Çocuğum covid😔

Çok teşekkür ederim benim karantinam bugün bitti bende bişey yok ama hırıltı olunca ciğerlere mi indi acaba diye panik oldum😔
Söylediklerinizi alıcam aktardan bugün😔
Doktora danışmadan aktardan birşey alıp vermeyin ezbere
Benim çocuğumun ıhlamura bile alerjisi var, çocuğunuz daha çok küçük neyin nasıl etkileyeceğini bilemezsiniz

Cok uzuldum canim. Duyduklarim genelde hafif atlattilar. Siz de oyle gecer hemen umarim. Burnu tikaliysa aciyorsundur zaten. Bol bol taze sıkılmış meyve suyu, kemik suyuna corbalar icir.
Sağol canım, iştahı yok sabahtan beri bişey yemedi😔 Ateş düştü şükür, öksürük de çok nadir ama ses kısıklığı, halsizlik ara sıra hırıltı var

Öncelikle geçmiş olsun dün itibari ile ben ve 24 aylık oğlum pozitifiz. 11 yaşında engelli kızım var o ve eşim negatif. Oğlumda sadece ateş oldu benim biraz grip gibi geçiyor. Ona sadece yatarken ateş düşürücü verdim. 3 hafta önce influenza olmuştu bundan çok daha ağır geçti açıkçası. O zaman kullandığımız antibiyotiklerin haddi hesabı yok. Bol bol su için, içirin. Portakal mandalina yiyorsa verin yemiyorsa hiç bir gıdaya zorlamayın.
iştahı gitti bi kahvaltı yaptı o kadar. Suyu normalde çok içer ama suyu bile zır içiyor, içmek istemiyor😔

Yavrum Küçücük daha. İştahı falan kalmamıştır. Covid çocuklarda daha kolay atlatılıyor. Ama kulak enfeksiyonu varsa birden fazla enfeksiyonu var demektir. Sarsılmasının sebebi o olabilir. İlaçlarını içsin. Bekleyin günler geçtikçe zamanla iyileşecektir . Aşırı yüksek ateş , solunum güçlüğü ya da öyle bir durum olursa acile gidin. Çok geçmiş olsun.

8 gün önce ben covid oldum şimdi dd 29 aylık çocuğum covid. Doktor ateş düşürücü ve antibiyotik dışında bir şey vermedi. Covid yanında kulak enfeksiyonundan şüphelendiği içşn antibiyotik verdi.
Ateşi kontrol altına aldık ama hırıltılı ve hızlı nefes alıyor napıcağımı şaşırdım. Çocuğu covid atlatanlar be yaptınız😔

Cok gecmis olsun. Benim oglumda 3 yasinda gecirdi. Sükür iyi atlatti ve herhangi bir sorun iyilestikten sonra yasamadi. Inhalasyon cihaziniz varsa kullanabilirsiniz.

8 gün önce ben covid oldum şimdi dd 29 aylık çocuğum covid. Doktor ateş düşürücü ve antibiyotik dışında bir şey vermedi. Covid yanında kulak enfeksiyonundan şüphelendiği içşn antibiyotik verdi.
Ateşi kontrol altına aldık ama hırıltılı ve hızlı nefes alıyor napıcağımı şaşırdım. Çocuğu covid atlatanlar be yaptınız😔
Bi pediyatriste götürün. Bazen viral enfeksiyon sonrası bakteriyel enfeksiyon eklenebiliyor. Yada ödem oluşabiliyor solunum yollarında. Hepsinin tedavisi ayrı ama düzelecek şeyler. Muayene edilmeden değerlendirme yapılamaz.

Oncelikle gecmis olsun
Cocugunuza testmi yapildi?
Biz 1 hafta once covid olduk kizimda rahatsizlandi, doktor bogaz enfeksiyonu dedi ve antibiyotik verdi. Bizimkidemi coviddi acaba
19aylik bebegim

Bi pediyatriste götürün. Bazen viral enfeksiyon sonrası bakteriyel enfeksiyon eklenebiliyor. Yada ödem oluşabiliyor solunum yollarında. Hepsinin tedavisi ayrı ama düzelecek şeyler. Muayene edilmeden değerlendirme yapılamaz.
Ateş çıktığı gün çocuk doktoruna götürdük değerlendirmeyi o yaptı, şimdi iyi çok şükür sadece ses kısıklığı var ama düzeliyor şükür. Şimdi de babası covid, ailece covid olduk. Atlatıcaz inşallah.

Oncelikle gecmis olsun
Cocugunuza testmi yapildi?
Biz 1 hafta once covid olduk kizimda rahatsizlandi, doktor bogaz enfeksiyonu dedi ve antibiyotik verdi. Bizimkidemi coviddi acaba
19aylik bebegim
Teşekkür ederim, o gün kendi doktoru dışında başka çocuk doktoruna götürdük test yapılmadı ama günlerdir evden çıkmıyordu büyük ihtimal covid. Ama kendi doktoruna da sordum, covid olabilir beraberinde eşlik eden enfeksiyon varsa antibiyotik kullanabilir dedi. Covid dönemi antibiyotik sıkıntı olmazmış.Size de çok geçmiş olsun.

Teşekkür ederim, o gün kendi doktoru dışında başka çocuk doktoruna götürdük test yapılmadı ama günlerdir evden çıkmıyordu büyük ihtimal covid. Ama kendi doktoruna da sordum, covid olabilir beraberinde eşlik eden enfeksiyon varsa antibiyotik kullanabilir dedi. Covid dönemi antibiyotik sıkıntı olmazmış.Size de çok geçmiş olsun.
Simdi nasil saglik durumu
Iyilesme varmi
Bizimki iyilesti cok sukur

Hırıltı hızlı nefes alma bunlar için acile gitmeniz lazım. Ciğerlere inmiş görünüyor.

5 aylıkken atlattık. Özel hiçbir şey yapmadım. 3 günde iyileşti. Hırıltı için bol bol burun temizliği. Genzi akıtmak lazım. Çok geçmiş olsun.
Benim bebem 4 aylık bizde covid atlattık doktorun verdiği ilaçları 5 gün kullandım şimdi burun temizliğini düzenli yapıyorum ama geniz için ne yapacagımı bilmiyorum siz bişey uyguladınız mı, çok hırıltısı var.

Benim bebem 4 aylık bizde covid atlattık doktorun verdiği ilaçları 5 gün kullandım şimdi burun temizliğini düzenli yapıyorum ama geniz için ne yapacagımı bilmiyorum siz bişey uyguladınız mı, çok hırıltısı var.
Geçmiş olsun inşallah kısa zamanda atlatır. Ben doktorun verdiği ilaçları kullanıyorum hala, 10 gün kullanın dedi. Hırıltısı için doktora danıştınız mı? Bizim doktor hırıltı devam ederse ciğerleri dinlememiz lazım demişti.

Back
X