Çocuğu 2, 5 yaş civarı anneler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şuan 6 yaşında ama bebekliğinden beri gelgitlerle büyümüş bir şekilde fiziksel yada sözel şiddete maruz kalmış bir çocuk.

O kadar özel bir çocuk ki, 6 yaşında olmasına rağmen oğlumla çok tatlı iletişimleri var, harika ablalık yapar.

Ve çok da uysal bir melektir.

Ama başka arkadaşlara göre bu çocuğun anne babasının tutumundan dolayı o zaman agresif hırçın olması gerekirdi...

Bizde oynayan seven okuyan öğrenen anne babalarız ama oluyor işte, ha çok mu anormal bence değil..

Ama mükemmel annelerin yetiştirdiği o eşsiz çocukların yanında sorunlu görülüyoruz ne diyim..
Olur mu öyle şey? Ne mükemmel anne vardır, ne de mükemmel çocuk. Takılmayın bu sözlere.Oğlum bu sene parkta çokça vakit geçirmeye başladı ve ne yazık ki diğer çocuklar sürekli küfür ettiği için öğrenmiş, arada ağzından çıkıyor. Ben konuşup anlatıyorum. Kötü bilinçsiz anne değilim. Eğer oğlum küfür ettiğinde hahaha deyip gülseydim o zaman gerçekten cahil, bilinçsiz bir anne olurdum.Eşsiz mükemmel çocuk yok sadece içindeki canavar ortaya çıkmamış çocuk vardır :KK53: :KK48:

7yada 8 yaş çocuğu elbette kendi sorunu çözebilir. Çözmeyi öğrenecektir. Bir kaç büyük sorun yaşar çözer. Ama bu 3 yaşındayken yapabileceği bir şey değil.

ah o iş öyle olmuyor. keşke olsa.
kendi elinle kendi emeklerini oğlum tamam sende sana vurana patlat bir taneyle çöp ettiriyorlar insana.
ilk vuran asla sen olma ama kendini koru kıvamına geliyorsun.
çünkü senden benden ondan koca sınıfta toplasan üç beş tane.
sonra bak çocuk psikoloğu bile ezik diye yaftalıyor.

Çok sert olmamış mı ama benim çocuğum da var 14.5 aylık o da atıyor her şeyi bu huyu devam ederse yarın öbür gün bir arkadaşım benle bu şekilde konuşsa çok üzülürdüm 🙁
Çocuğunuz bir şeyler atan taraf olduğu için konu sahibiyle empati kuruyorsunuz haliyle.. Peki çocuğunuz sakin taraf olsa ve sürekli onun hesabına eğlense başka çocuklar? Kimin hatırı için katlanırdınız çocuğunuzun pasifize edilmesine? Şamar oğlanı mı bu çocuk? Neden oyun oynamaya çalışırken kafasına bir şeyler yesin ki habire? O ne hisseder düşündünüz mü? Anne olarak benim çok canım yanıyor böyle durumlarda

ah o iş öyle olmuyor. keşke olsa.
kendi elinle kendi emeklerini oğlum tamam sende sana vurana patlat bir taneyle çöp ettiriyorlar insana.
ilk vuran asla sen olma ama kendini koru kıvamına geliyorsun.
çünkü senden benden ondan koca sınıfta toplasan üç beş tane.
sonra bak çocuk psikoloğu bile ezik diye yaftalıyor.

Son yorumlarından sonra yazmamaya karar verdim zaten.
7 yaşında birden vahiy gelmez sen ufak ufak üç beş yaşında zorbalığa maruz bırak diyor. Şaka gibi ya. Psikoloğu böyleyse cidden veliler nasıldır. Ben daha park yaşında sinir sahibi oldum, okul hayatında Allah yardımcımız olsun.
Dedirtirler insana. Psikolog ezik olur zorba yap dedikten sonra...

Boşverin isabet olmuş.
Böyle piremses, şehzade annesi bir arkadaşınız da olmayıversin.

Yorumları okuyunca da şoke oldum ne kadar çok bu tarz anne var.
Oldu olacak fanusta büyütün çocuğunuzu.
Oldu olacak okula da göndermeyin ileride mazallah zarar verirler yabani çocuklar.
Esas zararı çocuklarına bu tip anneler veriyor, kendini korumaktan aciz, dış dünyayı tanımadan büyüyen çocuklar...

benım kızım bazı cocuklarla ne zaman gorusse hep akran zorbalıgına maruz kalıyor o aılelerle bahaneler bulup gorusmuyorum gorusmek zorunda kalırsak yanımıza defter kalem goturuyorum oynamasın dıye cunku hep dayak yıyor
ılla kafa goz yarmasına gerek yok pelus bıle olsa kımse kafasına bırsey atılsın ıstemez

sız ısrarla uyarmanıza ragmen cocuk boyle yapıyorsa yapısı oyledır sız yıne dogrusunu anlatmaya devam edeceksınız emınım bundan burdan az cok tanıyorum sızı umursamaz bırı degılsınız
ama bazı cocuklar gercekten yapısı geregı daha bu tarz oluyor sabırlı olmak lazım

Siz kırmamaya çalışırken fazlasıyla suistimal ediliyorsunuz ama değil mi :) Komşunuz hala sizin evde mi takılıyor?
Mesajım ondan bağımsızdı aslında. Onu kırıyorum acikca soyluyorum yine anlamıyor cunku😊 Yok, daha gelmiyor çok çok nadir

7 yaşında birden vahiy gelmez sen ufak ufak üç beş yaşında zorbalığa maruz bırak diyor. Şaka gibi ya. Psikoloğu böyleyse cidden veliler nasıldır. Ben daha park yaşında sinir sahibi oldum, okul hayatında Allah yardımcımız olsun.
Okul cidden çok zor. İnsanın içi sızlıyor. Birde bırakıp gidiyorsun ve azman gibi çocukların arasında kalıyor. Koruyamıyorsun işte her zaman. Kendini savunmasını öğrenmeli ama nasıl? Cidden bilmiyorum. Bu sene ikinci sınıfa başlayacak umarım daha iyi geçer

Yok arkadaşım biz sorunlu anne babayiz, çocuklarımız arsız ve agresif hatta terbiyesiz.

Yanlış yetiştirmisiz.

Ve onların çocukları da asla vurmazlar, vurulan ortamdan kaçarak uzaklaşırlar..

MAlesef gelen çogu cevap böyle..

Hatta kendi çocuğun olsa kıyamazsın diyenler de var, kıyım değil ki bu, gerçek hayat.

Keşke herkes sevgi yumağı olsa ama değil.

Ben asıl o ortamdan koşarak uzaklastirsam çocuğuma kiyarim diye düşünüyorum..
Valla ne düşünürlerse düşünsünler. Evimizde şiddet yok çok şükür bizden öğrenmedi. Çocuk bi yerde kendini savunmak için öğreniyor yaşıtlarından, daha küçük yaşlarda daha dürtüsel oluyor ya da . 5 yaşında şuan bu işin değişik versiyonlarını yaşadım. Vuran taraf da oldu, ensesine vur lokmasını al zamanı da oldu. Yeni yeni dengeledi durumu. Şimdi kendinden küçükleri tolere ediyor, ufak tefek şeylere tepki vermiyor ama kendini de koruyor. Değişiyor çocuklar. Mesaj atan arkadaşın kendi çocuğu vurduğunda anlayacak. Ya da okula gönderip sürekli ezildiğinde.

yukarıda senin de katıldığın bir yorum vardı.
sorunlu çocuk yoktur sorunlu ebeveyn vardır. o kadar doğru ki.
oğlumun sınıf arkadaşı başka bir arkadaşına vuruyormuş sürekli çocuğun annesi kadınla konuşmuş kadının cevabı benim oğlumun eli ağırdır senin oğlun kaçsın vurdurtmasın kendine.

Yok arkadaşım biz sorunlu anne babayiz, çocuklarımız arsız ve agresif hatta terbiyesiz.

Yanlış yetiştirmisiz.

Hatta kendi çocuğun olsa kıyamazsın diyenler de var, kıyım değil ki bu, gerçek hayat.

alınganlık yapmayın :)
kımse cocugu habıre sıddete maruz kalsın ıstemez bu cok can sıkıcı nıye baskasının cocugu benım cocugumun kafasına oyuncak fırlatarak eglensın kı
yorumlarda sıze kotu annesın denıldıgını gormedım kımse bunu dıyemez
belkı bazı seylerı aktarırken farkında olmadan yanlıs aktarıyoruzdur cocuk uyarımızı oyun sanıyor bıle olabılır

pedegoga gıdıyormussunuz zaten... danıstınız mı nededı uzman sahsen ogrenmek ısterım sureklı kızıma vuran cocukların annelerı fazla rahat maalesef belkı ben dogru yaklasımla bıraz daha heyecanlı olan bu cocukların rahatlamalarını saglarım

Mesajım ondan bağımsızdı aslında. Onu kırıyorum acikca soyluyorum yine anlamıyor cunku😊 Yok, daha gelmiyor çok çok nadir
Evet alakasız yerde girdim kusura bakmayın, yorumunuzu okuyunca aklıma geldi komşu konusu.. Kırmadan baş etmeye çalışıyordunuz en son gördüğümde..

Yanlış yetiştirmisiz.

Keşke herkes sevgi

Yanlış yetiştirmisiz.

Yok yok uzaklastirma cocugunu saldirsin milletin cocuguna sen kiyma sakin yavruna. Valla manyagin birine denk gelirsiniz ulke kayniyo bunlarla baslarim sana da cocuguna da fanusuna da sevgi yumagina da der.dogru demisler sizin cocuk devamli dayak yese ama ogrenmeli mi diyecektin? Bir de dramatize etmeyin lutfen ya

Çocuğunuz bir şeyler atan taraf olduğu için konu sahibiyle empati kuruyorsunuz haliyle.. Peki çocuğunuz sakin taraf olsa ve sürekli onun hesabına eğlense başka çocuklar? Kimin hatırı için katlanırdınız çocuğunuzun pasifize edilmesine? Şamar oğlanı mı bu çocuk? Neden oyun oynamaya çalışırken kafasına bir şeyler yesin ki habire? O ne hisseder düşündünüz mü? Anne olarak benim çok canım yanıyor böyle durumlarda
Tabi ki herkesin yavrusu kendine benim ki daha çok küçük bu tutumunu devam ettirir mi bilmiyorum ama şimdi bile gözümden ayırmıyorum etrafta yaşıtı da yol hep büyükleri var 3-8 yaş civarı ondan da kestiremiyorum ne yapabileceğini 🤷🏻‍♀️

yukarıda senin de katıldığın bir yorum vardı.
sorunlu çocuk yoktur sorunlu ebeveyn vardır. o kadar doğru ki.
oğlumun sınıf arkadaşı başka bir arkadaşına vuruyormuş sürekli çocuğun annesi kadınla konuşmuş kadının cevabı benim oğlumun eli ağırdır senin oğlun kaçsın vurdurtmasın kendine.
Ben asla bu kafada değilim ama Khomyuk Khomyuk böyle demişim gibi bir tavır içinde anlamıyorum.

Khomyuk Khomyuk özellikle sizi alintilayarak yazdıklarıma cevap yazmıyorsunuz..

Bir tutturmussunuz aile de aile diye, onun dışında herşeye kapalısiniz..

alınganlık yapmayın :)
kımse cocugu habıre sıddete maruz kalsın ıstemez bu cok can sıkıcı nıye baskasının cocugu benım cocugumun kafasına oyuncak fırlatarak eglensın kı
yorumlarda sıze kotu annesın denıldıgını gormedım kımse bunu dıyemez
belkı bazı seylerı aktarırken farkında olmadan yanlıs aktarıyoruzdur cocuk uyarımızı oyun sanıyor bıle olabılır

pedegoga gıdıyormussunuz zaten... danıstınız mı nededı uzman sahsen ogrenmek ısterım sureklı kızıma vuran cocukların annelerı fazla rahat maalesef belkı ben dogru yaklasımla bıraz daha heyecanlı olan bu cocukların rahatlamalarını saglarım
Danismadim çünkü bu sürekli olan bir davranışı değildi, ilk defa böyle bir durum oldu.

Pedagoga gitme sebebimiz çok farklı.

Ayrıca kötü annenin değişik versiyonları deniliyor ☺

Çocuk boyleyse anne baba da bir sorun vardır deniliyor mesela.

Sürekli olan birşey değil dediğim gibi, hatta daha önce kimseye hiç bir çocuğa zarar vermedi.

Tam tersi parkta oyuncağını isteyen olursa verir, sonra biz giderken o çocuk geri vermek istemez, oglum da anne o verene kadar bende biraz daha kayayim der, sakince bekler...

Yok yok uzaklastirma cocugunu saldirsin milletin cocuguna sen kiyma sakin yavruna. Valla manyagin birine denk gelirsiniz ulke kayniyo bunlarla baslarim sana da cocuguna da fanusuna da sevgi yumagina da der.dogru demisler sizin cocuk devamli dayak yese ama ogrenmeli mi diyecektin? Bir de dramatize etmeyin lutfen ya
Saldıri falan çok komiksiniz, oğlum kimseye saldırmadi ama siz şuanda bana baya saldırıyorsunuz..

Devamlı dayak yemek dediğiniz şey nedir.
Okuduğunuzu anlamakta sıkıntiniz var sanırim.
Ayrıca defalarca yazdım ama benim çocuğuma da aynısı oluyor, hatta daha bugün oldu.

Neden sadece kendime hassas olduğumu düşünüyorsunuz ki..

Herkesin yavrusu kıymetli, ayrıca dayak falan cok saçma konuşuyorsunuz, dayak yiyen çocuk, o ortama geri dönüp oğlumla oynamaya devam eder miydi..

Arkadaşlar bugün bir arkadaşımla buluştuk, benim oğlum 38 aylık, onunki de 3 ay küçük.

Oyun alanı olan bir cafeye gittik, bizde hemen diplerindeki masada oturuyoruz, bir yandan sohbet ediyor, bir yandan da çocuklarımızı gözlemliyoruz..

Benim hayta oğlum evden çıkmadan bütün tembihlerime rağmen, oynarken arkadaşının ayaklarına oyuncak araba sürüyor, kafasına peluş oyuncak atıyor.
Elbette uyarıyorum, özür dilemesi gerektiğini yanlış davrandığını söylüyorum.

Ama en nihayetinde daha 3 yaş cocugu.

Eve dönünce arkadaşımın bana mesaji;
Yanlış anlama da, agresif çocukla oynamasa da olur..
Nasıl şaşırdım anlatamam.

Sonuçta mudahele ediyorum, yapmam gereken herşeyi yapıyorum.
Ama çocuğum evde bağırış cagiris, asla sözlü yada fiziksel şiddet olmadığı, bol oyun oynanan, sevilen sayilan bir evde büyüdüğü halde yapabiliyor..

Çok mu anormal...
Anladım ki..

Agresif çocuk, susan çocuk, konuşan çocuk diye etiketlemek için çok küçük değil mi daha bunlar..
Çok yol almayacaklar mi daha.

Bizim yapmamız gereken, doğruyu göstermek, örnek olmak değil mi.

Böyle bir tavırla karşılaşmayı gerektirecek kadar büyük bir durum mu.
Söz konusu kendi çocuğum olduğu için ben mi göremiyorum, yorumlarinizi bekliyorum ☺

Bu arada arkadaşıma kırıcı hiçbir şey demedim, sadece etiketlemek için daha küçük ler dedim, ben değil oğlum etiketledi dedi 😂😂
Bende tamam canim dedim ama sanırım biraz, bozuldum..
Arkadasinizin cocugu krese baslayinca fikirleri cok degisecek. Vuran,kiran,atan,bagiran,isiran cocuklar var. Ben az mi aradim bunlarin az oldugu sinifi. Eylulde bakalim ne olacak. Yeni donem,yeni sinif. Kalbim 3.5 atiyor. Sansimiza idareci ve ogretmen kadro islerini yapiyor. Arkadasinizi kendi haline birakin. Cocugunuz tam hiz 3 yas sendromuna gidiyor. Daha neler olacak.

Mune Mune
Karşılıklı fikir alışverişi yapılmasından ziyade, aynı fikirde olanların birbirini gazlaması, yazdığım cevaplara benden farklı düşünenlerin iyi yada kötü birşey yazmayip, yazdıklarımı yeteri kadar okumayip, kendi aralarında konuşmaya devam ettikleri ve ben gerekli yardımı aldığım için konunun kapanmasını rica ediyorum ☺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X