Çocugu olmadığı halde ders veren insanlar

Ben cocuk konusunda kizkardeslerimin cocuklari haric baska insanlarin cocuklari hakkinda fikir beyan etmem. Sonucta beni ilgilendirmez. Yegenlerim benim elimde buyudu. Arada bir fikrimi soylerim ama bu bakim konusunda degil. Cocuk bakmak cok zor, kizkardesim en kucugunu tuvalete alistiriyor o kadar yoruluyor ki. Allah yardimcin olsun'dan baska soz cikmaz agzimdan.

Teşekkür ederim, inanın herhangi bir yorum veya yardım teklifi rahatsız etmiyor ama özellikle zaten gerekeni yapmak için kılı kırk yardığım konularda ders vermeleri çok zoruma gidiyor. Mesela seyahate çıkmışız, hava durumunu inceleyip uygun kıyafetleri ayarlamışım hala ince giydirmişsin diyorlar yani onlara göre çocuğu 10 kat sarmak lazım. Üşümesi belki hasta etmezdi ama Terlese ve teri soğusa daha kötü olacak. Bir de bunu diyen grip haliyle Çocuğuma yaklaşıyor rezillik diz boyu..

Gelişim dönemine göre değişiyor da uzun uzun yazmaya çok üşeniyorum ben bazen. Konuda bahsi geçen bebeğin yeni doğan olduğunu düşünmedim.
Ben de yenidoganken bebeğimi kat kat giydirirdim.Elleri ,ayakları buz gibi olurdu .Münasebetsiz insanlar gelip ayy bu çocuk usumus derdi .Bir hadsiz çorabını çıkarmış .Bakıyor .Ayakları buz gibi diyor.O zaman anladım ben de elden ,ayaktan bakilmayacagini

Maalesef bilen bilmeyen konuşur en güzeli duymayin çok sinir bozarlarsa ben dış müdahaleden hoslanmam siz öyle yapin deyip kestirip atın

Ayyy aynı dert bende de var... Herkes kendi fırtlattığına karışsın lütfen...

Hmm senin ki kac yasindaydi cinim diyin anlar onlar

bunlar bitmez canım takmayacaksın. bize de niye çocuğunuz olmuyo diye çemkiriyorlar. yok şunu yaptın mı yok bunu yaptın mı. SUÇ kimde ? (cinayet işledik ya) yani kısaca herkes herşeyi çok biliyo yapacak bişey yok. bu senin anneliğin senin bebeğinle özel bağın. her çocuk ayrıdır ama nedense herkes kendinden örnekler vermeyi biliyor. bir tek onlar anne. hiiiç kendini üzme siz beş biliyosunuz ben hiç bişey bilmiyorum de geç. bazen dalga geçmek iyi geliyor

O ne biçim bir tanımlama ya. Karşındaki anlatmak istiyorsa konu oraya geldiyse açılmak istiyorsa anlatır. Suç kimde ne demek ya. İğrendim.

Suçu beraber işledik diyin ayy ne salakca laflar tövbe yarabbim .

Eşimin anneannesi tüp bebeğin başkasının sperminden olduğunu zannediyor bı ara açıklamasını yapıp anlatmıştım Türkiye de yasak olduğunu Türkiye de yapılan tüp bebeğin babadan sperm alındığını Üzerinden baya zaman geçmişti. Hiç bana sormuyor çocukla ilgili konuyu gelinlerine soruyor asya ile konuştunuz mi size anlatıyor mu hamile mi vs vs diye keşke bana sorsa inşallah bana sorarda ona tüp bebek yaptıracağımi söyleyecektim

Son düzenleme:
Ben de çocuğu olup olmamasından ziyade kendisini ön plana çıkarabilmek, kendi üstünlüğünü ispatlamaya çalışırken karşısındaki insanı da küçültmekten zevk alan insanlardan rahatsız oluyorum. Yoksa nezaketen yapılan iyi niyetli olan tavsiyeler faydalı da olabilir. Kendini ileride mükemmel ebeveyn olacağını sanıp sürekli eleştiri yağmuruna tutan insan çok var. Sadece kadınlar değil ben erkeklerden de yapanı çok gördüm. Bu tarz insanlar daha bebekleri dünyaya gelmeden instamom, instadad hazırlıklarına geçerler:)

ya ben aslında her türlü tavsiyeye açığımdır
özellikle aklıma yatarsa biraz araştırıp uygularım.
illa sormama da gerek yok atıyorum emzirme şekli mesela şöyle yap bana daha iyi geldi tarzı yorumları hep dinledim ve çok yararını gördüm.
ancak
bunlar daha iyi günlerin gibi saçma sapan bir tespitin çocuk yetiştiren bir ebeveyn için ne gibi bir yarar sağlayacağını hala çözemedim. Cevap olarak ne bekliyorlar ya da o günü yaşadığımızdan farklı ne şekilde yaşayabileceğimizi düşünüyorlar hiç anlayamadım, anlayamayacağım...
Aksine çocuk büyüyünce daha güzel olmuyor mu bende mi bir sıkıntı var acaba?
Çocuğu alıp paket gibi yastıkların yanında otursun diye yapmadık ki?
bir birey geliştirmek ona güzel bir şekilde rehberlik edebilmek için yapmadık mı çocukları?
büyüdükçe, geliştikçe, bizden bir şeyler öğrendikçe hatta bizden öğrenmemesine rağmen kendince bir şeyler bulunca hissedilen o tuhaf hisler için getirmedik mi biz bu çocukları dünyaya?

Benim kaynanada ben araştırdım bizim ailede kısırlık yok demişti. bende bizim ailede de yokı annem 5 tane doğurdu kardeşlerimin hepsinin 2 şer tane var demiştim salak salak savunmaya geçmiştim insanı zorla kötü yapıyorlar ama artık umursamıyorum. cahil insanla istediğin kadar konuş anlamıyorrrrr

Ben gozumu devirip kafami ceviriyorum, coguna cevap bile vermeyip kafami ceviriyorum. Cok ise yariyor.

Malesef şu an adını hatırlamıyorum. lgs ye hazırlanan öğrenciler ve velileri için videolar hazırlayan bir uzman, çevresindeki velilere boş ver bu kadar kasmaya gerek yok, çocuğu rahat bırakın diyenlerin koşa koşa çocuklarına özel dersler aldırdığını söylemişti. Gerçekten iyi niyetli olsaydı, sizin çocuğunuzu düşünseydi boş ver demek yerine bildiği daha iyi metotlar varsa paylaşırdı.

ahahaha umut taciri mi ay çok güldüm
Öyle değil mi ama ya? 3 aydan sonra rahatlarsın diyorlar. Bakıyorsun bebek 5 aylık olmuş hala rahatlama yok insan daha çok deli oluyor, herkes rahatladı ben kaldım diyosun bir de 3 yaşında rahatlarsın diyen var ki tam cinayetlik
Şaka bir yana her bebek kendine özel tabi ki ama neticede insan yavrusu. Bizlerin hayatı doğrusal mı ki de onlarınki öyle olsun? Bazen iyi olacak bazen kötü. Çocuklu hayat başlı başına bir challenge
Bize daha bebeğimiz olmadan yapıyorlardı çocuklu arkadaşlar. Gezin geziiin bunlar iyi günleriniz, çocuğunuz olunca görücez sizi diye

Boşver, ağzı olanın konuşması diyoruz biz buna
Sen bebeğini çok sev, okşa, hep varlığını hissettir gerisini de umursama..
Bize de aynı şeyleri söylediler, kızım yürüdü, konuştu, okula başladı Değişen birsey yok hala uslu, naif ve huyu güzel bir çocuk..
Üstünün ince olması kalın olması değil mesele, ne kadar sevildiği ne kadar değer verildiğini hissetmesi çocuğun Senin gerginliğini, mutluluğunu vs.. hepsini hissediyor bunu unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…