Çocuğum söz konusu

Ram sadece zekayla ilgilidir demiyorum ki. Söylediğiniz şeylerin altında DEHB, Otizm, Öğrenme güçlüğü vb. şeylerden şüphelenilmiş ve yönlendirme yapılmıştır. Davranış bozukluğu dediğiniz olay çok farklı boyutta. Önlenemeyen bir çalma davranışı için RAMa yönlendirme yapılmaz mesela bu davranış bozukluğudur çocuk psikoloğuna yönlendirilir gibi...

Benim çok yakın bir arkadaşım rehber öğretmen, hem de çok kalabalık ve alt gelir grubunda olan bir okulda. Bazen yaptıklarını anlatıyor tüylerim diken diken oluyor. O kadar çok hayata dokunuyor o kadar değişimler yapıyor ki ben duygulanıyorum. Bazen diyorum Allah senden razı olsun, keşke bütün öğretmenler senin gibi olsa diyorum. Okul olarak da aktivite yapıyor, sınıflarda da yapıyor, özel sorunu olan çocuklarla da ilgileniyor.
Tabi ki okuldaki bütün sorunları çözemez bir rehber öğretmen ama denemiş mi, elinden geleni yapmış mı? Konu sahibi bu konuda haklı. Çocuk TV’de yada internette görmüş arkadaşlarına şaka yapmış olabilir sadece iki örnek ile çocuk potansiyel seri katil olmaz.

Ne rehber öğretmene ne diğer yorumlara
yorum yapacağım çünkü bunun konu sahibine bir faydası olacağını zannetmiyorum.
Konu sahibi arkadaşım hangi ilde ikamet ediyorsunuz?
Ona göre size uzman tavsiye edeceğim.
Oğlunuzu bir çocuk psikiyatristi görse ve durumu hakkında net bir teşhis-tanı alsanız
çok iyi olur.
Ben de erken çocukluk uzmanıyım,
0-7 yaş arasındaki çocuklarla çalışıyorum.

Keskin konuşmayı bırakabilirseniz belki orta noktada buluşabiliriz. Siz genelleme yapıp kesin tavırla konuşuyorsunuz. Bütün rehber öğretmenler üzerinden genelleme yaparak konuştuğunuz için objektif olamayan sizsiniz. Aynı konuyu okuyoruz hatta ben ilk sayfadan beri okuyorum konu sahibinin ilk 3 sayfasıyla şimdi yazdıklarının arasında uçurum var. Bu konuda yardım istenen veya dertleşilen konu ne psikolog yardımı alınıyor, konu sahibi rehber öğretmeni suçlamıyorum her şeyin farkındayım yazmış eee o zaman biz neyi çözüme kavuşturmak için uğraşıyoruz? Hadi toplanıp rehber öğretmeni eleştirelim konusu mu bu? Ayrıca nasıl eminsiniz benim nasıl davranacağımdan? Pardon siz kimsiniz de üstelik adınız kadar eminsiniz hiç tanımadığınız benim vereceğim tepkiden? Bu konuşma tarzıyla devam ettiğiniz sürece sizinle hiçbir konuda tartışabileceğimi sanmıyorum.

Çok güzel bir noktaya değindiniz. Ailenin zaten bildiği konuları söylediyse neden rehber öğretmenin söylediklerinden kötü oldum diyerek eleştiriliyor? Dahası konu sahibinin kendi ifadesi bende normal olarak savunmaya geçtim şeklinde. Düşünün zaten bildiğiniz bir şeyi söyleyen birine hayır öyle değil diyerek karşı çıkıp savunmaya geçmek normal mi?

O kadar iyi anlamışsınız ki dicek birşey bulamadım, rehber öğretmen iş yapmadığı için onu savunan kişiler kendi başlarına gelince ne yapar çok merak ediyorum
Çocuğumla ilgileniyorum, psikoloğa götürüyoruz diye defalarca yazdım ama yok anlamıyorlar anlamıyorlar
Adam bize karakolda ifade okur gibi karşısına oturttu okudu durdu, inanın o ana kalkıp girmek istedim de müdür yardımcısı sakinleştirdi, geçen sene de size gelip anlatmıştık deyince hiç sesini çıkarmadı
İyi de geçen seneyle bu sene arasında ne değişti de birden ilgili bir öğretmen oldu? 2 sayfa okudu okudu, yaptıklarımızı söyleyip ne yapalım peki dediğimizde öyle duruyor
Bu mu öğretmenlik anlamıyorum, gören rehber öğretmenin odası tıklım tıkışık sıkıntılı öğrenci dolu sanar

Biz şu an denizlideyiz fakat Balıkesir merkeze tayinimiz çıktı, orda devam etmek istiyorum
psikiyatriste mi gidilmeli, psikoloğa mı gidilmeli bilemiyorum, kim teşhis koyar
Biraz bilgilendirirseniz sevinirim

Kim okursa olsun sen şöylesin sen böylesin dersen direk savunmaya geçer, bize direk çocuğunun şöyle, merhametsiz, kötü, acımasız demek yerine daha sakin bir dille çözüm odaklı konuşsaydı bu şekilde kızmazdım
Öğretmenimiz bile kaç saat vakit geçirdiği halde, rehber öğretmen gibi tavırlara girmedi
Adam resmen gülerek, dalga geçer gibi laf söyleyerek konuştu. Bilseydim asla onun odasına gitmezdim, anlatmak var anlatmak var yani
Yoksa ben şm çocuğum mükemmel deyip kendini harika gören velilerden değilim ben ama karşımdakinin dalga geçer gibi konuşmasına da sessiz kalamam kimse kusura bakmasın. Sanki geçen seneden beri çok ilgili ve çocuğunun üzerinde emeği var gibi birde imalı imalı konuşuyor, kendi öğretmenimiz yapmıyor onun yaptığını

Kim olursa olsun savunmaya geçmez. Kendimden örnek vereyim ben yapı olarak kindar bir insanım. Bu kötü huyumun farkındayım. Bir insan karşıma geçip sen de çok kindarsın dediğinde neden savunmaya geçeyim? Öyleyim çünkü
Siz savunmaya geçmişsiniz ama hem çoçuğumun farkındayım diyorsunuz hem rehber öğretmenin söylediklerine kötü oldum diyorsunuz. Söylediği sözler abarttığınız gibi değil. Çocuğunuz cani, ruh hastası demiş gibi tepki vermenize gerek yok. Merhametsiz, kötü, acımasız sözleri hakaret değil. Aksine üzerinize gidilmesi gereken problemin belirtileri siz bunu zaten kabul etmişsiniz psikolog yardımı alıyorsunuz. Çocuğunuza söylenen sözleri kabul edemezken çocuğunuzun psikolojik problemini nasıl kabul ediyorsunuz işte benim aklım bunu almıyor. Biz odada sizin yanınızda değildik haliyle güldü gülmedi bilemeyiz. Siz tepki aldıkça konunuza yeni ayrıntılar ekliyorsunuz. Sanki ilk üç sayfayı başkası yazmış şimdiyi başkası yazmış gibi farklı birbirinden.

Adamın güldüğünü yada her detayı nasıl yazayım, dün çok sinirliydim atlamış olabilirim ne var bunda yalan söylücek halim yok, yalan söylücek olsam çocuğumun zehirlenme durumunu buraya hiç yazmazdım
Rehber öğretmene kızıyorum çünkü gülerek dalga geçer gibi konuşucak en son kişi o, çünkü geçen sene bizi kaale bile almadı.şimdide gelmiş saçma saçma konuşuyor. Çocuğun yaptıklarını kağıda yazmakla olmuyor bu işler, onu ben de yaparım
Ayrıca adamın konuşma tarzı hsyette çocuğum caniymiş sanki biz ilgilenmiyormuşuz gibiydi, ben zaten en çok konuşma tarzına kızdım. Neden öğretmenle sıkıntı yaşamıyoruz çünkü kadın o tarz bir yaklaşım içinde değil hatta bana teşekkür ediyor ben de asıl ben teşekkür ederim ilginiz için diyorum
Odada çayını yudumlayarak, ifadeye çeker gibi oturtup kağıttan okumayla olmuyor anlatmak istediğim bu, yoksa çocuğumun durumunun farkındayım zaten görmemek için kör olmak lazım, ama bu şekilde konuşma tarzıyla kim konuşsa kızardım, tabi göremediğiniz için bunlar size normal geliyordur

Bilgisi olan varsa ve aydınlatırsanız sevinirim. Çocuğum için şu an psikoloğa devam etmek mi iyi psikiyatra gitmek mi iyi, hangisi daha iyi gelir, bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim.

Görmem de mümkün değil zaten. Ben size yalan söylüyorsunuz demedim. Zaten zehirlenme detayını yazdığınızdan da pişman olduğunuzu belirtmişsiniz önceki mesajlarınızda. Önce mesele konuştuklarındaydı şimdi konuşma tarzına döndü. Ne var bunda söyliyim sizin yazdıklarınız üzerinden yorum yazıyorum bu forum sitesindeki her üye gibi. Eğer detay atlamadan yazarsanız ona göre yorum alırsınız, eksik yazdığınız için ona göre yorum alıyorsunuz. Sizin probleminiz hatanızı kabul etmenin yanında ek olarak hep kendinizi aklama, gereksiz bir savunma derdinde olmanız. Anlaşabileceğimizi düşünmüyorum, aynı şeylerin etrafında dolaşıp duruyoruz. Size iyi günler dilerim, umarım çocuğunuz en kısa zamanda iyi olur.

peki rehber öğretmenin polis çağırırım demesine sebep olacak, merhametsiz acımasız diyeceği 2 sayfalık yazıda ne gibi şikayetler vardı?

Bilgisi olan varsa ve aydınlatırsanız sevinirim. Çocuğum için şu an psikoloğa devam etmek mi iyi psikiyatra gitmek mi iyi, hangisi daha iyi gelir, bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim.

Psikologlar teşhis koymaz Çocuk ve Ergen Psikiyatristine gitmeniz gerekiyor.

Biz şu an denizlideyiz fakat Balıkesir merkeze tayinimiz çıktı, orda devam etmek istiyorum
psikiyatriste mi gidilmeli, psikoloğa mı gidilmeli bilemiyorum, kim teşhis koyar
Biraz bilgilendirirseniz sevinirim
Çocuk ve ergen psikiyatristi görse daha iyi olur.
Açıkcası büyükşehirlerden birinde olsaydınız size daha rahat doktor önerirdim.
Yaşadığınız ilde mümkünse üniversite hastanesinde bir çocuk-ergen psikiyatristine başvurun.

peki rehber öğretmenin polis çağırırım demesine sebep olacak, merhametsiz acımasız diyeceği 2 sayfalık yazıda ne gibi şikayetler vardı?
Daha önce yazmıştım, tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum, ama en son olan tan sınıfa gidip oradaki çocukların kitaplarını yere atıp deprem olduğu için bu kitaplar düştü diye kandırmaya çalışmış

siz koca okulun rehber öğretmenini kendi çocuğunuzun özel psikoloğu sanmışsınız.ve bu çocuk 1 senedir hala bu haldeyse acilen yeni bir doktora götürmek için ne bekliyorsunuz? arkadaşına sinirlenip tv de gördü diye onu merdivenden iten çocuk gördüm de zehir koyucam zehirliycem gibi şeyler bilen ve bunları uygulamayı hayal eden çocuk hiç görmedim.ama suç çocukta değil , okulda hiç değil , sizde.

yani kusura bakmayın 26 sayfayı çok detaylı okuyamadım o yüzden görmedim açıklamanızı ama yani bu polis çağırılacak veya merhametsiz,acımasız olarak nitelendirilecek bir olay değil bana göre.. Ya duyacaklarınızdan çekindiğiniz için başka şeyleri yazmıyorsunuz, ya da o rehberlik öğretmeni kafayı yemiş. Sırf yaramazlık yaptı diye hiçkimse bir çocuğa kötü-acımasız-merhametsiz demez. Hele polis çağırmaya hiç kalkmaz.

Özel psikoloğumuz sansam kaç kez kapısına giderdik, o öğretmenden bir beklentim yok zaten geçen seneden biliyorum merak etmeyin
Psikoloğu değiştirdiğimiz için çok verim alamadım ve bu şekilde devam ederse psikiyatriste götürmeyi düşünüyoruz
Suç bizde değil demiyorum farkındaysanız, suç kimde olursa olsun yeterki çocuğum düzelsin, ilgileniyoruz yani yetmiyorsa dahada ilgilenicez

Hayır ben zaten en kötülerini yazdım, zehirleme düşüncesi, arkadaşlarını ağlatması, öğretmeni üzmedi ve bu en son yaşanan depremde kitaplar yere düştü diye arkadaşlarını kandırması
Herşeyi yazdım
Bunlar için ceza vermek, konuşmak vs doğru olur ama polis gelicek diye korkutmak hiç doğru değil
Ben bile veli olarak çocukların polisle ve doktorla korkutulmaması gerektiğini biliyorsam bir eğitimcinin hayli hayli bilmedi gerekir
Üstelik dalga geçer gibi konuşma yüz ifadesiyle çocuğumu suçladı, çok iş başarmış gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…