- 22 Ocak 2013
- 41.713
- 210.646
- 798
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Kızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
Bakın çizgifilm zararlı denmiyor.Tabiki faydalı çizgi film.. Bir bebeğin kendi kendine bir şeylere vurarak ses çıkarması bile ses olduğu ve sesleri tanımasına yardımcı olduğu için faydalı.. Çizgi filmin zararlı olabileceğini düşünen ilk kez görüyorum... Biz çocukken çok izlerdik. Hala daha severim arada bakarım..
2.5 canım 3 olacak. Valla kızım çok şey öğrendi. Sevgiyi merhameti her şeyi. Saygıyı bile.
hangi dilleri konuşuyorsun merak ettimÇocukların kaç yaşında olduğuna ve izledikleri çizgi filme bağlı olarak değişir. 4. Yabancı dilimin temelini çocukluğumda izlediğim çizgi filmler oluşturuyor.
Ama bana nedense o ortamda kadın kadına rahatça sohbet edebilmek için çocuklar en kolay şekilde susturulmuş gibi geldi. Çocukların yaş grubu aynı ise hazır beraberken oynamaları gerekirdi, çizgi filmlerini kendi evlerinde izletebilir herkes.
Bakın çizgifilm zararlı denmiyor.
Belirli bir yaşa kadar, her türlü görsel içerik zararlıdır.
Çünkü monologtur.
Çocukların normalde motor becerileri gelişimi için beden ve zihin aynı anda çalışmalıdır ama bir ekran sadece 30 cm önünde, hiçbir emek sarfetmeksizin görüntü akıtır.
Kitle iletişim aracı olsalar dahi monologtur, sadece çocuğu içine alır ama karşılık veremez.
Bu sebepten zararlı ve otizm belirtileri için ilk olarak ekran yasağı getirilir.
Benim izletmem, izlemez, izleyemez, kısıtlı izleyebilir, çocuğumu aptallaştıramam diyen tüm bilinçli arkadaşlarımın çocuklarının şimdi ellerinde kısıtsız kullandıkları kendilerine alınmış ipadleri var. Bizde kullanıyoruz tablet ama artık family linkten allah razı olsunKüçük, abisi eve gelen kadar olly ya da niloya izliyor.
Abisi ne izlerse ona alıştı yavrucak, öyle bir baby içerikleri tercihimiz olamadı yavrucuğa
Ama küçük de 27 aylık oldu zaten.
Kardeş aralığı az olunca küçükler çabuk büyüyor her anlamda, akran gibi takılıyorlar valla:)
Yoksa büyüğe ben sadece kendi videolarını izletirdim, onunla yemek yaparken, yerken, oynarken ya da oyuncaklarını konuşturmaca şeklince çektiğimiz videoları izleyerek bayağı götürdüm işi, sonra ‘aaa başka çocuklar ne izliyor’ dan öğrendi maalesef gerçekleri.
Ben mesleğim gereği zararlarını çok çok iyi biliyorum, ha izletiyor muyum, evet!Ben her şeye bu kadar takıntılı olunmasına karşıyım.. Konu sahibi normalde izletmiyormuş arkadaş ortamında karşılaşınca sorulamış kararını.. Dışarıda izlemesine izin vermediyse evde hiç izletmez.. Sürekli elinde telefon tablet olmasına da karşıyım tamamen her zararlı şeyi yasaklamaya da..
Bakın çizgifilm zararlı denmiyor.
Belirli bir yaşa kadar, her türlü görsel içerik zararlıdır.
Çünkü monologtur.
Çocukların normalde motor becerileri gelişimi için beden ve zihin aynı anda çalışmalıdır ama bir ekran sadece 30 cm önünde, hiçbir emek sarfetmeksizin görüntü akıtır.
Kitle iletişim aracı olsalar dahi monologtur, sadece çocuğu içine alır ama karşılık veremez.
Bu sebepten zararlı ve otizm belirtileri için ilk olarak ekran yasağı getirilir.
Kızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
bizimkide beni kasiyor bunlari bizde yapiyoruz evet ben toz aldirirken asacagim camasiri silkeletirken kendimi oyun oynamiyor gibi hissettigim icin cocuga katkisi yok saniyorum sanirim icsel olarak
miknatisli olta yapmistim kavanoz kapagi yakaliyoruz balik niyetine bizde ,cok egleniyor belki sizdede iş gorur
burada bebelere etkinlikler diye bir topik acilsada rahatlasak yahu
Kızım asla oturmaz. Kitap okurken dikkat süresi değişiyor bazen bir oturuşta 3 kitap okuruz bazen bir kitabı bile bitirmez ama genel anlamda gözünü ilk açtığı an söylediği şey kitap oku olur. Ben 2 aydan beri kitap veriyorum eline ve bu konuda hep eleştirildim kitapları oyuncak gibi görecek , ne anlasın kitaptan bu yaşta gibi şeylere kulak tıkadım. Dikkat süresi zamanla uzadı . Yalnız bu ara kitap okurken kitaptaki şeylerle ilgili o kadar çok soru soruyor ki gerçekten okumak istemiyorumbu kim bu ne bu kimin. Ama her sayfada aynı şeyleri aynı kişileri soruyor sabrım sınanıyor resmen.
Aynı soruları sen de ona sorbırak o anlatsın.
trt cocukta gercekten guzel cızgı fılmler var
onun rafadan tayfasını sevıyorum benben ızlıyorum onu
hatta gecen gun sınemasına gıttım benım bahanemle kızımı da goturdum baya guzeldı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?