Çocuğa kim bilir ne yediriyor!

hoşlanmıyorsun anlaşamıyorsun ama çocuğun olunca işin düşüyor çocuğuna baktırıyorsun bakıcı gibi..kaynanan bakmaya mecburiyeti yok.sakın ben istemiyorum kaynanam kendi zorladı bakmak için deme..kendi annene baktırsaydın..tabiii annen de uzakta yaşıyordur nedense..
kaynanan mamadan yana değil..çocuğu sık sık emzirdikçe sütün gelir...çalışıyorsun galiba??
çalışıyorsan çocuk yapma yapıyorsan kocan eve baksın sende çocuğuna bak..
kaynanana gelince ..neden bakıyor ki bakmasın kim doğurduysa o baksın..ben olsam böyle yaparım..bana mı güvendiniz de yaptınız derim..
gelinimle bu şekilde kötü olmam..
Sen gibiler ne gelin olsun ne kv😂😂😂

cocugu hastane odasinda kucaginizdan aldi kendi gogusunde uyuttu ve siz bisey demek şoyle dursun kimseye caktirmadiniz?
madalya aldiniz mi bu sessiz durusunuz karsisinda?
sutunuze laf atti icinize icinize agladiginiz, agzini yirtamadiniz iki laf edemediniz diye insanlarin size saygisi artti mi?

cahil bir kadina he diyip gecmenin profesyonellik oldugunu soyleyen cahil kocaniz, siz eziyet gorup eziklenirken nerelerdeydi?
sizin kendi anneniz nerelerdeydi?
tek derdiniz suan tatilden donen kayinvalideye gorumcenin cocugunun sariligi icin konusmamasi hakkinda satasmak mi?

burda yasanan herseyin suclusu sizsiniz.
sonra da kocaniz.
kendinize sayginiz olsun az, insanlara durmalari gerektigi yeri gosterin.
of ne diyorum ben. nasilsa siz susmaya devam edeceksiniz.
hic bisey yapmayin yapamazsiniz da. anneliginize sutunuze laf edilmis susmussunuz. susmaya devam edin boyle.

Politik olmaya çalışırken kanser olur insan böyle kayınvalideyle. Büyükler tavsiye vermeyi sever amenna ama iş bu raddeye geldiyse, güzel bir tepki vermeniz lazım ki bir daha laf edemesin.

Bu yaz kayinvalidemlerde kaldık 15 gün , kızımla iletişimime müdahale etti bir iki sustum sonra, müdahale etme anne hiç hoşlanmıyorum bu durumdan dedim gayet ciddi. Bir daha laf etmedi. Etseydi bu sefer eşim girerdi devreye sanırım.

Sizin ki de can, alttan almakla uğraşmayın direkt tepki gösterin artık.

Son düzenleme:
hoşlanmıyorsun anlaşamıyorsun ama çocuğun olunca işin düşüyor çocuğuna baktırıyorsun bakıcı gibi..kaynanan bakmaya mecburiyeti yok.sakın ben istemiyorum kaynanam kendi zorladı bakmak için deme..kendi annene baktırsaydın..tabiii annen de uzakta yaşıyordur nedense..
kaynanan mamadan yana değil..çocuğu sık sık emzirdikçe sütün gelir...çalışıyorsun galiba??
kaynanana gelince ..neden bakıyor ki bakmasın kim doğurduysa o baksın..ben olsam böyle yaparım..bana mı güvendiniz de yaptınız derim..
kayinvalidesinin cocuga baktigindan bahsetmemis bayan konuda tam tersine kayinvalidesinin cocuguna bu kadar gereksiz sekilde karismasindan sikayetci
konusmalar telefonda geciyor genelde

Çocuğa kayınvalidenin baktığı nerede yazmış, nasıl bir kafayla okudunuz konuyu?

Kadin kayınvalidenin gereksiz müdahalesinden rahatsız.

Sen gibiler ne gelin olsun ne kv😂😂😂
Sanirim yorumu yazan kisi Ya kayinvalide ya da çocuğuna tek başına yeten kimseye ihtiyacı olmayan herkesle anlasan mumkemmel anne ve mukemmel gelin. İnsanca muameleden haberi yok. O mantıkla bakarsak isverenimiz ev sahibimiz vs tüm üst makamların canımıza okumaya bize istediği şeyi söylemeye hakkı var. Kayinvalide de oğlunu vermiş sonuçta geline torun da onun tabiki zorla bakıyordur ve istediği herşeyi söyleme hakkı var. Karşısındakıne bakmam dese ya da insan gibi kelimeler kullansa olmaz hakkı var herseye çünkü canı ne isterse söyler oğlan doğurmuş ve evlendirmis daha ne olsun.

Problem k.validem. hic elektirigimiz tutmadı. Birbirimizden pek hoşlanmayız çok sık gidip gelmezdik birbirimize. Aramayız da genelde. Aralardan laf sokar genelde bende cevap vermezdim hic. Taa ki çocuğum olana kadar. Bir cok seye sustum. Çocuğumu benden kıskandı altını bile almama musade etmiyordu. Hastaneden cikarken bile cat diye çocugu alip odadan çıkmıştı. Sürekli göğsünde uyutmaya çalışıyordu. Lohusa halimde kac kere ağlattı beni, yine de çaktırmadım kimseye.Oğlum sarılık oldu anne sütü sarılığı dediler "ben demistim senin sütün iyi gelmiyor diye" demişti. Arkamda da hep aynı sekilde konuşmuş. Ilk 1 ay mama verdik sarılık diye sonra cok kilo aldi diye kestik. Ama çocuk her ağladığında kvalidem sürekli bu cocuk ac sütün yetmiyor diyip durdu. Göğüslerim küçük olduğu icin ona göre sütte yok. Cocugum sarılık iken de her defasinda arayip ay sarılığı gecmedi, cok canımı sıkıyor bu durum diyip durdu. Esime her defasinda beni strese sokuyor dedigimde profesyonel ol he de gec, duyma diyip durdu. Gorumcemin kizi da sarılık simdi onunla ilgili tek laf dediğini duymadım hiç. Tek derdi benimle. Her neyse oğlum 4 aylik kontrolünde 9250 gr 70 cm çıktı. Kvalidem bizimle tatile gelmek istedi, esime ben yapamamdedim götürmedik. Ona kinlendi. Esimde tatilde çocuğu tek eliyle bana uzatirken belini sakatladı. K.validem arkamdan "Kim bilir ne yediriyor çocuğa cocuk birden kilo aldı, gizli gizli ne veriyorda cocuk bu kadar kilolu oldu anlamıyorum, oglumu da sakatladi" demis. Esimle tartıştım en sonunda söyleher konuştuğu kulağıma geliyor dedim. Su zamana kadar ne güler yüzüMden ne hizmetimden eksik etmedim, tek lafina cevap vermedim. Ama bu saatten sonra susmam dedim. Kendisi hep beni yetersiz, eksik göstermeye çalışıyor. Bu çocuğa bu kadar iyi bakmama çıldırıyor. Simdi kendisi tatilde, döndüğünde neyapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Siz olsaydiniz ne yapardınız?

cocugu ben yaptim ben tasidim ben dogurdum deyin,
ne geveze insanmis kvdeniz, ben bile bunaldim be!
Ah su insanlar !!!!!!!!!

Eşinizi olaya dahil etmekle en başta hata etmişsiniz.
Laf ettiği anda yapıştıracaksınız cevabı.
Döndüğünde söylediği ilk imalı lafta cevap verip, daha önce de arkanızdan söyledikleri ile ilgili siz imada bulunun. Anlasın kulağınıza geldiğini.
Ben çocuğumu çok şükür iyi besliyorum tosun gibi oldu derim ben olsam.
Bunun dışında da her zaman mutlu görünürüm, söylediği lafları duyduğumu ama umrumda olmadığını belli ederim ki çıldırsın.
Böyle insana ancak böyle karşılık verilir üzgünüm..

Simdiye kadar neden sustun??
Neden kocana ben bu stresi, huzursuzlugu cekmek zorunda miyim demiyorsun? :sinirli:

Al anneni karsina oturt hayatina, hayatimiza karisamayacagini, senin artik bir ailen oldugunu ve ailene, karina saygi duymak zorunda oldugunu anlat. Sozunu gecir beni saydirt... Sen benim haklarima saygi duymazsan beni korumazsan ailenden hic kimse bana saygi duymaz deseneee 🤦🏻‍♀️

Benim annem babam sana durmadan laf soksa, arkandan seni kotulese, elestirse senin hosuna gider mi? Ben annenin bu tavirlatini cekmek icin mi seninle evlendim. Huzur birakmadi tas olsa catlar desene.

Ay icim sisti..

Hastane odasından bebeğimi alıp benden habersiz, önden çıkarıp götürecek kadını ben yolarım be! O odadan çıkmam, lohusalığın bana verdiği hak ile kıyameti kopartır o bebeği odaya geri getirtir, öyle çıkardım :)

Kayınvalide belli ki çocuğu sahiplenme derdinde. Eline verseniz kendisi yetiştirecek. Eltinizin kızına karışmaz tabi çünkü ailenin soyu erkek torun üzerinden ilerieyecek, kız torun o kadar da önemli değildir gözünde :)

Bundan sonra kaynana çocuğa nasıl baktığınız ile ilgili laf söyleyecek olursa "ben böyle büyütüyorum, babası memnun, doktoru memnun, sizin 30 sene önceki bilgilerinize bugün ihtiyaç yok" deyin gitsin. "Beni germeye devam ederseniz oğlunuz da torununuz da mutsuz olacak" diye de ekleyin. Biraz dişinizi görsün, kendini ezdirmeye karşıyım!

Sanirim yorumu yazan kisi Ya kayinvalide ya da çocuğuna tek başına yeten kimseye ihtiyacı olmayan herkesle anlasan mumkemmel anne ve mukemmel gelin. İnsanca muameleden haberi yok. O mantıkla bakarsak isverenimiz ev sahibimiz vs tüm üst makamların canımıza okumaya bize istediği şeyi söylemeye hakkı var. Kayinvalide de oğlunu vermiş sonuçta geline torun da onun tabiki zorla bakıyordur ve istediği herşeyi söyleme hakkı var. Karşısındakıne bakmam dese ya da insan gibi kelimeler kullansa olmaz hakkı var herseye çünkü canı ne isterse söyler oğlan doğurmuş ve evlendirmis daha ne olsun.
Bu yorumu yapan dogurmamistir henuz: ) biz insaniz, insan insana muhtactir.. sunu bi beyinleri alsa burdaki bazi kadinlarin

"Kim bilir ne yediriyor çocuğa cocuk birden kilo aldı, gizli gizli ne veriyorda cocuk bu kadar kilolu oldu anlamıyorum, oglumu da sakatladi" demis.

Sana kayınvalidenin lafları nasıl geliyor kim getiriyor bir niyetini sorgula bence. Senin sözlerinde ona gidiyorsa inan sizin aileyi yıkmaya çalışanlar var demektir. Benden tavsiye dikkatli ol.

Coktaaaaan ağzının payını vermeniz lazımdı. Ben arar kızının sütü yaramıyor heralde derdim sarilik olduğu için tabi kv dene diceksin görümcene değil. Bu arada insülin direnci ya da şeker gibi bir rahatsızlık var mı bebeginiz de

Problem k.validem. hic elektirigimiz tutmadı. Birbirimizden pek hoşlanmayız çok sık gidip gelmezdik birbirimize. Aramayız da genelde. Aralardan laf sokar genelde bende cevap vermezdim hic. Taa ki çocuğum olana kadar. Bir cok seye sustum. Çocuğumu benden kıskandı altını bile almama musade etmiyordu. Hastaneden cikarken bile cat diye çocugu alip odadan çıkmıştı. Sürekli göğsünde uyutmaya çalışıyordu. Lohusa halimde kac kere ağlattı beni, yine de çaktırmadım kimseye.Oğlum sarılık oldu anne sütü sarılığı dediler "ben demistim senin sütün iyi gelmiyor diye" demişti. Arkamda da hep aynı sekilde konuşmuş. Ilk 1 ay mama verdik sarılık diye sonra cok kilo aldi diye kestik. Ama çocuk her ağladığında kvalidem sürekli bu cocuk ac sütün yetmiyor diyip durdu. Göğüslerim küçük olduğu icin ona göre sütte yok. Cocugum sarılık iken de her defasinda arayip ay sarılığı gecmedi, cok canımı sıkıyor bu durum diyip durdu. Esime her defasinda beni strese sokuyor dedigimde profesyonel ol he de gec, duyma diyip durdu. Gorumcemin kizi da sarılık simdi onunla ilgili tek laf dediğini duymadım hiç. Tek derdi benimle. Her neyse oğlum 4 aylik kontrolünde 9250 gr 70 cm çıktı. Kvalidem bizimle tatile gelmek istedi, esime ben yapamamdedim götürmedik. Ona kinlendi. Esimde tatilde çocuğu tek eliyle bana uzatirken belini sakatladı. K.validem arkamdan "Kim bilir ne yediriyor çocuğa cocuk birden kilo aldı, gizli gizli ne veriyorda cocuk bu kadar kilolu oldu anlamıyorum, oglumu da sakatladi" demis. Esimle tartıştım en sonunda söyleher konuştuğu kulağıma geliyor dedim. Su zamana kadar ne güler yüzüMden ne hizmetimden eksik etmedim, tek lafina cevap vermedim. Ama bu saatten sonra susmam dedim. Kendisi hep beni yetersiz, eksik göstermeye çalışıyor. Bu çocuğa bu kadar iyi bakmama çıldırıyor. Simdi kendisi tatilde, döndüğünde neyapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Siz olsaydiniz ne yapardınız?
Aynı şeyleri yaşıyoruz benim bide annem böyle kaynanam ayrı vaka memelerim çocuğum dert oldu. Sanırsın kendisi doğurdu yol arkadaşm hayat arkadaşm diye seviyor çocuğu

Yalnız yanlış anladınız sanırım bence tekrar okuyun. Çalışmıyorum, çocuğuma kendim bakıyorum. Mama da vermiyorum, sadece anne sütü alıyor.

Back
X