• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugu evde yalnız bırakma derdi

Bu konu beni çok üzüyor. Sizlere ne kadar çok sorumluluk yüklenildi. "Ben olgun çocuktum" diye kilif uydurmak rahatlamak istiyorsunuz.

Zamanin değişmesi diye bişey yok. O zamanda 7 yaşindaki çocuk yanliz kalmamaliydi, şimdide. Evet şartlar denilebilir ama halen sorumsuzluktur bu. Hele bazilari eve gelip soba yakip,yemek bulaşik yapmasi,.. resmen cehalet o.

11-12 olabilir ama çocuğun karakterine ve okulun mesafesine göre de değisir tabiki bence, çalışan komsumuzun oğlu 7-8 yasından itibaren okula velisi olmadan gitti geldi, çevre de aynı sokakta oturan sınıf anneleriyle beraber yururdu bazen ama mesafe cok yakındı.

Kızım 13 yaşında 10 yaşından beridir okuldan gelince ilk başlarda beni 2 saat beklerdi en fazla.
Artık büyüdü.
Çalışma saatlerim daha geç oldu.
4 saat bekliyor beni.

Erken yaşında 15li yaşlarında farklı problemleri olur bence
Küçük yaşta kapiyi açmaz ne denilirse yapar ama 15ten sonra uygulama kullanıp eve siparis verirmi ? Netten paylaşım yaparmi? Yada nerde oturuyorsunuz komşu kim yalnız olduğunu bilecekler mi ?
Hepsi ortama ve şartlara bagli

Bir cocuk okul yurume mesafesindeyse kac yasında yalnız evde bırakılıp işe gidilir?
Kapıyı accak kitlicek okula kendi yurucek geri eve kendi yurucek kapıyı kitleyip tek basına oturcak hazır yemegi tabagına koyup yicek ben işten gelene kadar beni beklicek
Bu kac yasında mumkun olur?
Siz cocugunuz kac yasındayken yaptınız bunu?
Çocuğunuza akıllı saat alın, hem her an iletişimde kalmış olursunuz merak etmezsiniz.
Yeğenim 10 yaşında, akıllı saat alındı. Sürekli kolunda olduğu için okuldan bile ablamı arıyor acil durumlarda, geçen gün düşmüş. Ablamı arayıp annecim pantolonum yırtıldı dedi 🤣 ablam koştur koştur okula gitti.

Siz de okuldan çıktı mı, eve gitti mi, evde ne yapıyor, yemek yedi mi vs sürekli haber almış olursunuz.
Akıllı saatte güvenli alan uygulaması da var. Çocuğunuz belirtilen alandan dışarı çıktığında size bildirim geliyor, görebiliyorsunuz.

cok tıpık bır cumle kullanacagım ama
bızım zamanımızla sımdıkı bır degıl
eskıden sabahtan aksama kadar sokaklardaydık avucumuzun ıcı gıbı bılırdık heryerı ,ınsanları bakısından anlardık herkes bızı bılırdı tanırdı ,komsulara ınsanlara guven vardı
sımdıkı cocuklar evde duvara baka baka buyuyor mecburıyetden. sokaga cıkalacagı kalmadı mıllet samuray kılıcıyla ınsan kesıyor artık. gunduz vaktı babanın elındekı cocugu tutup cekıp kacırıyorlar, ınsanlara guven kalmadı o yuzden sımdıkı cocuklar sudan cıkmıs balık gıbı bakıyorlar hayata

kendı cocuklugumuza gore degıl de yenı nesıle ve ortama gore dusunmek lazım ben cocugumu ortaokul cagında evde tek bırakabılırım ancak ... o zaman bazı seylere daha dıkkat edebılecegını dusunurum
suan 6 yasında bırcok seyı yapabılıyor kendı basına herseyı yapabılıyor bıraksam kalır ama bırakmam -bırakamam .

o yuzden okul sonrası etut merkezı kurs falan olursa okuldan hemen sonra oraya gıder aksam ıs cıkısı oradan alır bırlıkte eve gecersınız ,daha kucukse bazı kresler calısan annelerın cocuklarına okul sonrası ders calıstırıyor arastırabılırsınız
Söylediğiniz her kelimeye imzamı atarım. Ben sırf bunun için kızlarımi özel okula yazdırdım. Sadece güvenli alan oluşturabilmek icin

Söylediğiniz her kelimeye imzamı atarım. Ben sırf bunun için kızlarımi özel okula yazdırdım. Sadece güvenli alan oluşturabilmek icin
calısanlar ıcın en mantıklısı bu
okul sonrası etut kurs servıs derken resmen ozel okul fıyatına gelıyor en azından orada hepsı var
kafanız kulagınız rahat eder allah esırgesın yavrularımızı ...

Bir cocuk okul yurume mesafesindeyse kac yasında yalnız evde bırakılıp işe gidilir?
Kapıyı accak kitlicek okula kendi yurucek geri eve kendi yurucek kapıyı kitleyip tek basına oturcak hazır yemegi tabagına koyup yicek ben işten gelene kadar beni beklicek
13 yaş ve daha küçük bir çocuğu yasal olarak evde yalnız bırakmak suç sayılıyor

O zamanlar çok üzülürdüm, çok kahırlanırdım, sürekli bir vicdan azabı....
Ama şimdi yine benden önce gidiyor eve..... salatamızı yapar, eğer dersi yoksa ve rica ettiysem evi süpürür, Bulaşık makinesini boşaltır, Çamaşır makinesini kurduysam onları çıkarır asar....
Odasına temizliğe ben yada gelen ablamız gizlice gireriz, yer değişikliği yapıyormuşuz, koyduğunu bulamıyormuş eşek kafalı, :işsiz:bıdı bıdı yapıyor.
Bi de benim yaptığım işi beğenmez sıpa... :63:
İdeal bir eş yetiştirdim, öğretmesi benden yaptırması gelin hanımdan :dua:
Bir kız annesi olarak , Allahım sen duamı biliyorsun ya Rabbim 🙏

Oğlumu 9 aylıkken kreşe vermek zorunda kalmıştım. Yalnız ebeveyn olduğum için
6 yaşında anaokul 7 yaşında 1.sınıf öğrencisi iken bakıcı ablamız vardı (2sene kendisine ve kaprislerine zor dayandım. Bir daha da tövbe ettim)
8 yaşında evin anahtarını astım boynuna sabah birlikte çıkıyor. Öğlen servisle eve geliyordu. Akşam yemeğini tabaklar bırakırdım. Gelince mikrodalgada ısıtır yer, ödevlerini halleder, hava kararmaya başlayınca evin bütün ışıklarını yakar camda yolumu gözlerdi. 😞😞😞 böyle böyle 17 yaşında bir herif oldu.
Zor karardı ama mecburdum. Dışarısı evden daha tehlikeliydi.
Herşeyi bayat yedi hep bir gün öncesinin yemeğini,,,,, büyüdümü evet büyüdü ama hiç el bebek Gül bebek olamadı
Artıları yok mu illaki var, sorumluluk sahibi, evcimen bir herif oldu ☺️☺️☺️
Ahh kalbimi bıraktım okurken. Allah güzel günlerini göstersin inşallah.

Biraz da çocuğa bağlı bir şey. 3. Sınıftayken babamızı kaybettik annemiz çalışmak zorundaydı 4.sınıftan itibaren evde yalnız kalmaya başladık yani en fazla 10-11 yaşındaydık. Okuldan gelir yemeğimizi yer tekrar giderdik. Annemizde akşamdan gelirdi.

Back
X