• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugu evde yalnız bırakma derdi

Çok zor bir konu. Allah yardımcınız olsun.. Ben 9 yaşındayken okuldan çıkar yaşlı babaanneme yemeğini ısıtır sofra kurar kaldırır evimize dönerdim ama suan bakıyorum bir sürü tehlikeye açıkmışız maalesef.. Allaha emanet olsun herkesin kuzusu ben çalışmamayı tercih ettim etrafta o kadar çok manyak var ki maalesef.. Birçok şeyden korkar olduk. Çok dikkat etmek lazım. En azından 14-15 olmalı bence

Ilk okul 2. Sinifta okuldan eve servisle gelip boynuma asilan anahtar ile kapıyı acar girerdim. Annemin geceden masada hazirladigi 1 tabak yemegi yerdim. Benden 2 saat sonra fln annem isten gelirdi. Tek korkum tuvete gitmekti o gelene kdr tuvalete gidemezdim. Ama bence çok küçük bir yaş. Benimde kizim var sanirim bunu 12 den önce yapmam giib

Cocugumu okuldan alinc o yanliz eve giden cocuklara Cok aciyorum ya... okadar Sey duyuyoruz okuyoruz Allah Tüm cocuklari korusun....
cocuk cocuktur yalniz birakilmaz evde, yalniz gidemez eve hic mi korkmuyorsunuz disarda okadar sapik gezerken ya.. Bazi arkadaslar Dedigi gibi Bende en az 15 olmasi lazim.
Ha bi saatlik isim var diyosaniz, hemen gidip geliyorum cocugum anca 9 yasindaki Bir cocuga diye bilirsiniz. Oda belki
Yok illaa calisacam derseniz cocuk mocuk yapmak tavsiye etmem kimseye
Herkes ister kendi çocuğuna bakmayı.sartlari farklı insanların.

Bizler çok küçük yaşlarda evde yalnız kalAbiliyorduk (ben 4 yaşındayken bile) ama şimdiki zaman çok farklı, insanlar çok sapıklaştı, mahalle kültürü bu bakımlardan iyiydi, az buçuk göz kulak olan komşularımız vardı bizlerin, şimdi kimse kimseyi tanımıyor. Çocuklar tehlikelere daha açık, internette evde yalnızken paylaşım yapması bile bir risk bence, o yüzden en az, acil durumlarda bir yeri arayabilecek kadar bilinçli bir yaşta olmalı ve bu da sanırım onüç-ondört yaşlarına tekabül eder fikrimce.

çocuğum yok ama annem babam çalıştığı için 7 yaşından beri tek başıma okuldan eve gittim geldim. okulum yakın bile olsa annesi evde olan ve kapıyı annesi açan arkadaşlarıma hep özendim,ayrıca evde çeşitli korkular da geliştirdim o dönem. korkudan çoğu zaman bir odada oturur bizimkileri beklerdim aç karnıma. kaç yaş uygundur bilemem ama 7 yaş çok erken onu biliyorum.
Kuzucuk yaa inan ailen mecburdu yapti

Cocugumu okuldan alinc o yanliz eve giden cocuklara Cok aciyorum ya... okadar Sey duyuyoruz okuyoruz Allah Tüm cocuklari korusun....
cocuk cocuktur yalniz birakilmaz evde, yalniz gidemez eve hic mi korkmuyorsunuz disarda okadar sapik gezerken ya.. Bazi arkadaslar Dedigi gibi Bende en az 15 olmasi lazim.
Ha bi saatlik isim var diyosaniz, hemen gidip geliyorum cocugum anca 9 yasindaki Bir cocuga diye bilirsiniz. Oda belki
Bu nasıl hadsizlik ya? Çocuk mocuk yapmak için sizden izinmi alacak insanlar?

Kendimden örnek vereyim beni 9 yaşında bırakmaya başladılar sobayı yakardım aperatif yemek hazırlardım hazır çorba kızartma gibi, evi toplardım yaramaz bir çocuk değildim ama kendi çocuğum olursa bırakamam mesela bu yüzden aileme kızgınım o yaşta ne kadar sorumluluk yüklemişler bana.
Bende öyleydim eskiler hep böyle şimdinin 15 yaş yapmaz

Deprem ülkesindeyiz… en çok bu sebepten bırakıp garaja bile inemiyorm. Ama zorunda olsam 13 14 gibi düşünürdüm… karşı komşu alt üst komşu apartmanda kim barsa arayı da aşırı iyi tutardım.

Ben erken yaşta tecrübe ettim.
Çok zor oluyor ya
Ben 7 yaşında kardeşim 6 yaşındaydı
Kahvaltı,temizlik,bulaşık, kardeşim herşey bendeydi.
Okula giderdim o kadar uzak yol ki.
Haftasonu otobüse biner anneanneme giderdim sonra yine kendim dönerdim.
Dışarıda çocuklar oynarken ben bulaşık yukardim.
Orta okula geldim kahvaltı,soba,temizlik yine bendeydi.
Bir kez sobadan zehirlendik kardeşimle beraber.

Şuan kızım 15 yaşında.
12 yaşından beri okula kendi gidip geliyor,arkadaşlarıyla.
Ben evde değilsem eve giriyor yemeği ısıtıyor,ödev yapıyor,sofra kurup toplar,temizlik yapar.
Yemek çok yapmaz ama karnını doğurur.
Şuan otobüsle okula gidip geliyor.
Bazı hafta sonları otobüsle anneannesi e gier kalır.

Bizim cocuklugumuzla şuan aynı zaman değil.
Ben çok korkuyorum dışarıda tek olmasından ama kendi işini kendi öğrensin diye çoğu şeye izin veriyorum
Mesela arkadaşlarıyla sinemaya gider,alışverişe gider,markete gider.gecen sene ben çalışırken pazar alisverisine gitti.bunun yaşı var mı derseniz her çocuk bir olmuyor.

Hazır çorba, kızartma ve soba yakmak mı?
:KK57:

Şuan gözümde 9 yaşında bir kız çocuğu canlandırdım nasıl üzüldüm gözlerim doldu:cry:
Zor bir çocukluk geçirdim erken yaşta olgunlaşmak zorunda kaldım şuan ailemle görüşmüyorum bile büyüdüğümde de bir çok zorluk yaşattılar 😊

ayy tüh, sizden tavsiye almadan cocuk yapmışız ya biz.

bence siz kendi çocuğunuza acıyın, böyle saçma sapan herkesin hayatına karışan, nezaketten, hal bilmekten haberi olmayan, basit bir Türkçe metni bile düzgün yazamayan bir annesi olduğu için.

Ben 7 yaşında okuldan eve gelip tek başıma kalıyordum 3 saat kadar. Ama ev ve okul çok yakındı. Ve sanki eskiden dünya daha güvenliydi. Şu an kendi çocuğum için bunu yapamam sanırım. Servisle gelip eve girmesini tercih ederim, evden takip edebileceğim bir kamera vs kullanırım, yemek için mikrodalga kullanmayı öğretirim gibi gibi şeyler.

7 yasinda bile yapabilir kapı kitleme okula gitme olayını.Ancak bu sorumluluk 14 yasindan aşağı verilmemeli. Çünkü dünya çok kötü maalesef cocuğun evde tek olduğu anlaşılır biri takılır bisey olur çok riskli çok. Okula giderken manyağın biri hiz yapar cocuk panik olabilir . Gerekirse az yenir ama can güvenliği ve çocukların ruh ihtiyaçları daha önemli olduğundan yanında olmak en güvenli olandır.

Benim yeğenim 12den itibaren yalnız kalıyordu. Ama bize biraz erken de gelmişti ablama kızmıştık da. Fakat yeğenim akıllı bir çocuktu şükür kaza bela yaşamadı hiç, halletti her işini

Herkes bi yaş yazmış sonuc ne anlamadım 14- 15-16-17?
Bence bunlardan aşağısı tek basına kalmamalı.. Biz zamanında yaşadık ama kendimiz mümkün mertebe bunu çocuklara yüklememeliyiz.. Bizim evimizin içinde kapı yoktu kapı yerine battaniye takmıştı annem babam. Küçükken o battaniye hareket ettikçe korkardım arkasında biri var zannederdim kendimce korkular türetmiştim yaşımda 10 falandı bu durum oldugunda 😕 ki bu bence çok masum kalır şuanki olabilcek tehlikeler karsısında. Buda sadece çocuk için değil hepimiz için geçerli maalesef.. sokakta kimseye zarar vermeden yürürken bile bi manyakla karsılasmak çok mümkün 😕

Back
X