Çocuğum için başarıdan.

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Merhaba bdvye tam olarak uygun bir konu olmadığının farkındayım ama artık dert yanmaktansa derdime çare olmaya geldim sizin de desteğinize ihtiyacım var. Mune abladan da konumu taşımayıp bana destek olmasını rica ediyorum. Umarım beni kırmaz. Bir önceki konumu biliyorsunuz. Göz rahatsızlığımla ilgili kp kalbimi kıran laflar etti. Ona göre birşey yapamam ve çocuğuma bakamam. Ayrıca annemin beni sanırım oğluna yamadığını falan düşünüyor. Çünkü ona göre bu rahatsızlığım onlara söylenmeliymiş ki o zaman zaten evlenmemize izin vermeyecekleri de ortada. Şu zamana kadar kolay bir hayatım olmadı. Babam liseye geçtiğim yıl vefat etti. Maddi durumumuz hep kötüydü. İlkokulda 50 Kr harçlık verirdi annem sadece simit alabilirdim. Lisede de öyle simit ayranla geçti ama bundan çok bir şikayetim olmadı. Üniversite kazandım PDR diplomam var geçen yıl mezun oldum ve yazın evlendim şu an 7 aylık hamileyim. Yapmam gereken çok şey var. Belki de az zamanım var. Çünkü yaşım arttıkça görmemi kaybedebilirşm tamamen. O yüzden bir an önce yapmam gerekenleri yapıcam. Çocuğuma örnek bir anne olmak istiyorum. Benimle gurur duysun istıyorum. En çok istediğim şey atanmak tabi ki. Kendi paramı kazanmak. Ondan önce de küçük hedeflerim var. Burada günlük yaptıklarımı paylaşmak istiyorum. Benimle birlikte kendine hedef koyup ilerleyenler olursa da çok mutlu olurum.
1. Kpss çalışıp atanmak. Bu seneye gerçekleştirmeyi umduğum hedef. 85 puan yapmam gerekiyor. Ve seneye kpssye girdiğimde bebeğim 1 yaşında olacak. Yani bebekle kpss çalışmak durumundayım.
2. Yeni evliyim. Hamile ve baya bir rahatsız da olunca biraz da tecrübesiz henüz akrbaa harici çetrefilli bir misafir ağırlamadım. Haftaya bunu aradan çıkarıp güzel bir sofra hazırlayabildiğimi görmek istiyorum. 31 haftalık olucam.
3. Ev işlerini düzene sokmak ve evin genel olarak temiz olmasını sağlamak istiyorum. Bu genel manada oldu sayılır.
4. Halk eğitim merkezinde aile eğitimi kursuna yazılmıştım. Haftaya yeterli sayı olursa ona başlayacağım. Otobüsle iki gün gidilecek ve yol yarım saatten biraz fazla sürüyor. Umarım yapabilirim.
5. Hamilelikle ilgili kitaplarım var. Onları okumak ve çocuk bakımı videolarını izlemek. Şu yeni annelere mucize çözümler kitabi 150. Sayfasındayım. .
6.namazlarımı düzenli olarak kılmak ve ilmihal okumak.
Evet öncelikle bebekle birlikte ders çalışıp kazananları duymak görmek istiyorum. Desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.

Kardeşim bence şimdiden sana helal olsun. Kp ve kv denin içinde biraz vicdan ve merhamet olsa böyle saçma sapan yorumlar yapmazdı. Yarin kendilerinin ne olacağı belli mi? Bi baktı araba ezdi bacaksız kaldı, eh o zaman ne olacak? Tüm kalbimle büyük ve küçük hedeflerine ulaşmanı diliyorum. Bebeğine harika bir anne olacağından hiçbir kuşkum yok.

Canım 2 tane bebekle 3. üniversitemi bitirmek üzereyim. Seneye de yüksek lisans yapacağım . Kendine güven gerisi geliyor zaten .
Kayınpederinin yarın ne olacağı belli miymiş ki seni o sekilde zayıf noktandan vuruyor, ne kadar patavatsız bir cümle.
İnsallah hersey istediğin gibi olur.

Herseyden once her ihtimale karsi engelliler için olan alfabeyi öğrenmeniz gibi geldi bana en basta bunu hedef haline getirin..

Insaallah tez zamanda rabbim sifani versin bi an once tedavide bulunur insaallah ne aci olmali bir gün gormemeye kendini hazirlamak. Olabildigince gökyüzüne ciceklere bakmak evladina bakmak ama bor gün gelip cattiginda keşke demek.

Bosanma asamasinin en sancili donemindeyim düşünüyorum da hepsi boş hepsi rabbim sağlık versin. Rabbim esinin kalbine bol bol senin sevgini merhameti sabri versinki gün geldiginde en basta kacip gitmesin.

Bu konuyu kisisel gelisim bolumune tasitirsaniz gunluk olarak orada yazisabilirsiniz insanlarla , burada gerilerde kalir konunuz , nacizane tavsiyem

Ve madem dogum yaklasiyor onceligi cocuk gelisimi uzerine olan kitaplara verin derim , bence her anne adayi okumali , bilinclenmeli , cocuguna tek basina bakabilmeli

Simdiden bol sans , insallah tum hedeflerinizi gerceklestirirsiniz

Bu kadar yorma kendini de gözünü de madem hastasın. Kpss çalış sadece bence. Digerlerini ataninca yaparsin. Cok da gerekli degil. Azmini tebrik ederim ama canına acı yorma kendini.
Ama bunları da yapmam gerekiyor. Yani çocuk olunca herşey daha zor olacak. Temizlik yemek düzenini oturtmam lazım. Ayrıca dini olarak bazı bilgilerde eksiğim çocuğuma öğretmem için önce kendim bilmem gerek. Annem burda birlikte sarma o sarıyorduk konuyu hızlıca açıp gittim o yüzden. Şimdi yazabiliyorum.

Az biraz bilgim var çocuk gelişimi hakkında. Çoğu kıyafwti ve hastane çantasında olması gerekenler aşağı yukarı hazır. Tecrübem sıfır ama. Bebeklerle en büyük tecrübem misafirliğe gittiğim evde beş on dk kucağıma almak sadece.

İlk zamanlar destek olan olur inşallah, annen falan.
Onun dışında herkes anne olurken bebek tecrübesi olmuyor, yani benimde öyleydi, o kısmını takma, kolay gelsin şimdiden.

Sarma sarabiliosan masallahin var demektir :) ben yakını gorememeye basladim. Ne sıkıntın var bu arada gecmis olsun.

Sana abla tavsiyesi baskalarina kendini ispatlamaya calisma. Olduğu kadar kimse dört dörtlük anne,evlat,eş ve değildir seni seven her koşulda sever ki seni sen olduğun için sevsin boşver. Hayat boş hırpalama kendini. Geçmiş olsun bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…