Çocuğa şiddet

Orada asla şiddet ve kötü muamele olmadığına kesin emin olabiliyor musunuz ?

Daha iyi fikrim , bütün ailenin toplanıp en uygun şartları konuşup karar vermeleridir.

Anne baba yok diye kimsesiz değiller.

Evet aynı fikirdeyim. Öncelik aile olmalı.

Ben teyzeyim , halayım, nine ,dedeyim, arkadaşım ; illa ki biriyim yani.

Bütün aile iki çocuğa bakamiyorlarsa ya da toplanıp babayı korkutup yola getiremiyorlarsa , sözüm yok.

Şiddet gösteren babası. Annene arada vuruyor yaramazlık yapınca ama baba öyle böyle değil. Aşırı şekilde can yakici
anneanneyi aklamaz bu durum. Ayrıca çocukların babaannesi olmuyor mu? Versinler annelerine yazık günah ya, buna sessiz kaldığınız sürece siz de ortaksınız. O anne oğula da yazıklar olsun, vahşiler!!!

Orada asla şiddet ve kötü muamele olmadığına kesin emin olabiliyor musunuz ?

Daha iyi fikrim , bütün ailenin toplanıp en uygun şartları konuşup karar vermeleridir.

Anne baba yok diye kimsesiz değiller.
yerine göre değisirmi bilemem ama annemin calistigi yer saray yetistirme yurduydu ankarada
ve bu yurtta boyle seyler pek mumkun olmuyordu cunku gerek vali gerek yetkililer bu konuda cok hassas davraniyordu ki saray cok buyuk bi yurt
ha cocuklar arasinda ara sira bazi seyler olabilir olmaz diyemem ancak yurt denetimleri ust seviyelerde son yillarda bunu biliyorum
keske dediginiz gibi olsa birileri bir araya gelse hatta aile erkanindan birileri alsa cocugu ama bence çok zor bir ihtimal

Bu bakanlıkta bir söz vardır sık kullandığımız “kötü aile bile en iyi kurumdan iyidir” diye. Bu tabi biraz uç gibi gelebilir ama her ümkan verilse de çocukların uyurken kurdukları tek hayal ailelerinin birgün dönmesi(çoğu çocuğun).
Konu sahibinin anlattığı ortamda büyüyüp kişiliği, psikolojisi tamamen zarar görmüş ve ileride o şiddeti uygulayan kişilerle benzeşmesinden ise yurt tabiki iyi.
Ama görevliler zaten diğer aile bireylerini de değerlendirecektir.
Ve umarım, iki masum çocuğu sahiplenen akrabaları(amca teyze vs) bulunur.

Cocuk ac da kalsa, dayak da yese anne baba ister tabi. Nasil karsiliksiz seviyorlar kurban olduklarim. Ama istr bu kotu ailenin tanimi nedir o onemli. Ben mesela sokakta ac yatsam yavrumu yanimdan ayirmam. Cunku biliyorum ki benim yanimda olmak, ondan vazgrcmeyecegimi bilmek onun icin dort duvardan daha kiymetli. Ama idte bir de dort duvari, yemegi olan ama ana babasi tarafindan ciddi bir zulum, guvensizlik icinde olanlar var.
Bu konuda keske dediginiz gibi aileden birileri yurekten sahip ciksa. Keske baba rehabilite olsa falan. Keske

Insanlar uzaktan ve caresizlikten devletden yardim almayi öneriyorlar bence. Konu kk'ya tasindisa demek ki aileden bu sorumlulugu üstelenecek kimse yok ve bu durumda sosyal hizmetler tek cözüm.. hanimefendi babanin cocugu balkondan ata bilcek seviyede siddet yanlisi birsi oldugundan bahsediyor

Vardır da kimse elini taşın altına koymak istemiyor.

Aile toplanacak ve dönüşümlü de olsa yuvadan uçana kadar bakacak çocuklara.

Çocuklara bakmak zor değil ki , yedirip içirip az gezdirip bol sevgi verip uyutuyorsun.

Ne gaz sancıları var ne gece emzirmeleri.

Yaptıkları en büyük yaramazlık evi altını üstüne getirmek.

Evet masrafları oluyor tabi ki, bunu da aralarında halledecekler.

Buradan okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama maaş bağlanıyor gönüllü aileye denildi. PRosedür nasıl işliyor , inceleyip öğrensinler.
Kanı canı olmasına gerek yok, çıkıyor biri illa ki.

Nedenini anlayamıyorum, uzaktan ağlayıp duruyor aileler genelde.

Maddi yoksunluğu olan aile ile fiziksel, ruhsal ya da cinsel istismarda bulunan aileyi bir tutamayız. Ama şiddetten gelen çocuk bile vücudunda olan demir izlerine rağmen anasının koynunu özlüyor, annesi terketse de geleceğinin hayalini kuruyor. Ve annesi ne yalan söylerse inanıyor.

Umarım bu çocukların da akrabalarından sahiplenen, onlara yeni yaralar açmayacak insanlar çıkar.

Gerçekten yurtta o kadar imkan var ki artık. Yurtdışı yırtiçi geziler, burslar, maddi manevi tüm imkanlar. Ama çocuğun asıl ihtiyacı olan o kan sıcağını veremiyoruz. Benim sarılmamla halasının, teyzesinin sarılması bir değil

Yurtların şimdiki halini bilmiyorum ama anneanneniz veya siz sahip çıkamaz mısınız? Diğer türlü belli ki harcanıp gidecekler ve sorunlu bireyler olacaklar Hiç şiddet görmeseler bile yaşadıkları çok ağır zaten.

cocuklara birsey oldugunda cok etkileniyorum ben. eskidende hassastim ama anne oldugumdan dolayidir herhalde..cok cok cok uzuldum bu konuya

Siz bildiriminizi yapın. Alacaklar korkusuyla belki daha iyi davranırlar . Çok üzüldüm ya ... babaanneden başka ilgilenecek kimse yok mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…