Ram sadece zekayla ilgilidir demiyorum ki. Söylediğiniz şeylerin altında DEHB, Otizm, Öğrenme güçlüğü vb. şeylerden şüphelenilmiş ve yönlendirme yapılmıştır. Davranış bozukluğu dediğiniz olay çok farklı boyutta. Önlenemeyen bir çalma davranışı için RAMa yönlendirme yapılmaz mesela bu davranış bozukluğudur çocuk psikoloğuna yönlendirilir gibi...hem devlette hem özelde bu şekilde ram a yönlendirme yapıldığına yakinen şahidim. ama devlette ki çocuğun ailesi kesinlikle sorunu kabul etmedi ve ram a götürmedi çocuğu. her iki çocuğunda davranış bozukluğu vardı. vurma, tekmeleme, ders içinde sınıfta gezinme vs vs gibi. zekasal bir problemleri yoktu. yönlendirme yapmak için yazmadım sonuçta mesleğiniz bile olsa atlanılan şeyler olabilir.
sizle biz ayni konuyu okumuyoruz sanirim
Cok iyi bi rehber ogretmen tanidiginiz icin objektif davranamiyorsunuz bence
Ben ne konu sahibinin sadece rehber ogretmeni sucladigini gordum ne de cocugunu savundugunu
Herkes konu sahibini problemli cocugunun problemini kabul etmeyen sucu ona buna atan annelerin yerine koydugu icin boyle yorum yazdigini dusunuyorum
Halbuki disardan objektif bakinca her sey cok acik
Kadinin dedigi benim cocugum zaten problemli bir cocuk ben yardim aliyorum rehber ogretmenden de yardim istedim bana yardimci olmadigi gibi bir de benim ondan yardim isterken soyledigim seyleri bana sikayet olarak siraladi diyor
Siz de dahil burda rehber ogretmeni savunan insanlarin basina aynisi gelse adim kadar eminim rehber ogretmeni savunmak aklinizin ucundan gecmez cunku savunulacak yanı yok, yok yani ordan da baksaniz burdan da baksanız konuyu anlatildigi sekilde degerlendirirseniz ogretmenin savunulacak yani yok
bu şekilde bakınca evet doğru ama bu konunun özünde baktığımızda aile rehber öğretmenden çok daha önce rehber öğretmeni bilgilendirmiş. 1 senedir sadece veresiye defterine yazar gibi 2 sayfa şey çıkarmış. çözüm sunmamış. ha aile çocuklarının davranış bozukluğunun farkında olduğundan zaten dışardan destek almış. el el üstünde oturmamış ki. ailenin zaten bildiği hatta kendisinden 1 sene önce yardım istediği konuları tutmuş kadına söylemiş.. zahmet etmiş.
O kadar iyi anlamışsınız ki dicek birşey bulamadım, rehber öğretmen iş yapmadığı için onu savunan kişiler kendi başlarına gelince ne yapar çok merak ediyorumsizle biz ayni konuyu okumuyoruz sanirim
Cok iyi bi rehber ogretmen tanidiginiz icin objektif davranamiyorsunuz bence
Ben ne konu sahibinin sadece rehber ogretmeni sucladigini gordum ne de cocugunu savundugunu
Herkes konu sahibini problemli cocugunun problemini kabul etmeyen sucu ona buna atan annelerin yerine koydugu icin boyle yorum yazdigini dusunuyorum
Halbuki disardan objektif bakinca her sey cok acik
Kadinin dedigi benim cocugum zaten problemli bir cocuk ben yardim aliyorum rehber ogretmenden de yardim istedim bana yardimci olmadigi gibi bir de benim ondan yardim isterken soyledigim seyleri bana sikayet olarak siraladi diyor
Siz de dahil burda rehber ogretmeni savunan insanlarin basina aynisi gelse adim kadar eminim rehber ogretmeni savunmak aklinizin ucundan gecmez cunku savunulacak yanı yok, yok yani ordan da baksaniz burdan da baksanız konuyu anlatildigi sekilde degerlendirirseniz ogretmenin savunulacak yani yok
Biz şu an denizlideyiz fakat Balıkesir merkeze tayinimiz çıktı, orda devam etmek istiyorumNe rehber öğretmene ne diğer yorumlara
yorum yapacağım çünkü bunun konu sahibine bir faydası olacağını zannetmiyorum.
Konu sahibi arkadaşım hangi ilde ikamet ediyorsunuz?
Ona göre size uzman tavsiye edeceğim.
Oğlunuzu bir çocuk psikiyatristi görse ve durumu hakkında net bir teşhis-tanı alsanız
çok iyi olur.
Ben de erken çocukluk uzmanıyım,
0-7 yaş arasındaki çocuklarla çalışıyorum.
Kim okursa olsun sen şöylesin sen böylesin dersen direk savunmaya geçer, bize direk çocuğunun şöyle, merhametsiz, kötü, acımasız demek yerine daha sakin bir dille çözüm odaklı konuşsaydı bu şekilde kızmazdımÇok güzel bir noktaya değindiniz. Ailenin zaten bildiği konuları söylediyse neden rehber öğretmenin söylediklerinden kötü oldum diyerek eleştiriliyor? Dahası konu sahibinin kendi ifadesi bende normal olarak savunmaya geçtim şeklinde. Düşünün zaten bildiğiniz bir şeyi söyleyen birine hayır öyle değil diyerek karşı çıkıp savunmaya geçmek normal mi?
Kim okursa olsun sen şöylesin sen böylesin dersen direk savunmaya geçer, bize direk çocuğunun şöyle, merhametsiz, kötü, acımasız demek yerine daha sakin bir dille çözüm odaklı konuşsaydı bu şekilde kızmazdım
Öğretmenimiz bile kaç saat vakit geçirdiği halde, rehber öğretmen gibi tavırlara girmedi
Adam resmen gülerek, dalga geçer gibi laf söyleyerek konuştu. Bilseydim asla onun odasına gitmezdim, anlatmak var anlatmak var yani
Yoksa ben şm çocuğum mükemmel deyip kendini harika gören velilerden değilim ben ama karşımdakinin dalga geçer gibi konuşmasına da sessiz kalamam kimse kusura bakmasın. Sanki geçen seneden beri çok ilgili ve çocuğunun üzerinde emeği var gibi birde imalı imalı konuşuyor, kendi öğretmenimiz yapmıyor onun yaptığını
Adamın güldüğünü yada her detayı nasıl yazayım, dün çok sinirliydim atlamış olabilirim ne var bunda yalan söylücek halim yok, yalan söylücek olsam çocuğumun zehirlenme durumunu buraya hiç yazmazdımKim olursa olsun savunmaya geçmez. Kendimden örnek vereyim ben yapı olarak kindar bir insanım. Bu kötü huyumun farkındayım. Bir insan karşıma geçip sen de çok kindarsın dediğinde neden savunmaya geçeyim? Öyleyim çünkü
Siz savunmaya geçmişsiniz ama hem çoçuğumun farkındayım diyorsunuz hem rehber öğretmenin söylediklerine kötü oldum diyorsunuz. Söylediği sözler abarttığınız gibi değil. Çocuğunuz cani, ruh hastası demiş gibi tepki vermenize gerek yok. Merhametsiz, kötü, acımasız sözleri hakaret değil. Aksine üzerinize gidilmesi gereken problemin belirtileri siz bunu zaten kabul etmişsiniz psikolog yardımı alıyorsunuz. Çocuğunuza söylenen sözleri kabul edemezken çocuğunuzun psikolojik problemini nasıl kabul ediyorsunuz işte benim aklım bunu almıyor. Biz odada sizin yanınızda değildik haliyle güldü gülmedi bilemeyiz. Siz tepki aldıkça konunuza yeni ayrıntılar ekliyorsunuz. Sanki ilk üç sayfayı başkası yazmış şimdiyi başkası yazmış gibi farklı birbirinden.
Adamın güldüğünü yada her detayı nasıl yazayım, dün çok sinirliydim atlamış olabilirim ne var bunda yalan söylücek halim yok, yalan söylücek olsam çocuğumun zehirlenme durumunu buraya hiç yazmazdım
Rehber öğretmene kızıyorum çünkü gülerek dalga geçer gibi konuşucak en son kişi o, çünkü geçen sene bizi kaale bile almadı.şimdide gelmiş saçma saçma konuşuyor. Çocuğun yaptıklarını kağıda yazmakla olmuyor bu işler, onu ben de yaparım
Ayrıca adamın konuşma tarzı hsyette çocuğum caniymiş sanki biz ilgilenmiyormuşuz gibiydi, ben zaten en çok konuşma tarzına kızdım. Neden öğretmenle sıkıntı yaşamıyoruz çünkü kadın o tarz bir yaklaşım içinde değil hatta bana teşekkür ediyor ben de asıl ben teşekkür ederim ilginiz için diyorum
Odada çayını yudumlayarak, ifadeye çeker gibi oturtup kağıttan okumayla olmuyor anlatmak istediğim bu, yoksa çocuğumun durumunun farkındayım zaten görmemek için kör olmak lazım, ama bu şekilde konuşma tarzıyla kim konuşsa kızardım, tabi göremediğiniz için bunlar size normal geliyordur
peki rehber öğretmenin polis çağırırım demesine sebep olacak, merhametsiz acımasız diyeceği 2 sayfalık yazıda ne gibi şikayetler vardı?Ne güzel kendiniz cevaplamışsınız tahtayı kırdı, çocukların üstünü yırttı diye
Benim çocuğumda bunlar yok
Zehir olayını gidip gerçekten yapmadı, ve birdaha da tekrarlanmadı zaten
Örnek verdiğiniz çocukla benim çocuğumun alakası yok
Ve ayrıca evet herkesin çocuğu kıymetli itirazım yok
Bilgisi olan varsa ve aydınlatırsanız sevinirim. Çocuğum için şu an psikoloğa devam etmek mi iyi psikiyatra gitmek mi iyi, hangisi daha iyi gelir, bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim.
Çocuk ve ergen psikiyatristi görse daha iyi olur.Biz şu an denizlideyiz fakat Balıkesir merkeze tayinimiz çıktı, orda devam etmek istiyorum
psikiyatriste mi gidilmeli, psikoloğa mı gidilmeli bilemiyorum, kim teşhis koyar
Biraz bilgilendirirseniz sevinirim
Daha önce yazmıştım, tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum, ama en son olan tan sınıfa gidip oradaki çocukların kitaplarını yere atıp deprem olduğu için bu kitaplar düştü diye kandırmaya çalışmışpeki rehber öğretmenin polis çağırırım demesine sebep olacak, merhametsiz acımasız diyeceği 2 sayfalık yazıda ne gibi şikayetler vardı?
siz koca okulun rehber öğretmenini kendi çocuğunuzun özel psikoloğu sanmışsınız.ve bu çocuk 1 senedir hala bu haldeyse acilen yeni bir doktora götürmek için ne bekliyorsunuz? arkadaşına sinirlenip tv de gördü diye onu merdivenden iten çocuk gördüm de zehir koyucam zehirliycem gibi şeyler bilen ve bunları uygulamayı hayal eden çocuk hiç görmedim.ama suç çocukta değil , okulda hiç değil , sizde.Ne biliyor çocuğumu, geçen sene de gittik oralı olmadı, sanki çok ilgilenmiş gibi şikayet ediyor sinirlendik bizde, müdür bile anladı ki ben çoğunlukla müdürle konuştum, çayını iç odada otur sonra öğrenciyi şikayet et ne güzel iş
yani kusura bakmayın 26 sayfayı çok detaylı okuyamadım o yüzden görmedim açıklamanızı ama yani bu polis çağırılacak veya merhametsiz,acımasız olarak nitelendirilecek bir olay değil bana göre.. Ya duyacaklarınızdan çekindiğiniz için başka şeyleri yazmıyorsunuz, ya da o rehberlik öğretmeni kafayı yemiş. Sırf yaramazlık yaptı diye hiçkimse bir çocuğa kötü-acımasız-merhametsiz demez. Hele polis çağırmaya hiç kalkmaz.Daha önce yazmıştım, tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum, ama en son olan tan sınıfa gidip oradaki çocukların kitaplarını yere atıp deprem olduğu için bu kitaplar düştü diye kandırmaya çalışmış
Özel psikoloğumuz sansam kaç kez kapısına giderdik, o öğretmenden bir beklentim yok zaten geçen seneden biliyorum merak etmeyinsiz koca okulun rehber öğretmenini kendi çocuğunuzun özel psikoloğu sanmışsınız.ve bu çocuk 1 senedir hala bu haldeyse acilen yeni bir doktora götürmek için ne bekliyorsunuz? arkadaşına sinirlenip tv de gördü diye onu merdivenden iten çocuk gördüm de zehir koyucam zehirliycem gibi şeyler bilen ve bunları uygulamayı hayal eden çocuk hiç görmedim.ama suç çocukta değil , okulda hiç değil , sizde.
Hayır ben zaten en kötülerini yazdım, zehirleme düşüncesi, arkadaşlarını ağlatması, öğretmeni üzmedi ve bu en son yaşanan depremde kitaplar yere düştü diye arkadaşlarını kandırmasıyani kusura bakmayın 26 sayfayı çok detaylı okuyamadım o yüzden görmedim açıklamanızı ama yani bu polis çağırılacak veya merhametsiz,acımasız olarak nitelendirilecek bir olay değil bana göre.. Ya duyacaklarınızdan çekindiğiniz için başka şeyleri yazmıyorsunuz, ya da o rehberlik öğretmeni kafayı yemiş. Sırf yaramazlık yaptı diye hiçkimse bir çocuğa kötü-acımasız-merhametsiz demez. Hele polis çağırmaya hiç kalkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?