özünde mutsuz insanlar kendiyle barışık olmayan ve başkalarının mutsuzlupuyla mutlu olabiken insanlar bunu yapıyor.herşeyin farkındayım aslında ama işte ben de insanım her ne kadar farkında olsam da duygularımın pik yaptığı zamanlar oluyor.benim bebeklerime hamile kaldığımımda aile içinden birisi kocama gel ben doğurayım senin çocupunu ben doğurgan kadınım dedi hatta bebeklerimiz ölsün diye dua etti.açıkça da söyledi bunu.sonra sorunun bende olduğunu ısrarla yüzüme söyledi biz sorun kimde belli değil dememize rağmen. yani insanlar bir tuhaf .bazı şnsanlarda kendi durumlarına şükretmek ve iyiki onun yerinde değilim demek için deşiyor insanların acısını.o bakışları anlıyorsun biliyorsun.anlamadığım konu ben her zaman düşenin yanında olmuşumdur destek olmulumdur aram ne kadar kötü olursa ılsun o acısınınatlatana kadar unuturum geçmiş tatsızlıkları.çünkü böyle vicdanım rahat ediyor.bu yüzden insanların acımasızlıklarına anlam veremiyorum. ayrıca çözüm odaklıyımdırda en ufak bir ışıpın oeşinden giderim.çok karamsarmışım gibi bir tablo çizdim sanırım en baştan ama inanın bir o kadarda pozitifim.doktorlar da insanı çikeden çıkartıyor.kimin ne söylediği belli değil.Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.size de oluyormu hiç ben hiç kendimi hamileyken ya da anne olmuşken hayal edemiyorum var mı içinizde böyle olan?çevremizde çok aptal insan var. o yüzden yüzüne vuruyorlar. aptal olmasalar öyle hareketler yapmazlar. insanların özeline burunlarını sokmaktan zevk alıyorlar. milletin çocuğu olması olmaması onların o saçma ve iğreti dünyaları için büyük sorun. devlet meselesi adeta.
canım merhaba sana özelden mesaj yazdım yanıtlarsan çok sevinirim.dün giremedim pek nete bu sabah gördüm ce bir heyecan sardı beniöncelikle şunu aklına sok sen bir pislik falan değilsin.6 tane meleği cennete yollamış çok çok güçlü bir annesin.yavruların kaybetmiş olman bu gerçeği değiştirmez.senin bu derdi taşıyabileceğini bildiği için Rabbim bu sınava sokmuş seni.sana laf sokanlar için birşey diyemem.ama arkadaşına seni aramadığı için kırılma bence çünkü o seni daha fazla üzmemek için söylememiştir.benim de çocuğum olmadı bir müddet neler neler duydum bir bilsen.yaşadıkların çok çok iyi nlıyorum sen umudunu sakın kaybetmebak sana bir şey söyleyeceğim uygulamak istersen bana özelden yaz sana anlatırım ki bu denenmiş ve sonuçların kendim gördüğüm bir şey.inşallah sana da faydası olur
canım teşekkür ediyorum yorumun için inanın hepiniz içime su serptiniz.heleki şu benim için mühim günlerde.çok tatlısınız minnoşlarım.inşallah burada hepimiz birbirimize müjdeli haberler veririz tez zamanda.ben elimden geleni yapacağım bildiklerimi duydukalrımı sizlerle paylaşacağım.bundan sonra ben de sizin en yakın destekçinizim.Canım benim cahillerin sözü ne kadar acıtsa da dimdik ayakta dur.
Siz ne kadar güçlü ve onları umursamaz davranırsanız o kadar acizleşirler.
Yalnız olmadığını bir Allah sana yeter.Kırık gönlün sahibi de yardımcısı da Allahtır.
Bu insanlarla ne kadar mesafeli olursan o kadar iyi.
Dileğim tez zaman da hayallerine kavuşup capcanlı neşeli hayat dolu günler yaşamandır.
Mühim olan doğurmak ya da hayatta bir şeylere sahip olabilmek değil...insan kalabilmek vicdan taşıyabilmek ve haddini bilmek en mühimidir şahıslar için...
Bırak kendi pisliklerinde boğulsunlar..
merhaba öncelikle yorumun için teşekkür ediyorum. sorularını yanıtlayım .Mesela hayırlısı buymuş denecek en son cüml olmalı ondan önce seni anıyorum acını paylaşıyorum ama senin bu durumu daha kolay atlatman için ne yapabilirim nasıl yanında olabilirim diyebilir yada sadece sımsıcak bir şekilde insanlar sarılabikirler birbirlerine. göbeğini elletmedi bu kişisel değil demişsin ama kişiseldi çok net biliyorum çünkü başkasına davranışını gözlerimle gördüm o bayanın.gelelim 3. soruya insanlar mutluluklarını paylaşmasınlar mı demişsin elbette paylaşsın.mesela örnek vereyim samimi olmadığım ama ayaküstü sohbet ettiğim insanların hamilelik haberlerini aldığımda çok sevindim ve bunu belli ettim.bebekleri oldu aldım kucağıma doya doya sevdim.tani bu ayaküstü sohbet ettiğim dediğim kişiler benim çocuk sorunumu bilmiyor.gelelim empati konusuna hayatım empati kurmakla geçti diyebilirim hatta sırf empati yüzünden haksızlıklara uğradım.gerçekten bunu inanarak söylüyorum çok ince düşünürüm empati kurarım.mesela benim bebeğim olacağını öğrendiğimde bebeği olmayan arkadaşıma nasıl söylerdim anlatayım :arkadaşım sana bir haberim var inanıyorum bu haberi bir gün sende bana vereceksin ve bu haberim sana umut olacak ben sonuna kadar yanındayım şeklinde konuya devam ederdim.akabinde ben çektiğim için sürekli onun yanında olurdum arardım sorardım cesaret verirdim vs.ben sorundan kurtuldum ohhh gerisi umrumda değil gibi çekilip kendi hayatıma dalmazdım.bu söylediğimi başka konularda yaptım bunda da yapacağıma eminim kendimi tanıyorum.zaten sorunda burada ben herkesin en zor anında yanında oldum paylaştım dertlerini sevinçlerini ama kimse beni umursamıyor.haliyle kırılıyorum.eşimi sormuşsun Allahıma bin şükür eşim dünyalar iyisi.bana anlayışla yaklaşıyor çok seviyoruz birbirimizi.zaten bu yüzden en çok o baba olamıyor diye üzülüyorum çünkü o kadar iyi bir baba olacak ki.eminim çocuğumuz babasını benden çok sevecek.ben hayranım eşime.beraber gezeriz tv izleriz sinemaya gideriz hobilerimiz var ortak onları yaparız keyif alırız birbirimizden.neşeli bir çiftiz yani .umarım cevabım yeterli olmuştur.öncelikle allah bir an önce çocuğuna kavuşmanı nasip etsin inşallah. ben bir şey sormak istiyorum hani demişsin ya insanlar diyorlarki hayırlısı buymuş falan. peki ne desin insanlar bir önerin var mı? yani bebek sahibi olanlar mutluluğunu yaşamasın mı? sen olsan yaşamayacak mısın? biraz empati yapmak gerekmiyor mu? sana söylemek istememişler üzülmeyesin diye. göbeğine dokundurmamak kişisek bir şey değil bence. bizim iş yerinde bir kadın var kimseye elletmeyor nazar değer diyor. böyle bir şeyde olabilir. şuan alıngan olduğun için en ufak eyden nem kapıyorsun ama kafana takmasan aklına sürekli getirmesen alınganlık yapmasıın. sen böyle yaptıkça çevrende kimse kalmaz çünkü kimse seninle mutluluğunu paylaşmak istemez sen hemen üzüldüğün için.
biliyorum zor bir durum ama hayatla barış. hiç eşinden bahsetmemişsin o nasıl davranıyor sana? beraber neler yapıyorsunuz bu da önemli?
sizi ağlattığım için çok üzgünüm inşallah müjdeli haberle güldürürüm.güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorumGözyaşları içinde okudum.
Sizi çok iyi anlıyorum.
Çevrenizdeki patavatsız insanları hayatınızdan çıkarmakla en doğrusunu yapmışsınız.
İnşallah bir an önce kavuşursunuz bebeğinize.
çok haklısınız sorunu daha kokay atlatabilecekken insanlar yaranızı deşiyor ve atlatamıyorsunuz.sanırım bu birazda yumuşak yüzlü olmamıdan kaynaklanıyor olabilir.sert mizaçlı yada yapılan haksızlık karşısında susmayan birisine bunu yapmak biraz zor olur.bu cahil insanlar yüzünden insan kalabalık ortamlara girmek istemiyo. densizin biri çıkar boş boş konuşur üzer diyeRabbim hepimize hayırlı evlatlar versin
sizi ağlattığım için çok üzgünüm inşallah müjdeli haberle güldürürüm.güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum
yazdıklarınızın bir kısmını okudum.ilk yazınızın tamamını okudum.sizi çok iyi anlıyorum.içinizin nasıl acıdığını eşiniz baba olamayacak diye üzüldüğünüzü.çünkü ben de aynılarını yaşıyorum.ama ben işin ahiret boyutundan bakmanızı istiyorum.bu bizim imtihanımız.Rabbim sevdiği kullarına daha büyük imtihanlar verirmiş(Peygamber efendimiz de evlat kaybı yaşamış.türlü sıkıntılar yaşamış)bu dünya eninde sonunda bitecek.evet içimizde çok büyük evlat hasreti var.ama evladıyla imtihan olanları ya da evladı olup yuvasında huzursuz olanları düşünelim.yani elimizdeki imkanlara şükretmeliyiz.olmayanlara da sabretmeliyiz.cenneti kazanmak hiç kolay değil çünkü.hep kendimizden iyi durumdakilere bakarsak şükredemeyiz.donasyon meselesi haram.kendi kararınız ama sınırlı ömrümüzdeki mutluluk için ahiretimizi yakmayalım.benim yumurta rezervim düşük.yumurta gelişmiyor.4-5 kere tedavi oldum ama transfer aşamasına hiç gelemedim.umudumu kaybetmedim.devam ediyorum.doktor değiştirdim.uzun yazdım kusura bakmayın.Rabbim bizlere de tez zamanda hayal ettiğimiz mutluluğu nasip eylesin...merhaba öncelikle yorumun için teşekkür ediyorum. sorularını yanıtlayım .Mesela hayırlısı buymuş denecek en son cüml olmalı ondan önce seni anıyorum acını paylaşıyorum ama senin bu durumu daha kolay atlatman için ne yapabilirim nasıl yanında olabilirim diyebilir yada sadece sımsıcak bir şekilde insanlar sarılabikirler birbirlerine. göbeğini elletmedi bu kişisel değil demişsin ama kişiseldi çok net biliyorum çünkü başkasına davranışını gözlerimle gördüm o bayanın.gelelim 3. soruya insanlar mutluluklarını paylaşmasınlar mı demişsin elbette paylaşsın.mesela örnek vereyim samimi olmadığım ama ayaküstü sohbet ettiğim insanların hamilelik haberlerini aldığımda çok sevindim ve bunu belli ettim.bebekleri oldu aldım kucağıma doya doya sevdim.tani bu ayaküstü sohbet ettiğim dediğim kişiler benim çocuk sorunumu bilmiyor.gelelim empati konusuna hayatım empati kurmakla geçti diyebilirim hatta sırf empati yüzünden haksızlıklara uğradım.gerçekten bunu inanarak söylüyorum çok ince düşünürüm empati kurarım.mesela benim bebeğim olacağını öğrendiğimde bebeği olmayan arkadaşıma nasıl söylerdim anlatayım :arkadaşım sana bir haberim var inanıyorum bu haberi bir gün sende bana vereceksin ve bu haberim sana umut olacak ben sonuna kadar yanındayım şeklinde konuya devam ederdim.akabinde ben çektiğim için sürekli onun yanında olurdum arardım sorardım cesaret verirdim vs.ben sorundan kurtuldum ohhh gerisi umrumda değil gibi çekilip kendi hayatıma dalmazdım.bu söylediğimi başka konularda yaptım bunda da yapacağıma eminim kendimi tanıyorum.zaten sorunda burada ben herkesin en zor anında yanında oldum paylaştım dertlerini sevinçlerini ama kimse beni umursamıyor.haliyle kırılıyorum.eşimi sormuşsun Allahıma bin şükür eşim dünyalar iyisi.bana anlayışla yaklaşıyor çok seviyoruz birbirimizi.zaten bu yüzden en çok o baba olamıyor diye üzülüyorum çünkü o kadar iyi bir baba olacak ki.eminim çocuğumuz babasını benden çok sevecek.ben hayranım eşime.beraber gezeriz tv izleriz sinemaya gideriz hobilerimiz var ortak onları yaparız keyif alırız birbirimizden.neşeli bir çiftiz yani .umarım cevabım yeterli olmuştur.
teşekkür ederim canım cevabın ve desteğin için. insanın bazı zamanlarda duyguları pik yapabiliyor idare ediyoruz işte bir şekilde.inşallah bizlerde birgün öühdeli haberler yazarız buraya.yumurta rezervin düşük ama önemli olan yumurta kalitesi.doktorlar 1 yumurta 1 sperm ywterli bebek için diyor.inşallah birdahakine çok kaliteli yumoşların olur canım.yumurta kalitesini arttırıcı bir ilaç olduğunu okudum sanki tüp dr bahçeciye sorulan sorular kısmındaydı istersen bir araştır canım .eminim doktorların sana bilgi vermiştir ama belki faydalı olur diye yazdım. hadi bakalım kaliteli yumoş hanerlerini bekliyorum kocaman öpüyorum.yazdıklarınızın bir kısmını okudum.ilk yazınızın tamamını okudum.sizi çok iyi anlıyorum.içinizin nasıl acıdığını eşiniz baba olamayacak diye üzüldüğünüzü.çünkü ben de aynılarını yaşıyorum.ama ben işin ahiret boyutundan bakmanızı istiyorum.bu bizim imtihanımız.Rabbim sevdiği kullarına daha büyük imtihanlar verirmiş(Peygamber efendimiz de evlat kaybı yaşamış.türlü sıkıntılar yaşamış)bu dünya eninde sonunda bitecek.evet içimizde çok büyük evlat hasreti var.ama evladıyla imtihan olanları ya da evladı olup yuvasında huzursuz olanları düşünelim.yani elimizdeki imkanlara şükretmeliyiz.olmayanlara da sabretmeliyiz.cenneti kazanmak hiç kolay değil çünkü.hep kendimizden iyi durumdakilere bakarsak şükredemeyiz.donasyon meselesi haram.kendi kararınız ama sınırlı ömrümüzdeki mutluluk için ahiretimizi yakmayalım.benim yumurta rezervim düşük.yumurta gelişmiyor.4-5 kere tedavi oldum ama transfer aşamasına hiç gelemedim.umudumu kaybetmedim.devam ediyorum.doktor değiştirdim.uzun yazdım kusura bakmayın.Rabbim bizlere de tez zamanda hayal ettiğimiz mutluluğu nasip eylesin...
cnm kullanmadığım ilaç yapmadığım kür kalmadı.neler içmedim yemedim ki.inşallah yeni gideceğim doktordan güzel sonuçlar alabilirim.sen diyorsun y sorun kimde belli bile değil.en azından sen hamile kalabiliyorsun.ben daha hiç transfere gidemedim.1 kere toplama oldu o da boş çıktı.eşimde sıkıntı yok çok şükür.kendimi suçluyordum ben de hep ama psikolojik destek aldım uzun süre.çok faydasını gördüm.merkezde tedavi sırasında ücretsizdi zaten.tavsiye ederim.çok yıpratıcı bir süreçten geçiyoruz çünkü...teşekkür ederim canım cevabın ve desteğin için. insanın bazı zamanlarda duyguları pik yapabiliyor idare ediyoruz işte bir şekilde.inşallah bizlerde birgün öühdeli haberler yazarız buraya.yumurta rezervin düşük ama önemli olan yumurta kalitesi.doktorlar 1 yumurta 1 sperm ywterli bebek için diyor.inşallah birdahakine çok kaliteli yumoşların olur canım.yumurta kalitesini arttırıcı bir ilaç olduğunu okudum sanki tüp dr bahçeciye sorulan sorular kısmındaydı istersen bir araştır canım .eminim doktorların sana bilgi vermiştir ama belki faydalı olur diye yazdım. hadi bakalım kaliteli yumoş hanerlerini bekliyorum kocaman öpüyorum.
Bende iki kaybı olan yüreğinde evlat hasreti çeken anne olma adayıyım. Elma konusunu banada geçenlerde okuttugum Mevlüt'e gelen hoca söyledi. Sohbetlerimiz oluyor gel her salı günü elmaya Meryem süresi okuyoruz anne olmak isteyen birine veriyoruz demişti. Gitmek kısmet olmadı o tür ortamlarda hiç bulunmadım hocaya hep bahaneler uydurdum oda bana sen dahil 7kişiye elmaya Meryem suresi oku ve eşinle paylaşıp yeyin dedi kısa zamanda deneyeceğim sonucu bildiririm sizde deneyin benim denemediğim bir bu kaldı. Bende nisbetlerden eksikmişım gibi lanse edilmekten bıktım ve cıddı anlamda pskolekim bozuk.Canlarım umudunuzu kaybetmeyin 25 yıl sonra eşimin kardeşinin bebeği oldu, diğer kardeşi de ne tedaviler gördü neler neler yaptılar ikize hamile, zaten uzun sure bebek olmayınca ikiz yada üçüz oluyormuş, Allah tan dileğim inşallah hepiniz burdan hamileyim diye haber vereceksiniz, stres yapmayın, kime ne sizin çocuk yapmanız dan herkesi boşverin. Tıp ilerledi, bak gorumcemin bebeği yokken bi nene elma ya biseyler okumuş demiş ikiye bol yarısını sen yarısını kocan yesin ama çöpünü bile yiyin demiş kız ondan sonra oğlu oldu. Ama ne okumuş bilmiyorum, nene de ölmüş, yani umutsuzluk yok, milletin rahimi yok dr rahim nakli yapıp bebek yaptırıyor o bile umutsuz değil, hadi umutsuzluk yok kızlar, herşeyi Allah bilir, kullarının boş laflarını sallamayın, dualarım sizinle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?