Çocuğum için işimi bırakmalı mıyım?


Hakkınızda hayırlısı olsun canım, Allah kolaylık versin.
Rabbim en hayırllı en kıymetli insanlardan eylesin evladını :Saruboceq:
 
emzirmeyi asla bırakma!
öyle yazanlar olmuş ama kesinlikle bırakma beyin gelişimini en iyi etkileyen şeylerden biri!
zeki bir çocuk istiyorsan mutlaka emzirmeye devam et ta ki o bırakana kadar
 
hayır emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum zaten.2 yaşına kadar emsin buna hakkı var.zaten gündüzleri yanında değilim çok emmiyor akşam yatarken gece kalktığında ve sabahları emiyor birde bazen işten döndüğümde uyuyorsa uyanınca meme arıyor.gerçi sütüm azaldı eskiye göre ama olsun kar kardır.
 
Dün oğlum babasıyla beraber işyerime beni ziyarete geldi.Bir güzel etrafı karıştırdıktan sonra bir çikolata yiyip ağlayarak gittiler.Sabah ise çıktığımda uyuyordu.Arakadaşlar ben işten ayrılma konusunda şu karara vardım doğru yada yanlış bilemiyorum bir süre daha çalışmaya devam...
 
En iyisi :))
zaten böyle erteleye erteleye bir bakmışsınki sorun bitmiş..
Önemli olan ani karar verme,düşün taşın yerimseniben
 
Çok teşekkürler destekleriniz için bayanlar,hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz biryerlerde derdini anlatabildiğin tavsiyeler aldığın birilerinin olması çok güzel tanımasanda
 
isini birakma diye yazilan yorumlari saskinlikla okudum...calisacaktiysaniz cocuk niye yaptiniz anneniz baksin diyemi...ben cocugumu 3 4 saat annemler aglatacamda ben caliscam hayatta yapmam..herseyden önce benim cocugum gelir ..cok üzgünüm su an..konu clocuk olunca bende hersey bitiyor...bence isinden ciikkk otur evinde kocan ugrassin calissin gelecege yatirim o saglasin ..yazik hem sana hem cocuguna...
 
bu arkadaşın söylediklerine aynen katılıyorum ve şunu ekliyorummm..

işiniz elinizden gidince üzülürsünüz.. çocuğunuz elinizden gidince yanarsınız..

aynen bende sana katiliyorum canim...3 4 saat aglamis kapinin önünde degermi yaaa bir 200 lira kazanacagim diye...ayyy gözünün yasina parayimi degisirim...aninda cikarim isten hemde belkileri düsünmeden bile..annem öyle diyor simdi calistim görmedim büyüdügünüzü okula gittiginizi sabahlari yolcu etmedim diyor agliyor yeri gelince.gelmisler su gurbete(( :enbuyukkk:
 


Çalışmak sadece para için gerçekleştirilen bir eylem değildir dikkatinizi çekerim.

Kadın neden okuyor o zaman. Neden dirsek çürütüyor yıllarca.
 

Bende dayanamam çocuğumun gözyaşına geçen hafta gerçekten çok zor bir hafta geçirdik ciddi anlamda işi bırakma noktasına geldim.Benim içinde çocuğum herşeyden önce gelir fakat bu hafta daha iyi sabahları yine huysuzlanıyor her çocuk gibi ayrılmak istemiyor döneceğimi söylüyorum anlatıyorum güzelce.Haftasonlarıda çok güzel zaman geçiriyoruz birlikte.O yüzden acele karar vermek istemedim.hergün oturup saatlerce ağlamıyor çocuğum öyle olsa benimde içim rahat etmezdi.Ayrıca şu da var çalışacaktınız niye çocuk yaptınız lafına katılmıyorum bir sürü çalışan bayan var.Çocuk yapmaya hakları yokmu yani?
 
Sürekli annem bakacak diyede birşey yok.Şu anda 1,5 yaşında 1 yıl sonra yarım yada tam gün kreşe vermeyi düşünüyorum kendi gelişimi sosyalleşmesi açısndan da iyi olacağı kanısındayım.Çalışmasamda evde de olsam kreşe yine gönderecektim.
 
Eğer maddi durumunuz uygunsa çocuğa annenin bakması daha doğru bence.
İşten ayrılınca ekonomik yönden çökmeyecekseniz çocuğunuza kendiniz bakın. Çünkü çalışan annenin çocuğuyla kendi bakan annenin çocuğu çok farklı oluyor. Çalışan annelerin çocukları daha huysuz, sevgiye aç, ikili ilişkilerinde güven problemi yaşıyorlar. Hepsi değildir mutlaka ama benim gördüğüm geneli böyle maalesef. Anneannesi de olsa küçük çocuğa başkasının bakmasıyla annesinin bakması bir olmuyor.
Ama maddi durum müsait değildir işi bırakamıyorsunuzdur o zaman yapacak bir şey yok. Her boş vaktinizi çocuğunuzla geçireceksiniz.
 
canım benim acaba çocuğun diş mi çıkarıyor. çünkü benim kızım da diş çıkarma zamanlarında bana daha doğrusu anne sütü içmeye daha düşkün oluyor. belki bu yüzden bu kadar hırçınlaşmıştır yani geçici bir dönem olabilir sen canını sıkma Allahım sağlık versin herşey düzelir
 
bir tanıdığımızın çocuğuda aynı şekilde anneannesi tarafından büyütüldü.annesi çalışıyodu.çocuk büyüyüp 11 yasına geldiğinde annesiyle tartısıyolardı.annesi ona ben senin için çalıştım didindim,üstüne bu evin her işini yürüttüm dedi,çocukta: babamın parası bize yeterdi,çalışmayıp yanımda dursaydın ben böyle büyümezdim dedi ağlaya ağlaya odasına gitti.hepimiz şok olduk.
Ben ünv.mezunuyum çalışmıyorum.bazen diyorum ki bosuna mı okudum o kadar zahmet çektim de şimdi böyle evde otruyorum.bazen de diyorum ki eşin seni kimseye muhtaç etmiyor,Allaha şükür herşeyin var biraz daha rahat yaşamak için kendini yorma,çocuklarına iyi bir anne ol,onların yanlarında ol ruhlarını doyur.İlerde içlerinde kalacak birşeyleri olmasın.
Bilmiyorum ya çok zor durumda değilsen çocuğuna da dayanamıyorsan boşver ne senin ne onun içinde bişeyler kalmasın.hayat çok kısa yaşadığımıza değsin biraz demi:))
bazı çalışan bayanlar bana kızabilir ama napayım ben bu konuda çok duygusalım manıksal düşünemiyorum:)
 
Sunu soylemek isityorum: cocugunuz sanirim suan 15 aylik filan..Ve hala emziriyorum diye yazmissiniz. Saglik acisindan cocuk emzirmek 12 aya kadar faydalidir, sonra degil. Ilk once onu birakmanizi tavsiye ederim. Belki cocugun piskolojisindede degisiklik olur.

Onun disinda: cok zor olmali annenizden surekli cocugunuzun iyi olmadigini agladigini duyuyorsunuz ve ister istemez suclu hissediyosunuz. Ona ragmen yinede tavsiyem fazla ustune dusmeyin. Isinize devam edin en az 3 ay kadar. Eger 3 ay sonra hala cocugunuz alisamadiysa calismaniza o zaman yeniden degerlendirirsiniz.
Cocuk nasil alisirsa oyle devam eder. Yani acikcasi zamana birakmanizi tavsiye ederim.
Sonucta evde durup kendiniz mutsuz olucaksaniz zamanla kendinizde cocugunuza yeterince sevgi ve ilgi veremiyceksiniz bunuda dusunmek lazim.
 
benim annemde ben 12 yasındayken kardeşim 8 yasındayken calısmaya basladı.. öncesinde maddi acıdan cok sıkıntılı zamanlarımız oldu ama cok cok mutluyduk, özgürdük,cok sanslı cocuklardık.. annem cok zor sartlardada kalsa hep mutlu olmayı bildi ,ayakta kalmayı bildi.. calısmaya basladıktan sonra bize anneannem baktı, görünüşte iyi baktı, cok iyi baktı ama bide bana sorun yasadıklarımı.. mutlaka gözlemleyemeyeceğiniz şeyler olacak.. sartlarınızı cok zorlamayacagını söylediğiniz için böyle yazıyorum.. ve kendi annemden de gözlemlediğim kadarıyla bir kadının mutlu olması ilk önce saglıklı basarılı cocuklar yetiştirmesinden geçiyor, inanın kardeşimle aramdaki 4 yas o kdr cok fark ettiki..
bırakın cocugunuz sizi istiyorsa yanında olun, beraber olun, cok görmeyin onu ona..
benim annem evlendiginde memuriyeti bırakmıs,sonrasında calısmaya özel bir yerde basladı,su an memuriyete geri döndü,ve hep der öpe koklaya büyüttüm,herseyinizde yanınızdaydım hiç bişeye değişmem diye..
bende üniverste okuyorum,ve hep imkanım olsada calısmasam derim.. niye okuyorum, ziyan mı edecegim hayır, ihtiyacım oldugunda kendimi güvende hissedecegim,cocuklarıma daha faydalı daha bilgili olacagım..
 
annenın calısması taraftarıyım cunku dogurmakla kalmıyo hıc bısı ..
ama bıde şu var keşke eve geldım her anımda annemın kapı acmasını ve sıcak bı kase corbasını gormek dunyalara degısmıcem tek seydır 0_3 yaş guven temelın olustu donemdır sız yanındaykende ona yeterınce ılgı gosterıyosanız bırakın cocunuzda alıssın duruma ..
 

tabiki eve döndüğümde yeterince ilgi gösteriyorum oyun oynuyoruz yemek yiyoruz beraber uyuyoruz.hatta sabahları annem yaptırıyordu oğluma kahvaltısını bugünden itibaren ben yaptırmaya başladım.8 de mesaim başlıyor daha erken kalkıp sabah kahvaltıyı hazırlayıp beraberce yiyoruz ben tabi yediğimden değilde onunla aynı sofrada oturup yedirmek için hem oğlumda daha güzel kahvaltı yapmış oluyor benim elimden.Sonra vedalaşıp çıkıyoruz evden.Annemle konuştum arkamızdan hiç ağlamamış bugün.Keşke durumumuz daha iyi olsada çalışmasam ama şu an gerçekten borçlarımız var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…