Çocuğa kim bilir ne yediriyor!

Coktaaaaan ağzının payını vermeniz lazımdı. Ben arar kızının sütü yaramıyor heralde derdim sarilik olduğu için tabi kv dene diceksin görümcene değil. Bu arada insülin direnci ya da şeker gibi bir rahatsızlık var mı bebeginiz de
Yok hayir bu zamana kadar çıkmadı oyle bir durum. Doktoru genetik oldugunu söyledi, ailece iriyiz çünkü

Ahhhh ahhhh neler okuduk burada torununun pipisini zirt pirt acip openleride gördük
En iyisi Eşiniz biraz sert çıkacak anne koskoca insanların bi yerini bil diyerekten

Problem k.validem. hic elektirigimiz tutmadı. Birbirimizden pek hoşlanmayız çok sık gidip gelmezdik birbirimize. Aramayız da genelde. Aralardan laf sokar genelde bende cevap vermezdim hic. Taa ki çocuğum olana kadar. Bir cok seye sustum. Çocuğumu benden kıskandı altını bile almama musade etmiyordu. Hastaneden cikarken bile cat diye çocugu alip odadan çıkmıştı. Sürekli göğsünde uyutmaya çalışıyordu. Lohusa halimde kac kere ağlattı beni, yine de çaktırmadım kimseye.Oğlum sarılık oldu anne sütü sarılığı dediler "ben demistim senin sütün iyi gelmiyor diye" demişti. Arkamda da hep aynı sekilde konuşmuş. Ilk 1 ay mama verdik sarılık diye sonra cok kilo aldi diye kestik. Ama çocuk her ağladığında kvalidem sürekli bu cocuk ac sütün yetmiyor diyip durdu. Göğüslerim küçük olduğu icin ona göre sütte yok. Cocugum sarılık iken de her defasinda arayip ay sarılığı gecmedi, cok canımı sıkıyor bu durum diyip durdu. Esime her defasinda beni strese sokuyor dedigimde profesyonel ol he de gec, duyma diyip durdu. Gorumcemin kizi da sarılık simdi onunla ilgili tek laf dediğini duymadım hiç. Tek derdi benimle. Her neyse oğlum 4 aylik kontrolünde 9250 gr 70 cm çıktı. Kvalidem bizimle tatile gelmek istedi, esime ben yapamamdedim götürmedik. Ona kinlendi. Esimde tatilde çocuğu tek eliyle bana uzatirken belini sakatladı. K.validem arkamdan "Kim bilir ne yediriyor çocuğa cocuk birden kilo aldı, gizli gizli ne veriyorda cocuk bu kadar kilolu oldu anlamıyorum, oglumu da sakatladi" demis. Esimle tartıştım en sonunda söyleher konuştuğu kulağıma geliyor dedim. Su zamana kadar ne güler yüzüMden ne hizmetimden eksik etmedim, tek lafina cevap vermedim. Ama bu saatten sonra susmam dedim. Kendisi hep beni yetersiz, eksik göstermeye çalışıyor. Bu çocuğa bu kadar iyi bakmama çıldırıyor. Simdi kendisi tatilde, döndüğünde neyapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Siz olsaydiniz ne yapardınız?
O kulağınıza getirene selam soyleyin herşey de soylenmez ki yani. Telefonunu açmayın bir iki kere de sert bir şekilde azarlayın yola gelir sen kimsin sananr ya. Cocugum yok benim kv de de oyle der kesin biliyorum ben tavrımı koyarım. Benim cocugum o kimsenin değil ben bilirim herşeyini. Bok yiyesice karı. Tobe tobe hayır mubarek gün. Burda ogretmen bi arkadaşom var onun kv de de oyle bebek zayıftı e sütü yaramıo e bilmem ne agzına bişey vermeler cocugun en son tartıştılrdı bebegi bırak kendin defol git demiş kıza lohusa lohusa perişan dı garibim. Pislik kör zihniyetli insanlar. Uzak olacaksın oylelerinden. Koca na da soyle az aklını başına alsın görme duyma demeyle olmuyo.

Birde profesyonel ol nedir ya dadimisin sen ilk defa profesyonel gelin lafını duydu su kulaklar ahhhh ahhhh kaygana heruerde ayni o cinsten bnde de var
O konuşuyor ben duymuyormuş gibi yapıyorum bir şey derse tersini yapiyom çıldırıyor
Mantıklı birşey desin dimi çocuğum ateşlendi tuz bas dedi bana ağzına depcekmisim bnde dedim sana basak da bi sus da artık anladimi peki hayır hiccc anlamaz sagolsun

Hastane odasından bebeğimi alıp benden habersiz, önden çıkarıp götürecek kadını ben yolarım be! O odadan çıkmam, lohusalığın bana verdiği hak ile kıyameti kopartır o bebeği odaya geri getirtir, öyle çıkardım :)

Kayınvalide belli ki çocuğu sahiplenme derdinde. Eline verseniz kendisi yetiştirecek. Eltinizin kızına karışmaz tabi çünkü ailenin soyu erkek torun üzerinden ilerieyecek, kız torun o kadar da önemli değildir gözünde :)

Bundan sonra kaynana çocuğa nasıl baktığınız ile ilgili laf söyleyecek olursa "ben böyle büyütüyorum, babası memnun, doktoru memnun, sizin 30 sene önceki bilgilerinize bugün ihtiyaç yok" deyin gitsin. "Beni germeye devam ederseniz oğlunuz da torununuz da mutsuz olacak" diye de ekleyin. Biraz dişinizi görsün, kendini ezdirmeye karşıyım!

Evet maalesef tek derdi benim oglum. Mama aldığı dönemlerde nasılsa mama alıyor bırakın bana diyip duruyordu. O lohusa krizine girip ağzının payini vermediğime pişmanım. Ama o gün eve gelince surat yapmıştım çıktı gitti hemen oğlunu aradi benden rahatsiz oldu galiba demişti.

Evet maalesef tek derdi benim oglum. Mama aldığı dönemlerde nasılsa mama alıyor bırakın bana diyip duruyordu. O lohusa krizine girip ağzının payini vermediğime pişmanım. Ama o gün eve gelince surat yapmıştım çıktı gitti hemen oğlunu aradi benden rahatsiz oldu galiba demişti.
Her klasik kadın gibi kocanıza toz kondurmayıp, anneci kocanızın hatrı için suspus olursanız hiç kimse size saygı duymaz.
Kv nizin bu kadar rahat davranmasının sebebi kocanız. Kocanız sizi savunsa o kv tırsar. Ama siz kocanız için susmaya devam edersiniz.

Ben mi çok kötüyüm nedir?
Şunların bir iki tanesini yaşasam,değil evimize gelmek bizim sokağa girerken vize aldırırdım!
Nasıl görüşmeye devam ediyorsunuz bir bilsem.
Henüz bir kaç yıllık evli olunduğunda ve taze anne olduğunda bu sizin söylediğiniz gibi olmuyor.Cevabi agzina tiksam eşim /kV/KP ters bir cevap verir mi diye düşünüyor insan 😔 ....susup yutuyorsun.Sonraki yıllarda daha kendini savunan ,lafını esirgemeyen birisine donusuyorsun ama ilişkiler yıpranmış,geçmişte isittiklerin o lafların sahiplerine yönelik sevgini,saygini götürmüş oluyor maalesef

Sutun yaramiyor lafibi 500000 kez duymusumdur kvden acikcasi 3 kilo 47 cm dogan bebegimi her ay standartlar olcusunde kilo da aldiriyordum ama gene de ona gore sutum yetmiyordu. Sonra birden bebegim kilo almaya basladi ve kv bu sefer cok kilo aldi demeye basladi. Kisacasi kimseye yaranamazsin. Her turlu onlara gore bu isi beceremiyoruz.

Problem k.validem. hic elektirigimiz tutmadı. Birbirimizden pek hoşlanmayız çok sık gidip gelmezdik birbirimize. Aramayız da genelde. Aralardan laf sokar genelde bende cevap vermezdim hic. Taa ki çocuğum olana kadar. Bir cok seye sustum. Çocuğumu benden kıskandı altını bile almama musade etmiyordu. Hastaneden cikarken bile cat diye çocugu alip odadan çıkmıştı. Sürekli göğsünde uyutmaya çalışıyordu. Lohusa halimde kac kere ağlattı beni, yine de çaktırmadım kimseye.Oğlum sarılık oldu anne sütü sarılığı dediler "ben demistim senin sütün iyi gelmiyor diye" demişti. Arkamda da hep aynı sekilde konuşmuş. Ilk 1 ay mama verdik sarılık diye sonra cok kilo aldi diye kestik. Ama çocuk her ağladığında kvalidem sürekli bu cocuk ac sütün yetmiyor diyip durdu. Göğüslerim küçük olduğu icin ona göre sütte yok. Cocugum sarılık iken de her defasinda arayip ay sarılığı gecmedi, cok canımı sıkıyor bu durum diyip durdu. Esime her defasinda beni strese sokuyor dedigimde profesyonel ol he de gec, duyma diyip durdu. Gorumcemin kizi da sarılık simdi onunla ilgili tek laf dediğini duymadım hiç. Tek derdi benimle. Her neyse oğlum 4 aylik kontrolünde 9250 gr 70 cm çıktı. Kvalidem bizimle tatile gelmek istedi, esime ben yapamamdedim götürmedik. Ona kinlendi. Esimde tatilde çocuğu tek eliyle bana uzatirken belini sakatladı. K.validem arkamdan "Kim bilir ne yediriyor çocuğa cocuk birden kilo aldı, gizli gizli ne veriyorda cocuk bu kadar kilolu oldu anlamıyorum, oglumu da sakatladi" demis. Esimle tartıştım en sonunda söyleher konuştuğu kulağıma geliyor dedim. Su zamana kadar ne güler yüzüMden ne hizmetimden eksik etmedim, tek lafina cevap vermedim. Ama bu saatten sonra susmam dedim. Kendisi hep beni yetersiz, eksik göstermeye çalışıyor. Bu çocuğa bu kadar iyi bakmama çıldırıyor. Simdi kendisi tatilde, döndüğünde neyapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Siz olsaydiniz ne yapardınız?
Saygıda kusur etmeyin ,cevap vermeyin ama kendi bildiğinizi yapın ,bir süre sonra boşa kürek çektiğini anlayacaktır.

dediklerine kulaginizi tikayin bebeginize odaklanin zaman cok cabuk geciyor buyyorlar onla bunla zehir etmeyin en guzel zamanlarinizi.bu arada benim kız 8 aylık şuan o kiloya ulaşamadı hala masallah ciddi anlamda soruyorum ne yediriyorsunuz sadece anne sutumu.

Saygıda kusur etmeyin ,cevap vermeyin ama kendi bildiğinizi yapın ,bir süre sonra boşa kürek çektiğini anlayacaktır.
3 senedir anlamadi, evliligimizin ilk 3. Ayında büyük kavgalar ettik bosanma raddesine geldik esimle, yuzyuze geldik kvalide ile birbirimize laflar söyledik. Yine akıllanmadı. Iş yine oraya dogru gidiyor.

dediklerine kulaginizi tikayin bebeginize odaklanin zaman cok cabuk geciyor buyyorlar onla bunla zehir etmeyin en guzel zamanlarinizi.bu arada benim kız 8 aylık şuan o kiloya ulaşamadı hala masallah ciddi anlamda soruyorum ne yediriyorsunuz sadece anne sutumu.
Sadece anne sütü alıyor, ilk 1 ay mama vermistik sadece

Bende baska turlulerini yasadim. Cocuk olana dek her karismalarina susuyordum. Onemsemiyordum. Ama cocuk oldu. Basta yine susmayi denedim. Ama yok olmadi. Soyledigi sey yapilana dek susmamaya surekli ayni seyleri soylemeye devam etti. En sonunda bizim soylediklerimizide kaale almadilar. Ki yine de onlari cok dinledigim zamanlarda oldu. Esim baslarda ben cevap verdigim icin sert soyluyorsun falan diyodu, ama kendi oglunu bile cildirtti. Benden daha sert suan esim.. yani istemedigim noktalarda mudahale ediyorum. Cevabini veriyorum. Ve malesef giderek sertlestiler. Kayinpederim bile bana tavir yapip laf soyleyebiliyor

Meme boyutunun süt miktarıyla hiçbir ilişkisi yoktur, bu bilimsel bir gerçek. Çok bilmiş kayınvalidenize söylersiniz.

Şuana kadar eşimin annesi olmanıza hürmeten saygımda kusur etmemeye çalıştım ama karşılığını tam aksi yönde gördüm. Bundan sonra bana gösterdiğiniz ölçüde saygı göreceksiniz deyin. Eşinize de aynısını söyleyin, annesinin her dediğine susmayacağınızı bilsin, belki önüne geçmek için annesiyle güzelce bir konuşur. Bir şeyleri daha güzel kılmak için onların bir çabası yoksa, siz de çaba göstermeyin. Yıprandığınıza değmez.

hoşlanmıyorsun anlaşamıyorsun ama çocuğun olunca işin düşüyor çocuğuna baktırıyorsun bakıcı gibi..kaynanan bakmaya mecburiyeti yok.sakın ben istemiyorum kaynanam kendi zorladı bakmak için deme..kendi annene baktırsaydın..tabiii annen de uzakta yaşıyordur nedense..
kaynanan mamadan yana değil..çocuğu sık sık emzirdikçe sütün gelir...çalışıyorsun galiba??
çalışıyorsan çocuk yapma yapıyorsan kocan eve baksın sende çocuğuna bak..
kaynanana gelince ..neden bakıyor ki bakmasın kim doğurduysa o baksın..ben olsam böyle yaparım..bana mı güvendiniz de yaptınız derim..
gelinimle bu şekilde kötü olmam..
Kafan güzelmiş. Güle güle kullan!

Şuana kadar eşimin annesi olmanıza hürmeten saygımda kusur etmemeye çalıştım ama karşılığını tam aksi yönde gördüm. Bundan sonra bana gösterdiğiniz ölçüde saygı göreceksiniz deyin. Eşinize de aynısını söyleyin, annesinin her dediğine susmayacağınızı bilsin, belki önüne geçmek için annesiyle güzelce bir konuşur. Bir şeyleri daha güzel kılmak için onların bir çabası yoksa, siz de çaba göstermeyin. Yıprandığınıza değmez.
Eşime söyledim, bir yere kadar senin icin sustum, bu zamana kadar çocuk icin sustum ama artik susmayacağım dedim. Öyle daha mı iyi olacak? Dedi. Böyle olmadi birde öyle deneyeceğim dedim.

Bebeğin belini sakatlayan bir eş oldukça, kv'de umrumda olmazdi. Bir seferde babaliği hak eden erkekleri baba yapsaydiniz keşke.

Back
X