Çocuğa kim bilir ne yediriyor!

Profilimde yazan bir sözü buraya kopyaliyorum ,

'Alttan aldığın herşeyin, bir gün altında kalırsın...'
Bu supermis ya bende akillandim artik. Ben de o aman susuyim tatsizlik cikmasin modundaydim hep inanin ki hicbir sey duzelmiyor daha cok yuz buluyorlar ve sapitiyorlar. Bu nekadar olumlu saygili demiyorlar, daha fazla tepenize cikmaya calisiyorlar. Benim ki egitimli ve kariyerli bir kadin o bile yapiyor. Ama en guzeli cevap vermek susmayin sizde asla bende oyle yapali koseye cekildi

Problem k.validem. hic elektirigimiz tutmadı. Birbirimizden pek hoşlanmayız çok sık gidip gelmezdik birbirimize. Aramayız da genelde. Aralardan laf sokar genelde bende cevap vermezdim hic. Taa ki çocuğum olana kadar. Bir cok seye sustum. Çocuğumu benden kıskandı altını bile almama musade etmiyordu. Hastaneden cikarken bile cat diye çocugu alip odadan çıkmıştı. Sürekli göğsünde uyutmaya çalışıyordu. Lohusa halimde kac kere ağlattı beni, yine de çaktırmadım kimseye.Oğlum sarılık oldu anne sütü sarılığı dediler "ben demistim senin sütün iyi gelmiyor diye" demişti. Arkamda da hep aynı sekilde konuşmuş. Ilk 1 ay mama verdik sarılık diye sonra cok kilo aldi diye kestik. Ama çocuk her ağladığında kvalidem sürekli bu cocuk ac sütün yetmiyor diyip durdu. Göğüslerim küçük olduğu icin ona göre sütte yok. Cocugum sarılık iken de her defasinda arayip ay sarılığı gecmedi, cok canımı sıkıyor bu durum diyip durdu. Esime her defasinda beni strese sokuyor dedigimde profesyonel ol he de gec, duyma diyip durdu. Gorumcemin kizi da sarılık simdi onunla ilgili tek laf dediğini duymadım hiç. Tek derdi benimle. Her neyse oğlum 4 aylik kontrolünde 9250 gr 70 cm çıktı. Kvalidem bizimle tatile gelmek istedi, esime ben yapamamdedim götürmedik. Ona kinlendi. Esimde tatilde çocuğu tek eliyle bana uzatirken belini sakatladı. K.validem arkamdan "Kim bilir ne yediriyor çocuğa cocuk birden kilo aldı, gizli gizli ne veriyorda cocuk bu kadar kilolu oldu anlamıyorum, oglumu da sakatladi" demis. Esimle tartıştım en sonunda söyleher konuştuğu kulağıma geliyor dedim. Su zamana kadar ne güler yüzüMden ne hizmetimden eksik etmedim, tek lafina cevap vermedim. Ama bu saatten sonra susmam dedim. Kendisi hep beni yetersiz, eksik göstermeye çalışıyor. Bu çocuğa bu kadar iyi bakmama çıldırıyor. Simdi kendisi tatilde, döndüğünde neyapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Siz olsaydiniz ne yapardınız?
Anlattiginin aynisini bende yasiyorum.kiskaniyor cekemiyor.bir yaris halinde.ben soyle yapiyorum.istedigini ona vermiyorum elimden gelgigince onu gormuyorum umursamiyorum merhaba mrh.yiyip icip catlatiyorum.geziyorum iyice kiskaniyor.esinle iyi ol.dis kapinun dis mandali o

Eşinizi olaya dahil etmekle en başta hata etmişsiniz.
Laf ettiği anda yapıştıracaksınız cevabı.
Döndüğünde söylediği ilk imalı lafta cevap verip, daha önce de arkanızdan söyledikleri ile ilgili siz imada bulunun. Anlasın kulağınıza geldiğini.
Ben çocuğumu çok şükür iyi besliyorum tosun gibi oldu derim ben olsam.
Bunun dışında da her zaman mutlu görünürüm, söylediği lafları duyduğumu ama umrumda olmadığını belli ederim ki çıldırsın.
Böyle insana ancak böyle karşılık verilir üzgünüm..
Aynen bende oyle yapiyorum

Bence saygıyı elden bırakmayın öncelikle.Bir süre eşinizle konuşun annenle konuş eğer tavırlarını değiştirmezse benim tavrım değişir deyin.Eğer eşinizi dinlemez aynı devam ederse.Siz söylediklerini cevapsız bırakmayın saygı çerçevesinde.Benim çocuğum en iyi ben bakarım vs diye tavrınızı koyun.Sizi üzmesine hakaret etmesine izin vermeyin.En son çare görüşmeyi kesmek olucaktır.Umarım tavırları değişir de sizin de canınızı sıkmaz daha fazla.Allah yardımcınız olsun
Eşimle cok konuştum, lohusayken bile. Benim kv de birtek kalan kizkardesi ile de görüşmüyor. Öyle bir kadın. Esimde her defasinda karakteri bu, he diyip gec dedi durdu. Çocuktan önce görüşmemekte özgürsün diyordu simdi görüşmem diyince yanlış konuşuyorsun diyor. Sanki annesinin cok umrunda 1 aydir görmedi çocuğu, görmekte istemedi. En sonunda söyledim, artik susmayacağım bi yere kadar senin için sustum, bu zamana kadar bu cocuk icin sustum yeter dedim. 3 senedir sürekli ayni laf annemin karakteri bu, ablama daha beterini yaptı, he de gec demekten baska birsey demiyor

Sanki birikimi kaynanaya yapacaksın. Bu ne hırs Allahım!!!!

Bu arada ben de merak ettim. Kim söylüyor bunları size?
Birikim bir nebze ona ve kizina zaten. Daha önceden konularım var. Esim ailesinin faturalarını ödüyor, ki asla ihtiyaclari yok. Ablasina da para yolluyor. Bu nedenle kaynanam rahati bozulmasın istiyor

Birikim bir nebze ona ve kizina zaten. Daha önceden konularım var. Esim ailesinin faturalarını ödüyor, ki asla ihtiyaclari yok. Ablasina da para yolluyor. Bu nedenle kaynanam rahati bozulmasın istiyor
Sana güvenerek karşılamıyor eşin değil mi? Senin maaşınla evi gecindirip kendi maaşıyla annesine mi bakıyor? Bir de profesyonel ol diyor 😳😳😳

Artik güvenemiyor çünkü çocuk nedeniyle ücretsiz izindeyim. Bende bindikce biniyorum üstüne zorda kalsin diye.
Size güvenerek annesine bakmasına musade etmeyin ama zor durumda kalması için de çaba göstermeyin. Maddi sıkıntıya giren erkek canavara dönüşüyor resmen. Size ve çocuğunuza zarar.

Size güvenerek annesine bakmasına musade etmeyin ama zor durumda kalması için de çaba göstermeyin. Maddi sıkıntıya giren erkek canavara dönüşüyor resmen. Size ve çocuğunuza zarar.
Annesiyle de kac kez konuştum yüzsüz hepsi. Esim hem babasini hem annesini emekli etmis. Baba ayni zamanda çalışıyor. Ev onların. Ama fatura hala esimde. Neymiş yaslilarmis gidip bankada sira beklemesinlermis. Kvalide hergun disarda arkadaslariyla. Erdekten tatilden yeni geldi. Ee benim evde ki çocuğumun rizkina ortak olacaklar birde bana saygi duymayacaklar. Delirdigim nokta bu. Eşimin birikmisi var kenarda. Gecen ablasi arabasini satti doğum ustu. Megerse ablasini aramis satis oncesi bensana bankadakiparayi vereyim satma arabani diye. Nasil basederim bunlarla bilmiyorum.

Annesiyle de kac kez konuştum yüzsüz hepsi. Esim hem babasini hem annesini emekli etmis. Baba ayni zamanda çalışıyor. Ev onların. Ama fatura hala esimde. Neymiş yaslilarmis gidip bankada sira beklemesinlermis. Kvalide hergun disarda arkadaslariyla. Erdekten tatilden yeni geldi. Ee benim evde ki çocuğumun rizkina ortak olacaklar birde bana saygi duymayacaklar. Delirdigim nokta bu. Eşimin birikmisi var kenarda. Gecen ablasi arabasini satti doğum ustu. Megerse ablasini aramis satis oncesi bensana bankadakiparayi vereyim satma arabani diye. Nasil basederim bunlarla bilmiyorum.
Bu tip erkekler neden evlenir anlamıyorum. Bekar kal istediğin kadar anne babana kardeşine bak.

en azından kv değilmiş , sevindim
Mümkün değil ona bırakmam, büyük konusmakta istemiyorum ama annem bizim isimiz olduğunda o bakar diyor. Mazeret alırım, rapor alırım ben bakarım diyorum. Kizi ile 2 bina var aralarında. Niyeti benim ogkuma bakmakti aslında cok sinyal verdi. Kizininkine bakmıyor. Esimde agzinin icinde ona bakmayıp bizim oğlana bakarsa ayip olur zaten diyor. Birakip gidebileceğim tek yer annem. Zaten kabin memurum. Telefon kapali olacak birde aklim kalsin istemiyorum

K.validem arkamdan "Kim bilir ne yediriyor çocuğa cocuk birden kilo aldı, gizli gizli ne veriyorda cocuk bu kadar kilolu oldu anlamıyorum, oglumu da sakatladi" demis.

Simdi kendisi tatilde, döndüğünde neyapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.

Kayınvalideniz huysuz biri olabilir, geçimsiz olabilir. Fakat bu sizin probleminiz değil. Eşinizin evlat olmaktan anladığı annesine sürekli susmak değil herhalde?
Onun ailesi sizsiniz artık. Sizi ona karşı ezdirmeyecek. Gerekirse savunacak. Savunmadığı için siz onunla karşı karşıya geliyorsunuz.
Ayrıca kayınvalideniz arkanızdan kime laf söylüyor ki sizin kulağına geliyor?
Kayınvalideniz döndüğünde oğluyla muhatap olacak, sizinle değil.
Saygı görmek isteyen insan saygılı olacak.

Kayınvalideniz huysuz biri olabilir, geçimsiz olabilir. Fakat bu sizin probleminiz değil. Eşinizin evlat olmaktan anladığı annesine sürekli susmak değil herhalde?
Onun ailesi sizsiniz artık. Sizi ona karşı ezdirmeyecek. Gerekirse savunacak. Savunmadığı için siz onunla karşı karşıya geliyorsunuz.
Ayrıca kayınvalideniz arkanızdan kime laf söylüyor ki sizin kulağına geliyor?
Kayınvalideniz döndüğünde oğluyla muhatap olacak, sizinle değil.
Saygı görmek isteyen insan saygılı olacak.
Eşime göre onun yanında yapamadığı için bir problem yok. Bak demek ki ben tepkimi koymuşum benden çekiniyor benim yanimda yapamıyor diyor eee biz basbasa kaldığımızda cikartiyor ama tırnaklarını. Ama bunu anlamıyor.

Eşime göre onun yanında yapamadığı için bir problem yok. Bak demek ki ben tepkimi koymuşum benden çekiniyor benim yanimda yapamıyor diyor eee biz basbasa kaldığımızda cikartiyor ama tırnaklarını. Ama bunu anlamıyor.
Sinsi kayınvalide modeli. Aslında yapacağınız, çok basit. Daha çok çatlatmak, daha çok herşey yolunda gibi davranmak.

Memelerim küçücük ve 16 aydır bebeğim sadece anne sütü alıyor. Anne sütü sayesinde kilo almış bebeğiniz oğlumda ilk aylarda çok almıstı, doktor anne sütü alan bebeklerde normal demişti. Kayınvalideniz size takmış kafayı, ben olsaydım moralimi bozan böyle bi kadınla görüşmezdim.

Back
X