Çocuğum söz konusu

Rehber öğretmenine mi kaldınız hanımefendi başka yollar varken geçen sene bu durumda olan bir çocukta hiç mi değişme olmaz psikoloğa da gitmiş veya giden bir çocuktan bahsediyoruz hiç mi değişim olmaz fayda etmez demek ki sizde götürdüğünüz doktorda görevlerini yerine getirememiş ki şikayetler devam ediyor sizin ve doktorunuzun çözemediği sorunu uzmanlık almamış formasyon adı altında eğitim almaya zorlanmış bir rehber öğretmen ne yapabilir ki ayrıca siz rehber öğretmenin çok çok üstünde uzmandan yardım aldığınız halde diyeceklerim bu kadar ...

Hala fevrice konuşup benim çocuğum benim çocuğum diyorsunuz,yazmadım sayın lütfen bu tutumla gerçekten fikir alışverişi, sohbet veya empati durumu kuramayız uzatmayalım boşverin

Çocuğum yok büyük konuşmak istemem ama ilerde asla bu konuda sizin gibi davranan bir anne olmak istemem. Anne olmanın sadece kendi çocuğunu düşünmek olduğuna da inanmıyorum. Ayrıca psikolojik sorunlar çok ince durumlar sizin çocuklarınızın da bu tarz problemler yaşamayacağından emin gibi konuşmanız çok tuhaf. Ne diyelim vicdanınız kendi çocuklarınıza kadar demek ki, olsun

Otizm çok geniş bir alan. Cok fazla TV ye maruz kalmak dâhi otizme sebep olabilir. Özellikle 2 yaş öncesi

Konu sahibi sürekli aynı cümleleri tekrar ediyosun "rehber öğretmen şunu dedi, müdür bile onu uyardı, psikologa da gidiyoruz..." psikolog ne teşhis koydu, önerdiği tedavi yöntemi ne? Açıklarsan sevinirim çünkü ben inanmıyorum gittiğine. Sırf ilgili anne msji vermek için söylüyorsun bence.

Bu arada ben size örnek olarak bir öğrenciyi söyledim ne kadar olumsuzluk yaşanıyor empati olsun diye ama vurmaz dövmez vs. Diyorsunuz bana, üstteki yazdıklarınıza bakın bunlarda diğer öğrencilere psikolojik şiddettir şiddet sadece vurmakla olmuyor ki bazen bir söz bile bir insanı nakavt etmeye yetebilir anlatmak istediğim bu size

Herg0n arkadaşlarını dövmüyor vurmuyor itmiyor demişsiniz. Bunlar zaten her bireyde olması gereken haller
Yeterince gerildiniz çözüm arıyorsunuz üzerinize gelmek istemem ama..

Benim kızıma geçen sene sınıf arkadaşı bir oyunu anlatıyor bayağı bahsi geçmişti o oyunun sosyal medyada ve duyunca kızım korkuyor

Anne momo gelecek
Evin arkasındaki tepede yaşıyormuş
Geceleri çıkıyormuş
Çocuk hayal gücünde ne varsa anlatmış kızıma

Ve bunun yüzünden kızım odasına giremez tek başına tuvalete giremez oldu kaç hafta uğraştık toparlasın diye

Mağdur olan kim peki burada?

Bilinçsiz bir şekilde çocuğun eline tutuştur tableti ne izlediyse negördüyse gelsin kızımı korkutsun..

Kızımın iki büklüm yere çöküp titreyerek ağladığı günleri ben bilirim

Sizin basit gördüğünüz silgi kalemtraş olayı değil işte bu konu

Pembe ve camdan dünyanızı sarsmak istemem ama iyi çocuk ve kötü çocuk diye bir şey var. Ruhla ilgili bir şey bu.
Evlerindeki kuşun ayağını kesen, sinirlenince Civcivleri ocakta yakan, kedileri boncuklu tabancayla öldüren vb kötülüklerden zevk alan çocuklara şahit oldum son 1 senede.
Her şey eğitim şu bu değil. Bilinmeyen bir şey var işte ruh mu veya beyinle ilgili bir sey mi artık adı her neyse.
Ve bu doğuştan. Psikoloji bilimi bunu ancak bir noktaya kadar frenlemeye yarıyor. Ötesine bir şey yapamıyor.
Seri katillerin çoğu cinayetlere çok küçükken hayvanlara zarar vererek başlıyor. Aynı anne babaya sahip kardeşleri bunu yapmıyor mesela.

Her hata yapana özel biri, her yaramaz çocuğa özel çocuk diye diye bu hale getirdiler her şeyi.
Üçüz kardeşlerim var 4 yasindalar. Ve o kadar yaramazlar ki. Annem de özel çocuk olduklarını iddia ediyor. Ama yok yani dümdüz yaramazlar. Bir de kendine destekçi psikolog bulmuş annem o çalıyor annem söylüyor özel çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Kendilerine Güvenleri sarsilmasın diye kapı pencere kıran çocuklarla göz hizasına inip sakin bir sesle konuşma yapmaliyiz
Annemin yaramazliklarina ve arsizliklarina özel çocuk kılıfıyla yaklaştığı kardeşlerim gerçek dünyada ne yapacak o kadar merak ediyorum ki.
Şundan 10 sene sonra bakalım bizi ne maceralar bekliyor ^^

Onceki yorumumda bu sekilde acikca yazmak istemedim ama ne yazik ki haklisiniz. Bazi insanlar, ailesi ne kadar ilgili olursa olsun, nasil bir ortamda dunyaya gelirse gelsin ruh dunyalari bu sekilde merhametsiz ve empati yoksunu doguyor. Yani bunun cocugu boyle yetistirdim, yole oldu seklinde bir sebep sonucla da alakasi olmuyor. Bazi insanlarin ruh dunyalari bu sekilde ve dediginiz gibi diger insanlara, hayvanlara zarar veriyorlar. Konu sahibesine cocugunu doktora goturmesini bu yuzden yazdim, eger cocugu bu sekilde bir insansa kontrol altina alabilirler.

Çocuğun suçlu.

O bir rehber öğretmeni bir psikolog değil bunun yerine bir psikoloğa götürseniz sizce oradan destek alması daha iyi değil mi çünkü çocuklar bazen içindeki şeyleri öfkeye kapanarak atıyo burda sizde hatalısınız çocugu sevgiden ihmal ederseniz de bu şekil bir davranış ortaya çıkar bu konuda ben öğretmen haklı demiyorum burda siz destek almak istiyorsanız çocugunuzu lütfen tanımaya çalışın ve onun yanında olduğunu bu tür davranışların yanlış oldugunun eşyalara ve kişilere zarar vermenin yanlış oldugunu en başta siz göstermelisiniz ki rehber öğretmeni bişey yapsın o insanlar tek bir kişiye değil bir çok kişiye bakıyorlar

Siz ciddiye alıp silgiyle zehirleme sakası yapan cocugunuzu bi doktora goturseydınız.
Adi ustunde rehber ogretmenı, ogretmen. Doktor degıl.
Yorumları okumadan yazıyorum, konuya yazdıklarınız ve bu yorumunuz yeterlı geldi bana.

Siz ebeveyn olarak ne yapacagınızı bilmiyorsanız ogretmen ne yapsın?

bizim zamanimizda rehber ogretmenler yerlestirme sinavlarinda filan dosyalarimiza yardimci oluyodu, bi de sohbetleri iyiydi gider arada aohbet ederdik havadan sudan. onun disinda gormezdik bile. simdi rehber ogretmenler boyle mi calisiyor ben onu da anlamadim

Malesef ki çoğu rehber öğretmeninin yaptığını yapmış o öğretmen.Benim abimde rehber öğretmeni oradan biliyorum.Bu sebepten yatıp maaş alanlar olarak söyleniyor.Abim gittiği okullarda hep daha fazla öğrenciyle ilgilenmek zorunda kaldı malesef.Sebebiyse hep geçen sene o öğrenciyle ilgilenmiş olmasıydı diğer öğretmenler hep abime yönlendirirdi ilgilenmek yerine ilgilenmesi gereken onlarken...Ne dertler dinledik ne çocuklar ne yapabiliriz diye ailecek düşündüğümüz çocuklar oldu.Birini hiç unutamıyorum ayrılmış bir anne babaya sahip bir kız çocuğu vardı.Dede ve ninesi ona tam anlamıyla bakamadığı için sorun yaşıyordu üstü o kadar temiz değildi saçı taranmış değildi öğretmeni disiplinli biri olduğu için bu durumu hep sorun ediyordu şimdi o kız ne durumda merak ediyorum liseye geçmiş olabilir muhtemelen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…