Benim çocuğun küçüklükten beri garip bir inadı var anaokulu döneminde 1.5 sene kalemi yanlış tuttu ve diretti. Sonra bir gün baktım kendibenzer durumdayiz..tatil kitaplarini yaptiriyorum basinda duruuorum tabi ama kitap okumada asiri sikinti cekiyorum asla okumak istemiyor, kitap oku aksama dondurma alcaz vs diyerek ikna ediyorum.
Ben kitap okuyorum sürekli olmasa da. Kitap okumayı yine bir nebze yapıyor. okul dersleri konularına hiç çalışmak istemiyor. Babası kitap okumazBen şunu merak ediyorum
Çocuk sizi ve babasını sürekli kitap okurken görüyor mu? Elinde sürekli kitap olan insanlar mısınız?
Babası cahil yaniBen kitap okuyorum sürekli olmasa da. Kitap okumayı yine bir nebze yapıyor. okul dersleri konularına hiç çalışmak istemiyor. Babası kitap okumaz
Benim ailem ilkokul mezunu. Hiç kitap okurken de görmedim kendilerini. Dediğim gibi kitabımı falan eksik etmediler ama zaten imkanları kısıtlı spor enstrüman vs hiçbir şeye erişme imkanım olmadı küçükken nitelikli köklü bir lisede okudum. Şu anda da kitap okuyorum ama her gün değil. Çocuğu salarsam okumaya vaktim olabilir. Haftanın 2 günü spora getirip götürüyorum. Matematik için online bir derse kaydettim 10 günlük. Ona beraber giriyoruz yanında destekliyorum. Bırakırsam kendi haline çocuğu benim de vaktim olur kendime zaman ayırabilirim inşallahBabası cahil yani
annesi ve babasının elinde sürekli kitap görmeyen çocukların sürekli okuma alışkanlığı olması zor. İmkansız değil ama zor. Okumayınca, matematik sorusunu da anlamaz, yorum yapamaz vs
Zamanım yok der ebeveynler ama maşallah telefonla saatlerce vakit geçirirler. Bir kitap bitince ötekine başlamanın hayatın doğal bir parçası olması gerek ki çocuk da öyle yapsınn
İlkokul mezunu bir komşumuz vardı. Kendisi cin Ali bile okumamıştır ama çocuğuna sürekli kitap oku diyor, bağırıyor. Çocuk da okumuyor tabii ki. Kendi yapmadığın şeyi çocuktan nasıl bekliyorsun ya. O çocuk allame i cihan olacak değil, senin gibi cahil bişey olacak belli ki
Ha nadiren cahil anne babaların çok okuyan çocukları olur ama nadirdir yani
Evet benim son cümlem çok doğruBenim ailem ilkokul mezunu. Hiç kitap okurken de görmedim kendilerini. Dediğim gibi kitabımı falan eksik etmediler ama zaten imkanları kısıtlı spor enstrüman vs hiçbir şeye erişme imkanım olmadı küçükken nitelikli köklü bir lisede okudum. Şu anda da kitap okuyorum ama her gün değil. Çocuğu salarsam okumaya vaktim olabilir. Haftanın 2 günü spora getirip götürüyorum. Matematik için online bir derse kaydettim 10 günlük. Ona beraber giriyoruz yanında destekliyorum. Bırakırsam kendi haline çocuğu benim de vaktim olur kendime zaman ayırabilirim inşallah
Türkiye'de kaç kişi sizce düzenli kitap okuyor?Evet benim son cümlem çok doğru
Halimizden belli değil miTürkiye'de kaç kişi sizce düzenli kitap okuyor?
İhtiyaçlar hiyerarşisinin en alt basamağında yaşayıp ölecek insanlar, elbette kitap okumaya zaman bulamadığına kendini inandırabilir
Oysa nelere zaman bulduklarını gözlemlesek, seçtikleri aktiviteleri görebilsek keşke
Böyle Yaşar ve ölürler. Ye iç sıç seks yap biçiminde
Konu sahibi; çabanı takdir ediyorum. Umarım sana çeker çocuğun
Yani şöyle söyleyeyim. Okul zaten çok merkezi bir lokasyonda değil. Çocuklar da çoğunlukla okusa da olur okumasa da diyen ebeveynlerin çocukları. Diğer merkezi okulları özel okulları düşününce sınıfında ilk 3te olması çok fazla bir şey ifade etmiyor açıkçası.Sınıfın ilk üçünde yer alması iyi bir derece değil mi?
İlla birinci mi olmalı?
Ayrıca sorun tam olarak 3. 1. olması değil. İyi bir yere gelebilmesi için ciddi bir emek vermesi gerekiyor ancak eksikleri olmasına rağmen hiç alışmak istemiyor böyle giderse gerileyecek. Ve çalışmak istememesi nedeniyle hayatta başarılı olması da çok zor. etrafımızda emek vermek istemeyen herşeyin en iyisine layık olduğunu düşünen insanlar çokça var. Ee bu her açıdan risk.Sınıfın ilk üçünde yer alması iyi bir derece değil mi?
İlla birinci mi olmalı?