Çizgi film.

Aynı şeyi yazmışız evet 18 ay sonrası setler çok zengin

Kidokit nerede instagram mı tel uygulaması mı.? Ben Instagram da kızlarınaaşıkanneyi izliyorum bazen onlardan yapıyoruz

O nasıl bir cümle öyle maşallah kuzucuğa ya çok iyi

kitap okurken nasil oturtuyorsunuz yaniniza ya benimki mumkun degil oturmuyor kurt var cocukta
anca nesnelerin sayilarin oldugu kitaplara falan bakiyor maksimum 10 dk
millet kitap okuyarak uyutuyorum falan diyo ben şok
Kitap okuyarak bende uyutamadım bir türlü. Normalde okuyoruz ama uyurken deli gibi sallanıyor

Ona da bakayım o halde bir. Adım adımın içinde çok etkinlik yok gereksiz para dediler bende denemedim ikisini de almak lazım belki faydası olur

Kidokit nerede instagram mı tel uygulaması mı.? Ben Instagram da kızlarınaaşıkanneyi izliyorum bazen onlardan yapıyoruz
Size nacizane tavsiyem, olaya hep etkinlik diye bakmayın.
Akışına bırakın.
Örneğin 3 buçuk yaşındaki oğlumun en sevdiği şey beraber kek yapmamızdır.
1 senedir ikimiz yapıyoruz, yumurta kırarken ‘yumurtaları ney yapıyordu, tavuuuk’ tavuk nasıl ses çıkarıyordu gıd gıd gıdaaak’ vs givi böyle her malzememizi konuşarak öğrendik, güzel zaman geçirdik.
Şuan evde kek görse kızar ben yapmadım diye
Küçüğümün de en sevdiği şey makine boşaltmak.
Tabakları konuşturup, hangi tabağa hangi yiyecek konur, onu yersek hasta olmayız, aa elma rengi yeşil tabak vs diye yapıyoruz.
Her şey oyun kurmak değil ama her iş oyuna çevrilebilir.
Günlük akışınızı öğretici bir dile çevirin, yeter:)

Birde telefon taşınabilir olduğu için sosyal bir ortam onu sarmayınca hemen istiyorlar birebir dün yaşadık

Ben bakıcı için almıştım aslında, ne yapacağını bilemeyip sistematik ilerleyemediği içindi. Derli toplu etkinlikler olsun diyeydi. Sonra kendim yapıp yazarak bırakmaya başladım. Baktım yine olmuyor neyse dedim çocuğum güvende, kitap okuyor bu yeterli. Yakında yine coşup aktivite yapmıyorsun deme zamanım gelecek sanırım

Şu ara çok taklitçi o yüzden ev işlerine katıyorum, ysptığından değil ama ben bir yeri silerken o da bez alıp sürüştürüyor. Kek yaparken o da kabın dibine kaşık sokup karıştırmaya çalışıyor gibi, bunlar da benim için bir aktivite artık

Şu ara hiç sıkılamıyoruz, yanş ben sıkılıyorum o ayrı ama bazen boş boş oturmak istefiğim için oluyor o. Normalde yapacak fazla şey oluyor zaten zaman yetmiyor hatta.

Biraz kurcalasak uzaktan kuzen çıkacak bizimkiler galiba :) bazen bakıyorum çocuklar kitaba bakıyor, kendi kendine oynuyor falan, gözlerim doluyor Hareketli çocuk sağlıklıdır diye kandırıyorum kendimi :)

21 aylık bebeğiniz için neler yapıyorsunuz peki
[/QUOTE]
Her cocugun gelisimi ve yapmaktan hoslandigi seyler farkli kizim 1.5 yasindayken istedigi her cumleyi kurabiliyordu.10 a kadar sayabiliyordu,renkleri biliyordu evin adresini genel hatlariyla nereli oldugumuzu biliyordu oglum dedigim gibi 21 aylik yeni yeni konusuyor,15 20 kelime biliyor cumle kuramiyor cok titiz temizlik yapmayi tencerelerle oynamayi mutfakta vakit gecirmeyi seviyor yanima yatip sarki soylememi seviyor vs vs cocugunuzu gozlemleyin ilgili oldugu yapmayi sevdigi seyleri birlikte yapmaya calisin.

kızınınız kaç yaş olduğunu göremedim yazılarınızda onun için bizzat sormak istedim ve evet benim icinde oldukca kucuk cevapladigin için çok teşekkür ederim
esime kalsa oglumuzla 8d sinemalara bile gitmek istiyor onunla çok şey paylaşmak istediği için acele ediyor oyun alaninda ki hallerini gorebilseniz eşimde 2 yas sanki bende hiç çocuk sinemasına gitmedim haliyle bilen birinden fikir almak daha mantıklı geldi..

kızım 4 yasında ılk kez sınemaya goturdum
tıyatroya gıdebılır ama yavrunuz hatta tıyatro en guzelı olur :) sehrınızde mutlaka cocuk tıyatroları vardır ınstagram hesabından takıp edıyorum ben acıkcası

o parmak boyalar sızlerde de leke bırakıyor mu ya nefret ettım resmen yıkandıgında cıkmıyor bulasık sungerıyle ovalıyorum cıkmıyor hangı marka kullanıyorsunuz memnunsanız

Biraz kurcalasak uzaktan kuzen çıkacak bizimkiler galiba :) bazen bakıyorum çocuklar kitaba bakıyor, kendi kendine oynuyor falan, gözlerim doluyor Hareketli çocuk sağlıklıdır diye kandırıyorum kendimi :)

benim oğlum da 26 aylık hikayeler anlatırım mesela oyuncak hayranlarıyla hem oynatıp hem hikaye anlatırım tüm çocuklar odaklanıp dinlerken oğlum mak.5 dk sonra sıkılıp kalkıyor aşırı hareketli çoğu çocuğun aklına gelmeyeceği şeyleri yapmakta 1 numaradır kendisi
eşim bu konu ile ilgili pedagog ile gorusmustu görüşmeleri tam olarak söyle geçmiş..
esim:biz oğlumuz var 26 aylık çok hareketli ve...
pedagog:çok yaramaz değil mi?
eşim:evet çok sıkılgan bir çocuk zapdetmekte oyalamakta zorlanıyoruz çoğu oyunu 3-5dk içinde tüketiyor nasıl davranmamız lazım..
pedagog:aşırı zeki olan çocuklar çok hareketlidr çünkü onların beyni çok hızlı çalışır enerjilerini atabilmek adına aşırı hareketlidir bu da oğlunuzun sağlıklı ve zeki bir çocuk olduğunu gösterir sizde ona katılın bazen 6 yas bazen 7 yasa kadar bile devam edebilir...

yanı özet gazamiz mübarek olsun

Telefon, tablet vermiyorum. Vermeyi de düşünmüyorum. Alışmadığı için pek ilgisini de çekmiyor zaten. Eve girdiğimizde telefonlar antrede bırakırız çocuğumuzla oynarız. Önünde çizgi film açık olmadan yemek yemeyen çocuklar var etrafımda. Bu kadarı bana yanlış geliyor. Dışarıdaysak ya da arkadaş ortamındaysak da çocuğumuzdan ilgimizi eksik etmeyiz, çocuğu hipnotize etmeye gerek duymayız. O da bizimle sosyalleşiyor. TV de baby tv seyreder , eğitici ve öğretici bir kanal.

Çocuğun yaşına bakar.Bende sizin gibi ilerde çocuğum olursa sakınmayı düşünüyorum ama ne fayda.Ellerine telefon ve tablet verilen çocukların müstehcen videolarla tanıştığını kendi gözlerimle gördüm gerçi artık ebeveyn filtreleri çok gelişti.Çocuğumu kitaplarla büyütmek istesem de etkili olacağını düşünmüyorum çünkü çocuk çevresini taklit eder.24 yaşındayım ben bile Cedric ve Maşa İle Koca Ayı'yı izlerim hala.Eğitici çizgi filmler olduğu sürece olumsuz tesiri olacağını düşünmüyorum yine de pedagoglar daha iyi bilir bu durumu.Baby TV'yi bende öneriyorum hala izlerim arada etrafım tepki gösterse de. Bizim zamanımızda akıllı telefon yoktu iyiki de yokmuş telefonumdan sadece radyo dinlerdim o bile beni mutlu ederdi.

Benm kizimda izliyor ama ozellikle cocuklu ortamlarda ekstra bi cabayla uzak ttyrm herzman cocuk gormuyrz sosyallessin istyrm fazla tv izlemesn die bazen kaptyrm bozuldu diyorum oyunlar oynamaya calsyrm disari cikarmaya calsyrm ama yemek saatelrinde mecbur aciyorum bnm kizimn cgneme ve yutmayla alakali bi sorunu var dikkatini baska yere vermzse agzndan burnundan gelene kadr kusuyor

Ah resmen okudukça mest oldum. Bilip de anlatamadığımız pek çok noktaya öyle güzel dokunmuşsunuz ki kendim ifade etmiş kadar tatmin oldum. Bütün bunları insanlara anlatmak çok zor maalesef. Her zaman kolay olanı ve çoğunluğun yaptığını benimsemek insanların daha çok işine gelir çünkü. 25 aylık bir oğlum var. Şu yaşına kadar tv, tablet, telefon gibi her türlü zararlı uyarandan uzak tuttum. Bu çocuğunuzla daha çok ilgilenmek, ona daha çok zaman ayırmak ve dolayısıyla daha çok efor harcamak anlamına geliyor. Hatta başlangıçta gerçekten epey de zorluyor. Ama zamanla meyvelerini almaya başlıyorsunuz. Çünkü kendi kendine yetebilen, kendi kendine oyun kurabilen, daha doğal tepkiler veren, söylediklerinizi anlayıp neyi neden yapması ya da yapmaması gerektiğini kolayca kavrayıp ona göre davranan, algıları daha açık, su gibi duru bir çocuk yetiştirdiğinizi görüyorsunuz zamanla.

İnsanlar da çocuğunuzdaki farkı kolayca fark ediyorlar. Ne kadar farklı, ne kadar değişik, çok aklıbaşında gibi yorumlar yapıyorlar. Çocuğunuz diğerlerinden daha Zeki olduğu İçin değil bu fark. Zihni uyuşturulmadığından, her şeyi olduğu şekilde görebildiğinden, dış dünyayla daha çok bağlantı kurabildiğinden farklı geliyor insanlara. Çünkü şimdiki çocukların hepsine yakını teknoloji mağduriyeti yaşıyor ve telafisi olmayan büyük zararlar görüyorlar. Dilerim şu yazdıklarınızı okuyup da yaptığı yanlıştan dönen anneler olur. Zararın neresinden dönülse kar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…