Sunu soylemek isityorum: cocugunuz sanirim suan 15 aylik filan..Ve hala emziriyorum diye yazmissiniz. Saglik acisindan cocuk emzirmek 12 aya kadar faydalidir, sonra degil. Ilk once onu birakmanizi tavsiye ederim. Belki cocugun piskolojisindede degisiklik olur.
Sürekli annem bakacak diyede birşey yok.Şu anda 1,5 yaşında 1 yıl sonra yarım yada tam gün kreşe vermeyi düşünüyorum kendi gelişimi sosyalleşmesi açısndan da iyi olacağı kanısındayım.Çalışmasamda evde de olsam kreşe yine gönderecektim.
slm ben çocuk olunca işi bırakmaya karar verdim tamamen kendi kararım.ama bu kararı vermem çok zor olmadı çünkü çaklıştığım mesleğe bi emeğim olmadı 3 senedir çalışıyorum babamın işi olduğu için allah muhtaç etmesin ihtiyacımızda yok benim çalışmama ama senin 10 yıllık bi emeğin var bence boşa gitmesin iyi bi bakıcı bul yapabilirsen işte 15 gün izin al bakıcıyla vakit geçir tanımak adına.ben anneannelerin torunlarına bakmalarını doğru bulmuyorum hem kaç yaşına gemiş tam rahatladım derken bu yaştan sonra çocukla nieye uğraşsın biyere gitmek istese gidemiyo çocuğa göre ayarlamak zorunda çocuk bu bazen iyi oluyo bazen kötü bi yaştan sonra zor oluyo yani kadıncağız eve kapanıp torununa bakmak zorunda deilki onlar hiçbizaman şikayetçi olmaz bişi demez ama biyerde empati kurup onları anlamamız lasım.benim k.validem annem sen doğur işini bırakma ben bakarım diyorla ama kıyamıyorum eşim dio bakmak zorunda deillerki biz fedakarlık yapalım hakveriyorum sonuçta o çocuk en çok kimilnle vakit geçiriyosa onun karakterini terbiyesini etkileyecek diye düşünüyorum ama senin emeğin var bi kalemde silemezsin imkanın varsa bakıcı tut.annende arada gelir görür kontrol eder o bahaneyle hem kadın bıkmaz sıkılmaz arada ekstralar olur eşinle biyere gidersin bakcın izinli olur rahat rahat bırakırsın annende sıkılmadan bakar.Merhabalar yaklaşık 10 yıllık bir iş hayatım var evlendikten sonrada devam ediyordu geçen yıl doğum yaptım 1 yıl çalışmadım bebeğimi kendim büyüttüm ve3 aydır yeniden çalışmaya başladım.Çocuğuma annem bakıyor o açıdan şanslıyım.Çok hareketli bir çocuk bakıcının elinde olsa gözüm arkada kalırdı eminim..
Ancak 2 haftadır annemde de durmuyor çok zor uyuyor yemek yemekte zorlanıyor. benimle haftasonları çok mutlu yemeğinde uykusunda bir problem yok.Hala emmeye devam ediyor.Hatta bu aralar daha da memeye düşkün oldu.Az önce yine annemle konuştum yerlere yatıp anne diye ağlıyormuş.Oysaki annemede alışkın yani doğduğu günden bu yana beraberiz.İlk işe girdiğim aylar böyle değildi.Aklı ermeye başladıkça benim gittiğimin farkında artık çok eziyet ediyor hem anneme hem kendine.Akşam eve döndüğümde annemde ağlamanın kulu olmuş neredeyse.Düşünüyorum hem çocuğuma hemde anneme üzülüyorum bu yaştan sonra kadın tam rahat edecekken çocukla uğraşıyor sorun çıkarmasa problem değil seve seve bakıyor zaten ama 2 haftadır böyle devam ediyor.İş yerinde benimde aklım sürekli evde kalıyor.Bu yüzden bu ara gerçekten işi bırakıp bırakmama konusunu düşünmeye başladım.Çocuğuma daha iyi bir hayat sunabilmek için çalışmak istiyorum sadece bir yandan da bakıyorum çocuk perişan oluyor ne yapıcam ben lütfen fikirlerinize ihtiyacım var...
İşe devam etmeye karar verdim daha öncede yazmıştım şu an herşey daha iyi gidiyor yazada haftada 2-3 gün kreşe vermeyi düşünüyorum böylece annemde kendine vakit ayırabilecek ayrıca oğlumda sürekli annemle canı sıkılıyor arkadaş arıyor kreş ortamını seveceğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?