Çocuğa Velayet Sorulur mu?

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
842
198
İyi akşamlar kızlar günlerdir kafamı kurcalayan bir durum var.Biz anlaşmalı boşanacağız ve ben ömür boyu velayet annesinde kalacak şartını koydurdum.Bu durum ilerde ne gibi bir durumda dava olarak karşıma çıkabilir?Çocuklara 6 yaşına geldiğinde anne-baba seçme konusunda karar hakkı olduğunu duydum bu doğru mu?Kaç yaşında hakim çocuğa bunu sorabilir ya da benim koyduğum maddeyle böyle birşey olmamasını garanti edebilir miyim?Lütfen bilenler yazsın çatlıyorum günlerdir...:(

konuyu bilmiyorumda çocuğunun seçme hakkı sizi çok mu rahatsız ediyor..istediği yerde kalsa ..mesela babasından mahrum kalmasa..tabi ne yaşadığınızıda bilmiyorum ama ..

İyi akşamlar kızlar günlerdir kafamı kurcalayan bir durum var.Biz anlaşmalı boşanacağız ve ben ömür boyu velayet annesinde kalacak şartını koydurdum.Bu durum ilerde ne gibi bir durumda dava olarak karşıma çıkabilir?Çocuklara 6 yaşına geldiğinde anne-baba seçme konusunda karar hakkı olduğunu duydum bu doğru mu?Kaç yaşında hakim çocuğa bunu sorabilir ya da benim koyduğum maddeyle böyle birşey olmamasını garanti edebilir miyim?Lütfen bilenler yazsın çatlıyorum günlerdir...:KK43:
Soruluyor ama yüzde yüz etkilemiyor diye biliyorum.Bu arada siz nasıl bir madde koyabilirsiniz ki dava sürecinde?

Bence bu karari ilerki zamanlarda cocugunuza biraksaniz.Ya ilerde babasinda kalmak isterse zorla onu yaninizda tutacak haliniz yok.Bence boyle bir madde koydurmayin.

Hollandada da soruluyor cocuklara. Sizin cocugunuzun babasini isticek diye endisenizmi var? Babasidir sonucta seviyorki istiyor babasini. Sizin buna engel olmak istemenizi anlamadim? Sonucta cocugun mutlulugu daha onemli degilmi? Nerde mutlu olucaksa orda kalsin.

Anlasmalı bosanma maddelerı bız belırleyıp ımzaladık ömur boyu velayet annede kalacak ve ılerde velayet nafaka ıcın dava acılmayacak dıye yazdık...Bilmiyorum cok sey yasadım hep kızım ıcın katlandım ve ona emek verıp hayatımın ortasına koyup gözum gıbı bakıp da ılerde kocamla yasama ıhtımalı benı ıntıhar ettırır sanırım:(

Babası zaten haftada bır ıkı gun göruyor ıstedıgı zaman görusuyor cocuk,babasından kacırmadım cocugu zaten 2,5 yasında bebek henuz..

İşte o anlamda yazdık zaten ama gecen gun böyle bırsey duydum merak ettim..O benım herseyım ve dogumdan berı herseyını ben yapıyorum ondan vazgecmek ıstemem ..

İşte o anlamda yazdık zaten ama gecen gun böyle bırsey duydum merak ettim..O benım herseyım ve dogumdan berı herseyını ben yapıyorum ondan vazgecmek ıstemem ..

yok yok ıcınızı ferah tutun siz,zaten bebek dusunun ki 10 yasına geldı sorulsa bıle sızı bırakıp gıder mi hiç? ayrıca sorulmuyor. bizde annem babam arasında anlasmıslardı bızı. ben babamla erkek kardesım annemle kaldı. ama velayet ıkısıde annemdeydı. cok yıpranmış sınırlerınız uzulmeyın.

Anlasmalı bosanma maddelerı bız belırleyıp ımzaladık ömur boyu velayet annede kalacak ve ılerde velayet nafaka ıcın dava acılmayacak dıye yazdık...Bilmiyorum cok sey yasadım hep kızım ıcın katlandım ve ona emek verıp hayatımın ortasına koyup gözum gıbı bakıp da ılerde kocamla yasama ıhtımalı benı ıntıhar ettırır sanırım:KK43:
Kocamla yasama ihtimali beni intihar ettirir diyorsunuz ama o onun babasi yani.Bu dusunceniz cok saglikli degil.Hem zaten o kadar yil sizible yasadiktan sonra babasini secmez zaten.Belki ergenlikte oyle bir sorun yasanabilir.Sizin onu anlamadiginizi dusunup babasiyla yasamak isteyebilir ki bu da gecici bir heves olarak kalir adi ustunde ergenlik.Sizden vazgececegini sanmiyorum.Ama bu dusuncelerle hareket ederseniz onu cok bunaltirsiniz ilerki donemlerde.

Bu yeni duydugum birşey olduğu için merak ettim onu bunaltmak istemem asla ..Zaten kara kara onun geleceğini planlamaya çalısıyorum ,fakat anneyle yasayan cocuklar tum kurallar o evde oldugu ıcın sankı oyle soru sorulunca haftada 1-2 kez gezdıgı babasını secer gıbı gelıyor bana ..Bilmiyorum erkenden dusunup kendımı yemek degıl nıyetım ama bılmek ısterım oyle bı yas var mı ve o zaman geldıgınde soruluyor mu gıbı seyleri..Belırsızlık korkuttu benı...Off

Son düzenleme:
Ömür boyu velayet diye bir şey yok malesef,velayet size verilir ancak baba da durup dururken velayet davası açamaz,açsa bıle bır sebep olması lazım,yani açabılır de bır anlamı olmaz bıle,ahlaka uygunsuz yaşam ,cocuğun darp edilmesi vs,,,yanı velayet durumunu etkileyecek ve ispata dayanan bir sebepler açabilir dava,cocuk da eger dınlenebılecek yasa geldıyse fıkrı sorulur ,Yargıtay kararları var bununla ilgili,mesela dokuz on yas gıbı,çocuğun fikrinin önemi büyük

Ömür boyu velayet diye bir şey yok malesef,velayet size verilir ancak baba da durup dururken velayet davası açamaz,açsa bıle bır sebep olması lazım,yani açabılır de bır anlamı olmaz bıle,ahlaka uygunsuz yaşam ,cocuğun darp edilmesi vs,,,yanı velayet durumunu etkileyecek ve ispata dayanan bir sebepler açabilir dava,cocuk da eger dınlenebılecek yasa geldıyse fıkrı sorulur ,Yargıtay kararları var bununla ilgili,mesela dokuz on yas gıbı,çocuğun fikrinin önemi büyük

Ben de böyle biliyorum.

9 yaşına kadar anneden alınması çok güç. Anca şiddet görmesi yada çocuğa iyi bakılmaması eğitimi ihmal edilmesi durumunda anneden alınıyor bildiğim kadarıyla

Ömür boyu velayet diye bir şey olamaz. Her ne imzalanmış olursa olsun, velilerin istedikleri zaman velayet davası açma hakları bakidir, ha kazanır kazanmaz o ayrı.

çekişmeli boşanmalarda, çocuk hakim önüne çıkartılmasa bile yaşı uygun olduğu takdirde uzman psikolojlar var adliyelerde onlar tarafından dinlenir ve rapor olarak hakime sunulur,

belki psikolog çocuğun babasıyla kalmasında fayda görebilir

ama anlaşmalı boşanmalarda hakime göre durum değişir, girdiğim bir duruşmada velayet babaya verilecekti anneye sen özürlü müsün niye istemiyorsun çocuğunu gibi birşey söyledi kadın zaten bırakmak istemiyordu haydiii dava oldu çekişmeli boşanma :KK59:

bende eşimden ayrıldım ve çocuklarımın velayeti bende fakat böyle bir şeyi hiç duymadım ben.
babasını görüyorsa çocuk eşinizde kalkıp yeniden velayet davası açmayacaktır yani..
kafanıza bunları takıp şimdiden kendinizi strese sokmayın lütfen...

Anlasmalı bosanma maddelerı bız belırleyıp ımzaladık ömur boyu velayet annede kalacak ve ılerde velayet nafaka ıcın dava acılmayacak dıye yazdık...Bilmiyorum cok sey yasadım hep kızım ıcın katlandım ve ona emek verıp hayatımın ortasına koyup gözum gıbı bakıp da ılerde kocamla yasama ıhtımalı benı ıntıhar ettırır sanırım:KK43:

Anne-babası 6 yaşındayken ayrılan biri olarak açıkçası düşünce tarzınız çok doğru gelmedi bana.

Sizin eski kocanız olabilir ama kızınızın hala babası. Aklı erecek yaşa gelip babasını isterse bu gayet doğal. Böyle bir şey olursa kızınıza duygusal baskı yapmazsınız umarım.

Benim annemle babam ben 6 yaşımdayken ayrıldılar, ben annemle kaldım. Senelerce velayet savaşı sürdü, 10 yaşımdayken babamla açık açık konuşup "seni çok seviyorum ama annemle yaşamak istiyorum" dediğimde bitti. Bu süre içinde fikrimi değiştirip babama gitmeye karar versem annem içi kan ağlasa da bana kendimi suçlu hissettirmeden (ve intihar da etmeden tabi) gönderirdi. Sonuçta biri annem biri babam ve hayatımı hangisiyle geçirmek istediğim kararı bana ait olmalı. Kızınız da 10 yaşına gelip babasını isterse yapmanız gereken tek şey kararına saygı duymak olmalı.

Back
X