Çocuğum hiç kitap başında durmak istemiyor.

kurupasta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
135
Puanlar
33
İlkokuldayız. Özellikle işlemlerde zihinden yapamıyo ve problemlerde ne istediğini anlamıyor. Geri kalmasın diye yazın biraz çalıştırmak istiyorum okul açılınca benim işim de yoğun oluyor vaktim ve enerjim yaz dönemi kadar rahat değil ancak asla kitap başında tutamıyorum. Sürekli bahane uyduruyor. Ve sadece bir soru için bile yarım saat yalvarıyorum gelsin diye yok. Soruyu okumuyor çözmeye çalışmıyor zordan duruyor. Durumu çok kötü bir çocuk değio sınıfta ilk üçte her zaman ama sıradan bir devlet okulu mevki olarak da çok iyi bir yer değil. İngilizce kursuna da vermiştim bir ay gitti kendini sildirtti. Spora vs gidiyor seviyor ama dediğim gibi akademik konularda hiç uğraşmak istemiyo. Tek ebeveynim. İşten çıkıp yemeği temizliği halledip üstüne onu sporuna eksik kalmasın diye götürüyorum. Setler kitaplar alıyorum ama bazen kendime çok üzülüyorum bu kadar emek veriyorum sonuç yok. Tamemn bırakayım okulda zorlansın geri kalsın o zaman aklı başına gelir de çalışır belki kendi diyorum ama içim de rahat etmiyor. Eski eşim şehir dışında yaşadığı için çok da sorumluluk almayı sevmediği için herşeyle ben ilgileniyorum zaten senede hem onun hem benim kontrollerimiz oluyor 3 4 kere rahatsızlıkları kızdan dolayı bir sür0 şeyle uğraşıyorum. Çok bütçem de yok özel derslere vs verebilecek şekilde ne yapayım bir yol gösterin

benzer durumdayiz..tatil kitaplarini yaptiriyorum basinda duruuorum tabi ama kitap okumada asiri sikinti cekiyorum asla okumak istemiyor, kitap oku aksama dondurma alcaz vs diyerek ikna ediyorum.

benzer durumdayiz..tatil kitaplarini yaptiriyorum basinda duruuorum tabi ama kitap okumada asiri sikinti cekiyorum asla okumak istemiyor, kitap oku aksama dondurma alcaz vs diyerek ikna ediyorum.
Benim çocuğun küçüklükten beri garip bir inadı var anaokulu döneminde 1.5 sene kalemi yanlış tuttu ve diretti. Sonra bir gün baktım kendi
Kendine doğru şekilde
Tutmaya başlamış. İstemiyorsa asla yapmıyor başında durmayı ben de istemiyorum ama başında durmayı Can yapmıyor hatta maalesef cevap anahtarı dan işaretlemiş olduğunu fark ettim birkaç kere. Beni çok zorluyor. Bilmiyorum başka çocukları görüyorum kendi isteğiyle oturup çalışıyorlar. Ben de öyleydim. Annem yalnızca okul açılmadan çizgi çalışması yaptırdı öyle kurslar etkinlikler falan nerede. Ama nitelikli Anadolu lisesi mezunuyum. Çocuğuma o kadar destek sunuyorum çalıştırayım diyorum yok.

Ben şunu merak ediyorum
Çocuk sizi ve babasını sürekli kitap okurken görüyor mu? Elinde sürekli kitap olan insanlar mısınız?
Ben kitap okuyorum sürekli olmasa da. Kitap okumayı yine bir nebze yapıyor. okul dersleri konularına hiç çalışmak istemiyor. Babası kitap okumaz

Ben kitap okuyorum sürekli olmasa da. Kitap okumayı yine bir nebze yapıyor. okul dersleri konularına hiç çalışmak istemiyor. Babası kitap okumaz
Babası cahil yani

annesi ve babasının elinde sürekli kitap görmeyen çocukların sürekli okuma alışkanlığı olması zor. İmkansız değil ama zor. Okumayınca, matematik sorusunu da anlamaz, yorum yapamaz vs

Zamanım yok der ebeveynler ama maşallah telefonla saatlerce vakit geçirirler. Bir kitap bitince ötekine başlamanın hayatın doğal bir parçası olması gerek ki çocuk da öyle yapsınn

İlkokul mezunu bir komşumuz vardı. Kendisi cin Ali bile okumamıştır ama çocuğuna sürekli kitap oku diyor, bağırıyor. Çocuk da okumuyor tabii ki. Kendi yapmadığın şeyi çocuktan nasıl bekliyorsun ya. O çocuk allame i cihan olacak değil, senin gibi cahil bişey olacak belli ki

Ha nadiren cahil anne babaların çok okuyan çocukları olur ama nadirdir yani

Benim ailem ilkokul mezunu. Hiç kitap okurken de görmedim kendilerini. Dediğim gibi kitabımı falan eksik etmediler ama zaten imkanları kısıtlı spor enstrüman vs hiçbir şeye erişme imkanım olmadı küçükken nitelikli köklü bir lisede okudum. Şu anda da kitap okuyorum ama her gün değil. Çocuğu salarsam okumaya vaktim olabilir. Haftanın 2 günü spora getirip götürüyorum. Matematik için online bir derse kaydettim 10 günlük. Ona beraber giriyoruz yanında destekliyorum. Bırakırsam kendi haline çocuğu benim de vaktim olur kendime zaman ayırabilirim inşallah

Evet benim son cümlem çok doğru

Cocuk olacaksa olur olmayacaksa kendini parcalamakla cocugu biyere getirebilen görmedim. Nereye kadar zorla ders basina oturtacaksiniz?
Sizin kitap okumanizla da bir alakasi yok. Cocugunu okula gondermek istemeyen ailelerin ne cocuklari var ders diye ölüyor, gizli gizli ders calisiyor. Içinde olmasiyla alakali tamamen.

Ayrica herkesin meslegi işten gelip keyif keyif 2 saat kitap okumaya elvermiyor. Bir çok anne eve gelip ev temizligi, yarina hazirlik, cocuga yiyecek, cocugun odevleri banyosu bilmem ne ile ugrasiyor. Cocuk zaten yatacak 9da en gec 10da ne ara eline kitap alip cocuga gostercek sacma sapan seyler.

Universite ogrencisi bir abla bulun. Kendinizi paralamayin. Mufredatta konu basliklarina bakip her donem hangi derste hangi konuyu anlamis olmali takip edin. Kitap defterle calisma zor artik cocuklara. Mufredati takip eden dijital egitim programlari var uye olunan, sinifina uygun olani secin ve yaptirin. Bence.

Tamam bir anne olarak çabanızı anlıyorum ama, çocuk zaten sınıfta ilk üçteymiş geri kalmış bir durumu falan da yok önünde hayati bir sınav da yokken bu sıcaklarda habire ders çalıştırmanın çok bir manası var mı yani?

Tabikii daha iyisi olsun istiyorsunuzdur ama zaten okulun açılmasına ne kaldı matematik için online derste alıyormuş , her fırsatta ders çalıştırmaya çalışmanız fazla geldi bana.

İhtiyaçlar hiyerarşisinin en alt basamağında yaşayıp ölecek insanlar, elbette kitap okumaya zaman bulamadığına kendini inandırabilir
Oysa nelere zaman bulduklarını gözlemlesek, seçtikleri aktiviteleri görebilsek keşke

Böyle Yaşar ve ölürler. Ye iç sıç seks yap biçiminde

Konu sahibi; çabanı takdir ediyorum. Umarım sana çeker çocuğun

Çocuğa kitap oku diyerek alışkanlık edindiremezsiniz. Anladığım zeki ama dikkati dağınık, disiplin sevmeyen bir çocuk. Ulysses Moore gibi fantastik macera yada Harry Potter, Spiderwick Günceleri gibi fantastik gizem içeren ilgisini çekebilecek bir seri seçin. Şimdilerde çocuklar ne okuyor pek bilmiyorum ona göre ayarlarsınız. Ben bu tarz okuyordum bildiklerimden yazdım.

Her akşam yalnızca bir sayfa okuma kuralınız olsun. Yanınızda sesli okuma yapsın. Sayfa bitince kapağı kapatıp kaldırın. Kuralı ne olursa olsun esnetmeyin ve o istemeden sayfa sayısını da artırmayın. Normal şartlarda bir süre sonra kendi merak edip devam eder. Seri olduğu için de ikinci üçüncü kitaba ikna olması kolay olur.

Sınıfta ilk uçte olan çocuğun da dersleri kötü değildir. Mesela İngilizce dersi aldırdınız iptal etti. Belki de yöntem çocuğunuza uygun değildi. Başka bir dil öğrenme şekli vardır onu bulmanız lazımdır. Ama henüz ilkokul çocuğuna da kendinize de fazla yüklenmeyin. Biraz hassas davranıyorsunuz.

Benim cocugum yok ve calismayi da biraktim dolayisiyla kitap okumaya da, spora da, boş durmaya da, gezmeye de vaktim oluyor. Ancak kendime göre herkesi mutlaka zaman bulursunuz diye yargilamiyorum cidden zamani olmayan insanlar gördüm. Ha illa yargilamak istersem gozunu kapatip 2 saat dinlendiregine kitap okusun, sevdigi insanlari gorecegine kitap okusun derim tabi.

Sınıfın ilk üçünde yer alması iyi bir derece değil mi?

İlla birinci mi olmalı?

İlla birinci mi olmalı?
Yani şöyle söyleyeyim. Okul zaten çok merkezi bir lokasyonda değil. Çocuklar da çoğunlukla okusa da olur okumasa da diyen ebeveynlerin çocukları. Diğer merkezi okulları özel okulları düşününce sınıfında ilk 3te olması çok fazla bir şey ifade etmiyor açıkçası.

İlla birinci mi olmalı?
Ayrıca sorun tam olarak 3. 1. olması değil. İyi bir yere gelebilmesi için ciddi bir emek vermesi gerekiyor ancak eksikleri olmasına rağmen hiç alışmak istemiyor böyle giderse gerileyecek. Ve çalışmak istememesi nedeniyle hayatta başarılı olması da çok zor. etrafımızda emek vermek istemeyen herşeyin en iyisine layık olduğunu düşünen insanlar çokça var. Ee bu her açıdan risk.

ilk önce basit seviye kitaplar edinin, yani uun paragraflar yerine resimli kitaplar ile önce kitabı elinde tutsun. mesela national geographic kitapları var hem bilgilendirici hemde sevdiği hayvanları öğrenir. bence bu kadar üstüne düşmeyin bir yerde kendi yapar. spora yatkınlığı var mı, ileride spordan devam edebilir mi? tanıdıklarım vardı böyle lise bitince kendileri branşlardab özel ders verdiler sonra da bunun sınavlarına girdiler.

`