Çocuk Hastalıkları cocugu bırsey yemeyen anneleer...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benimde dr um benal büyükgedize gitmemi önerdi randevu aldım son anda vazgeçtim iyki götürmemişim
süravit kullandım yaklaşık 40 gün sonra etkisini gösterdi biraz yedi
vimin c ye geçtim daha ii dediler vimin c aldım deniyorum

'' iştahsız 1 tane çocuk büyütmek, iştahlı 10 tane çocuk büyütmeye eşdeğerdir..'' çin atasözü değil kendim uydurdum..işi gırgıra almaktan başka çarem yok..sinirlerim çok bozuk çookkkkkk..iştahsızlığın tıpta çaresi yok kendimizi vitaminlerle kandırmıyalım hanımlar..

çok doğru canım.benim büyük kızım iştahlıydı hiç sorun yaşamıyordum.ama bu cimcime beni illallah ettiriyo.bazen sabah kalkıyo hiç kahvaltı yapmıyo bende hiç ye falan demiyorum 3'e 4'e kadar hiç yemek aklına gelmiyo.acıkınca yiyo ama benim kızım günde 1 kere acıkıyo.
pedia sure'yi bende kullandım ama sonuç sıfır olmuyo olmuyo.
bide bizde şurup problemide var bebekliğinden beri şurup içmiyo kusuyo.onun için vitamin falanda pek veremiyorum.anca hasta olunca ateş düşürücü,öksürük şurubu veriyorum.onuda zorla içtiği şeylerin içine koyupta veriyorum.anlamazsa içiyo anlarsa onuda içmiyo.

Seninki beniminden kiloluymuş:) Benimki 2003 mayıs doğumlu 16 kilo. Boy 114.
Ben bıraktım artık hiç üstelemiyorum. Dönem dönem sevdiği şeyler değişiyor. İki ay kek bir iki ay yayla çorbasına, sigara böreğine bu aralar da pilava sardı. Aslında normalde onu yaşatacak kadar yiyor ama yerinde dutmuyor kilo da almıyor. Ben de profesör e götürdüm. Hacettepe de oldukça tecrübeli bir doktora. Bir sürü tahlil yaptı. Yediklerini saydım. Sebze yemiyor dedim meyve yiyorsa o yeter dedi. endinizi hırpalamayın çocuğunuz gayet sağlıklı dedi. O günden sonra ben de hiç üstelemedim. Yalnız bazen o kadar zayıflıyor ki gözlerinin altı mosmor oluyor. O zaman hemen vitamin ve demir veriyorum. Bol bol meyve suyu. Biraz toparlıyor ama genelde iştahsız bir çocuk

vaybe benim gibi anne de varmış benim kızım 16 aylık 8.5 kilo hiç iştahı yok sadece anne sütüne çok düşkün bazen aç bırakıyorum 6,7 saat yerdiye gözüne bakıyorum ama nafile çok nadir iştahlı yer ona yemek yedirmek işkence gibi geliyor kızıma yemek yedirirken sinir krizi geçirdiğim zamanlarda oldu zorla ağzını açarak yediriyorum ama çok ağlıyor ne yapacağımı bilmiyorum hiç yemek vermesem aramaz çıldırmak üzereyim beni en iyi iştahsız çocuk anneleri anlar yemek yiyen çocukları kıskanıyorum zaten daha yürüyemiyor oda beni çok üzüyor birde iştahsız offfffff offffffffff ben kafayı yemeyimde kim yesin

iştahsızlık biyolojik bir nedenden kaynaklanmıyorda , annenin tavırlarından kaynaklanıyorsa, yani doğduğu günden beri dakka başı beslediyse ve bazen zor kullandıysa çok üstüne düştüyse açlığı öğretemediyse .. hayatının en büyük hatasını yapmış oluyor bence ..çocuk asla yemek yemeyi sevemiyor..ilerleyen yıllarda çocuğa yemek yedirmek bir savaşa dönüşebiliyor..inatlaşmalar yıllarca sürebiliyor..boşu boşuna gidilen doktorlar da cabası..sizce başka sebep ne olabilir?????

benim oglumda 3 yasinda 12600 gr.
asla masada oturmaz.cok aciktiginda bile yemek yemegi reddedip olmadik seyler yemek ister.cikolata,patlamis misir gibi...
kasigi alip daha agzina goturdugu gorulmemistir.
Allahtan ben sansliyim.yurt disinda yasiyorum ve cocugum zayif diye kimse elestirmiyor.Ama Turkiyeye geldigimiz zaman ki yorumlar butun yil yetiyor bana.
krese basladi simdi butun umudum diger cocuklari gorur yerdi ama ne fayda sadece yogurt varsa onu yiyormus.
Fotosentezle yasiyor,ve o kadar hareketliki anlatamam.

seni cok iyi anliyorum benimde kizim hep kustu öyle.
2.5 yasinda kizim 10 kilo yaa normalmi? :1no2:

Bende iştahsız büyümüşüm acaba bana mı çekti çocuğum...hatırlıyorum doğru düzgün yemek yemeye başladığımda 11 yaşındaydım..anlaşılan daha çok yolumuz var..yemek savaşlarına tam gaz devam..

bayramda aç gezdik resmen ..oğlumun olmayan iştahı şeker ve çikolatalar yüzünden tamamen kapandı..eve geldik aç uyudu...bayram burnumuzdan geldi...oğlum beni bayramlardan da soğutmayı başardı.. ((

bayramda aç gezdik resmen ..oğlumun olmayan iştahı şeker ve çikolatalar yüzünden tamamen kapandı..eve geldik aç uyudu...bayram burnumuzdan geldi...oğlum beni bayramlardan da soğutmayı başardı.. ((

günaydın...canım dün bizde kızımla resmen savaş yaptık.şeker,çikulata,tatlı yedi ne kadar önlemeye çalışsamda ben vernezsem başkası verdi.bi ara eline sade ekmek verdim onu yedi azcık.yetmez ama ne yapayım hiç yoktan iyidir dedim.sonra yine şekere çikolataya devam.daha bugün de var allah kolaylık versin hepimize:Saruboceq:..........

bu çocuklar nasıl büyüyecek aklım ermedi benim..bugün sadece makarna yedi zaten üç öğün makarna yiyor..sade makarna domatesli makarna çubuk makarna fiyonk makarna..artık makarna görmek istemiyorum makarnadan tiksindim....

valla kızlar bızde bayram gezmesınden yenı geldık sayılır.benımkıde butungun seker cıkolata yedı sadece.eve gelınce corba yaptım hemen ıkı kasık ya yedı ya yemedı.sımdıde uyudu.doktorlar bıse olmaz o uykusundada vıtamınle buyur dıyorlar ama allah askına ne yedıkı uykusunda ne buyutecek onu anlamadım.

canım, doktorlar da bu tür çocuklara karşı ne diyeceklerini şaşırmış durumdalar iştahsızlığın tıpta çaresi yok.bu yüzden uykuda vitamin alır,filan gibi gerçekdışı söylemlerde bulunuyorlar.hiçbirşey yememiş olan bir çocuk uyurken nerden vitamin alıcak çok mantıksız ! ..ama ne yapalım sadece sabır edip günün birinde iştahlarının açıldığını görmeyi bekleyeceğiz..

oğlum şimdide grip oldu ve içtiği ilaçlar iştahsızlık yapıyor..tamda bize lazım olan şey buydu sanki..allahım bana sabır ver..

oğlum şimdide grip oldu ve içtiği ilaçlar iştahsızlık yapıyor..tamda bize lazım olan şey buydu sanki..allahım bana sabır ver..

nasıl gidiyor kızlar ? düzelme varmı çocuklarınızda?

oğluna geçmiş olsun canım.zaten bi şey yediremiyoruz bide hasta oldularmı tamam.allah yardımcın olsun.
canım,benim kıza bugün sabah kahvaltıda zorla 1 yumurtanın beyazını yedirebildim.bide 2 yada 3 yudum ekmek o kadar.o da saçlarının uzamasını çok istiyo bak yersen saçların uzucak falan derken yedi.bu saat oldu başka bir şey yemedi.
bizim çocuklarda acıkma duyusu yok galiba:sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…