Çocugu olmadığı halde ders veren insanlar

Bebeğin ellerine ayakların bakarak üşüyüp üşümediği anlaşılmaz. Göğsüne bakmak gerekir

Evet bizim çocuk doktorumuzda aynısını soylemisti

Konu sahibi bosverin takmayın. Bana da sallamak çok zararlı diye vaaz veren bekar bir tanıdığım vardı. Habire çocuk gelişim kitabı okuyordu hamileyken. Uyku eğitim kitapları vs. Sonra birgün baktım bebek sallıyor hemde ayakta. Dedim çok zararlı ne yapıyorsun ! Uyumuyormus da bebek nasıl uyursa uyusunmus :))

Her şey öyle kitaplarda yazıldığı gibi olsaydı ohooo
Evet bi yonden haklisiniz.ama hemen cocugun yok bilmezsin havalari da bi farkli bi insanin deneyimi egitim seviyesini bilmeden konusulunca bi degisik geldi konu sahibi eger yorum istemiyorsa anlatmasin ve cok ortamlara girmesin.

Oğlum 2 yasindayken isyerime gelen bir kadın kızının atesli havale ile epilepsi tarzi bir nöbet geçirdigini anlatmisti. O sırada dilini yutmasin diye dilini çektim aman seninde bebeğin var aklinda bulunsun dedi. Tam 2 ay sonra oğlum atesli havale gecirdi, ağzini kitledi hemen agzina elimi sokup dilini çektim ve ağzıni kitlemesini engelledim. Hastanede doktor elimi çocuğun agzindan zorla çekti elimi kanatmistı. ve iyikide bunu yapmişsin yoksa dilini parcalardi dedi. Ben hala o kadına dua ediyorum. Iyiki ogün benim işyerime geldi iyiki anlatti.

Ayrıca benim ilk çocuğum 30 yasinda oldu ama kardesim ben 14 yasindayken doğdugundan ve annemde çalistiğimdan çocuk büyütme konusunda tecrübem oldu. Sonrasindada zaman zaman kuzenlerimin ćocuklarina baktim. Oyüzden bir kisinin kendi çocuğu olmamasi bu konuda bilgisiz olduğunu göstermez. Çocuk bakımi sadece altini bezleme, mama yedirmeden ibaret değil. Daha fazla hayat tecrübesi olan bir kişidende çocuğun psikolojik gelisimiyle ilgili yardım alabiliriz.
Laf sokmak amacıyla yaklaşanlardan bende hoşlanmiyorum. Ama dıger türlü herkesin fikrini önemsiyorum.

Ay cok guldum ya oh cok iyi demiş.
Bende 2 sene gebe kalamadim. Kv milletin için de sık yapmiyorlar az yapiyolar demişti
Ya bunlar ne şimdiye kadar hiç bir topicte bu kadar gülmemiştim. Siz çok yaşayın hanımlar paylaştığınız için .

2 ay sonra ben
Bunu biz de geçen eşimle konuştuk
Şimdi her şey çok ideal
Yok yanımıza almayalım, yok 6 aydan sonra odasında yatsın filan modundayız
Dedim 2 ay sonra karşılıklı çarşafta çocuk sallayacağız kesin uyusun da nasıl uyursa uyusun diye

Arkaşımın biri ay ben çocuğum olunca onu yapmam bunu yapmam dediğim her şeyi yapıyorum demişti. Bir de hiç bir çocuk aynı değil kardeşler bile ne kadar farklı.

Herkes her şeyi biliyor zaten. Bu konuda bir bilgim yok en iyisi dr a veya bir uzmana danışmak lazım diyen ne gördüm ne duydum çocuk yetiştirme konusunda. Zor ama gereksiz bilgiyi veya yorumu kulak arkası etmeyi öğrenmek lazim

Daha önce çocuk bakmamış birinden çocuk bakımı konusunda tavsiye alınca bi gülme geliyor banada…
Bakım diyorum ama, psikolojik konulardan bahsetmiyorum.
Psikolog olmak için anne olmak gerekmiyor elbettde ama işte biz yeğenimde şöyle yapiyorduk, komşumun torununun gelinin çocuğuna şunu yapmıştık gibi tavsiyeler cidden çok komik değilmi ya. Ben annemi bile çok dinlemezdim, benden çok çok tecrübeli olmasına rağmen onların zamanıyla bizimki bir değildi. Sizde takmayın kimseyi. Bisürü tecrübeli, bilgili çocuk dr.ları varken başka kişileri hiç dinlemeyin gerekirse bozun.

Her bebek farklı belki bu dediklerinizi uygulayabileceksiniz. Bazi arkadaşlarım var bebeklerini koydukları yerde kendiliğinden uyuyor bebekler. Ama ben hep salladım :) bende isterdim teoride olanlar pratiktede olsn ama olmuyor. Üç çocuğum var, herbiri birbirinden o kadar farklı ki. Ucunude ben büyüttüm büyütüyorum. İlk çocuğum memekolikti asla on dk nefes aldırmadı bana memede uyurdu gece yarım saatten uzun uyuduğumu bilmem sürekli uyanırdi. Ergen olmak üzere hala gece kalkar bir tur atar evde :) eşimle az carsafta sallamadk. ortanca olan çok zor emdi. Altı ay çok uğraştım mama vermemek için ayakta yürüyerek emzirirdim. Uykuyu çok severdi hala davul çalsa uyanmiyor :)) bu ahkam kesen annelerin çocuğu bu ikinci gibi olanlar genelde. Küçük bebeğim mesela bebekler normalde emerken uykuya dalar, sakinleşir ama benimkinin uykusu kaçıyor. Emzirirken uyut diyorlar. Uyumuyor diyorum anlamıyorlar nasıl uyumaz uyur diyorlar üçüncü bebem hala laf söyleyen var :)

Valla bence çocuğu olup sürekli insanların işlerine karışanlar da hoş değil
Hatta genel olarak sorulmadan fikir belirtilmesi hoş değil zaten
Bende hiç sevmiyorum sorulmadan fikir verilmesini özellikle kayınvalidemde var bu huy bir yemek yapıyorum fikrini sormuyorum şöyle yapsn daha iyi böyle yapsan daha iyi diyor istiyor ki herkes kendi gibi kendi standartlarında yapsın bende ben böyle seviyorum böyle yapıyorum diyorum geçiyorum.

4.aydan bildiriyorum. Arada geceleri uyku sersemi kapılara tosluyorum. Geçen gecede baktım eşim uykusunda pışpış yapiyor . Elektrik süpürgesi sesini tavsiye ederim. (Banada kızma oneri için )

bunlar 6 yıl önce ben doğurduğumda da vardı, 60 yıl önce de.. ve bu ülkede böyleleri var olmaya devam edecekler..
şahsi çözümüm herkes kendi işine baksın lütfen diyip daha da susmayanlara sağlam ayar çekmek oldu.. tüm yeni annelere tavsiye ederim.. küsenlerden tertemiz kurtulmuş oluyorsunuz zaten..

Çocuk işi plana pek bakmıyor bence de
O kendi huyuyla geliyor
Mutlaka genel disiplin etme yolları var
Ama kesin kuralları yok işte
Kimi uyuyor kimi uyumuyor kimi kucağı istiyor kimi nefret ediyor filan
En doğrusu şu diyemiyorum o yüzden
Bu arada öğretmenim ben
Az çok bilgim var yani
Ben de komple boş değilim
İşine karışmak gibi olmsın da diyorsa tamamdır

Heee diyor valla

Pagla gitsin. Bunyene iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…