Cocuğum olmadigi icin eşim boşanmak istiyor

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
İkinciyi kabul et diyen bi zihniyetle olunmaz boşanın gitsin size günah o lafı diyen ikinci bi hayat kurmuş yada kurabilir olan size olur

Ben de diyorum ki eşim bana bu teklifle gelse kabul ederim. Çünkü bu teklifi edebilen insanın kusurlu taraf ben olsam benden boşanmak isteyeceğini düşünürüm. Bu teklif evliliğin ortasına atıldığı anda bomba patlar bence.

Cocuk yapamamak kusur degil yalniz!

Bizim de 6 sene olmadı.En son tüp bebekle hamileyim.Ama ben bu süreçte eşime ayrılalım dedim.Baba olma hakkını elinden alamam dedim.O da ben çocuğum olacaksa senden olsun isterim Yoksa eksik olsun dedi.Evet eşiniz belki çocuk istiyor,baba olmak istiyor.Ama başka kadını kabul et demesi çok çirkin.Sanırım çocuğum olsun da kimden nasıl olduğu farketmez kafasında bir insan.Hayatınızda olmayı haketmiyor..
Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin❤️Bizde 2005 den beri bu mucizeyı beklıyoruz. Dilerım rabbim herkesin gönlündekini hayırlı eder❤️Bu yolda olan herkesin yolu acık olsun.
Siz cok güzel anne ve baba olacaksınız buna ınanıyorum. Yavrunuzla beraber nice mutlu yıllarınız olur inşallah🙏

Biz konuştuk ya. Çok uzun süre beraberdik diye mi, çevremizde çocuklu çocuksuz çok çift var diye mi, benim ilk gençlik yıllarımdan beri çocuğa bakış açım belli diye mi bilmiyorum ama konuştuk. Konuşmamak bana tuhaf geliyor. Konuştuğumuz halde hala dönem dönem eşimin çocuk isteyesi tutuyor, bir yokluyor beni. Ben hayatımın hiç bir döneminde çocuk istemedim. Bunu bile bile evlendi benimle. Arada yoklasa da onun baba olmasına engel olduğumu düşünmüyorum.

ama işte senin çocuk sahibi olmamak şeklinde bir düşüncen var, buna saygı duymak gerekir

ben çocuk istiyordum hatta 30 yaşına kadar 2 çocuk yapma planım vardı

eşim buna 30 öncesi çocuk olmaz, 30 dan sonra olur diyerek orta yolu bulmuştu

yani biz çocuk sahibi olmak konusunda hemfikirdik

ama yurdum erkeği olarak eşim "acaba benim çocuğum olmazsa ne yaparız" diye düşünmedi, keza ben de düşünmedim

lakin o "çoğunun asla olmaz" cümlesi "ben çocuk istemiyorum" cümlesi ile aynı etkiyi yapmıyor

seçim ile çocuk sahibi olmamak bir karar iken öbüründe elden gelen bir şey olmuyor, dayatılmış bir durumun içinde buluyorsun kendini, çıkış yok hissi var

şimdi eşin sana "ben çocuk istiyorum, sen istemiyorsun o zaman boşanalım" derse iş değişir zira sen çocuk istemediğini baştan söylemişsin ama sen çocuk isterken eşin de isterken eşindeki bir sorun nedeni ile çocuk sahibi olunamazsa ve eşin "boşanalım, sen çocuk sahibi ol" dediğinde o boşanma teklifine dair değerlendirme farklı olur

Tıpta ve hukukta kusurlu taraf denir. Ben koymadım bu tabiri, koyanlara kızın.

Size kizmadim ki? ortada maalesef tek yalnis tek bu degil. Erkekler tarafindan tasarlanan yasalardan bekleyebilecegimizi her gün görüyoruz. Öyle yazildi diye öyle kabul etmek zorunda degiliz. Benim icin cocugu olmayan erkek veya kadin kusurlu degildir. Tipta en azindan almanyadada kusurlu demiyorlar.

Bu konunun sloganı “Ebeveyn olmak herkesin hakkı” falan mı? Yok, ebeveyn olmak herkesin hakkı falan değil. Mesela bakamayacağı çocuğu sırf doğurmak için doğuranların, çocuğunu duygusal-fiziksel istismar edenlerin, bencillerin hakkı değil. Bu konudaki adam da tam olarak çocuk yapmak için yapmak isteyenlerden ve bencillerden. Çocuk yapmak benim de hakkım ulen diye piyasaya çıkmadan önce ben dünyaya yeni bir canlı getirip onu maddi manevi düzgün biri olarak yetiştirebilir miyim diye bir düşünmek lazım.

Bence anlamadınız çünkü ben öyle birşey demedim ☺️ Yaşamadan farklı bir his olduğunu bilemezsiniz sözünüze karşılık demiştim..

Bence de siz anlamadınız🙈
Başka örneklerle düşünelim ille hamilelilik olması gerekmiyor. Mesela hayatınızda hiç kahve içmediniz kahve içmek isteyebilirsiniz kahvenin tadını merak edebilirsiniz ama kahvenin ağzımda bıraktığı tadı hissetmek istiyorum deyince saçma değil mi? Nasıl bir tat bırakacağını bilmiyorsunuz ki.

yazık eşinize de burdaki bazı yorumlara da. hayat arkadaşlığı, eş olmak böyle bir şey mi gerçekten. ben ve eşim mi başka düşünüyoruz anlamıyorum. anlayamıyorum. çok üzüldüm bazı yazılanları okuyunca. iyi günde kötü günde nerde kaldı o zaman?

Bence de siz anlamadınız🙈
Başka örneklerle düşünelim ille hamilelilik olması gerekmiyor. Mesela hayatınızda hiç kahve içmediniz kahve içmek isteyebilirsiniz kahvenin tadını merak edebilirsiniz ama kahvenin ağzımda bıraktığı tadı hissetmek istiyorum deyince saçma değil mi? Nasıl bir tat bırakacağını bilmiyorsunuz ki.
Şimdi basit bir olayla bu olay çok farklı şeyler aynı şey değil ama basit düşünürsek bile mesela ben kahve düşkünü bir insanım 2 yıl öncesine kadar mırra hiç denememiştim ve merak ettim tadı nasıl denemek istedim o kahve benim için farklıydı mesela hiç hoşuma gitmedi ayrı bir mevzu 🙈.. Yani ağızımda nasıl bir tad bırakacağını bilmiyordum ama farklı olacağına tatmadan emindim.. Konudan tamamen bağımsız olarak farklılık konusundaki fikrimi belirttim.. Ama keşke belirtmeseydim.. Hala aynı fikirdeyim ama gereksiz bir mavzu oldu ☺️

Her evlilik aşk evliliği değil. Kocanızın sevgisi de bu kadarmış baba olma isteği size olan sevgisinden fazla demek ki. İsteğini kendi çapında mantıklı bulmakla beraber hiçbir kadının da kendini sevmeyen bi adamla evli kalmasını istemem. Ikiniz için de hayırlısı olsun, daha çok gençsiniz.

Bu konunun sloganı “Ebeveyn olmak herkesin hakkı” falan mı? Yok, ebeveyn olmak herkesin hakkı falan değil. Mesela bakamayacağı çocuğu sırf doğurmak için doğuranların, çocuğunu duygusal-fiziksel istismar edenlerin, bencillerin hakkı değil. Bu konudaki adam da tam olarak çocuk yapmak için yapmak isteyenlerden ve bencillerden. Çocuk yapmak benim de hakkım ulen diye piyasaya çıkmadan önce ben dünyaya yeni bir canlı getirip onu maddi manevi düzgün biri olarak yetiştirebilir miyim diye bir düşünmek lazım.
bu yazıyı okurken aklıma geldi bir arkadaşım evlat edinmek için baş vurdu. (bekar bir bayan olarak). evlat edinmek istedigi yaş grubu 3 yaş üstü olarak konuştu. merkezde o kadar çok yeni doğmuş bebek var mış ki. Allah ın hikmeti kimileri arıyor kimileri bırakıyor.

Tamam da şart mı doğurulması? Bu kadar ebevyn ruhluysa insanlar evlat edinerek de ana baba olabilirler.
Dünya bu kafar kalabalikken ve nüfus artıkça kaynaklarımız tükendiği halde insanlar neden illa ki benim genim diye diretir anlamıyorum. Çok muhteşem genleri var sanki.

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
Böyle düşünen bi adamdan hemen uzaklaş tabi, sorun onda olsaydı eminim siz böyle düşünmezdiniz.

Elbette yok ama bu mantikla ya olurse, ya basina bir sey gelirse diye hicbirimizin cocuk yapmamasi lazim ama hepimiz uremeye devam ediyoruz
İşte üreyemediği için erkek ya da kadının birbirine ya kalırsın ya da geleni ikinci kadını kabul edersin tarzında konuşabilmesi hoş değil. Evlilik yapılırken iyi günde , kötü günde ; hastalıkta , sağlıkta diye edilen yemin boşa ediliyor demek ki. Sırf baba olma egosu için kadının gururunu kıran erkekleri anlayamıyorum. Ki bir tanıdığım aynı bu bayan gibi hamile kalamadığı için kısırlıkla suçlanmış , eziyet edilmiş ve baba evine gönderilmiş. İkinci eşi ile evlenir evlenmez bir erkek , sonrasında da ikiz kız doğurdu . Ona kısır diyen kocasıda evlenip çocuk sahibi olamadı.

Hakli sayilmaz mi? Acikcasi cocugum olmasa ayrilmayi ben teklif ederdim. Herkesin anne-baba olmak hakki. Benim teklifimi kabul ederse de hic bozulmazdim, bu hakki onun elinden alamam. Esiniz de muhtemelen sizden teklif bekledi, gelmeyince kendisi soyledi. Cok uzgunum ama hayat boyle bir sey
Evlilikte verilen hastalıkta saglıkta diye başlayan sözler laf kalabalığından mı ibaret yani

Hakkınızda hayırlısı olsun boşanma yolunu girmişsiniz. Umarım yeni hayatınızda daha mutlu olursunuz.
Bir şey olmuyorsa vardır bir sebebi yada zamanı vardır.

Back
X