- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi Sanssizkedikiz
-
ne yapsinlar pek i? daha iyi bir fikriniz varmi
beklesinler ne yapacagi belli olmayan adam cocuklarimi öldürsün döve döve
annem bu yurtlarda aşçiydi evet anne baba yani gibi kendi evi gibi degil ama dayak yemekten dayak yiyerek olmekten iyidir bence
Ailem bir vakıf aracılığı ile 2 sevgi evine sponsorluk yapıyor.
2 ser abla var evde.
Biri sabah biri gece kalan.
Her şeyleri, ev düzenleri tam.
Ablalar sıkı kontrol ediliyor.
Her bakan farklıdır belki ama örneğin çocukların sunnetini yaptirdilar, ufak caplı eglence duzenlediler, psikolog düzenli geliyor vs.
Iyi şartlar sağlanabiliyor..
Hatta bu çocukların aileleri ile olsa asla hayal edemeyeceği şartlar.
Ona rağmen çocuklar hele de 10 yasa kadar olan kuzular anne baba bekliyor.
Ac olsun, dayak yesin, çocuk için anne deyince bir kere sarılsa yeter hissi geçmiyor.
10 yaşından sonra genelde öfkeye dönüyor bu his. Terkedilmişlik, dışlanmışlık vs..
O yüzden şartlar mükemmel bile olsa, o vicdansız anne baba, yılda bir saat bile görecekse, çocuk aileden zarar görmeyecegi kimse onunla kalmalı
Anne gittiyse anneanne dede bir seçenektir..
Ama kendi adıma esim yada benim tarafım farketmeksizin, hiç bir yeğenimi kimseye bırakmam.oncelikli cozum de bu olmalı.
anneanneyi aklamaz bu durum. Ayrıca çocukların babaannesi olmuyor mu? Versinler annelerine yazık günah ya, buna sessiz kaldığınız sürece siz de ortaksınız. O anne oğula da yazıklar olsun, vahşiler!!!Şiddet gösteren babası. Annene arada vuruyor yaramazlık yapınca ama baba öyle böyle değil. Aşırı şekilde can yakici
yerine göre değisirmi bilemem ama annemin calistigi yer saray yetistirme yurduydu ankaradaOrada asla şiddet ve kötü muamele olmadığına kesin emin olabiliyor musunuz ?
Daha iyi fikrim , bütün ailenin toplanıp en uygun şartları konuşup karar vermeleridir.
Anne baba yok diye kimsesiz değiller.
Bu bakanlıkta bir söz vardır sık kullandığımız “kötü aile bile en iyi kurumdan iyidir” diye. Bu tabi biraz uç gibi gelebilir ama her ümkan verilse de çocukların uyurken kurdukları tek hayal ailelerinin birgün dönmesi(çoğu çocuğun).Son bir kaç yıldır büyük şehirlerin bazı kurumlarında düzelmeye doğru yol aldıkları doğrudur ancak yeterli değil.
Dayak yemesi elbet daha iyi değil ancak sosyal hizmetlere verilmeden evvel aile bakmasinin bir yolunu bulmak için cabalamali.
Iki saat vakit geçiren biri değilim.
Cocuk ac da kalsa, dayak da yese anne baba ister tabi. Nasil karsiliksiz seviyorlar kurban olduklarim. Ama istr bu kotu ailenin tanimi nedir o onemli. Ben mesela sokakta ac yatsam yavrumu yanimdan ayirmam. Cunku biliyorum ki benim yanimda olmak, ondan vazgrcmeyecegimi bilmek onun icin dort duvardan daha kiymetli. Ama idte bir de dort duvari, yemegi olan ama ana babasi tarafindan ciddi bir zulum, guvensizlik icinde olanlar var.Bu bakanlıkta bir söz vardır sık kullandığımız “kötü aile bile en iyi kurumdan iyidir” diye. Bu tabi biraz uç gibi gelebilir ama her ümkan verilse de çocukların uyurken kurdukları tek hayal ailelerinin birgün dönmesi(çoğu çocuğun).
Konu sahibinin anlattığı ortamda büyüyüp kişiliği, psikolojisi tamamen zarar görmüş ve ileride o şiddeti uygulayan kişilerle benzeşmesinden ise yurt tabiki iyi.
Ama görevliler zaten diğer aile bireylerini de değerlendirecektir.
Ve umarım, iki masum çocuğu sahiplenen akrabaları(amca teyze vs) bulunur.
Hep yaziyorum, yine yazacağım bıkmadan usanmadan ; sosyal hizmetler, yok sığınma evi ,yok yaşlılar evi değip duran sevgili üyelerimiz hanginiz ziyaret ediyor rutin bir şekilden, kaçinizin elleri bu kurumdaki kişilerin üzerinde çok merak ediyorum.
Nasıl yerler diye hayal ediyorsunuz oraları bu da ikinci merakım .
Insanlar uzaktan ve caresizlikten devletden yardim almayi öneriyorlar bence. Konu kk'ya tasindisa demek ki aileden bu sorumlulugu üstelenecek kimse yok ve bu durumda sosyal hizmetler tek cözüm.. hanimefendi babanin cocugu balkondan ata bilcek seviyede siddet yanlisi birsi oldugundan bahsediyor
Maddi yoksunluğu olan aile ile fiziksel, ruhsal ya da cinsel istismarda bulunan aileyi bir tutamayız. Ama şiddetten gelen çocuk bile vücudunda olan demir izlerine rağmen anasının koynunu özlüyor, annesi terketse de geleceğinin hayalini kuruyor. Ve annesi ne yalan söylerse inanıyor.Cocuk ac da kalsa, dayak da yese anne baba ister tabi. Nasil karsiliksiz seviyorlar kurban olduklarim. Ama istr bu kotu ailenin tanimi nedir o onemli. Ben mesela sokakta ac yatsam yavrumu yanimdan ayirmam. Cunku biliyorum ki benim yanimda olmak, ondan vazgrcmeyecegimi bilmek onun icin dort duvardan daha kiymetli. Ama idte bir de dort duvari, yemegi olan ama ana babasi tarafindan ciddi bir zulum, guvensizlik icinde olanlar var.
Bu konuda keske dediginiz gibi aileden birileri yurekten sahip ciksa. Keske baba rehabilite olsa falan. Keske
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?