çocuğum olmuyor ve herkez yüzüme vuruyor

o kadar iyi anlıyorum ki seni. aynı şeyleri bende yaşadım 4 kaybım var. nelerle suçlanmadım ki. yoldan tanımadığım insanlar bile beni çevirip rahatlıkla konuşabiliyorlardı hepsi kv eseri tabi. birgün öyle bunaldım ki ve ona şunu söyledim ya senin oğlunda sorun varsa ya o yüzden bunları yaşıyorsam dedim ve bana benim oğlumda bir sorun olduğunu düşünmüyorum ben ona çok iyi baktım,besledim dedi. tabi o oğlunu güllere sarmış benim annem de beni bok çukuruna atmış.ertesi gün test sonuçlarında sorun eşimde çıktı. ondan sonra nemi oldu evlatlık alırsınız kızım dedi bana. nasıl ya dedim nasıl zamanında sana olmazsa olmasın bir sürü annesiz babasız çocuk var evlat edinir ona yuva oluruz dediğimde olur mu öyle şey ya diye bağıran kadın bir anda değişiverdi. sorun eşimde de olsa bende de olsa bu bizim sorunumuz ne ben eşimi suçlarım nede o beni. bu bizim birlikte yaşıycağımız bir kader. bizim sınavımız bu. herşey Allahtan olmasını çok istiyorum ama eşimi daha çok seviyorum. Allah isterse herşey olur. ben inanıyorum birgün bebeğimizin olucağına. bu inancı sende kaybetme ve kimin ne söylediğini duyma açıklama yapma kimseye. olursa senin olucak, olmazsada senin olmıycak kimseyi ilgilendirmez bu. siz eşinle birlikte birbirinize sımsıkı kenetlenin. dışardakilere birer tıpa takın. hayatınıza bakın herşeyin bir zamanı var bunu unutma. Bu çektiğin sıkıntıların üzüntülerin mukafatını muhakkak alıcaksın sen inancını kaybetme.umudunu yitirtmelerine asla izin verme.güçlü dur inanarak umutla yaşa.

Canım benimmm seni o kadar iyi anlıyorum ki. Şuan yanında olup seninle dertleşmeyi sana sarılıp birbirimize destek olmayı öyle çok istedim kii. Yoktan var eden Allah bizlere de evlat nasip edecek inşallah gönlünü ferah tut bitanem..

ne güzel bir haber bu Allah razı olsun ımut oldun .senim ve eşinin kardeşlerinin bebeklerine Allah uzun ömürler versin sağlıkla kıcağınıza almak nasip olsun inşallah.

öncelikle Allah yardımcımız olsun diyorum.sonra da kayınvalidene çok ama çok kızdığımı belirtmeden geçemeyeceğim.nasıl bir ayrımcılıktır bu? ama sen eşine sımsıkı sarıl .ben kendi adıma söyleyim sorun kimde belli değil ama hep kendimi suçluyorum.ama eğer bir gün sorunun eşimde olduğu sonucuna varılırsa eşimi asla bırakmayı düşünmüyorum çok seviyorum.eğer durum böyle gelişir ve eşimden ötürü çocuk sahibi olamıyor olduğumuz anlaşılırsa hiç çekinmeden evlatlık alabilirim.sorun da yapmam bunu.ben pek benim genetiğimi taşısın bana benzesin filan derdinde değilim .benim derdim kendimi suçlamak benim yüzümden eşimi çocuk sevgisinden mahrum bırakmak.zor yani sana da zor bana da zor herkeze zor.bu sorunu yaşayan herkez faklı bir açıdan bakıp acısını yaşıyor.İnşallah Allah tez zamanda kucaklarımızı doldurur.en azından burdan yazışıp rahatlıyoruz.yanlız olmadığımızı biliyoruz.bizi anlayan birileri olduğunu biliyoruz.

ay ne güzel olurdu .ağlar ağlar gülerdik sonra dimdik kalakrdık ayağa.ya aslında böyle bir organizasyon yapabilir miyiz ki?

kan pıhtılaşması var mı yok mu ona baktır. bende gebelik kaybı yaşadım kan pıhtılaşmasından. iğne ile iş çözülüyor. özel mesaj gönder yardımcı olmaya çalışayım.

aynı şeyi eşimde bana söyledi biliyor musun? annelik hakkını elinden alamam istersen boşanalım dedi bana. ben ya ben hasta olmuş olsaydım benim yüzünden çocugun olmasaydı beni boşarmıydın yada başkasıyla evlendiğimde çocugumun olucağının garantisi var mı ? diye sordum. sende böyle düşünmelisin bu senin suçun yada elinde olan birşey değil. herşey allahtan birgün mutlaka olucak sende inan buna. bu br sınav sadece. kendini asla suçlamamalısın.

Bence bi yardım alın ,bu psikolojiyle zaten çocuk büyütülmez.Bende 1 yıldır uğraşıyorum.Belki benimde olmucak ama dünyanın sonu değil.Verende alanda Allah.Kendinize hobiler bulun,neden sosyal hayatınızı bitirdiniz ki?Hep diyorum aslan gibi kocam yanımda olursa olur olmazsa dünyanın sonu değil.Siz takıntı yapmışsınız onu önce bi atın kafadan.Herkes çocuk sahibi olcak diye bisey yok.Banada soruyolar suan düşünmüyoruz diyorum.5sene sonra olmazsa olmuyo cocugumuz der geçerim.Kendime de kocama da hayatı zindan etmem birseyleri değiştirmicek sonuçta.Umarım tez zamanda hayırlı haberler verirsiniz.

cnm kendini suçlama sakın.bizde sorun bende eşimde sorun yok şükür.ben de hep kendimi suçluyordum.ama çok yanlış olduğunu öğrendim.bu ikimizin de sınavı.bu imtihanı bize Allah verdi.çocuk yapacak durumda olsak ama istemesek, korunsak vs.kendimizi suçlayabiliriz.ama bu bizm elimizde değil ki.kaderi tenkit etmek gibi oluyor ki bu da hiç doğru değil.o yüzden suçlama kendini...

çok tatlısınız hepinize yürekten yeşekkür ediyorum minnoşlarım.inşallah bı hünlerde geçecek Allah sağlık versin.hepiniz tek tek kendinize göre haklısınız.umarım hepimiz bir gün hayırlı bir şekilde ve inşallah tez zamanda öüjdeli haberlerimizi paylaşırız buradan.ilk konuyu yazdığımda baya doruklardaydı benim duygular.arada doruk yapıyor öyle.biraz da mülayim bir insanım karşımdaki beni üzünce ben onu ğzmeyi göze alıp tersleyemiyorum, terslesem vicdanım sızlıyo işte böyle .çok öpüyorum hepinizi

Çok çok geçmiş olsun arkadaşım. İnan seni çok iyi anlıyorum, çünkü bende aynı durumdayım. Üç seneye yaklaşıyor evliliğim ve henüz çocuk sahibi olamadık. Etraftaki meraklı tipler ve acimalardan bende senin kadar yoruldum. İstediğin zaman dertleşmek için yazabilirsin. Bizi biz anlıyoruz çünkü.. Allah a çok dua edelim. Hayrlisiyla bizede evlat verir inş. Umutsuz yaşanmiyor arkadaşım.umut etmek zorundayız..

çocugunuzun olmaması bir kusur ya da ayıp değil
neden günlerce aglıyorsunuz ölmek istiyorsunuz
kendiniz için çok acımasız kelımeler kullanmıssınız , bence siz de kendınıze cok yuklenıyorsunuz

iki yıldır bizim de olmadı cocugumuz , daha yenı yenı cıddıyetıne varıp bırseyler denemeye basladık
ben 36 yasındayım ve ıkıncı evlılıgım
ınsanlar bunu bana da yapıyorlar

kardesımın eşi hamıle idi benden 6 yas kucuk, komsular onu duyunca bıle bız senden beklıyorduk daha evvel dedıler

gecen bı aıle dostumuz bi cocugu becerıp de yapamadın , çok beceriksiz çıktın sen dedi herkesın içinde

ben de üzülüyorum bazen ama inanın aslında onların ne kadar acımasız , düşüncesiz ve maneviyatsız insanlar oldugunu düşündükce ben daha da güçlenıyorum kendı içimde

beni öldürseler kimseye boyle bır laf edemem , etmem de.

siz de üzülmeyın ltf, herseyın bır sebebı ve bır zamanı vardır muhakkak

çok teşekkür ederim ne kadar kendinizi bilen bir insansınız.inşallah en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız.insanlar malesef unutuyor bu çocupu kendilerinin yapmadığını Allahın onlara verdiğini.kültürlüsünden cahiline bu tarz insalar mevcut.ayılıyorsunuz o tipleri ama nereye kadar yine gelip sizi buluyor.söylediğinizde haklısınız önemli olan o insanların patavatsızlığını yüzüne vurmak dik durmak ama yinede bir köşede sızlayan bir yer kalıyor ister istemez

Merhaba
Biraz kendimi buldum yazdıklarında. 34 yaşıma girmem 7 senelik evliydi bu seneye kadar kadın olduğumdan bile s upheliydim.yapılan tedaviler surusuyle anlatmaya bile gerek yok.
Eşimin annesiyle kavga dahi ettik 2 senedir gorusmuyorum. Beddua bile etti ınş hiç olmaz neslime nesil katma gibi laflar.kardeşlerim evlendi cocuklari oldu.
Ama gel gelelim bana nasip olmadı ,nisan ayında adetim gecikti test yaptı inânilmaz daha önce hiç görmediğim çizgileri gördüm.normal tedavi siz eĺi kere baktım o teste.4 gün bu güzel haberle geçirdim herkes duydu tabi sonrasi Allah verdi Allah aldı.çevreye dahada düştü demekteyim bitmedi halen devam eden muhabbet zinciri kazıyıp kasiyip kanat ilan uyuz bi yara gibi.
Ben sana şunu demek istiyorum hayırlısı buymuş diyenlere kızma gucenme canım.onlar yaşadıklarımızı sikintilarimizi bilmez bilsede o duyguların içinde can cekistigimizi hissedemez. Onlar için bizi yaralamayacak en güzel en anlamlı teseĺi biçimi hayırlısı değilmiş demek. Âslinda bunu sende şöyle kendine.bi arkadaşımız yazmis bütün peygamberlerimiz sayısız sıkıntılar çekmiş.Hz.zekeriya hz.ıbrahim.ve hz.Muhammed (s.av)hep düşün sadece Alĺah bu değerli kullarına bile böyle bir imtihan veriyorsa bize neden vermesin. Bir ayette geçiyor Allah ^in rahmetinden umut kesmek olmaz demek en büyük günahlardan daha günah.sakin bunu deme .
bize merhamet eylesin Allahim .şeytanın sana etiği oyunlara gelme hep ışte bol bol iste. Rabbim nasip eder inşallah de.Ben son ay annem hadi tedaviye yeniden başla diye tutturdugun da hep bunu dedim biliyor musun .
Bu bizim sinavimiz yani caz kavrulcaz dışardan etkilenmez evet ama unutma Sığınacak Bizi de yok dan var eden Allah imiz var hamd olsun ona.
Seni öpüyorum benim senin gibi evlad kokusuna sesine hasret kadınlara Rabbim merhamet eylesin ol desin ol dursun hesapsız rızık veren odur.
Sağlıcakla kal canım.

CANIM BENİM BENİM 2 YIL ÖNCE İÇİMDEN GEÇİRİPTE YAZAMADIKLARIMI YAZMIŞSIN HER ŞEYİ BİR BİR ANLATMIŞSIN RABBİM BANA RAHATSIZLIĞIM OLDUĞU TEDAVİLERE CEVAP VERMEDİĞİM HALDE KENDİLİĞİNDEN BEBEK VERDİ ŞİMDİ BİR OĞLUM OLDU 1,5 YAŞINDA ÜSTELİK İKİNCİYEDE HAMİLEYİM. BEBEK SAHİBİ OLMAMA RAĞMEN NE ZAMAN FORUMA GİRSEM BEBEĞİ OLMAYAN ARKADAŞLARIMIZIN YAZILARINI OKURUM. OKURUM OKURUM AĞLARIM NE YAŞADIĞINIZI ÇOK İYİ ANLARIM BEN 5 YIL BİREBİR YAŞADIM BELKİ DAHADA FAZLASINI YAŞADIM KİMSELERLEDE PAYLAŞAMADIM. ANNEM BİLE ANLAMADI BENİ.DÜĞÜNLERE MİSAFİRLİKLERE ÖZELLİKLE ÇOCUK DOĞUMUNA ÇOCUK GÖRMEYE GİTMEZ OLDUM. İNSANLARDAN KAÇAR OLDUM. AMA SONRASINDA ÇOK ŞÜKÜR RABBİME DUALARIMI KABUL ETTİ. RABBİM YAZDIYSA ZATEN TEDAVİSİZ BİLE OLUR KENDİLİĞİNE BİGÜN Bİ BAKMIŞSIN HAMİLESİN. ÖZELDEN MESAJLAŞMAK İSTERSEN YAŞADIĞIM SÜRECİ ANLATIRIM DERTLEŞİRİM. SIKILINCA BUNALINCA BANA YAZABİLİRSİN.

hepinize tek tek teşekkür ediyorum.mesajlarınız bana iyi geldi.beni anlayan birilerinin var olduğunu bilmek çok iyi.bazılarınız bebeğine kavuşmuş onlara Allah bağışlasın diyorum.bebeği olmayanlara ise Allah tez zamanda nasip etsin çifter çifter diyorum (ben dahil).hakikaten zor durum psikolojisi berbat.her sabah acaba bir mucize olur mu diyorum.içimdeki his rüyalar hepsi yalan sanki.kısacası çok üzgünüm

Ağlaya Ağlaya okudum ve ağlayarak yazıyorum . Aynı şeyleri bende yaşıyorum çok çok iyi anlıyorum seni . Eşimin akrabalarından biri de bana direk sorun kimde diye sordu sanane diyemedim içim içimi yedi.ne kadar lüzumsuz ne kadar patavatsızlar. Bebeğimi kaybettim geldim iş yerinde 2 kişi hamile sürekli gebelikler ini lonusuyorlar demiyor lar ki bu kızda yaralı bebeği öldü demiyorlar. Ben mi çok ince düşünüyorum ben mi çok hassasım anlamadım ki ama ben yapmazdım ya yapamazdım yani .eşim bayılır çocuklara dışarda komşunun çocukları ile gidip oynuyor gezdirip eğleniyor onlarla balkondan onları izledikçe içim nası yanıyor.çok zor çok çok.Rabbim kimseyi evlatsızlıkla imtihan etmesin .en kısa zamanda sana da bana da isteyen tüm kardeşlerime annelik duygusunu tattırsın...sende üzülme ne olur yalnız değilsin kardeşim .rabbim unutursun inşş en kısa zamanda .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…