Çocuğa sürekli şiddet 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çevrem , çocuklarına ablanız gibi davrananlarla dolu o nedenle sizi cok iyi anlıyorum çünkü insanin üzülmemesi imkansiz bu manzara karsisinda.Resmen cocuklarinin kisiliklerini etkileyecek sekilde gözlerini karartmislar ve iskence ediyorlar Vay efendim aysenin cocigu daha iyisini yapmis , fatmaninki tam puan almis sen neden yapamadın gibi sacmasapan kiyaslamalar , bagirip azarlamalar , hakaretler ,dayak hatta cocuguyla küsen bile duydum 1 yanlis yaptigi icin.inanilir gibi degil.Bu durumda ben hep sahit olduklarima veya hissettiklerime diyorumki benim cocugum gayet iyi duzeyde bize basarisi yetiyor kimseyle cocugumu kiyaslamiyorum kendini gecsin yeter.Cok elestiri aliyorum ilk etapta ama zamanla keske senin gibi olabilsek demeye başlıyorlar.Sizde yegeninizin adina ablaniza bu tarz bir bakis acisini kazandirabilir misiniz acaba.Yani ablayi devamli olarak rahatlatarak (yegenim gayet basarili gibi), diger annelerin de aslinda cocuklarina eziyet ederek bu basariyi saglattirdiklarindan bahsederek (abla sen nasil uğraşıyorsan ve ugrasirken yegenime bunlari yapiyorsan aynisini onlarda yapiyor sirf basarili olsun diye muysuz cocuklari olacal gibisinden), cocugun davranislarinin iyi yonde gelismedigini farkettiginizi anlatarak(yegenim dayagi normallestirmis seklinde)..Belki bu tarz telkinler işe yarayabilir.Öğretmenine soyleyin diyecegim ama ogretmen ya ablaniza soylediginizi hissettirirse iste o zaman sizin iliskiler adina sonuc kotu olulr çünkü ablaniz tarzi insanlar genelde cocuklarinin basarisinin aslinda kendiliginden oldugunu kendilerinin hic yyardimci olmadiklarini cocugun kendi kendine calistigini yada tam tersi hep dersini yap diyorum ama bir turlu yapmiyor (cocuk full cikarmistir ama hic calismadan) diyerek satiyorlar cevreye.Bilemedim ama en guzeli telkin etmek akli basina gelene kadar.

Konu sahibi bişey yapacak misin. Yapmayacaksan neden konu açıp sinirimizi bozdun şuan bebegime bakıyorum ve bunun gibi masum binlerce çocuğun şiddet gördüğünü düşünüyorum kendini savunamayacak durumdalar onlar insan nasıl kıyar ya

İnternetim bittiği için birkaç gündür girip yazamadım, kusuruma bakmayın lütfen. Şunu yazmayı unuttum sizlere. Ablamla aramızda 15 yaş var. İlkokulda bana da ödevlerimi ablam yaptırırdı. Her yapamadığım da kafama bir tane patlatırdı, bıktım artık yapmayacağım ben diye her gün ağlardım. Bir de o zamanlar bilirsiniz tuşlu internetsiz telefonları. Babam hediye almıştı. Yılan oyunu oynardım :) Babama benim erkeklerle telefonda konuştuğumu söyleyip iftira atmıştı, telefonu elimden almışlardı. Ki küçücük çocuğum, ne erkeği ne aşkı. Aklım hep derslerimdeydi. Elma yerken mesela çıkan ses onu sinir ederdi, elmayı ısıramazdım korkudan. Bu süreçte ailem malesef hep sessiz kaldı.

Konuya gelecek olursam hafta sonu ailecek görüştük. Yine çocuğu dövdü, ayırdık zorla. Babamla konuşmuştum, belki yaşım gereği beni ciddiye almıyordur baba lütfen biraz sert bir dille konuşur musun bu böyle gitmez diye. Babamda sinirine hakim olamadı, sen nasıl annesin yeter artık bu mu annelik gibi sözler sarfedince aldı çocuğu bağıra bağıra arabaya binip gitti. Teyzem diye ağladı arkamdan yavrum benim. Evine gittim sonra, kapıyı ve telefonları açmadı, açmıyor. Sizin yorumlarınızdan hareketle videoya çektim. Ama ne yapacağım hala bilemiyorum.

Yeğenim 7 yaşında dediğim gibi. Dişlerini fırçalayamıyor, kendi başına ekmeği dahi koparamıyor, tuvaletini lazımlığa yapıyor, çikolata yerken tabakla yiyor, makas tutamıyor, ayakkabısını giyemiyor, kıyafetlerini kendi giyip çıkaramıyor ve daha birçok şey.. geçen geldiğinde tatlı yaptım,çatalını yanına koydum. beli kırılacak eğilmekten, çatalı bile düzgün tutamıyor. hepsi korku ve baskıdan ötürü. Yoksa sizinle bir konuşsa kocaman adam gibi mantıklı konuşur, ne kadar akıllı ne kadar güzel konuşuyor dersiniz. Sosyal hizmetler konusunu babama açtığımda kendisi böyle bir işe sakın girme diye beni tersledi. İşin içinden çıkamıyorum

Allah korusun... çocuğa her türlü şiddetin zararlarını konuşmaya bile gerek olduğunu düşünmüyorum artık. işin çok ciddi boyutları olduğunu zaten bilindiğini düşünüyorum. fakat bu at yarışı olayına değinmek istiyorum. wp grubuna veya eba ya atılan ödevlerden bahsetmişsiniz. bu paylaşım güzel fakat ödevleri başarılı olmuş veya başarısız olmuş diye ayırmak çocukları köreltiyor. şöyle ki, bu yapılan ödevler değerlendirilip sonrada notlandırılıyor. çocukların en iyi notu almış kişilere özenmesi (başarılı olmak için başarılı olanlardan kopyalaması) bireysel kimliklerine, yaratıcılık ve kendilerine özgün karakteristik yapılarına zarar verecektir.

Ablanizin psikolojisi bozuk. Bir egitimci olarak gercekten su odev yarislarina asiri sinir oluyorum orasi ayri ama daha fenasi var bu velide.
Cocuktan once ablaniz dayagi hakediyor kusura bakmayin.
Ablaniz gibiler bu cocuklarini her firsatta dovup dayak arsizi yptigi icin gun geliyor biz cocuklarla basedemiyoruz ve cocuk bizden cekinmeyip Bile bile kotu bir davranis sergiliyor . “en kotu dover beni ogretmen nasilsa aliskinim” algisinda oluyor ve sinifta zapt edilemez hale geliyor.veli cocuguna boyle bir zarar verdikten sonra bizim ogrenciyle iletisimikiz cok guvensiz oluyor. Lutfen bu isin pesini birakmayin.

Ablanizi alıp hastaneye götürülun. Çocuk hematoloji ve onkoloji, çocuk nöroloji gibi ağır ve zor hastalıkların olduğu bölümlere. Oradaki anneleri bir dinlesin. Çocuğunun kıymetini bilsin.

komşum 4 yıl tüp bebek için uğraştı, doğan çocuğu 1 yaşından beridir dövüyor, çocuk şu an 9 yaşında, duvarlar ince , her gün dayak , resmen her gün o kuzunun katlini dinliyoruz alt kattan, ha bu gün öldü ha yarın olecek...duydum ki 2. için de tedaviye başlamışlar, evlat evlat diye geziyormuş ....tüp bebekle beraber vicdan da konmuyor yani insanların içine

Sosyal hizmetler tabi ki cocugu almaz turkiyede ama sikayet edince kapiya polis gelir , polis gelince de ablanin gozu korkar en azından
Benim kardesim cocugunu dovse ben polise gider sikayet ederim , en azindan dersini polise anlatsin da gorelim bakalim

çocuğa vurduğunda ablanızın suratına bir tane de siz yapıştırın! anlasın anyayı konyayı
üstüne de "hadi bir daha vurduğunu göreyim, seni sosyal hizmetlere şikayet ederim" deyin
bakalım ne yapacak

aklimi kaciricam.

Sosyal kurumlara başvurun... Benimde ablam her sabah uyanır uyanmaz senden nefret ediyorum geber diyor yedi yaşındaki oğluna.cocuk günaydın anne derken.kucuk oğluna da nitekim benim kocamla aramı sogutuyo bununla ilgilenmekten kocamla eğlenemiyorum die söylenip duruyo .kocası ablamı aldatiyo çocuklar yüzünden aldatiyomus kocası.sogumalarina sebep olmuş cocuklar. Böyle kafalar işte...... Çok ağladım hıçkıra hıçkıra birgün. Ablamı şikayet etmek isterdim işine yeni atandı mesleğinden olur diye dokunmadim

cevap yazdım hala sinirim geçmedi
ne demek çocuk dövmek ya, ne demek!!
sinirse sinir. 7 yaşındaymış çocuk, 155 i aramayı öğretin, arasın annem beni dövüyor diye şikayet etsin, velayetini size versinler
Ağzına sağlık bende çok uzuldum sinir değil de ağlamak geldi icimden

Anlatir anlatir bir sey olmaz. Haberleri izlemiyor musunuz? Sosyal medya olmasa bircok sucluyu göremeyecegiz halk baskisiyla cozmeye calisiyorz bir ton seyi
Demem o ki daha hirslanir cocugu daha beter döver belki realist olmak lazim kocanla kavga edip gitsen aile birligi diye baristiriyorlar. Bu cocuk olayinda cok daha yumusak yoksa yol kenarinda dilenen onlarca cocuk görmezdik.

E bunada artık bir sey yapın . Ablanizin psikolojisi bozuk belli ki ya cocugu canindan etse senin yuzunden diye nasil ödersiniz gorup sirt cevirmenizin vebalini

E bunada artık bir sey yapın . Ablanizin psikolojisi bozuk belli ki ya cocugu canindan etse senin yuzunden diye nasil ödersiniz gorup sirt cevirmenizin vebalini
Sırt cevirmedim aslında da .herşeyi de buraya yazmadım öyle düşünün

En sinir oldugum şey! Kendinden aciz birine şiddet göstermek Kolay çünkü.. Bir daha yaninizda böyle birşey yaşanırsa hiç tasvip etmesem bile ben ablanizi doverdim "Bende sana bin kez söyledim yapma diye hiç laftan anlamadın Dayak öyle atılmaz böyle atilir" diye canı yanarsa ne yaşattığın anlar belki .. çocuğa iki kitap kelamı öğretecek derken , ruhsal olarak ne yaralar bırakıyor göremiyor ne yazikki Sınıf birincisi olsa ne olacak ki..

ben olsam bunun layikiyla yetisyirdin de ki ikinciye niyetlendin derim.

Ofya.. ne çözüm olabilir bilmiyorum ama çok üzüldüm.. o dayak videosunj babasına izletin. Başka birisi etkili olamaz bence

Off ne üzücü. Kayınvalidemin komşusu kadın sürekli oğluna Allah belanı versin dermiş. Küçücük çocuğa. Çocuk 8 yaşlarında kaza geçirip vefat etti. Kadının üstünde hep vicdan azabı. İnsann kurduğu cümlelere de dikkat etmeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…