Devamlı değil evet sağlık sebeplerinden dolayı gidemedipimiz oldu birde ilk önce psikoloğa değilde pedagoga gitmemiz hata olduzaten 1 senedir devamlı gidemedim demiş. aynen dediğiniz gibi düzenli bir terapi almamış çocuk.
Hayır değilözel okul mu?
Otizmin doğuştan olduğunu biliyordum, hiç aklıma otizm gelmemişti,ya otizmse bunun teşhisini kim koyucak psikolog muOtizm çok geniş bir alan. Cok fazla TV ye maruz kalmak dâhi otizme sebep olabilir. Özellikle 2 yaş öncesi
Tamda anlatmak istediğimi yazmışsınız, bubaaymı şeyleri yazmaktan gına geldi ama yok anlamıyorlarHerkes kadına yüklenmiş ama zaten merhametsiz, acımasız demesine kızmış. Rehber öğretmenin görevi nedir ? okulda sorunlu öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenmek. Yani bi okulda böyle kaç tane öğrenci olabilir ki ? olsa olsa 10 -15 diyelim.
E gayette akşama kadar odasında oturmaktansa öğrencilerle yarım saat konuşup çözümler arayabilir. Çocugun diğer sorunlarıyla zaten aile ilgelenmiş doktora götürüyorlar ama okulda yaptıkları davranışları rehber öğretmen çözmek zorunda, yada çözüm aramak zorunda. Aileye bu şekilde acımasızca şikeyet etmemeli, Çağırıp birlikte çözüm yolları aramalı. Belli ki çocuğun ciddi sorunları var. Bizim zamanımızda da rehber öğretmen sürekli odasında çay kahve otururdu. Hepsi aynı değil tabiki. Herkes işini severek yapsa problem olmayacak.
Beni anlayan birileri çıktı çok şükürr, ben de bundan bahsediyorumherşeyi bırakın, bir rehber öğretmen çocukta ne problem olursa olsun, bu şekilde suçlayıcı, dışlayıcı davranamaz. Rehber öğretmenin göervi çocuğu anlamak, onu yönlendirmek, böyle durumlarda ise tarafları yatıştırarak çocuğa odaklanmaktır. Artık herkese görevini biz mi öğreteceğiz. Bu nasıl bir eğitimci dili ALLAH aşkına. Bir çocukta her türlü sorun olabilir, bu sorun çocukların elinde de olmayabilir, bilerek de yapabilir.Bunlar neticede çocuk ve çocuk suçlanmaz, sorun nedir diye kafa yorulur.
Tamda anlatmak istediğimi yazmışsınız, bubaaymı şeyleri yazmaktan gına geldi ama yok anlamıyorlar
Gören hiç ilgilenmiyoruz öğretmenlerin başına saldık çocuğu sanır
Ben rehber öğretmenin tavrına kızdım yoksa ondan beklentimiz filan yok herkes öğretmen olamıyor işte
Çocuğumda ciddi problem var fark ediyorum zaten ama daha farklı yöntemler denicez durum farklı boyutta
zaten 1 senedir devamlı gidemedim demiş. aynen dediğiniz gibi düzenli bir terapi almamış çocuk.
Devamlı değil evet sağlık sebeplerinden dolayı gidemedipimiz oldu birde ilk önce psikoloğa değilde pedagoga gitmemiz hata oldu
Buda tam teşhis koymadı, terapi yapıyor oyun terapisi ama tam düzelir gibi oldu şimdi tekrar farklı şeyler yaşıyoruz, düzeldiğini düşünmüştük, öğretmeni de gelişme görüyorum demişti
Aynı benim çocuğum gibiTahmin ettim duzenli gitmediginizi cunku duzenli terapi durumunda mutlaka bir fayda saglanir. Ben de ustun zeka tanili, sosyal hayatta problemli bir cocuktum(bana ustun zeka tanim liseye kadar soylenmedi, ozel bir cocuk olarak buyutulmedim). Saldirganlik falan yoktu ama yasitlarim bana cok sıkıcı geldigi icin iletisim kurmayi tercih etmiyordum, kendi dunyamda mutluydum. Sanirim 1.siniftan 5.sinifa kadar terapi gordum, ailem akademik basarimdan daha cok sosyal hayata uyum saglamami istiyorlardi ve bu yonde destek aldim. Su an gayet normal bir hayat suruyorum.
Kesinlikle bahsettiğiniz öğretmeni korumak ya da kötülemek amaçlı yazmıyorum. Şimdi öncelikle okulda kaç öğrenci var bir buna bakın. İkincisi siz veli olarak geçen yıldan bu yana kaç kere gidipte çocuğunuzun durumunu dinlediniz, işbirliği yapıp yol aradınız beraber bunu düşünün. Çünkü artık yeni moda veliler sadece sorun olursa okulda beliriyorlar. (siz böylesiniz diye demedim, yanlış anlamayın). Şunuda çok net söyleyeyim davranış değişimi öğretmen- veli-çocukla beraber oluyor. İşbirliği çok ama çok önemli. Bende bir okulda psikolojik danışmanım. Geçen yılki okulumda 900 öğrenciye karşılık tek ben vardım. Hepsine 1 günümü ayırsam bile yetmeyecek düşünün. Ve çoğu zaman çocukla görüşme-çalışma yapıyorduk ilerleme kaydedilmiyordu, muhatap olacağımız veliyide okulda göremeyince en son veli okula geldiğinde sayfalarca şikayetle karşılaşıyordu. Bence siniriniz geçsin objektif olmaya çalışın. Nihayetinde buraya yazarak öğretmeni kötüleyen yorumlar okuyarak bir yere varamayacaksınız. Amaç çocuğunuz ve onun yaptığı- şikayet edilen davranışları biliyor olmanız bir anlam ifade etmiyor. Bunları değiştirmek adına psikoloğuyla işbirlikli mi çalışıyorsunuz, psikologdan ayrı siz ne kadar ilgileniyorsunuz. Bunlar çok önemli. Kolaylıklar diliyorum.İlkokul 3 e başlayan çocuğum var. Okul başladığından bu yana öğretmenden çok şikayet alıyoruz.. Bugün olanı anlatmam gerekiyor ki sizden fikir almak istiyorum
Başka sınıfa gidip oradaki kitapları yerlere atıp deprem olduğu için bu kitaplar böyle düştü demiş. Araştırıyorlar çocuğum çıkıyor, rehber öğretmen çağırdı gittik. Adam çocuğumu kötülüyor yazmış 2 sayfa çocuğumun yaptıklarını, şöyle kötü böyle acımasız, merhametsiz söyledi durdu, dayanamadım biz geçen sene de size gelmiştik aynı şikayetleri anlattık keşke 1 kere değilde daha çok ilgilenseydiniz sorun belki çözülürdü deyince müdür dik dik baktı rehber öğretmene haftada 1 öğrenciye konuş dedi
Ben çocuğuma uslu demiyorum ama polis ifadesi alır gibi 2 sayfa yazıp bize onları okuyor ki biz zaten onları biliyoruz psikoloğada gidiyor, geçen sene anlatınca dinledi o kadar şimdi de şikayet etmeye çağırmış, çocuğumun merhametsiz olmasını kabul etmiyorum birisine birşey olsun çok düşünür merak eder sorar, rehber öğretmenin işi ne, müdür bile daha yumuşak ve sakin davrandı, rehber öğretmenlerin görevleri bu değil mi? Geçen seneden beri sormadı şimdi çocuğunuz şöyle çocuğunuz böyle ne rahat öğretmen, kızdığımızı heryerde belli etmek zorunda mıyız
Malesef cok dogru.Benim ozel okul olmasina ragmen aynen boyleherşeyi bırakın, bir rehber öğretmen çocukta ne problem olursa olsun, bu şekilde suçlayıcı, dışlayıcı davranamaz. Rehber öğretmenin göervi çocuğu anlamak, onu yönlendirmek, böyle durumlarda ise tarafları yatıştırarak çocuğa odaklanmaktır. Artık herkese görevini biz mi öğreteceğiz. Bu nasıl bir eğitimci dili ALLAH aşkına. Bir çocukta her türlü sorun olabilir, bu sorun çocukların elinde de olmayabilir, bilerek de yapabilir.Bunlar neticede çocuk ve çocuk suçlanmaz, sorun nedir diye kafa yorulur.
Yani bu cümleyi kurmayacağım demiştim ama şu an kurmak durumundayım; anne olunca anlarsınız hanımefendi. Çocuğunuz zorbalık yüzünden geceleri yatağından korkuyla sıçrayınca ya da içine kapanınca siz o zaman kendi çocuğunuzu değil diğer çocukları düşünürsünüz. Bence de herkes kendi vicdanı ile sınansın. Özellikle zorbalık yapan çocuklarını sonuna kadar savunan aileler.Çocuğum yok büyük konuşmak istemem ama ilerde asla bu konuda sizin gibi davranan bir anne olmak istemem. Anne olmanın sadece kendi çocuğunu düşünmek olduğuna da inanmıyorum. Ayrıca psikolojik sorunlar çok ince durumlar sizin çocuklarınızın da bu tarz problemler yaşamayacağından emin gibi konuşmanız çok tuhaf. Ne diyelim vicdanınız kendi çocuklarınıza kadar demek ki, olsun
beren hanım sizinle daha önce yazıştık mı bilmiyorum üyeliğiniz sınırlı bana özelden mesaj atar mısınız? bir zahmetTahmin ettim duzenli gitmediginizi cunku duzenli terapi durumunda mutlaka bir fayda saglanir. Ben de ustun zeka tanili, sosyal hayatta problemli bir cocuktum(bana ustun zeka tanim liseye kadar soylenmedi, ozel bir cocuk olarak buyutulmedim). Saldirganlik falan yoktu ama yasitlarim bana cok sıkıcı geldigi icin iletisim kurmayi tercih etmiyordum, kendi dunyamda mutluydum. Sanirim 1.siniftan 5.sinifa kadar terapi gordum, ailem akademik basarimdan daha cok sosyal hayata uyum saglamami istiyorlardi ve bu yonde destek aldim. Su an gayet normal bir hayat suruyorum.
Yani yangına körükle gitmek istemiyorum ama benim çalışma alanım tam da bu dediğiniz kişilikteki insanlar ve maalesef ki tecrübelerim yazdıklarınızı doğruluyor.Pembe ve camdan dünyanızı sarsmak istemem ama iyi çocuk ve kötü çocuk diye bir şey var. Ruhla ilgili bir şey bu.
Evlerindeki kuşun ayağını kesen, sinirlenince Civcivleri ocakta yakan, kedileri boncuklu tabancayla öldüren vb kötülüklerden zevk alan çocuklara şahit oldum son 1 senede.
Her şey eğitim şu bu değil. Bilinmeyen bir şey var işte ruh mu veya beyinle ilgili bir sey mi artık adı her neyse.
Ve bu doğuştan. Psikoloji bilimi bunu ancak bir noktaya kadar frenlemeye yarıyor. Ötesine bir şey yapamıyor.
Seri katillerin çoğu cinayetlere çok küçükken hayvanlara zarar vererek başlıyor. Aynı anne babaya sahip kardeşleri bunu yapmıyor mesela.
Rehber öğretmen çocuğuma teşhis koysun demiyorum zaten hanımefendi, eğe rşşkayet etemeyi biliyorsa çözüm odaklı da olmak zorunda valla görevleri arasında bu yazıyor ben demiyorumeğitimi aile öğrenım kısmını okul çözer.rehber öğretmeni bence kişiliğe değil okul ilgili problemleri çözmeye odaklı daha yatkındır.sizin tek başına başedemediğiniz prblemini çözemediğiniz şyleri rehber öğretmenie yuklemek haksızlık. davranış bozukluğu vs vs için pedogoglar çocuk bılmem neleri var. rehber öğretmenliğini çok yanlış anlamışsınız.
Ben de sizinle aynı sebepten dolayı benzer problemler yaşadım ama bu durum farklı. Yaşıtlarım bana da sıkıcı ve özür dileyerek yazıyorum aptal gelirdi ama hiçbirine zarar verici bir davranışta bulunmadım. Bana da psikolog olan bir akrabamız çok yardım etmişti. Tam terapi miydi onu hatırlamıyorum ama baya konuşuyorduk o bayanla onu hatırlıyorum.Tahmin ettim duzenli gitmediginizi cunku duzenli terapi durumunda mutlaka bir fayda saglanir. Ben de ustun zeka tanili, sosyal hayatta problemli bir cocuktum(bana ustun zeka tanim liseye kadar soylenmedi, ozel bir cocuk olarak buyutulmedim). Saldirganlik falan yoktu ama yasitlarim bana cok sıkıcı geldigi icin iletisim kurmayi tercih etmiyordum, kendi dunyamda mutluydum. Sanirim 1.siniftan 5.sinifa kadar terapi gordum, ailem akademik basarimdan daha cok sosyal hayata uyum saglamami istiyorlardi ve bu yonde destek aldim. Su an gayet normal bir hayat suruyorum.
Çok teşekkürlerKesinlikle bahsettiğiniz öğretmeni korumak ya da kötülemek amaçlı yazmıyorum. Şimdi öncelikle okulda kaç öğrenci var bir buna bakın. İkincisi siz veli olarak geçen yıldan bu yana kaç kere gidipte çocuğunuzun durumunu dinlediniz, işbirliği yapıp yol aradınız beraber bunu düşünün. Çünkü artık yeni moda veliler sadece sorun olursa okulda beliriyorlar. (siz böylesiniz diye demedim, yanlış anlamayın). Şunuda çok net söyleyeyim davranış değişimi öğretmen- veli-çocukla beraber oluyor. İşbirliği çok ama çok önemli. Bende bir okulda psikolojik danışmanım. Geçen yılki okulumda 900 öğrenciye karşılık tek ben vardım. Hepsine 1 günümü ayırsam bile yetmeyecek düşünün. Ve çoğu zaman çocukla görüşme-çalışma yapıyorduk ilerleme kaydedilmiyordu, muhatap olacağımız veliyide okulda göremeyince en son veli okula geldiğinde sayfalarca şikayetle karşılaşıyordu. Bence siniriniz geçsin objektif olmaya çalışın. Nihayetinde buraya yazarak öğretmeni kötüleyen yorumlar okuyarak bir yere varamayacaksınız. Amaç çocuğunuz ve onun yaptığı- şikayet edilen davranışları biliyor olmanız bir anlam ifade etmiyor. Bunları değiştirmek adına psikoloğuyla işbirlikli mi çalışıyorsunuz, psikologdan ayrı siz ne kadar ilgileniyorsunuz. Bunlar çok önemli. Kolaylıklar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?