çocuğum olmuyor ve herkez yüzüme vuruyor

topitopp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
186
173
53
İzmir
merhaba bu mesajı yazarken yıllardır içimde tuttuğum acıları içimden atmak amacım.5 yıllık evliyim.evlendiğimizden beri çocuk sahibi olmak için çabalıyoruz.6 kaybım var.ilk zamanlar umudum çok yüksekti bu sefer olmadı ama olacak diyordum.her kaybında umudum da gücüm de insanlara sevgim de azaldı.benimle bir çocuğu olmayanlar yani dert ortaklarım arkadaşım dediğim insanlar hamile kaldı.öğrenince içim burkuldu daha doğrusu kendimi eksik hissettim ama onlar için çok sevindim .bana hamile olduklarını söylemediler.yalan söylediler rapor aldıklarında.birini gördüm öyle öğrendim elimi karnına koydum elimi çekti diğeri söylemedi sakladı hamile olduğunu sanki ben uğursuzum vebalıyım içim o kadar acıyor ki! eşimin ailesinden birileri yüzüme vurdu kaç kere sen kusurlusun dedi.halbuki kusur kimde o bile bilinmiyor bizim sorunumuzda.tabi hal böyle olunca ben osikolojik olarak tüm kusuru üstlendim.arkadaşların bebeği oluyor gitmek istemiyorum ,üzülüyorum , içim acıyor. çocuğu olanlar gözümüze sokuyor eksik olduğumuzu hissettiriyor bize.içim o kadar dolu ki.en yakın arkadaşımın da bebeği olmuyordu ona derdim ki hissediyorum senin bebeğin olacak korkma ama benim olmayacak gibi geliyor bana derdim.ruh halim öyleydi.onun bana cevabı hep susmaktı aa olur mu hiç öyle şey ben de senin çocuğunun olacağını hissediyorum korkma hiç demezdi.yani moral vermek yok.sonra onun bebeği oldu.hiç beni arayıp sormak sabır arkadaşım senin de olacak açalım ellerimiz Allahımıza beraber dua edelim demek yok.küçük beneği var vakti yok demeyin nolur.böyle destek için insan 1dk ayırır.böyle destek olan bir arkadaşım olsa belki daha çabul atlatırdım.ama herkez beni unuttu.sosyal hayatım sıfır, herkezden utanıyorum eksik hissediyorum kendimi.bazen kucağımda başını omzuma yaslamış bebeğimi hayal ediyorum miz gibi kokuyor emme için aramıyor.elimle sırtını veviyorum totsundaki bezini poh pohluyorum.bazen oğlum bazen kızım diye seviyorum .pamuk gibi elllerini öpüyorum,masumiyetini içime çekiyorum.öyle hasret doluyum ki hem yazıyorum hem ağlıyorum.artık umudum yok.yaşamdan da pek tat almıyorum.dostum yok .herkezden uzaklaştım.iğneleyici laflar habşre bebekyokmu soruları anlamlı bakışlar bıktım artık.ruhum daralıyor anlatmak istiyorum ağlaya ağlaya sarılmak istiyorum beni gerçekten anlayan birine.bıktım sahte avutmakardan sadece merak gidermek için sorulan sorulardan.bebek öağazalarının önğnden geçerken başımın öne eğilmesinden bıktım.herşeyden bıktım.isyan etmek istemiyorum.dertleşiyorum sadece içinde bulunduğum durumu tam olarak aktarmak istiyorum ki belki bana yardım edersiniz.inancım bile kalmadı desem yeridir.içim öfke isyan dolu.kabullendim sanıyorum Allahtan geleni ama bir şey oluyor kanullenmediğimi gizliden gizliye belki birgün olur diye umut ettiğimi anlyorum.o ana kadar umudum yok artık demem rağmen kendimin bile bilmediğim umudumun olduğunu anlıyorum.içim cayır cayır yanıyor ne aileme ne arkadaşlarıma açabiliyorum.güçlü dimdik takmıyor havasında görünmekte çn yoruldum.işte itiraf ediyorum çocuğum olmadığı için çok üzülüyorum,sevilmediğimi,değersiz olduğumu düşünüyorum.çocuksuz yaşlanmaktan korkuyorum.çocuğu olanlara imreniyorum.siz çocuğu olup benim kusurumu yüzüm vuranlar takmıyor gibi görünüyorum ya siz yüzüme vurduğunuz an yüreğime cehennem ateşi oturuyor cayır cayır yakıyor beni.eve gidip günlerce ağlıyorum ölmek için dua ediyorum.yani demk istediğim başarıyorsunuz canımı acıtmayı gururumu kırmayı.sizin gibiler yüzünden insanlara sevgim kalmadı.ne bir hayalim ne bir amacım var sayenizde bozuk olan psikolejimi iyice bozdunuz Allah razı olsun sizden.insan olmayan bir yerde tek başıma yaşamak istiyorum sanki fazlayım bu dünyaya bir pislik gibi hissediyorum kendimi

Sonuna kadar okuyamadım
Bende yaşadım senin sıkıntını arkadaşım hamile kaldığında günlerce ağladığımı yüzyüze gelmemek için köşe bucak kaçtığımı unutmuyorum hiç
Sonra benimde çok şükür evlatlarım oldu ama en yakınım yıllarca anne olamadı ve ben ona üzülecek diye söyleyemedim sakladım sonra telefonda ağlaşa ağlaşa konuştuk
Allah en kısa zamanda hayırlı bir evlatla taçlandırsın yuvanızı zor günler biliyorum çok zor sınav anlıyorum...

Kimseyi ilgilendirmez çocuğumuzun olup olmadığı..kimse bizden önemli değil ..seni kıranı kırmaktan korkma benim 15 yıldır uğraşıyorum olmuyor soran olursada kısırım diyorum direk..diyecek ikinci bir laf bırakmıyorum..

Sizin sorununuz bebeginizin olmamasi degil kötü olan cevreniz. Destegini kesen yakin sandiginiz arkadaslar. Ben 20 seneden sonra cocuklari olanlari biliyorum. Umudunuz bitmis neredeyse. Size bu sekilde davrandiklari icin simdiden koyvermisiniz kendinizi. Güclü olun. Onlari sizinle degil siz onlarla görüsmeyin. Gercekten cok kizdim size bunu yapanlara. Aciyorum öyle insanciklara. Inanin siz degil böyle yapanlar eksik.
5 yil nedir ki.. Hem sorun kimde ona bile emin degilsiniz. Öyle umutlu günler sizi beklerken bu kadar karamsar olmayin ne olur. Cevrenizi degistirin tasinin ne ederseniz edin ama böyle düsnmeyin. Cünkü karsimda gelecegin annesi var ve bu yazdiklarina pisman olacak biri var. Tip gelisti, ya hani imkansiz im imkansiz bir durum da olsa bile evlat dahi edinebilirsiniz. Kucaginiz neden bos kalsin. Sizin merhametine muhtac öyle cok cocuk var ki su dünyada. Kac sene olursa olsun tedavinizi olun, siz ya da esiniz. Usanmayin. Kirilmayin. Kendinizi bu sekil koyvermeyin yalvaririm. sabirli olun ama caninizi acitan varsa da sinir koymaktan cekinmeyin. Insanlarin bu davranislari kötü gercekten. Siz degil onlar eksik gercekten.

Merhaba canım, yaşadıklarına üzüldüm ama lütfen ümidini yitirme. İmkansız degilki hamile kalmissin ve düşüklerin olmuş. Acaba genetik bir problem mi var..Dr ne diyor?Tekrarlayan dusuklerde pgt ile tüp bebek yapiliyor.Bilgin var mı bilmiyorum.İnşallah hayırlı zamanda Rabbim kucağıni sağlıklı hayırlı evlatlarla doldurur.

Seni öyle iyi anlıyorum ki aynı sorunları bende yasıyorum. Cevremdekilern yarısı cahil ve çok kolay kırıyorlar insanı. Demem o ki bir an önce doktora git ve ne yapılması gerekiyorsa hemen basla. Cunku kader gayrete aşıktır. Rabbim derdi veriyor ama dermanını da veriyor. Haberlerini bekliyorum

arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ediyorum desteğinizden ötürü.çevremin vermediği desteği verdiniz.inanın gecenin bu saatinde gözyaşları içind okudum.meğer ne kadar açmışım böyle anlayışlı kalplere.doktor tedavim sürüyor. ama kürtajlardan rahmim incelmiş.yani artık problem bende olmasa bile benim de bir ğroblemim var.embriyom var transfer için bekleyen ama rahmim ince. normal yoldan gebe kalınca sağlıklı olmuyor alnıyor.pgt yapılarak tüp bebek olması gerekiyor.belki de donasyon ama yumurta mı sperm donasyonu mu o bile belli değil sorun kimde o belli değil çünkü.ama donasyon da çözüm değil rahim ince.hemen pes etmedim anlayacağınız mücadele ettim.çevreme gelince görüşmüyorum artık o kişilerle ama o kadar yanlız kaldım ki bir tane arkadaşım kalmadı.yeni arkadaş da edinemiyorum aynı şeyleri yapacak diye.işte buralarda avutuyorum kendimi.çok şey istemedim ki anne olmak istedim

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de 3 yıllık evli ve 4 kaybı olan biriyim. "Darısı sana" lafından nefret ediyorum artık. Ama yine de ümidimi kaybetmemeye çalışıyorum. Sen de her şeye rağmen dik dur. Bol bol dua et. Kullardan Hayır yok ama Rabbimiz bizi duyuyor. Ona Sığın. Bu bizim sınavımız. Inşallah geçeriz. Unutma Hz. Ibrahim 80 yıl evladı olmasi için dua etmiş. Ve kabul olmuş. Peygamberler bile bu sınavla sınanmış demek ki bu sınavda büyük bir ödül var.

inşallah canım ama artık kaderim demi yok diye düşünmekten alamıyorum kendimi.oysa ki çevremdeki en pozitif insanlardan biriydim ben son kaybıma kadar yine pozitiftim.son kaybım artık aldı götürdü tüm gücümü.insanların acıması meraklı soruları iyi beslenmiyosun yok efendim şu kürü dn bilmm ne demesinden yani beni şuçlamasından da bıktım.o yüzden takmıyor gibi görünmeye çalışmak duygularımı bastırıp yaşamak da beni yordu.beni anlayan birinin omzunda ağlasam belki bu kadar ani bir yıkılış yaşamayacaktım

bir de hayırlısı buymuş demezler mi deli olacağım ya ben de biliyorum salak değilim hayırlı olmayacaksa olmasın demeyi .ben insanlardan yardım beklerken bu acıyla nasıl başa çıkarım bunun yardımını bekliyorum boş avuntular değil. ama maşalah 2 çocuklu kadınlar bana ayyy canımmm demekki hayırlısı buymuş kaç kişi biliyorum evladından dayak yiyor ya da evladı hayırsız ! sözde avutacaklar iyice batırıyorlar.psikolog desen sadece dinliyor donuk bakışlarla.paramı ödesinde gitsin banane bunun öocuk sorunundan der gibi.yani benim duygularımı anlamıyor kimse çocuğu olmayan kadınlardan başka.

Canlarım umudunuzu kaybetmeyin 25 yıl sonra eşimin kardeşinin bebeği oldu, diğer kardeşi de ne tedaviler gördü neler neler yaptılar ikize hamile, zaten uzun sure bebek olmayınca ikiz yada üçüz oluyormuş, Allah tan dileğim inşallah hepiniz burdan hamileyim diye haber vereceksiniz, stres yapmayın, kime ne sizin çocuk yapmanız dan herkesi boşverin. Tıp ilerledi, bak gorumcemin bebeği yokken bi nene elma ya biseyler okumuş demiş ikiye bol yarısını sen yarısını kocan yesin ama çöpünü bile yiyin demiş kız ondan sonra oğlu oldu. Ama ne okumuş bilmiyorum, nene de ölmüş, yani umutsuzluk yok, milletin rahimi yok dr rahim nakli yapıp bebek yaptırıyor o bile umutsuz değil, hadi umutsuzluk yok kızlar, herşeyi Allah bilir, kullarının boş laflarını sallamayın, dualarım sizinle.

düşükler için bir sebep gösterdiler mi
rahim inceliği için doğal kürler fayda eder mi acaba fayda gören çok kişi var ama
ayrıca şu dünyada bir sürü mucizeler var Allah ol desin yeter ki rahim inceliği bahane sen umudunu yitirme
benim bir kızım var ikincimi 6 aylıkken doğdu kaybettim 4 senedirde hamile kalamadım umutsuzluk ve anlayışsız insanlar hep oluyor malesef ama sen önemlisin başka kimseyi umursama umudunu kaybetme Allah büyük inşallah tez vakitte sorunlar gider bebek gelir hayırlısıyla sağlıklı bir evladın olur

teşekkür ederim canım düşükler genetik.ben dik durdukça insanlar yıkıyor beni.doğal kürleri denemedim bir sürü şey var.kafam çok karıştı dün nar suyu ve peylori çayını öğrendim ama bir sürü satan yer var bilmeden kullanıp zarar vermek de istemiyorum keşke kesin bilen biri çıksa anlatsa güzel güzel.artık yoruldum da.ama dediğin gibi inşallah bir mucize olur.

"kusurumu" yüzüme vuruyorlar demişsiniz.
Çocuğunuzun olmaması hiç bir şekilde kusur değilki.Size bu şekilde davranan ve hissettirende esas kusur.İki arkadaşımında bebeği olmamıştı.Birinin 10 sene sonra oldu ,diğer arkadaşımın olmadı ama bu hiç bir zaman bir kusur değil.Çok mutlu bir evlilikleri var,eşi ile birbirlerinin gözü içine bakıyorlar.Kafanıza taktıkça hiç bir probleminiz olmasada hamile kalamayabilirsiniz.Hayatın tadını çıkarın , moralinizi bozmayın.Sevdiğim bir sözü paylaşmak istedim.
"Baktın hayatın tadını çıkaramıyorsun; Tadını kaçıranı, hayatından çıkar"

biliyormusunuz siz be diğer arkadaşlar şyiki varsınız çok iyi geldiniz bana şimdi daha iyi hissediyorum kendimi.hayatta hala bicdanlı sevgi dolu iyi kalpli insanların olduğunu bilmek güzel.

Kimse ne hissettiğinizi sizin kadar iyi bilemez. sadece bizler gibi çocuk sahibi olmaya çalışanlar hislerimize ortak olurlar.
O yüzden karşınızdakinden anlayış beklemeyin. Beklediğiniz anlayışın kırılımı daha güçlü oluyor çünkü. Biliyorsunuz ki o insanlar kırıcı yıkıcı ve çok da rahatlar ''neden olmuyor ki '' , ''hayırlısı böyleymiş vardır bir hayır'' derken aynı zamanda daha da meraklı sorularıyla size destek olmak değil de sanki merakını yenmeye çalışıyor edasıyla soruları ard arda gelince mutsuzluk kaçınılmaz oluyor.

Umursamadıkça mutlu oluyorsunuz.

Dilerim Allah kalbinize göre verir. Güçlü olun. Hayatta acımasız olabiliyor ve insanlar da acımasızlığının farkında değiller. Siz farkındasınız, böyle görün. Siz yalnız değilsiniz. Gelecek planladığınız eşiniz var ne mutlu size...

Slm.canim
bende 13 yil sonra oldu rabbime sukurler olsun..Bende cok kotu gunler gecirdim.isyan ettigim gunlerde oldu icim rahat etmeden hemen tovbe ediyodum ama agzimdan cikiyodu artik
fsh yuksekligi amh dusuklugu yumurta azligi bi kac sefer tedavilerim yarida kaldi
insallh seninde bu uzuldugun gunler geride kalir
canim diyecegim suki hamle kalir kalmaz kan sulandirici ve aspirin kullansan
cunki benimde kan sulandirici igneyi kullanmam icin oyle toromoze gibi bi sorunum yoktu..ama iki dusukten sonra baska bi merkeze gittim ve tekrardan tahlil istedi rahimde ince damarlardan kan gitmedigi icin kan sulandirici ve aspirin kullanman gerek demisti bidaki hamileliginde dr una danissan
hersey gonlunce olsun canim dua et butun dualarim isteyenlere rabbim nasip eder insallah

Cnm seni okadar iyi anliyorumki... o cahil insanlari Allah bildigi gibi yapsin ve dua ediyirum ki en cok istedikleri sey onlarin sinavlari olsun. Buna bnm kv de dahil. Onun yuzunden psikolojim bozuldu canimdan cok sevdigim esimi bile silmek uzereydim ve hamile kaldim cok sukur (tedaviyle) ancak yuksek riskli gebelik geciriyorum hep yatiyorum agliyorum dua ediyorum saclarim beyazlamaya basladi artik sıkıntidan ... kayiplarin genetikmis okuduma gore cnm eger kaybetmeseydin sagliksiz bebegin olacakti bide bu acidan bak olurmu rahim incelmesine nar suyu oneriyorlar sonrada insallah transferini ol senin icin dua edecegim durumunu bana yaz lutfen kaybetme korkusunu ben cok iyi ogrendim. Stres yapma bide zor ama yapma hoscakal...

kızlar hepinize minnet duyuyorum desteğinizden ötürü.benim de dualarım sizinle.inanın hepimizin yaşadıkları hem zor hem de aynı aslında totale bakacak olursak.keşke aynı şehirde olsak buluşurduk.düşğnmeyim diyorum ama farkında olmadan düşünüyorum malesef.oluruna bırak derler ya düşünmediğimi sandığım anlarda bilinçsizce düşündüğümü görüyorum.stres deseniz olmuyor işte.ancak nasıl olur biliyor musunuz stresle başa çıkmak birincisi olumsuz sonuçları bile kabullenebilmek normal karşılamak ikincisi çevremizdeki gereksiz insanlardan kurtulmakla olur.eh o da biraz zor.yine de şükğrler olsun rabbime verdiği güzellikler için elbet vardır bizler içinde bir müjdesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…