Cocuğum olmadigi icin eşim boşanmak istiyor

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
Sebepsiz infertilite
olur , belkide piskolojik stresten olmuyordu. hakkınızda hayırlısı. boşanmaktan başka çözüm yok o zaman. gidene kal gelene gitme denilmez. Allah yardımcınız olsun.

Bizim de 6 sene olmadı.En son tüp bebekle hamileyim.Ama ben bu süreçte eşime ayrılalım dedim.Baba olma hakkını elinden alamam dedim.O da ben çocuğum olacaksa senden olsun isterim Yoksa eksik olsun dedi.Evet eşiniz belki çocuk istiyor,baba olmak istiyor.Ama başka kadını kabul et demesi çok çirkin.Sanırım çocuğum olsun da kimden nasıl olduğu farketmez kafasında bir insan.Hayatınızda olmayı haketmiyor..
çok etik değil ama taşıyıcı anneler, vb çözümler var kumaya kadar.

Hakli sayilmaz mi? Acikcasi cocugum olmasa ayrilmayi ben teklif ederdim. Herkesin anne-baba olmak hakki. Benim teklifimi kabul ederse de hic bozulmazdim, bu hakki onun elinden alamam. Esiniz de muhtemelen sizden teklif bekledi, gelmeyince kendisi soyledi. Cok uzgunum ama hayat boyle bir sey
Çok kötü kalplisiniz... yazdığınız şey asla doğru değil ne dinimizde nede ahlaki değerlerimizde böyle birşey yok.. Buda onların sınavı bu sınavı hakkı ile verirlerse ne alâ... ama siz gerçekten kalbinizi tedavi edin.

Çok kötü kalplisiniz... yazdığınız şey asla doğru değil ne dinimizde nede ahlaki değerlerimizde böyle birşey yok.. Buda onların sınavı bu sınavı hakkı ile verirlerse ne alâ... ama siz gerçekten kalbinizi tedavi edin.
Halbuki cevremde cok iyi kalpli bilinirim. Ustelik herkesin dini kendine, ben inancli birisi degilim. İnsanlarin anne-baba olma hakki vardir diyorum bana din ile cevap veriyorsunuz. Sizin inandiginiz dine gore erkekler 4 es alabiliyor yanlis bilmiyorsam, bu durumda illa ki birinden cocuk oluyordur zaten

Halbuki cevremde cok iyi kalpli bilinirim. Ustelik herkesin dini kendine, ben inancli birisi degilim. İnsanlarin anne-baba olma hakki vardir diyorum bana din ile cevap veriyorsunuz. Sizin inandiginiz dine gore erkekler 4 es alabiliyor yanlis bilmiyorsam, bu durumda illa ki birinden cocuk oluyordur zaten
Benim inandığım dine göre erkekler 4 evlilik yapabiliyor evet ama bunun şartları başta eşin rızası, diğer eşlerin müşkül durumda olması.. keyfi bir 2. Evliliğe dinimizde onay yoktur.. inançlı biri olmadığınızı anladığım için hem dinen, hemde AHLAKEN yazdım... inandaydınız böyle yazmadınız.. kadere iman etmiş bir insan böyle konuşmaz.. siz sevgisiz merhametsiz ve kötü kalplisiniz.. çevreniz yanılıyor... iyileşmeniz dileği ile

Benim inandığım dine göre erkekler 4 evlilik yapabiliyor evet ama bunun şartları başta eşin rızası, diğer eşlerin müşkül durumda olması.. keyfi bir 2. Evliliğe dinimizde onay yoktur.. inançlı biri olmadığınızı anladığım için hem dinen, hemde AHLAKEN yazdım... inandaydınız böyle yazmadınız.. kadere iman etmiş bir insan böyle konuşmaz.. siz sevgisiz merhametsiz ve kötü kalplisiniz.. çevreniz yanılıyor... iyileşmeniz dileği ile
Tmm

İnsanların hayata bakış açıları bellidir. Kendi bakış açısına sahip eş seçmelidir. Bunlar evlenmeden önce konuşulan şeyler değil mi zaten? Biz mi konuştuk sadece? İnsan evleneceği insanın çocuk isteyip istemediğini, ne zaman istediğini, tedavilere nasıl baktığını, evlat edinme konusunda düşüncelerini bilmez, öğrenmek istemez mi? Evlilikte en önemli noktalardan biri olan çocuk konusunu konuşmadan bodoslama mı evleniyor insanlar?

Ben “evlatlık istemem, soyum devam edecek” gibi bir düşünceye sahip bir insanla evlenmezdim mesela. Sen kimsin ki soyunun önemi olsun sanki hanedan üyesi 😂

hem katıldım hem katılamadım

yani evlenmeden önce bunu konuşmadık aklımızın ucundan bile geçmedi

çocuğumuzun olması yahut olmaması gibi bir ihtimal belki de biz çok gençtik o esnada çocuk gibi bir fikrimiz yoktu

sevgili iken de evli iken de delice korunduk aman ya çocuğumuz olursa diye

sonra kendimizce uygun gördüğümüz süreçte çocuk istemeye başladık

birkaç ay geçti

yumurtlama gününü mü takip etsek moduna girdik

araya tatil şu bu girdi

hatta bir süreçte gecikmeler yaşandı vs

sonra bir yılımız dolunca gidelim doktora dedik

bana hormon testi eşime de dış merkezde sperm testi önerdi

o işine yakın bir yerde sperm testini yaptırdı

beni işten almaya geldi arabaya bindik yola çıktık ve ağlamaya başladı

birlikte 10 yılımı geçirdiğim ve daha önce hiç ağladığını görmediğim adam ağlıyordu

beynimden ellibin şey geçti ama çocuğumuz olmayacağı için ağladığı geçmedi

neyse söyledi

vardır bir çaresi dedim, teselliye çalıştım ama olmadı teselli

zira gittiği doktor da imkansız demiş, hiç spermin yok demiş, radyasyon mu aldın sen bu kadar ileri boyutta vs

sonra gerekirse sperm alırız, gerekirse evlat ediniriz ama istersen de boşanırız süreçleri

ha benim eşim soyum sürsün modunda değildi o başkasının spermi ile çocuk yapmaya hazırdı kime ne sperminden ben bakıp büyüttükten sonra modunda

sonra tüp bebek sürecinde dahi gelip o bekleme odasında oturmadığı zamanlar oldu

traji komik

hani burada konular açılıyor ya eşim beninle çocuk tedavisine gelmek istemiyor en fazla sperm veririm gerisini sen çöz diyor vs vs kadın infertiletisinde adam kızıyor da tepkisi bu diyoruz

benimki de gelmedi, "hastamızı içeri alalım, hasta kaydınızı yapalım, X bey'in mi hastasısınız" gibi cümlelerden rahatsız oluyormuş

hasta olan benim, sorunları olan benim ama onlar sana hasta diyorlar diye çok sıkıntılar çekti

mesela aylarca sürecek bir tedavi olmasından çok korkmuştu doktor 20 gün falan sürer dediğindeki şaşkınlığı hatırlıyorum hala

evet çocuğumuz olmazsa boşanmazdık ama onun hep içinde kalırdı, çocuk sahibi olmayı çok istiyordu ama benim yüzümden olmadı diye

konudaki eş zaten kafada bitirmiş kuma teklif ediyor ama çocuğu olmayan eşin boşanalım senin çocuğun olsun teklifi diğerine senin çocuğun olmazsa hemen boşanırdık anlamına gelmiyor

hem katıldım hem katılamadım

yani evlenmeden önce bunu konuşmadık aklımızın ucundan bile geçmedi

çocuğumuzun olması yahut olmaması gibi bir ihtimal belki de biz çok gençtik o esnada çocuk gibi bir fikrimiz yoktu

sevgili iken de evli iken de delice korunduk aman ya çocuğumuz olursa diye

sonra kendimizce uygun gördüğümüz süreçte çocuk istemeye başladık

birkaç ay geçti

yumurtlama gününü mü takip etsek moduna girdik

araya tatil şu bu girdi

hatta bir süreçte gecikmeler yaşandı vs

sonra bir yılımız dolunca gidelim doktora dedik

bana hormon testi eşime de dış merkezde sperm testi önerdi

o işine yakın bir yerde sperm testini yaptırdı

beni işten almaya geldi arabaya bindik yola çıktık ve ağlamaya başladı

birlikte 10 yılımı geçirdiğim ve daha önce hiç ağladığını görmediğim adam ağlıyordu

beynimden ellibin şey geçti ama çocuğumuz olmayacağı için ağladığı geçmedi

neyse söyledi

vardır bir çaresi dedim, teselliye çalıştım ama olmadı teselli

zira gittiği doktor da imkansız demiş, hiç spermin yok demiş, radyasyon mu aldın sen bu kadar ileri boyutta vs

sonra gerekirse sperm alırız, gerekirse evlat ediniriz ama istersen de boşanırız süreçleri

ha benim eşim soyum sürsün modunda değildi o başkasının spermi ile çocuk yapmaya hazırdı kime ne sperminden ben bakıp büyüttükten sonra modunda

sonra tüp bebek sürecinde dahi gelip o bekleme odasında oturmadığı zamanlar oldu

traji komik

hani burada konular açılıyor ya eşim beninle çocuk tedavisine gelmek istemiyor en fazla sperm veririm gerisini sen çöz diyor vs vs kadın infertiletisinde adam kızıyor da tepkisi bu diyoruz

benimki de gelmedi, "hastamızı içeri alalım, hasta kaydınızı yapalım, X bey'in mi hastasısınız" gibi cümlelerden rahatsız oluyormuş

hasta olan benim, sorunları olan benim ama onlar sana hasta diyorlar diye çok sıkıntılar çekti

mesela aylarca sürecek bir tedavi olmasından çok korkmuştu doktor 20 gün falan sürer dediğindeki şaşkınlığı hatırlıyorum hala

evet çocuğumuz olmazsa boşanmazdık ama onun hep içinde kalırdı, çocuk sahibi olmayı çok istiyordu ama benim yüzümden olmadı diye

konudaki eş zaten kafada bitirmiş kuma teklif ediyor ama çocuğu olmayan eşin boşanalım senin çocuğun olsun teklifi diğerine senin çocuğun olmazsa hemen boşanırdık anlamına gelmiyor
Biz konuştuk ya. Çok uzun süre beraberdik diye mi, çevremizde çocuklu çocuksuz çok çift var diye mi, benim ilk gençlik yıllarımdan beri çocuğa bakış açım belli diye mi bilmiyorum ama konuştuk. Konuşmamak bana tuhaf geliyor. Konuştuğumuz halde hala dönem dönem eşimin çocuk isteyesi tutuyor, bir yokluyor beni. Ben hayatımın hiç bir döneminde çocuk istemedim. Bunu bile bile evlendi benimle. Arada yoklasa da onun baba olmasına engel olduğumu düşünmüyorum.

Cocuk olmuyosa kendınden yaratmıyor sorunu . Derdı veren Allah yapcak bısey yok. Ha bunuda sorun yapan erkegin canı cehenneme 5dk durmam..

Bizim de 6 sene olmadı.En son tüp bebekle hamileyim.Ama ben bu süreçte eşime ayrılalım dedim.Baba olma hakkını elinden alamam dedim.O da ben çocuğum olacaksa senden olsun isterim Yoksa eksik olsun dedi.Evet eşiniz belki çocuk istiyor,baba olmak istiyor.Ama başka kadını kabul et demesi çok çirkin.Sanırım çocuğum olsun da kimden nasıl olduğu farketmez kafasında bir insan.Hayatınızda olmayı haketmiyor..
Cok duygulandim mesajinizi okuyunca neden bilmiyorum saglikla alin yavrunuzu kucaginiza insallah.. sizin neden dolayi olmadi

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
Boşanmaktan başka çare gözükmüyor.İkinci kadını kabul etmeniz büyük hata olur gözünüzün önünde başkasıyla mutlu olması çocuk yapması sizi yetersiz hissettirmesine izin vermeyin.8 yılı çöpe atmak değil de geri kalan yılları böyle saygısız bir adamdan kurtarmak diyelim

4 evlilik mi? Kım bunu kabul eder . Bence bu islamıyet öncesi olan birsey cahiliye döneminde.
Ha boşar kadını sonra ne halt ederse eder ister 4 ister 10 alır.

Hanımlar lütfen üsluplarınıza dikkat ediniz, dini yorum yazmayınız yasaktır.

KudrAlobar KudrAlobar katılıyorum, evlilik hayatımızın önemli parçalarından biri, aşkım canım, sevgi pıtırcığım bal böceğim diyerek birbirimizi severken evlilikten beklentilerimizi, isteklerimizi de konuşmalıyız, biz de her şeyi baştan konuşanlardanız.

Öte yandan bu konuda anladığım kadarıyla kadın ve erkek çocukları olsun istiyor ama olmuyor, bu durumda şartlı sevgiye de karşıyım, özellikle kadının çocuğu olmadığı düşünüldüğü zamanlarda erkeklerin duygusuzlukları çekilir gibi değil, erkek çocuk sahibi olamasaydı kadının ya boşanalım ya başka bir erkeği kabul et deme şansı var mı?

Çoğu durumda olduğu gibi çocuk konusunda da çifte standart var ve ne yazık ki bebek sahibi olamama, sorun erkekte bile olsa kadınların üzerine yıkılan bir problem oluyor, aman ha erkeklere laf gelmesin, böyle bir günde bazı erkekleri yerden yere vurmak için ideal bir konu.

Yazık böyle düşünen erkeklere😠

Son düzenleme:
Sebepsiz infertilite
Tek diyecegim yeniden evlenirsin InşAllah nur topu gibi evlatlarin olur.
O zihniyeti bozuk kocanda neyine güveniyor acaba sanki olacak hemen gibi.
Rabbim bildiği gibi yapsın boşa gitsin canim ne mok yiyorsa yesin sinirlerim zıpladı vallahi...

Back
X