Çocuğum söz konusu

zaten 1 senedir devamlı gidemedim demiş. aynen dediğiniz gibi düzenli bir terapi almamış çocuk.
Devamlı değil evet sağlık sebeplerinden dolayı gidemedipimiz oldu birde ilk önce psikoloğa değilde pedagoga gitmemiz hata oldu
Buda tam teşhis koymadı, terapi yapıyor oyun terapisi ama tam düzelir gibi oldu şimdi tekrar farklı şeyler yaşıyoruz, düzeldiğini düşünmüştük, öğretmeni de gelişme görüyorum demişti

okullar daki rehberlik derslerine hep sınıf öğretmeni girerdi. Rehberlik öğretmeni de vardı ama neden derse girmiyorlar?Birebir derse girse takip edeceği öğrenciyi zaten kendi ayrıştırır ve yoğunlaşır öyle değil mi? Neden veli yi ekstra şuna bir bakıverin havasına sokuyorlar?

Herkes kadına yüklenmiş ama zaten merhametsiz, acımasız demesine kızmış. Rehber öğretmenin görevi nedir ? okulda sorunlu öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenmek. Yani bi okulda böyle kaç tane öğrenci olabilir ki ? olsa olsa 10 -15 diyelim.
E gayette akşama kadar odasında oturmaktansa öğrencilerle yarım saat konuşup çözümler arayabilir. Çocugun diğer sorunlarıyla zaten aile ilgelenmiş doktora götürüyorlar ama okulda yaptıkları davranışları rehber öğretmen çözmek zorunda, yada çözüm aramak zorunda. Aileye bu şekilde acımasızca şikeyet etmemeli, Çağırıp birlikte çözüm yolları aramalı. Belli ki çocuğun ciddi sorunları var. Bizim zamanımızda da rehber öğretmen sürekli odasında çay kahve otururdu. Hepsi aynı değil tabiki. Herkes işini severek yapsa problem olmayacak.

Otizm çok geniş bir alan. Cok fazla TV ye maruz kalmak dâhi otizme sebep olabilir. Özellikle 2 yaş öncesi
Otizmin doğuştan olduğunu biliyordum, hiç aklıma otizm gelmemişti,ya otizmse bunun teşhisini kim koyucak psikolog mu
Birde psikiyatriste mi götürsem

herşeyi bırakın, bir rehber öğretmen çocukta ne problem olursa olsun, bu şekilde suçlayıcı, dışlayıcı davranamaz. Rehber öğretmenin göervi çocuğu anlamak, onu yönlendirmek, böyle durumlarda ise tarafları yatıştırarak çocuğa odaklanmaktır. Artık herkese görevini biz mi öğreteceğiz. Bu nasıl bir eğitimci dili ALLAH aşkına. Bir çocukta her türlü sorun olabilir, bu sorun çocukların elinde de olmayabilir, bilerek de yapabilir.Bunlar neticede çocuk ve çocuk suçlanmaz, sorun nedir diye kafa yorulur.

Tamda anlatmak istediğimi yazmışsınız, bubaaymı şeyleri yazmaktan gına geldi ama yok anlamıyorlar
Gören hiç ilgilenmiyoruz öğretmenlerin başına saldık çocuğu sanır
Ben rehber öğretmenin tavrına kızdım yoksa ondan beklentimiz filan yok herkes öğretmen olamıyor işte
Çocuğumda ciddi problem var fark ediyorum zaten ama daha farklı yöntemler denicez durum farklı boyutta

Beni anlayan birileri çıktı çok şükürr, ben de bundan bahsediyorum
Yoksa birşeyi inkar ettiğimiz yok ki rehber öğretmenin görevleri diye yazınca internette bile yazıyor

Ben size sonuna kadar hak verdim. Ne aileler var çocuklarıyla ilgilenmiyorlar. Siz zaten okula defalarca gidip kendiniz problemleri anlatmışsınız, Başka destekler almışsınız. Küçücük çocuk bu kadar acımasız olmaya gerek yok, okuduklarıma şaşırıp kaldım resmen. Çocuk bunları zaten bilerek isteyerek yapmıyor ki belli bi sorun var. Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa sürede problem anlaşılır ve çocugunuz düzelir.

zaten 1 senedir devamlı gidemedim demiş. aynen dediğiniz gibi düzenli bir terapi almamış çocuk.

Tahmin ettim duzenli gitmediginizi cunku duzenli terapi durumunda mutlaka bir fayda saglanir. Ben de ustun zeka tanili, sosyal hayatta problemli bir cocuktum(bana ustun zeka tanim liseye kadar soylenmedi, ozel bir cocuk olarak buyutulmedim). Saldirganlik falan yoktu ama yasitlarim bana cok sıkıcı geldigi icin iletisim kurmayi tercih etmiyordum, kendi dunyamda mutluydum. Sanirim 1.siniftan 5.sinifa kadar terapi gordum, ailem akademik basarimdan daha cok sosyal hayata uyum saglamami istiyorlardi ve bu yonde destek aldim. Su an gayet normal bir hayat suruyorum.

Aynı benim çocuğum gibi
Onda da vurma zarar verme yok ama arkadaşlarıyla uyuşmuyor, farklı bir düşünce yapısı var bazen biz bile şaşırıyoruz
Dersleri çok iyi ancak uyuşmuyor ve bulunduğumuz yerde etkinlik yapılacak bir yer yok malesef
Ben de kişiliğinin düzelmesi için uğraşıyorum, dersten çok kişiliği önemli sosyal ortama adapte olması vs buna çok önem veriyorum
Arkadaşlarınla oynasana diyorum sıkılıyorum diyor anlayamadım ne sıkıntısı var
İnşallah sizin gibi düzelir

Kesinlikle bahsettiğiniz öğretmeni korumak ya da kötülemek amaçlı yazmıyorum. Şimdi öncelikle okulda kaç öğrenci var bir buna bakın. İkincisi siz veli olarak geçen yıldan bu yana kaç kere gidipte çocuğunuzun durumunu dinlediniz, işbirliği yapıp yol aradınız beraber bunu düşünün. Çünkü artık yeni moda veliler sadece sorun olursa okulda beliriyorlar. (siz böylesiniz diye demedim, yanlış anlamayın). Şunuda çok net söyleyeyim davranış değişimi öğretmen- veli-çocukla beraber oluyor. İşbirliği çok ama çok önemli. Bende bir okulda psikolojik danışmanım. Geçen yılki okulumda 900 öğrenciye karşılık tek ben vardım. Hepsine 1 günümü ayırsam bile yetmeyecek düşünün. Ve çoğu zaman çocukla görüşme-çalışma yapıyorduk ilerleme kaydedilmiyordu, muhatap olacağımız veliyide okulda göremeyince en son veli okula geldiğinde sayfalarca şikayetle karşılaşıyordu. Bence siniriniz geçsin objektif olmaya çalışın. Nihayetinde buraya yazarak öğretmeni kötüleyen yorumlar okuyarak bir yere varamayacaksınız. Amaç çocuğunuz ve onun yaptığı- şikayet edilen davranışları biliyor olmanız bir anlam ifade etmiyor. Bunları değiştirmek adına psikoloğuyla işbirlikli mi çalışıyorsunuz, psikologdan ayrı siz ne kadar ilgileniyorsunuz. Bunlar çok önemli. Kolaylıklar diliyorum.

Malesef cok dogru.Benim ozel okul olmasina ragmen aynen boyle

eğitimi aile öğrenım kısmını okul çözer.rehber öğretmeni bence kişiliğe değil okul ilgili problemleri çözmeye odaklı daha yatkındır.sizin tek başına başedemediğiniz prblemini çözemediğiniz şyleri rehber öğretmenie yuklemek haksızlık. davranış bozukluğu vs vs için pedogoglar çocuk bılmem neleri var. rehber öğretmenliğini çok yanlış anlamışsınız.

Yani bu cümleyi kurmayacağım demiştim ama şu an kurmak durumundayım; anne olunca anlarsınız hanımefendi. Çocuğunuz zorbalık yüzünden geceleri yatağından korkuyla sıçrayınca ya da içine kapanınca siz o zaman kendi çocuğunuzu değil diğer çocukları düşünürsünüz. Bence de herkes kendi vicdanı ile sınansın. Özellikle zorbalık yapan çocuklarını sonuna kadar savunan aileler.

beren hanım sizinle daha önce yazıştık mı bilmiyorum üyeliğiniz sınırlı bana özelden mesaj atar mısınız? bir zahmet

Yani yangına körükle gitmek istemiyorum ama benim çalışma alanım tam da bu dediğiniz kişilikteki insanlar ve maalesef ki tecrübelerim yazdıklarınızı doğruluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rehber öğretmen çocuğuma teşhis koysun demiyorum zaten hanımefendi, eğe rşşkayet etemeyi biliyorsa çözüm odaklı da olmak zorunda valla görevleri arasında bu yazıyor ben demiyorum
Kişiliği için gereken şeyleri yapıyoruz, yetersiz geldiğini düşünüyorum daha farklı yöntem denemeyi düşünüyoruz

Ben de sizinle aynı sebepten dolayı benzer problemler yaşadım ama bu durum farklı. Yaşıtlarım bana da sıkıcı ve özür dileyerek yazıyorum aptal gelirdi ama hiçbirine zarar verici bir davranışta bulunmadım. Bana da psikolog olan bir akrabamız çok yardım etmişti. Tam terapi miydi onu hatırlamıyorum ama baya konuşuyorduk o bayanla onu hatırlıyorum.

Çok teşekkürler
Öncelikle okulda öğrenci sayısı çok az, ve sizin çocuğunuz gibi çocuk yok okulda dediğine göre bu fazla işinin olmadığını gösterir
Ve böylesine önemli bir konuda ne olursa olsun ilgilenmesi gerekir diye düşünüyorum
Ben daha sonra hiç gitme gereği duymadım çünkü geçen sene gittiğimizde öylesine dinledi dinlemek için dinledi yani, böyle bir rehber öğretmene neden tekrardan gidelim ki
Sorunu psikolog ile çözmeye çalışıyoruz ama yetersiz geliyor gitmelerimiz ve düzeldiğini düşündüğümüz için çok üzerine düşmedik son zamanlarda açıkçası
Çalıştığım için okula fazla gidemiyorum buda sebep olabilir, okuma gitme sıklığını arttırma gerekicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…