ÇOCUĞUM HİÇ UYUMUYORR

7 yaş var ya :) girdiği gün zilleri takıp oynayın :) hastalıkmış uykuymış hepsi geçiyor allahın izniyle:))

Uyumadığı Zaman ne yapıyor

Yani siz yat demeyince ne oluyor

O uyurken babası ne yapıyor

Çocuk küçükken tüm aile aynı anda yatmalı ki aklı kalmasın

Ben de yatacağın derdim de oğlum inanmazdı pijamalarımı da giyerdim

İlk başlarda da hep beraber yatardık hatta

Büyüdükçe azalıyor

Bir de uyku saati geçince yani uykusu gelip uyuyamayınca böbrek üstü bezleri harekete geçer ve içinden iki insan gücünde bir yaratık çıkar asla uyumaz dur durak bilmez

Bu nedenle saatinde uyuması önemli o saat geçince o geceden hayır çıkmaz

Kreş uyku için de destek verir kural koyar o saatte yat derler o da yatmak zorunda kalır uyur ya da uyumaz bir sure sonra vücut alışır

Oğlumun kreşinde uyku saati 09 15 idi saat kollarını iki yana açınca diye öğrettiler 37 aylık başladı o kreşe

Var cnm benimki ayni.Zorla istemeden uyuttugumdada geceyi zehir ediyor sabaha kadar uyur uyanik halde agliyor konusuyor kavga ediyor bizimle :)Ben uyumaz cocugum diyo kendine :)Zor bir cocugum var ama saglikli olsun yeterki katlanirim herseyine.
Şimdi yanımda uyuyan bebeğimle birlikte uykuya geçecektim ben de, gece çok uyanıyor, 5 buçukta ayakta. uykumu almak için erkenden zıbarıyorum. Tam gözlerim kayıyordu, uyumaz çocuğum ben sözünü gördüm çocuğunuzun gülme geldi. İsyankar bıdık. Akıllı da bir de, biliyor kendini:)

bol bol kitap alın yaşına uygun legolarla oynasın bol bol yapboz yapsın ama yaşından büyük alın hep çok faydası oluyor , tablet telefon vermeyin tv de çizgi film kanalına şifre koydum ben izleyemedi düzgün mesela

Son düzenleme:
Iyi uykular size.Daha ne isyanlari var bilseniz.Off anne of kural istemiyorum diye bagirislarini duyan gulmekten olecek nerdeyse :)

Sabah yedide ayaktayız okul için daha 10 da uyuduğunu görmedim hala :) 8 de falan hiç yatmadık ömrümüzde bizde

Yorulur uyku akar gözünden haftasonu cuma mesela erken kalkmış halbuki 1 de falan zor yatar uyur , hiç uyuyakalmadı ben çocukken uyuyakalırdım büyükler konuşurken tatlı gelirdi o gürültü mesela

Sorun uyku saatleri deilki.Sorun hic uyumamasi.Hani uyur ama saatleri düzensizdir onu düzene sokabilirsin.Ama hic uyumuyo bu.Gece veya gündüz

Boyle egitici oyuncaklarla hic oynamaz.Onun bi yerden hoplaması düsmesı lazım anca

Ve eminim sizin cocugunuz hemen bezede alıs

Ir

Ve eminim sizin cocugunuz bezede hemen alisir düzeninizden dolayı
Evet canım. Şimdiden çiş ve kaka diyor. Kakası gelince eğilip yapıyor. Daha birsürü şey :) ben alıştırmıyorum 24. Ayı bekliyorum

Evet canım. Şimdiden çiş ve kaka diyor. Kakası gelince eğilip yapıyor. Daha birsürü şey :) ben alıştırmıyorum 24. Ayı bekliyorum
Tamam siz mükemmelsiniz.Bebeginizde öyle.Ama iste bizde zayıfız cocugumla

Gerçekten çok enteresan. Kaç saat uyuyor günde? Bir sebep yokken mi bozuldu? Gece emmesi falan var mı? Tecrübe olsun diye soruyorum bebeğim küçük henüz.

İnan artık saymıyorum ama şuan 12 saat en az uyuması gerekiyor günde toplasan 7-8 bilemedin 9 dur. Gün içi uykusuda dahil. Ve gece ortalama 5 kez kalkar emmeye. Kesintisiz uyumaz. Çok fazla emiyor,ek gıda yiyor. İlk dişi ile başladı ve böyle devam etti hep.

Ben o hastaneye yakınım.Direk o bölüme randevu alınabiliyomu.Oraya götüreyim bende

İnşallah faydalı olur. Evet direk o bölüme alınıyor.

Tamam siz mükemmelsiniz.Bebeginizde öyle.Ama iste bizde zayıfız cocugumla
Belkide bu tavırdır bişeyler öğrenebilmenizi engelleyen. Size gayet insani bi şekilde bebeklerin yada çocukların düzenden hoşlandıklarını,düzensiz hayatta huzursuz ve mutsuz olduklarını anlatmaya çalıştım. Sanmayın ki mükemmel bebeğim var.. sabaha kadar ayağımda salladığım geceleri ben bilirim.. düzenin bizim hayatımızdaki etkisi olumlu yönde.. keşke bu tavır yerine biraz başka şeyleri irdeleseydiniz..

Sizin uslubunuza karsılık ancak tavrim bu olabilir hanfendi.Simdi düzen dedigimiz sey normalde uyuyan ama uyku saatleri oturmamıs bebekler icindir.Ben ise hic uyumadigindan bahsediyorum.Size abartı gelebilir ama resmen hic uyumuyor.Kaldiki hic olmayan uyku nasıl düzene girer.Emin olun bende her yolu denedim.Uyku danısmani bile olabilirim ogrendigim okudugum bilgilerle.Ama iste keli ilacı olsa basıma sürer.

Sorun uyku saatleri deilki.Sorun hic uyumamasi.Hani uyur ama saatleri düzensizdir onu düzene sokabilirsin.Ama hic uyumuyo bu.Gece veya gündüz

Ama uyumama sebebi bu

Teknik adını bilemiyorum ama bu hayatta kalma hormonlarından uykusu gelince vücut alarm veriyor o hormon salgılanıyor ve onun için yeni bir gün başlamış gibi oluyor tekrar uyku gelince tekrar aynısı

Uykuya dalmayı bilmiyor demek ki

Uyumadığında ne yapıyor

Yani akşam oldu ışıklar söndü ne yapıyor

Ağlıyor mu anne diye bağırıyor mu

Artık büyümüş gidin yatın siz kendi yatağınıza ona da uyuması gerektiğini söyleyin

Asla kımıldamayın asla konuşmayın

Gelip saçınızı çekecek tokat atacak hatta ısıracak tepki vermeyin

Uyuyun ya da yatın öyle

Uyumazsa da kendi bilir siz onu uyutma çağını geçmişsiniz en fazla kitap vs okuyabilirsiniz

Büyüdüğünü hissettirin

Konu açtınız yardımcı olalım diyoruz ama siz terslemek üzerinden gidiyorsunuz

Hiç uyumuyor diyorsunuz da 24 saat oturmuyır değil mi

3-5 saat de olsa uyuyor

Biz de onu soruyoruz düzeni Nasıl diyoruz

Kaçta kalkıp kahvaltı yapar kaçta yer akşam diğer aile bireyleri ne yapar

Sihirli formül yok kimi çocuk az uyur ama bazı taktikler sabır gerektirir

Uyumak da öğrenilir

Bişey demek istemiyorum ama benimki şans değil düzen. Kararlarınızda gerçekten kararlı olmanız gerekiyor sadece.
Bebegim 11 aylik emin olun denemedigim yontem kalmadi. Cok sabirli bir insanim aylarca ugrastim. Yokkk yokkk uyumuyor. Uyumamak icin direniyor. Kisin usenmedim her aksam yikadim. Yikadiktan sonra los isik pijama yeri geldi intden uyku muzikleri. Emin olun son derece istikrarli davrandim. Sirf bu yuzden aylatca ne anneme me kaynanama yatiya gitmedim.Yok arkadas bir bebek uyumsz mi? Saatlerce yanina uzaniyorum konusuyorum masallar anlatiyorum.
Simdi bile aksam 10 baslayan uyku cabamiz 1-2 de son buluyor ve sabah 7 de ayaktayiz.. disarilara goturuyorum parkta cocuklarla oynuyor iyice yorup evde banyosunu yaptiriyorum. Yine para etmiyor. Sirti yere degince kiyamet kopariyor. Ayagimda salladim esimle bohcada salladim. Odanin ortasina salincak kurdum.
Doktorlara da gittim ama bir cozum bulamadim. Cocuk uyumayi sevmiyor. Huzursuz olmasa tamam uyuma diyecem ama bi sure sonra miz miz oluyor uyusa 1-2 saat bende rahatlarim o da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…