Çocuğa şiddet

Keşke bu saatte okumasaydım bu konuyu. Yani gerçekten belki babasızlık zordur da annenin merhamet etmediği çocuğa kimse merhamet göstermiyor adam akıllı sahip çıkmıyor istisnalar hariç. Yazık çocuklara yaa o çocuklar eminim her gece yastığa başını koyduğunda ağlıyordur kim bilir nasıl içleniyorlar. Lütfen arayın sosyal hizmetleri

isteyen istedigi kadar kizip istedigi kadar begenmedim butonuna basabilir bu yorumun icin hic onemli degil o anneanneyi döverim o cocugun yanagini tutarak geldigini gordugum an doverim şerefsiz kadin
madem bakamayacaklar ne bok yemeye annesine gostermiyorlar

“annesi bir adamla başka şehre gitmiş” dediğinizden sonra çocuklara bir kez daha üzüldüm. Nasıl bir anne çocuklarını bırakıp başka bi adamla gidebilir aklım almıyor.. Naparlar, nasıllardır diye düşünmeden.. Babalarına diyecek laf yok zaten, gücü çocuklara yetmiş onlardan alıyor hıncını. Her doğuran ana, her erkek de baba olamıyor maalesef. İnsanlıktan ikiside nasibini alamamış, çok afedersiniz. Çocukları kurtarın nolur

Allah belâlarını versin. 4 yas ya!! En fazla ne yapmış olabilir. Allahin cezaları. Bunlari duydukça uyuyamiyorum!!! Normal düşünemiyorum. Ne sucu olabilir yahu. 4 yas! 6 yas! Off of!

O cocuklar su an cehennem azabinda. En en guvenmeleri gereken kisi, anneleri birakmis gitmis, diger guven kaynaklari babalari iskence ediyor. Ananeleri de "yaramazlik" yapinca patakliyor. (Ne acaba yaramazliklari gariplerin cok merak ettim.) Bir cocugun en cok ihtiyaci olan guven hissinin zerresi yok bu cocuklarda. Hergun iskence kabus onlara.
Siz bu olanlara sahit oldunuz madem, artik bu iste sizin de sorumlulugunuz var. Goz yumarsaniz bir omur agirligi uzerinizde kalir. Cocuklarin guvene, psikolojik destege ihtiyaci var.
Sosyal hizmetlete danisin. Yurt da cok parlak bir cozum degil belki ama bilemiyorum bir sahip cikan olur bir yolu bulunur belki. Belki siz takip edersiniz, sahip cikarsiniz. En azindan cocuklar bu yasadiklarinin normal oldugunu, hakettiklerini dusunmesinler. Onlar simdi her dayakta hakarette kendilerini sucluyorlardir, hata yapmamak icin ugrasiyorlardir.
Kac cocuk mutsuz uyuyor su dunyada ana babasinin gerizekaliligi yuzunden. Bir de deniyor ya allah isteyen herkese nasip etsin, etmesin. Bunlar da isteyetek yapti muhtemelen. Allah hakedene versin.

Sosyal medya ya da bu tarz forumlarda açılan konularda özellikle "çocuk istismarı" üzerine olanların direk ihbar olarak kabul edileceği ve hemen harekete geçileceği bir ülke istiyorum.
Marsa otobüsle gitmem daha olası tabi!

Ellerin kırılsın ya. Vicdansız yaratık. Ben o çocukların annesi olacağım, yıkarım o evi ya. O nasıl anne göstermiyor diye razı oluyor. moralim altüst gece gece. Ya o bebelerin siginacagi, nazlanacagi bir annesi bile yok be canavar onlara nasıl öyle davranabilirsin of be!

Anneanne değil döven kişi babalarıymış (!)
Ama anneanne de sessiz kaldığı için suçlu .
Konu sahibi ,şikayet etmissiniz lütfen gelişmeleri de yazın buraya...

Hep yaziyorum, yine yazacağım bıkmadan usanmadan ; sosyal hizmetler, yok sığınma evi ,yok yaşlılar evi değip duran sevgili üyelerimiz hanginiz ziyaret ediyor rutin bir şekilden, kaçinizin elleri bu kurumdaki kişilerin üzerinde çok merak ediyorum.

Nasıl yerler diye hayal ediyorsunuz oraları bu da ikinci merakım .

Sosyal hizmet merkezini arayın, telefon ile ihbarda bulunun. İsminizi söylemek istemediğinizi iletin. Söyleyemezler. Olaki dayınıza sizin olduğunu duyarsa nasıl bir sıkıntı içerisine gireceklerini bilirler.
Kurtarın o çocukları lütfen.

Bu kurumlardan birinde mi çalışıyorsunuz?

Anneanne değil döven kişi babalarıymış (!)
Ama anneanne de sessiz kaldığı için suçlu .
Konu sahibi ,şikayet etmissiniz lütfen gelişmeleri de yazın buraya...
cocuklara anneannem bakiyor ve annem siddet uyguladigina sahit olmus yaziyor
babadan sadece cocuklari annesine gostermeme kisminda bahsetmis

Çocukların annesi de tahmin ettiğiniz gibi pek annelik vasfını taşıyan biri değil. O da alsa kendi annesine babasına bırakacak. Adamdan nafaka alacak.
Vallahi durum kötü. Ne annede iş var ne babada
Ne olursa olsun o cocuklar orda kalmamali ohh be millet gunahini kucucuk sabiden cikarsin bu nasil is bu nasil bir ulke hic mi cocuk haklari yok, ben trde yasamiyorum o yuzden ne nasil yapilir bilmiyorum ama hemen polisi vs neresi varsa arayin hatta mumkunse olaylari ispatlayin ve derhal ordan uzaklastirin gelecegin cocuklari onlar oyuncak oyun oynayackken nelere katlaniyorlar, sizde vakit kaybetmeden ARAYIN!!!!!!!!

Gönüllüyüm diyelim.
:) Şahsınıza demiyorum ama ben bu kurumda 7 yıldır çalışan biri olarak gönüllülerin çocuklara ve kuruluşlara çoğunlukla zararı olduğunu gördüm. Haftada 2 saat gelen, içeriği bilmeyen kişiler kurum dışına çıktığında çok farklı şeyler söylüyor. Örneğin bir öocuğa çarşı izni verilmiyor,çünkü istismarcısı tehdit ediyor, am gönüllü bunu bilmediği için-ki çoxuğun özel hayatı onu alakadar da etmediği için- dışarı çıkınca yurtta çocukları esir ediyorlar diyor.

Bu çocukların böyle şiddetle büyümesinden daha mı kötü? Son bir kaç yıldır gayet düzelen bir ortam var bu kuruluşlarda(kadın sığınmayı ayrı tutuyorum).

Gönüllüyüm diyelim.
ne yapsinlar pek i? daha iyi bir fikriniz varmi
beklesinler ne yapacagi belli olmayan adam cocuklarimi öldürsün döve döve
annem bu yurtlarda aşçiydi evet anne baba yani gibi kendi evi gibi degil ama dayak yemekten dayak yiyerek olmekten iyidir bence

Ailem bir vakıf aracılığı ile 2 sevgi evine sponsorluk yapıyor.
2 ser abla var evde.
Biri sabah biri gece kalan.
Her şeyleri, ev düzenleri tam.
Ablalar sıkı kontrol ediliyor.
Her bakan farklıdır belki ama örneğin çocukların sunnetini yaptirdilar, ufak caplı eglence duzenlediler, psikolog düzenli geliyor vs.
Iyi şartlar sağlanabiliyor..
Hatta bu çocukların aileleri ile olsa asla hayal edemeyeceği şartlar.
Ona rağmen çocuklar hele de 10 yasa kadar olan kuzular anne baba bekliyor.
Ac olsun, dayak yesin, çocuk için anne deyince bir kere sarılsa yeter hissi geçmiyor.
10 yaşından sonra genelde öfkeye dönüyor bu his. Terkedilmişlik, dışlanmışlık vs..
O yüzden şartlar mükemmel bile olsa, o vicdansız anne baba, yılda bir saat bile görecekse, çocuk aileden zarar görmeyecegi kimse onunla kalmalı
Anne gittiyse anneanne dede bir seçenektir..
Ama kendi adıma esim yada benim tarafım farketmeksizin, hiç bir yeğenimi kimseye bırakmam.oncelikli cozum de bu olmalı.

Son bir kaç yıldır büyük şehirlerin bazı kurumlarında düzelmeye doğru yol aldıkları doğrudur ancak yeterli değil.

Dayak yemesi elbet daha iyi değil ancak sosyal hizmetlere verilmeden evvel aile bakmasinin bir yolunu bulmak için cabalamali.

Iki saat vakit geçiren biri değilim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…