• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum seslere uyandı ve çok korktu:(((((

Benim ki haftalarca kalsa yine aramaz işte bi ara eşimi hastaneye yatırdık bi kaç gece yoktum çocuğun umurumda bile olmadım. Sürekli benimle kal ben seniol seviyorum o ev güzel değil pis ben sana çok gubakarım yani abuk subuk şeylerle çocuğu kendi yanında tutuyor yaaaa
Evlatlık verin bari tövbe yarabim.çok istiyorsa bi tane doğursun ona baksın.valla kızım 6 yaşında bi gün kardeşini doğurduğumda babaannesiyle kaldı.bende aksine çok isterim kalsın ama yok anam kalmaz bizimki.

Tabi ki çok büyük haksızlığa uğruyorsun ama bunun için boşanma olmaz. Biraz çuvaldızı kendine batır.
Kv anlaşılan her dediğine izin vererek orayı çocuğa daha cezbedici hale getiriyor. Sen de kendi evinizi onun çok seveceği aktivitelerle donat. Bununla ilgili internette, instagramda çok şey var. Kaynak kitaplar da var.
Yani öyle hale getir ki çocuk eve gidiyoruz dediğinde aklına seninle yapacağı aktiviteler gelsin. Hatta mesela "parmak boyası yapalım mı?" gibi örnekler vererek daha oradayken teşvik et. 2 yaş bunun için gayet uygun. Ama kalkarken direk 'eve uyumaya gidiyoruz' mesajı verirseniz çocuk tabi ki hareket olan yeri ister.

Ayrıca kv ye bunu yapmaya başladığı anda direk 'anne sen de bir annesin çocuklarına böyle zihin kirletici şeyler yapılsa mutlu mu olacaktın? Yaptığınız büyük günahtır. Bu çocuk benden soğudukça hakkım size helal değil' de geç. Başka bir şey söyleme..

Eşini dinleyip de ailene gitmemezlik de etme sakın.

çocuk bu babannede, annanede kalmak için ağlar. Zar zor ikna edildiklerini biliyorum evlerine gitmek için. Öyle pis kaka demekle çocuk anneden soğumaz yaa. Ayrıca ne zamana kadar onu etkileyebilirsiniz ki, kim geçebilir annenin yerine. Ne yaparsa yapsın anne başkadır.
Kalmak istiyosa kalsın çocuk çok mu özlüyosunuz. Ben çevremde hiç keyifle torununa bakan bir annane babanne görmedim. Sevmek ayrı tabi ki çok seviyorlar. Ama genelde kimse bakmak istemiyor.
Ben anne olmadığım için kestiremiyorum olayları.

(sen babaannemle kal gitme onlar pis ben sana bakarım) kelimesinden sonra Eşiniz hop dese herşey çözülürmüş!!
Burada devreye girmesi gereken eşiniz ama destek vermemiş.

Evlenebilirsinizde gerçekler bunlar malesef 30 undan önce evlenmeyin bence. Çevrede burdakiler gibi bir sürü aile var . Bazende haberi olmuyor insanın komşusundan. İyi bir kocaya ve koca ailesine denk gelme olasılığınız yüzde 20 anca vardır . Adam iyi olsa aile manyak oluyor .
Evet, burayı okudukça daha çok farkediyorum. Gündelik hayatımda da elbette farkındayım ama zamanla nesil değiştikçe farklılaşır sanırım diyordum çünkü bazı şeyler kültürümüzün bir parçası olan ataerkil düşüncenin yansıması diyordum ama değişim çok zormuş şimdi burada rastladıkça üzülüyorum

Deli deliyim görünce sopasını saklar, biraz cazgır yırtık olmak lazım bu tipler karşısında.hanim hanımcık oldukça üstüne geliyor.
KV ağır psikopat,yazık ona,keşke tedavi olsa.esinde de sorun var ama tepki göstermiyor hiç.ben olsam gitmedim uzun bir süre sanirim

ablam bu konuda kaynanasından çok çekmişti devamlı torununu yanında kalmaya zorluyordu. ablamı en son çileden çıkaran olay şuydu; 2 gün babannede kalıyor çocuk ablam kızını almaya gidiyor ve kızı babanneye anne diyor annesine de yenge ablam ortalığı ayağa kaldırıyor ağzına geleni sayıyor o günden sonra kesinlikle taviz vermiyor

çok haklısınız çok üzüldüm, böyle durumlarda eşin destek olmaması durumu daha da zora sokuyor. direkt ayrılın diyemem ama başka mevzularda var ise en sağlıklı ortamı çocuğuma vermek için gerekeni yapardım.

Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm..Bunun biraz ılımlı versiyon bende de mevcut.Allahtan uzağız 4 ay baktı çocuğuma psikoljik destek alma eşiğine geldim.Ben çalışıyorum akşam eve gidince çocuğu bana vermek istemezdi.Çocuk uyanıp ağlarsa önce kendi koşardı..Sütten kesince bizde kalsın derdi 1 buçuk yaşında oğlum.Arada 10 saat mesafe var bu arada.Yine gelecekmiş kayınpederle kavga etmiş sanırım olayı tam bilemiyorum..Nasıl davransam bilemiyorum.İnşallah uuzn süre kalmaz kalbini kırmak istemem kırılmadan gitsin diye dua etmekten başka çare gelmiyo aklıma :(

Allah yardımcın olsun, eşin de tam bir hödükmüs malesef. Hayırlısı olsun ama zor böyle hayat

Eşiniz bu tartışmada yerden göğe kadar haksız. Kayınvalideniz de söylediklerinde haksız.
Ama size de tecrübeli ve yaşadıklarınızın kat ve kat üstünü yaşayan bir anne olarak nasihatim olacak.
Benim çocuklarımı annem (bakın annem diyorum kayınvalidem demiyorum) büyüttü. Her akşam almaya gittiğimde olay çıkarırdı. Akşama kadar çalışıp sonra gelip alıp gidemezsin, utanmadan bi de gelip götürüyor vs. vs.
Hatta rahmetliler (ikiside rarhmetli oldu) arkamızdan bakıp bir sürü söylenirlermiş.
Çocuklara "anne kaka, baba pis, anne kötü, eve gitme ..." gibi lafları yanımızda ve hiç çekinmeden söylerlerdi.
Oğlum 3 yaşlarında iken asla eve gelmek istemezdi. Günlerce hatta haftalarca gelmezdi. Çok ağlardım çocuk benden uzaklaşıyor diye üzülürdüm.
Bir gün dayısı kandırarak eve getirdi ve bırakıp gitti. Oğlumun o feryadı hala kulaklarımdadır. Telefon açıp dayısını çağırdım ve tekrar geriye yolladım.
Sonuç bir müddet sonra her şey yoluna girdi. Bu sefer annem "besle büyüt danayı tanımasın anneanneyi" demeye başladı.
İkinci çocuğumda hiç kendimi üzmedim. İkincisinde de aynını yaşadım. Bıraktım kaldı.
Şimdi iyiki de kalmışlar diyorum. Doya doya torun hasreti giderdiler.
Çocuklar bir müddet sonra anne baba, dede, nine kavramını ve sevgisini ayırabiliyorlar.
Kendi kendinize yaptığınız eziyet ve eşinizle geldiğiniz durum için anlattım bunları.
Gördüğüm kadarıyla aileniz arkanızda değil. Bence güzel güzel konuşun eşinizle illaki bir ortak noktada buluşursunuz.

Allahım yardımcınız olsun bu ne biçim bir aile ya. Diyecek laf bulamıyorum yani....Siz de çocuğunuzla daha çok vakit geçirmeye çalışın sürekli gezdirin fırsat vermemeye çalışın o kadına..

Nerden başlayacağımı bilemiyorum şu an ağlamaktan yazamıyorum. Konu şöyle ki daha önce de yaşandı bu olay. Kızım 2 yaşında ve babaannesine çok düşkün ben ev hanımıyım. Sürekli onunla kalmak istiyor. Oraya gidince eve gelmek istemiyor. Babaanneai sürekli bizden soğutmaya çalışıyor. Mesela yemeğe gideriz tam eve gidecez(sen babaannemle kal gitme onlar pis ben sana bakarım) abuk subuk şeyler söyleyip çocuğu bizden uzaklaştırıyor. Benimki de ağlayıp duruyor gelmeyecem siz gidin diye. Bu bi kaç defa ve ben eşimi de kayınvalidemi uyardım. Kızımla da son derece ilgilenen bir anneyim. En son bu gece de aynı şey oldu. Ve eşim de gülüp duruyor oh seni sevmiyor videoya ya çekip duruyor kahkaha atıyorlar. Neyse ben zorla çocuğu aldım gelince uyudu ve yatağına koydum. Eşime kaç kez konuştuk sen neden hala aynı şeyi yapıyorsun dedim. Bu görmüyor musun çocuk git gide uzaklaşıyor bizden diyorum bu başladı bağırmaya. Sen çok kıskançsın nerden buldum ben seni lanet olsun evlendiğimde o güne. Küfürler havada uçuşuyor komşular duyuyor. Senin ailenden hiç kimse bu çocuğu görmeyecek gitmeyeceksin. Benim kızım hergün babaannesine gidecek gerekirse haftalarca kalacak. Ama bunları bağırarak ve sararak kulağıma bağırarak söylüyor susmuyor o kadar korktum ki içinden bambaşka biri çıktı. Kızım korkarak ağlayarak uyandı ve sakinleştiremedim ve ben boyle bi adamla ailesiyle ömür geçirmem. Daha önce de çok sıkıntılar oldu ama hep ben haklıydım. Şu an sinirimden öfkemden deliye dönmek üzereyim dertleşecek kimsem yok ilk aklıma burası geldi bundan sonrası için ne yapacak ben!!!!
Cocuga yazik olmus...bilincsiz bir baba...gidecek yeriniz yok calismiyorsunuzda cekeceksiniz...tahrik etmeyin en azindan cocuk korkmasin

Benim ki haftalarca kalsa yine aramaz işte bi ara eşimi hastaneye yatırdık bi kaç gece yoktum çocuğun umurumda bile olmadım. Sürekli benimle kal ben seniol seviyorum o ev güzel değil pis ben sana çok gubakarım yani abuk subuk şeylerle çocuğu kendi yanında tutuyor yaaaa
Aynı benim kızım evde yalnız Ken iyiyiz, ama babaanne veya anneanne yi görsün hemencecik unutuyor beni ve eşimi Allah'tan kv senin ki gibi değil. bende çok korkuyorum kızım büyüyünce daha çok soğuk olur diye.
Buna bi çözüm olmalı .
Konuyu takipteyim.

Back
X