Çizgi film.

Ne kadar zor ama bana göre doğru birşey yapıyorsunuz, çocuğum yok ama çocuğunun eline telefon verip saatlerce ne izleyip ne oynadığına bile bakmayan insanlar görüyorum. Bence çok kötülük yapıyorlar. Herşeyden önce videolardan öğreneceği sayilari, renkleri ve diğer bilgileri anne-baba da birazcık ilgiyle bebeğe öğretebilir, aileler bu sabrı gösteremiyor ancak emek verilen bu süreç bana göre çok keyifli ve değerli.

Çocuk 3-4 yabanci kelime öğrenecek diye beynine aşırı ve anlamsız şeyler yükleniyor, (ve bu en iyi ihtimal bunun dışında bence masum görünen ama küçük çocuklar için çok tehlikeli olabilecek içerikler de var.) o bilgiyi güzel bir etkinlikle anne ve babanin öğretmesi bence daha anlamli.

Peki o ayar nasıl sağlanır? Yani bu yaşta bir bebeğe TV ile kural koymak garip geliyor içime sinmiyor. Yani bilgisayarı telefonu kullanmayı elbet nir gün öğrenmez mi zaten
Cocugunuza kitap okur onunla bol bol konusursanzd ogrenir ayni seylerj, bana gore renkleri, sayilari 5 ay ya da 1 yil gec ogrenmesj problem degil ama ekrandan hele o sacma sapan youtube videolarindan alacagi zarar daha onemli...ben daha cok muzik aciyorum onlar ilgisini cekiyor hatta oynuyoruz beraber arada tvdem cocuk sarkilari aciyorum onun disinda genelde radyodan normal muzikler calar benm kizm henuz cok kucuk cizgi film izlemiyor ilgisini cekmiyor daha dogrusu

Aslında bende hep öyle düşündüğüm için hep kitap aldım etkinlik yaptık küçük olduğu için daha birçok şeyi öğrenemedi ama puzzle yapıyoruz hepsini tamamlıyor mesela müdahale etmeden. Hala çok çelişkşdeyim beni ciddi şekilde ya acabalara sürüklediler ama im bir yandan doğrusunu yapıyorsun diyor inatla kabul edemiyor tersini

Alla alla telden bakayım bir ama sanırım 24 aydan önce izlemeyeceğim yine de içime sinmiyor

Güzel sınırlar koymalı sanırım ama hep o açmamı ister o zaman açarım diye düşünüyorum şuan 24 ay geçsin sonra yaz gelecek zaten full dışarıda Oluruz park bahçe falan sonra kış gelecek o zaman hem büyümüş farkına varmışta olabilir isteyedebilir sanki ve o zaman kontrollü izleyebilir

Ben açıkçası size hak verdim . Henuz cocugum yok var da daha karnimda :) ama ben sizin gibi düşünüyorum. Ben asla televizyon seyretmem mesela. Bir dizim var bitek o haftada bir. Esim evden çıkıp gelince "bu evden cenazemi çıktı neden acmiyorsun tvyi"der
Ben cok şanssızım. Eşim evde çalışıyor. Evde bir odada 2 laptop,1 tablet,2 ceptelefonu,1 tv 1 de masaüstü cift ekranli pc var. Bunlar esime ait. Evden çalışıyor. Ben cocugumu nasil uzak tutcam bilmiyorum. Sabah uyanir pc,afedersiniz lavaboya girer elinde tablet. Sofra hazırlarım elinde tabletle masaya gelir. Yatarken kucaginda laptopla kac kez uyuya kaldi. Siz bu sekilde.karar verip kural koyduysaniz sizin elinizde. Ne mutlu valla. Zaten cocuklar sacma seyler izliyor. Mesela domates reklami. O ne öğretcek ki cocuga?Bir de cocugu ceptelefonu kullanabiliyor diye sevinen anneler var. Bu telefonlar en zeka seviyesi asagida olanin kullanabilcegi sekilde üretildi zaten

Harika olmuş bu yazı izniniz ile almak isterim eşime dostuma okumak için.
Şimdilik eşimle TV açmıyoruz ama ileriside gevşememek için ardaa açıp okumak istiyorum.
Zaten som zamanlarda eltimin oğlunun var olan TV telefon bağımlılığının var olan konuşma becerisini yok ettiğini gözlerimizle gördük. 2 yaşında konuşan kendini ifade eden çocuk şu an 33 aylık ve konuşmayı neredeyse unutmuş durumda.
İnşallah 2 3 sene başarılı oluruz

46 aylik ve 31 aylik iki cocugum var. Bir donem dr tavsiyesi ile kizima cizgi film ile yedirdik birakmak cok zor oldu. Suanda ikisi de benim kontrolum disinda birak izlemeyi telefonu ellerine almazlar. Sadece benim kontrolumde benimle birlikte beraber izliyoruz belirlenmis surlerde. Evet gercekten ogreniyirlar ama ellerine kontrolsuz telefonu verirsen 4 yasindaki cocuk korku oyunu oynuyir. (Komşumun oglu). Hem sana guzel birsey soyleyeyim. Bu sekilde tv tablet cep telefonuna alistirilmamis cocuklar hemen oyun kurabiliyor, ellerindeki basit bir yastiktan gemi seyahati duzenleyebiliyor ne bileyim bir kac tokatan yagmur firtinasi cikartabiliyor bosver anlayamazlar. 2 yas oncesi izletme sonrasinda eger istersen kontrollu bir sekilde izletirsin.

Çocuğunuz kelime ve renkleri sizden, kitaplardan, çevresinden öğrensin. Çizgi filmin o yaş çocuğuna ancak zararı olur. Büyük kızım 4 yaşında, eline tablet, telefon vermedik daha. Çizgi filmi de 2 yaşından sonra belirli süreyle izlenmesine izin verdik, hâlâ öyle. İki senedir kreşe gidiyor, kendi çocuğunu öven analar gibi olacağım ama, öğretmeni sosyal beceriler, kendini ifade etme, odaklanma gibi konularda yaşıtlarının çok önünde olduğunu söylüyor. Bol bol kitap okuyun, konuşun. Televizyon yaşı da gelecek, aceleye gerek yok.

Bence doğruyu yapıyorsunuz
Bilgisayar çağında yaşıyoruz zaten vakti geldiğinde hepsini öğrenecek
Renkleri, sayıları, kelimeleri zaten öğrenecek bunun için çizgi filme ihtiyacı yok
Bizden sonra gelip teknolojinin rahatlığıyla kafasında iki rakamı toplayamayan nesile çok acıyorum
Çocuğunuzun bir annesi var çok şükür ona istediğiniz her şeyi öğretebilirsiniz, eğitim çizgi filme kalmamalı bence zaten bir zaman sonra sakınmanız mümkün değil çevre faktörü ile birlikte ister istemez her şeyle tanışacak ama o zamana kadar temelleri sizin vermeniz bence daha iyi

Ne güzel demişsiniz küçük , küçük işte :))
Bir çocuğun okul çağından önce sayıları, harfleri yok yabancı dilleri öğrenmesinin hiç bir anlamı yok
Bırakın zamanında öğrensin, her şey vaktinde yaşansın
Çocuklardan çok şey bekleniyor artık acıyorum onlara inanın
Kadın anlatıyor kızım üç yaşında ingilizce renkleri biliyor eeee ne olmuş, bunun çocuğa ne faydası var, büyükler egolarını tatmin ediyor en iyisi benim çocuğum diye o kadar. Siz bildiğinizden şaşmayın, doğru yoldasınız

Çocuk 2 yaşına gelene kadar yemek yapamadım doğru düzgün.
Bir yere gittiğimizde sırayla yemek yedik.
Tek başımaysam yediğim iki lokmayla kaldım.
Televizyon çok sıkışınca bazen açtım ama telefon tehlikeli ve itici geliyor bana.

"bir çocuğun akıllı telefonu en iyi sekilde kullanmasi onun zeki oldugunu değil,o çocukla ilgilenilmedigini gösterir"
bir yerde okumuştum ve çok hak vermiştim.
Doğru yoldasınız aman ha kulak asmayin , renk/sayi/hayvanlar vs. bunlari çocuğunuza öğretmek icin tablet ya da telefona ihtiyaciniz yok,ben kızıma hepsini zeka kartlarıyla öğrettim.O-1 yaş arasi televizyonu görmedi bile kaldirmistik.suan 3.5 yaşında belirli saat aralığı ve sadece bizim onay verdiğimiz çizgi filmleri izletiyoruz.
Çocuğu inanın egitmek sekillendirmek bizlerin elinde.bir yetiskin kadar kutuphanesi var bu yaşta.annecim cizgi film mi kitap mi diyorum, kitap diyor ..

Gelisimsel pediatri dersi aldim 3 yaşına kadar tablet telefon televizyon hiç verilmemeli 3 yaşından sonra da gunde yarim saat ve ebeveynle birlikte kullanilmalı deniliyor cocuk izlemese bile arkada tv sesi olmamali çocugun algilarini kapatiyor ilk 3 yaş çocugun zeka gelisimi için çok önemli mesela bil gates in çocuklarina gunlük 45 dk dan fazla bilgisayar kullandirmadigi haberleri vardi hocamiz hep der dunyanin en zengin insanlari cocuklarina orgu orduyor ahsap boyatiyor yapboz yaptiriyor evde teknolojik aletleri kaldiriyorlar.
Bu gelisimsel dersini almak benim icin çok faydali oldu ileride çocuklarim olursa nasil davranmam gerektigi ile ilgili bir sürü fikir edindim(tabi teotik pratige nasil yansir bilemiyorum) keşke anneler de doğumdan önce böyle egitimler alsalar

Son düzenleme:
bizde gitmeyi düşünüyorduk 26 ay için uygun mu ? yani korkacagi sahneleri var mı? trt de biliyorum da sinemada belki korkacagi sahne olur mu diye düşündüm
korkutucu sahnesı yok ama 2 yas cok kucuk bence bırde malum sınema yuksek seslı bır yer o ses rahatsız edebılır sıkılabılır belkı trt dekı gıbı sahnelerı
gobeklıtepeyı ne kadar degerlı oldugunu o zamanın sartlarında ınsanlar bunu nasıl yapabılmıs seklınde gorkemını konusuyorlar
kızım cok sevdı hatta bır sahnesınden dolayı bende yıldızları cok merak edıyorum kafama takcam sapka boyle boyle bır sapka uzaya gıdıcem parcalar alıcam eve getırıp ıncelııcceemm dedı :)
yanı cocukların hoslarına gıdıyor ama ben 2 yasında goturmezdım sanırım fazla kucuk bulabılırdım

Peki o ayar nasıl sağlanır? Yani bu yaşta bir bebeğe TV ile kural koymak garip geliyor içime sinmiyor. Yani bilgisayarı telefonu kullanmayı elbet nir gün öğrenmez mi zaten
Çocukların tv izlemesini ya da telefon ile oynamasını engellemek tamamen çocuğunuzun göz sağlığı ile ilgilidir. O yaslardaki çocuklarda gelişmekte olan organlarla birlikte sorunlarda buyuyor.yeni nesil çocukların yüzde 80 i kucucuk yasta gözlüğe mahkum kalıyor. Bebelerinizin bir şeyler öğrenmesi için onlarla bol bol vakit geçirin kitaplar alin el becerileri gelişmesi için yaratıcı oyunlar bulun.siz de onunla yeniden cocuklugunuza dönün. Çocuk büyüklerinden ne görürse onu uygular
Sağlıcakla kalın ..

Bu yaşlarda yaptığınız birikimler bir süre sonra net bir şekilde gösteriyor kendini zaten. Siz ne olduğunu anlamadan öğrendiği şeyler falan sizi şaşırtıyor. Ama tv karşısında büyüyen çocuklarda çok farklı.. doktor hanım da yazmış zaten. Bana da zeka testine geliyorlar mesela. Anamnez alırken anne ile konuşuyoruz. Misal çocuk 9 yaşında, davranış problemleri nedeniyle gelmişler. Teknoloji bağımlılığı var. Ödev yapma ya da diğer başka sorumluluk bilinci yok. Testi yapıyoruz, normal zeka. Ama davranışlara odaklansan değil...

Aile çok önemli özetle. Çocukla ne kadar güzel vakit geçirebilirsen o kadar önemli. Emin ol tv karşısında geçireceği yarım saat, seninle geçireceği kaliteli on dakika ile kıyaslanamaz bile.

Sulu boya parmak boya bizde yapıyoruz. Bu adım adıma üye olmakta kararsız kalmıştım aslında nir ay alıp denemek lazım. Ben genelde her işe kızımı dahil ediyorum. Temizlik beraber yapıyoruz yemek falan hep beraber bulaşık makinesi boşaltma derken hep birlikte ama bazen boş kaldığınız oluyor o bazen takılıyor öylece ama sıkılıyor tabi. Bu dediğiniz oyunu deneyeceğim bakalım belki eğlenir. O konuşma zamanına da bakayım bugğn alayım bende belki ilgisini çeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…