Çocuğum olduktan sonra yaşadığım pişmanlık hissi…

Bebeğin cok kucuk ve senin bole hıssetmen cok normal . Artık anne olmuşsun geriye donup vahlanmanın faydası yok.tek başına buyutuyormussun bu senı bogmus olabilir esınden buyuklerınden destek almaya bak bıraz dışarı cıkıp nefes almaya ihtiyacın var.Cogu anne tek bakıyor cocuklarına bnde ole .Benım tavsiyem bu günlerin geçeceğini bıl bıraz buyusun ıletısımınız artınca herseyı beraber yapmaya baslıcaksın ozaman daha rahat olmaya başlıyorsun

Keşke hemşireler emzirme eğitimi verirken bu tarz hislerin normal olacağını da söylese taze annelere

Geri çekilme, doğum kontrol hapı + prezervatif ile hamile kaldığınızı mı söylüyorsunuz?
Her yazana inanmayalım. Geçen kadının biri hamileyim diye internetten ultrason fotosu atmıştı. Ben de her kürtaj konusunda soruyorum. Net de karşıyım ve kesinlikle zorbalayacam girişi bu şekilde yapıyorum. Hepsi ne hikmetse hap kullanıyor ve saati satine içiyor çıkıyolar. Amaca ulaşamadan hı peki diyip çıkıyorum.

Geri çekilme, doğum kontrol hapı + prezervatif ile hamile kaldığınızı mı söylüyorsunuz?
Her yazana inanmayalım. Geçen kadının biri hamileyim diye internetten ultrason fotosu atmıştı. Ben de her kürtaj konusunda soruyorum. Net de karşıyım ve kesinlikle zorbalayacam girişi bu şekilde yapıyorum. Hepsi ne hikmetse hap kullanıyor ve saati satine içiyor çıkıyolar. Amaca ulaşamadan hı peki diyip çıkıyorum.

Çok normal yaşadıklarınız. Ama bir yardım almanız şart. Lohusa depresyonu geçiriyorsunuz. Herkes ilk anne olduğunda yaşıyor bunları. Çünkü kimse sana bebek sahibi olmanın bu yüzünü anlatmıyor. Uykusuz kalıcağını biliyosun vücudun değişecek biliyosun kendine ayırdığın anlar çok az olacak eyvallah hepsini zaten katlaya katlaya anlatıyolar. Ama eski hayatınla eski senle vedalaşacağını ve bu yeni kimliğin geri dönülmez bir değişim olduğunu kimse anlatmıyor. İki bebeğim var yaş araları 1.5 sene ve isteyerek yaptım. Yine de kimseye yap çok güzel demiyorum. Ben önümüzdeki 10 yılı çocuklarıma adayacağım diyerek başladım çocuk meselesine o yüzden hazırdım. Senin dengesiz bir dönemde olması kötü olmuş. Ama olmuş artık ahlayıp vahlamak yerine yeni hayatına adapte olmanın yollarını bulman lazım. İlk adımda bir yardım almak olmalı.
Bende özlüyorum eski beni. Hadi o haline geri döndürelim seni deseler tamam ama çocuklarımı da alayım derim.
Ve insan çocuk var diye bazı şeylerden çekinmemeli. İlk çocuğumda kahve içmeye çıkmak bile imkansız geliyodu. Ya uyumazsa ya ağlarsa ya herkes bana bakar ne kötü anne çocuk çatladı ağlamaktan derlerse falan fişman kafada kuruyodum. Şuan umrumda değil eşli sazlı sözlü yemeklerede gidiyorum bebeklerimle biri arabasında biri kanguruda kahve içmeye de gidiyorum saçımı kestirmeyede. Yani biraz özgürlük skalası kafada bitiyor. Kendini hapsetme, yeni hayatına bebeğine odaklan nasıl iyileştirebilirim durumu diye bak, katlanacağın bişey değil birlikte gelişeceğin bir durum olsun bu.

Kesinlikle yalan söylüyorlar

Bu kadın mı? Adete yakın dönemle tek ilişkiyle hamile kalmış.hiç sanmıyorum.49 yaşında da hamile kalır konu sahibi.bizim de doğurganlığımızdan çalmış maşllah.
Yahu sanki müthiş bir hamilelik geçirmişim de gevrek gevrek konuşuyorsunuz. Alın sizin olsun…

Ay valla ben hiç inanmıyorum ya. Kondom doğru şekilde kullanıldığında koruma oranı %98, doğum kontrol hapı doğru şekilde kullanıldığında koruma oranı %99, geri çekilmede de koruma oranı %96 ile %73. Hepsi bir arada kullanılınca olasılık kaç oluyor bilemiyorum artık. Genelde inanmadım deyince de hanım hanım yanımda mıydın diyorlar ama neyse

Destek almaktan çekinme güzel anne.Bunlar pek çok annenin yaşadıgı duygu durum bozuklukları kimi daha fazla kimi daha az ama illa ki yaşanıyor.Ilk zamanki o karmaşa, üstüne hormonlar çıldırma noktasına geliyor insan.Zamanla hepsi yoluna girecek.Eskiye duyduğun özlemin yerini yaşayacağın yeni serüvenler alacak.İlerde iyi ki o kararı vermişimde yapmışım diyeceğin günlerde gelecek.O güne kadar profesyonel destek alabilirsin.

Ben digerlerine katilmiyorum. Bazi insanlar anne baba olmayi hic istemezler ama cevre baskisi yuzunden olurlar. Halbuki o duygu onlarda yoktur bile. Ben de onlardanim cocuk dedinmi tuylerim diken diken oldu tüm hayatım boyunca halada öyle nerdeyse 40 yasindayim. Anne olma durtusu hic yasamadim, anne olmak istemedim olmadimd. Ve su an olmadigimada sukur ediyorum. Sanirim sizinde icinizde annelik durtusu yokmus ama digerlerine bakarak hamile kalmissiniz. Bence yanlis bir karar vermissiniz boyle bir konu aceleye getirilecek bir konu degil.

Bu istatistiklere bizim kadınlar dahil değil anlaşılan.

Haklısın.baksana dünya kadar çocuğunu çöpe, sokağa atan, yetimhaneye bırakan insan var.bir de vicdanlı olduğu için bu tarz şeyler yapmayan tayfa var.herkes de bir gülüşü yeter demiyor.bana da özel bir depresyon durumunda gelmedi hanımefendi.gayet sakin, aklıbaşında duruyor.hamilelikten de aynı oranda sıkıntıyla bahsediyor çünkü.tahmin tabi ki.

Evet. Dediğim gibi zaten 3 yıl boyuncada böyle korunduk 1 kere bile ihmal etmedim ve çok dikkat eden biriyim bende, benim yüzümden eşimde buradan yazamıyorum arkadaşlar ben şaka maka her ilişkiden sonra eşime sorardım bi yaramazlık olmadı dimi diye. Buna rağmen hayatımın şokunu yaşadım şimdi mesela napacağımı bilmiyorum doğumdan sonra kordon bağlatmayı düşünüyorum ailem karşı çıksada riske girmek istemiyorum vallahi benim başıma geldi olabiliyormuş şimdi 1 tane çocuk yeterli sağlıkla kucağıma alayım diyorum Allahım isteyene versin.

kaç haftalık doğdu bebeğiniz
Allah size bağışlasın ve yardımcınız olsun inşallah
geçecek büyüyecek ve etrafınızda tatlı tatlı dolanacak

yardım almaktan çekinmeyin güzel anne

Benim planlı gebelikti 27 yaşındayım kızım 8 aylık inanın ara ara bende eski hayatımı düşünüyorum. Gecicek eminim. Şuan en çok özlediğim eski kilom. Veremiyorumda yemek çok hoşuma gidiyor :) kendinize zaman açmalısınız. Ben eşime bırakıp çocuğu yüzmeye gidiyorum bazen. Bazen ona bırakıp rahatça duşa giriyorum. Aileniz hayattamı bilmiyorum ama hayattaysa destek alın. Anneme bırakıp dişçi işlerimi hallediyorum. Kuzenim falan geliyor kahve içiyoruz. Yaz geldi bebeğiniz 1 2 aya toparlar eski hayatınıza adım atarsanız rahatlarsınız. Mesela ben eski arkadaş buluşmalarımı özlemiştim yaptım. Mesela gece uyumayo özlemiştiö eşime bıraktım. Ara ara hala eski hayatımızı düşünürüz eşimle. Ona da alan açmaya çalışırım maç günleri karışmam gece uykusuna karışmam. Dışarda işleri varsa karışmam ama bir anne değil tabiki. Dışarda rahatça işini halleder. Ben ise annemi arayıp “ uyudumu anne kaçta kalktı kaç cc içti duruyormu rahat uyudu mu “ diye defalarca ararım. Yaşınız geçmeden yapmanız daha iyi bence. 35 yaşındada olsanız aynı duyguları hissedicektiniz. Şuan ben çok seviyorum kızımı büyüttüğümde 30 lü yaşlarımda olacağım.

Doğumunuz daha yeni, yeni bir yaşama adım attınız. Her insanın adaptasyon süreci farklıdır, hiç ihmal etmeden iyi bir uzmandan destek alın. Çocuğunuzun ufak olmasina takılmayın onlar sonra çok hızlı gelişip cevval oluyor, benimki de çok küçüktü. Biraz zaman tanıyın kendinize, tüm zorluklarına rağmen hayatın o küçük insanla ne kadar anlamlandigina şahit olacaksınız gitgide.. Bir de bebeğiyle dünyayı geziyor insanlar, kendinizi eve kapatmayın, onunla yaşayacağınız güzel günlere odaklanın. Herşey çok güzel olsun

İnanın yalnız değilsiniz bu yaşadığınız süreç tamamen yorgunluktan dolayı bunları düşünüyorsunuz çok haklısınız çocuğun bakımı ilk zamanlar oluyor bende aynı yollardan geçtim eski hayatımı çok özledim ama kızım büyüdü 2 yaşında kendi kendine oyalanıyor bazı zorluklar gitti sizinde öyle olacak inanın.

Yazdıklarınız o kadar benim korkularım ki... çocuğum olur da pişman olurum diye çok korkuyorum. Sizinki eminim hormonlardan kaynaklanıyordur. En kısa zamanda geçeceğine eminim

Elif Şafağın siyah süt kitabını okumuştum gercekten güzel kitapdı. En sonunda o tontiş kırmızı yanaklı kadını seçmesi çok iç ısıtıcı belki de dogamiz gereği bize en uyan kadın tipi odur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…