- 10 Mayıs 2016
- 3.587
- 6.584
- 158
Rehber öğretmenine mi kaldınız hanımefendi başka yollar varken geçen sene bu durumda olan bir çocukta hiç mi değişme olmaz psikoloğa da gitmiş veya giden bir çocuktan bahsediyoruz hiç mi değişim olmaz fayda etmez demek ki sizde götürdüğünüz doktorda görevlerini yerine getirememiş ki şikayetler devam ediyor sizin ve doktorunuzun çözemediği sorunu uzmanlık almamış formasyon adı altında eğitim almaya zorlanmış bir rehber öğretmen ne yapabilir ki ayrıca siz rehber öğretmenin çok çok üstünde uzmandan yardım aldığınız halde diyeceklerim bu kadar ...Yanlız şikayet eden rehber öğretmen, ne dinlemiş geçen seneden beri de çocuğuma acımasız merhametsiz diyor, rehber öğretmene geçen sene durumu anlattık, çocuğum arkadaşına zehirleme planı yapıyor gerçek değil ama kalemtraşının içine silgi kırıntılarını atıp bu zehir vs diyor ve biz bunu rehber öğretmene anlattık hiç oralı olmadı, geçen sene aklı neredeydi işin ciddiyetini şimdi li anladı, bize çocuğumın yaptıklarını anlatıyor biz zaten onları biliyoruz, adam resmen şikayet etmeye çağırmış
Rehber öğretmen çocukla konuşup sorunu çözmeli, müdür bile haftada bir konuş çocukla seni yakın gördükçe daha çok şey anlatır dedi
Şikayet etmeye gelince herkes şikayetçi, ama icraatta birşey yok
Hala fevrice konuşup benim çocuğum benim çocuğum diyorsunuz,yazmadım sayın lütfen bu tutumla gerçekten fikir alışverişi, sohbet veya empati durumu kuramayız uzatmayalım boşverinNe güzel kendiniz cevaplamışsınız tahtayı kırdı, çocukların üstünü yırttı diye
Benim çocuğumda bunlar yok
Zehir olayını gidip gerçekten yapmadı, ve birdaha da tekrarlanmadı zaten
Örnek verdiğiniz çocukla benim çocuğumun alakası yok
Ve ayrıca evet herkesin çocuğu kıymetli itirazım yok
Çocuğum yok büyük konuşmak istemem ama ilerde asla bu konuda sizin gibi davranan bir anne olmak istemem. Anne olmanın sadece kendi çocuğunu düşünmek olduğuna da inanmıyorum. Ayrıca psikolojik sorunlar çok ince durumlar sizin çocuklarınızın da bu tarz problemler yaşamayacağından emin gibi konuşmanız çok tuhaf. Ne diyelim vicdanınız kendi çocuklarınıza kadar demek ki, olsunPeki. Olur ama bence daha mantıklı olanı sizin çocuğunuz hanımefendinin çocuğu ile sınıf arkadaşı olsun. Kusura bakmayın ama evet ben çocuğumun zarar görmeyeceği bir ortamda okumasın isterim. Ha siz eğer diyorsanız ki benim çocuğum zorbalığa maruz kalsın o sizin bileceğiniz iş. Özellikle arayıp bulup çocuklarınızı o sınıfa kaydedersiniz. Ben almayayım teşekkür ederim.
Otizm çok geniş bir alan. Cok fazla TV ye maruz kalmak dâhi otizme sebep olabilir. Özellikle 2 yaş öncesiBurda okuduklarımdan da kafam karıştı, otizm olma ihtimali var mı
Ben onu doğuştan diye biliyorum, az önce netten baktım iyice kafam karıştı
Yani otizm olsa psikolog anlamaz mıydı
Psikiyatramı götürmek gerekir
Bu arada ben size örnek olarak bir öğrenciyi söyledim ne kadar olumsuzluk yaşanıyor empati olsun diye ama vurmaz dövmez vs. Diyorsunuz bana, üstteki yazdıklarınıza bakın bunlarda diğer öğrencilere psikolojik şiddettir şiddet sadece vurmakla olmuyor ki bazen bir söz bile bir insanı nakavt etmeye yetebilir anlatmak istediğim bu sizeNe kadar acelecisiniz, müsait olmadığımdan cevaplayamamış olabilir miyim acaba
Tabiki de bütün sorunları takip ediyorum ve eşimden geleni yapıyorum, birçok sorunu var ve bu yüzden psikoloğa götürüyoruz. Arkadaşlarını kızdırma, ilgi odağı olma, otoriter olma, derste öğretmenini dinlememe birçok sorunu var, 1 hafta iyi olurken diğer hafta kötü davranış içine giriyor
Herg0n arkadaşlarını dövmüyor vurmuyor itmiyor demişsiniz. Bunlar zaten her bireyde olması gereken hallerNe zorbalığı ya
Kimseye vurmayan, itmeye bir çocuk yazınızı gören her gün arkadaşlarını dövüyor sanır
Çok büyük konuşuyorsunuz, öyle bir arkadaş denk gelir okulda şaşakalırsınız
Kendini birşey sanan velilerin mükemmel çocukları
Pembe ve camdan dünyanızı sarsmak istemem ama iyi çocuk ve kötü çocuk diye bir şey var. Ruhla ilgili bir şey bu.Bir çocuk için vicdansız diye ithamda bulunmak çok ilginç. Çocuk o daha biliyor mu bakalım vicdan ne demek... Çocuğun davranış bozukluklarına odaklanıp onunla çalışmalar yapmalı size çocuğunuzun yaptıklarını anlatması gerçekten çok mantıksız olmuş....
Her hata yapana özel biri, her yaramaz çocuğa özel çocuk diye diye bu hale getirdiler her şeyi.Hanimefendi ne alka otizmli cocuklar simdi? Konu sahibi cocugum otizmli demedi ki? Otizmli olsaydi durum baska olabilirdi tabiki. Her sorunlu cocuk ozel cocuk mu oluyor orasini ben anlamadim. Cocuk yalandan da olsa kafasinda kurup arkadasini zehirleme plani yapmis. Tabiki de gercekte zehirleyecek hali yok ama onu alinmazsa bunlar tehlikeli sonuclar dogurabilir. Bu dusunceler bu haraketler hic ama hic saglikli degil. 1 senede ise yaramayan tedaviye coktan baska uzmanlara goturulmeliydi o cocuk. Ayrica cocuklar pekala da merhametsiz ve acimasiz olabilirler. Herkes mi cok naif dusunuyor anlamadim.
Pembe ve camdan dünyanızı sarsmak istemem ama iyi çocuk ve kötü çocuk diye bir şey var. Ruhla ilgili bir şey bu.
Evlerindeki kuşun ayağını kesen, sinirlenince Civcivleri ocakta yakan, kedileri boncuklu tabancayla öldüren vb kötülüklerden zevk alan çocuklara şahit oldum son 1 senede.
Her şey eğitim şu bu değil. Bilinmeyen bir şey var işte ruh mu veya beyinle ilgili bir sey mi artık adı her neyse.
Ve bu doğuştan. Psikoloji bilimi bunu ancak bir noktaya kadar frenlemeye yarıyor. Ötesine bir şey yapamıyor.
Seri katillerin çoğu cinayetlere çok küçükken hayvanlara zarar vererek başlıyor. Aynı anne babaya sahip kardeşleri bunu yapmıyor mesela.
Çocuğun suçlu.Ben sizi cok iyi anliyorum benimki de 1 e gidiyor.Ciddi sorunlar yasiyoruz.Tabiko bunlarin kaynaginda cocugu tetikleyen birsey var ben ogretmeniyle o iletisimi yakalayamadim.Evet hareketli bir cocuk ve en ufak birseyde surekli sikayet edilerek sinifta hedef haline getirildi ogretmen de buna canak tuttu.Simdi arkadaslarina vurma kufur etme sorunlari yasiyoruz cunku surekli onu kiskirtan bi ogrenci var ve rehber ogretmen suana kadar bi cozum uretemedigi gibi cocugu suclama pesinde.Sizi cok iyi anliyorum cocugunuzu ezdirmeyin dik durun.Onu sorunlu cocuk deyip etiketlemelerine izin vermeyin.Ben de psikologa goturuyorum ama psikolog bile oyle ciddi bi sorun oldugunu dusunmuyor.Her cocuk kuzu gibi oturmayabilir.Bazi ögretmenlerin cocuk sevmedigini bizzat goruyorum.Sorunlari cozemezsem okul degistirecegim siz de oyle yapin bence.
O bir rehber öğretmeni bir psikolog değil bunun yerine bir psikoloğa götürseniz sizce oradan destek alması daha iyi değil mi çünkü çocuklar bazen içindeki şeyleri öfkeye kapanarak atıyo burda sizde hatalısınız çocugu sevgiden ihmal ederseniz de bu şekil bir davranış ortaya çıkar bu konuda ben öğretmen haklı demiyorum burda siz destek almak istiyorsanız çocugunuzu lütfen tanımaya çalışın ve onun yanında olduğunu bu tür davranışların yanlış oldugunun eşyalara ve kişilere zarar vermenin yanlış oldugunu en başta siz göstermelisiniz ki rehber öğretmeni bişey yapsın o insanlar tek bir kişiye değil bir çok kişiye bakıyorlarİlkokul 3 e başlayan çocuğum var. Okul başladığından bu yana öğretmenden çok şikayet alıyoruz.. Bugün olanı anlatmam gerekiyor ki sizden fikir almak istiyorum
Başka sınıfa gidip oradaki kitapları yerlere atıp deprem olduğu için bu kitaplar böyle düştü demiş. Araştırıyorlar çocuğum çıkıyor, rehber öğretmen çağırdı gittik. Adam çocuğumu kötülüyor yazmış 2 sayfa çocuğumun yaptıklarını, şöyle kötü böyle acımasız, merhametsiz söyledi durdu, dayanamadım biz geçen sene de size gelmiştik aynı şikayetleri anlattık keşke 1 kere değilde daha çok ilgilenseydiniz sorun belki çözülürdü deyince müdür dik dik baktı rehber öğretmene haftada 1 öğrenciye konuş dedi
Ben çocuğuma uslu demiyorum ama polis ifadesi alır gibi 2 sayfa yazıp bize onları okuyor ki biz zaten onları biliyoruz psikoloğada gidiyor, geçen sene anlatınca dinledi o kadar şimdi de şikayet etmeye çağırmış, çocuğumun merhametsiz olmasını kabul etmiyorum birisine birşey olsun çok düşünür merak eder sorar, rehber öğretmenin işi ne, müdür bile daha yumuşak ve sakin davrandı, rehber öğretmenlerin görevleri bu değil mi? Geçen seneden beri sormadı şimdi çocuğunuz şöyle çocuğunuz böyle ne rahat öğretmen, kızdığımızı heryerde belli etmek zorunda mıyız
Bir çocugu asla suçlamamalısın bu konuda yanlış düşüncedesiniz lütfen bu şekil yaparak sen hatalısın sen suclusun demeyin çocuklaraÇocuğun suçlu.
Siz ciddiye alıp silgiyle zehirleme sakası yapan cocugunuzu bi doktora goturseydınız.Yanlız şikayet eden rehber öğretmen, ne dinlemiş geçen seneden beri de çocuğuma acımasız merhametsiz diyor, rehber öğretmene geçen sene durumu anlattık, çocuğum arkadaşına zehirleme planı yapıyor gerçek değil ama kalemtraşının içine silgi kırıntılarını atıp bu zehir vs diyor ve biz bunu rehber öğretmene anlattık hiç oralı olmadı, geçen sene aklı neredeydi işin ciddiyetini şimdi li anladı, bize çocuğumın yaptıklarını anlatıyor biz zaten onları biliyoruz, adam resmen şikayet etmeye çağırmış
Rehber öğretmen çocukla konuşup sorunu çözmeli, müdür bile haftada bir konuş çocukla seni yakın gördükçe daha çok şey anlatır dedi
Şikayet etmeye gelince herkes şikayetçi, ama icraatta birşey yok
Siz ebeveyn olarak ne yapacagınızı bilmiyorsanız ogretmen ne yapsın?Okulumuzda gayet az öğrenci var, sorumluluk yıkıcak olsam psikoloğa gitmeyip rehber öğretmenin başına giderdik. Adam bizi acil çağırıyor biz de farklı bir konuşma olucak sanıyoruz, yazmış kağıda iyi de biz onu zaten biliyoruz, ne yapıcaz diyoruz bilmiyorum diyor suçluyor da suçluyor ne diye çağırdı o zaman çözüm üretmicekse
Ben kimin suclu oldugunu biliyorum bilmediginiz konuda yorum yapip kinamaya devam edin..Çocuğun suçlu.
Basina gelince anlar bos keseden salliyor isteBir çocugu asla suçlamamalısın bu konuda yanlış düşüncedesiniz lütfen bu şekil yaparak sen hatalısın sen suclusun demeyin çocuklara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?