadar! Ben yemekleri üstüne 15 dk koyuyor sonra onunla beraber oluyorum. İnsta da sevki ile mine diye bir çift var 1.5 yaşında kışları var çocuk her dk TV karsisinda elinde telefon şimdi 2. yoldaymis, düşün ne kadar rahat ki buna gücü yetiyor. Benim kızım 28 aylık hala korkuyorum eğitimi, yemeği.... aksarmi diye! Milletin gözünde de deli gozukuyorumZaten çoğu insan onu yaptığı için yararlı buluyor bence. Çünkü bana çizgi filmleri isimleri ile izleten arkadaşım kızını bırakırdı izlerdi çocukla ilgilenmezdi hatırlıyorum. Bu onu yargılamak değil asla ama garip gelirdi bana çok. Onu yapamam zaten hatta bana temizlik yapmıyorum diye TV aç o izlerken yap bile diyorlar ne bencilce
36 ay bitmişti.Sizin büyümüş maşallah peki ne zaman verdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?