Çocuğum söz konusu

Öğretmenle görüşme sağladık, psikiyatr ın dediklerini anlattım, ilaca başladığımız vs hepsini anlattım. Dehb olduğunu söyledim ve bu konuda ilaç, terapi, anne baba davranışları kadar öğretmenin de davranışlarının da önemli olduğunu söyledim. Çocuk vaktini en çok öğretmeniyle geçirdiği için öğretmenin dehb olan çocuğa nasıl davranması gerektiğini bilmesi gerekiyormuş.
Bizim öğretmenimizde nasıl davranması gerektiğini bilmediği için araştırırım dedi.
İlaç inşallah işe yarar,
Öğretmen bir de RAM bahsetti. Zekası geri olan ve ileri olan çocuklar için mi. Çocuğunuzun zekası iyi olduğu için üstün zeka testi yaptırabilirsiniz dedi
Bu RAM ne ben pek bilmiyorum. Rehber öğretmenle konuşucakmış ama süreç nasıl işlicek var mı bilgisi olan

Ben bu durumu anlayamadım arkadaş
Psikiyatriste gidince sorduk teşhis ne, hap dehb için yazıyor dedik. Hayır dehb değil dedi ne olduğunu söylemedi. Neden böyle o zaman bu çocuk
Eşimle ikimizi aldı odaya evliliğimizle ilgili sorular sordu durdu, cinselliğimize kadar sordu
Çocukla sadece 5 dk konuştu. Ama çocuğun durumu ne olucak anlamadım. Sadece hala mı düzelicek bu çocuk. Daha ne olduğunu bilmiyoruz. Öğretmen nasıl davranıcaz diyoruz 4 yıllık fakülte bitirmiş ne yapması gerektiğini bilir diyor. Anlayamadım
Psikolog mu iyi psikiyatr mı iyi
Neden böyle oluyor bilmiyorum, nasıl düzelicek ki böyle

Çocuk hap içmesine rağmen yine aynı, yine laf dinlemiyor yine üzüyor
Hap bile etki yapmadı çıldırıcam artık bizi çok üzüyor, nasıl düzelicek bu çocuk nerde yanlış yapıyoruz
Burda çocuk psikiyatristine gidin dediler gidiyoruz ama yine iyi gelmedi

özel kliniğe mi gidiyorsunuz? bulunduğunuz şehirde istanbuldaki gibi eğitim araştırma hastanesinin psikiyatri servisi ya da direkt ruh ve sinir hastalıkları hastanesi varsa özel kliniktense oraya gidin diyecektim.

Ne kadar takmışsınız rehber öğretmene, herkese aynı cevaplar. Siz çocuğunuzda yolunda gitmeyen bir durum olduğunu kabullenmişsiniz ki destek alma ihtiyacı hissetmişsiniz, şimdi dönüp biri size çocuğunuzun yaptıklarını söyleyince tüm öfkenizi ona yönlendirmeniz ne kadar doğru? Ki aldığınız destek maalesef işe yaramamış, sizin farkında olmanız gerekirdi, anne baba olarak farkında olmamanız sorun. Bence siz rehber öğretmeni günah keçisi olarak seçmişsiniz. Üslubu yanlış olabilir, ama çocuğunuzun durumu sizin de kabul ettiğiniz gibi ciddiyse, konu zaten rehber öğretmenlik değil. Duyduğu, izlediği etkilemiş çocuğu, hayal dünyası da gelişmiş belli ki; hepsini harmanlamış.

Önü tıp fakültesi mi ahahaha muhteşem ölçek. Üstün zekalı cıksın istiyosunuz anlıyorum her aile ister. Zeka düsündüğünüz gibi rabbimin hediyesi değil ama çocugun yaşıtlarına göre derecelendirilmesi yani simdi öyle çıkar beş sene sonra normal cıkar. Çocuğun özgüvenli olmasına gelince özgüvenin sebebi dürtü kontrolünün olmaması. Size ya da cocugunuza bi garezim yok. Bunları söyleme sebebim rehber öğretmene, psikologa, pedagoga, psikiyatriye suç atmak sizi rahatlatıyo olabilir ama gördügünüz üzere cocugunuza bi katkısı yok. Hala diyosunuz ki cocukla 5 dk konustu eşimle benim cinselliğimi bile sordu. Sanmıyorum o insanın sizin cinselliğinizi meraktan öldüğünü. Bir bildigi var demek ki bi şey araştırıyor. Hapa başlayalı da çok olmamıs. Zaten bu tarz ilaçlar gözlemle doğru doz bulunacak şekilde düzenlenir. Kısacası bi sakin olun. İşine gelmeyince doktor değiştirin diyenleri dinleyip bi kere daha kaçmayın yazık cocuga resmen vakit kaybetmekten başka bi şeye yaramaz. Bi sakin olun, kendinizi ve eşinizi artık isin içine sokun başkalarını suçlamak yerine. Danıstıgınız insanın önerilerini dinleyin. Kusura bakmayın herkes suçlu tek masum ve mağdur çekirdek aileniz gibi davranırsanız bu iş çözülmez.

Kuzum ne kadar acelecisiniz.
İlacın etkisini görmek için zamana ihtiyaç var.
Adı üstünde ilaç bu, sihirli değnek değil.
Önce vücut alışacak, sonra beyinde düzenleme yapacak, daha sonra da etkisini göreceksiniz.
Bu süreçte çocuğunuzu dikkatli gözlemlemeniz, tepkilerini takip etmeniz lazım çünkü bir sonraki görüşmede doktor size soracak.

Gözlemliyorum ancak birazda olsa etki yapması gerekmez mi
Antibiyotik bile 1 hafta içinde kendini belli ediyor, tamamen değişmese de Hareketlerinde biraz değişiklik olması gerekir diye düşünüyorum. Psikiyatr da teşhis koymadı zaten. Israrla ikinci kez sordum teşhis ne diye dehb için verilen bu ilaç dedim, hayır değil sadece çok fazla olmayan hiperaktiflik var dedi
İyide çocuğumun bütün bu yaptığı davranışlar sadece hiperaktiflikten mi
Ne paradan kaçıyoruz ne zamandan, ne doktoru duysak randevu alıp gidiyoruz belki iyi gelir diye ama ortada ne tam konmuş bir teşhis var nede hafifte olsa bir düzelme

Rehber öğretmen şuan umrumda bile değil, ben onu geçtim farkındaysanız son yazdıklarımın rehber öğretmenle alması bile yok
O yüzden rehber öğretmenle yazdığınız yazıları dikkate almıyorum

özel kliniğe mi gidiyorsunuz? bulunduğunuz şehirde istanbuldaki gibi eğitim araştırma hastanesinin psikiyatri servisi ya da direkt ruh ve sinir hastalıkları hastanesi varsa özel kliniktense oraya gidin diyecektim.
Evet özele gidiyoruz
Bulunduğum yerdekş hastanede randevu almak imkansız,randevu almak için tarih bile vermiyorlar. Bizimde o kadar beklemeye vaktimiz olmadığı için özele gidiyoruz ancak sadece hap ile düzelmesini istemiyorum
Tam teşhis bile konması, sadece biraz hiperaktif dendi

Bunu çokta iyi olan ve birçok ailenin gittiği bir pedagog söyledi ben uydurmuyorum, hatta neden test yaptı biz ne diye gidiyoruz o ne yapıyor diye kızmıştık ama adam doğrusunu yapmış belliki

İnternetten günlerce bu çocuğumun bu durumunu araştırdım, dehb yaşayan, dürtü bozukluğu vs yaşayan bir çok çocuğun hikayelerini okudum, birde üstün zekalı çocukların yaşadıklarına ailelerinin yaşadıklarına baktım bize benzer şeyler yaşamışlar. O zaman pedagog un söylediği aklıma geldi ve keşke onu yarım bırakmasaydık dedim,o zamandan bu zamana keşke spor, etkinlik, yabancı dil, daha iyi bir okul, bizim desteğimiz vs daha farklı olabilirdi
Sadece pedagog değil öğretmen de çok zeki olduğunu söylüyor fakat biz bunun çocukta sıkıntı olabileceğini düşünmedik hatta pedagoga niye test yapıyor vs diye kızdık, çocuğumun üstün zekalı olmasını isteme gibi bir derdim yok yani, etrafımdaki çoğu kişinin öğrentmende dahil zeki, dikkatli, özgüvenli vs demelerini hiç bir zaman dikkate almadım çünkü kişilik benim için çok önemli

Psikiyatriste gidiyoruz zaten ve ayrıca da Psikologtan randevu aldık, hem bu durumları anlatıcaz, hala ne teşhis konmuş durumda ne de bir ilerleme kaydettik. Tamam eşimle bana terapi yapması güzel bundan memnunum ancak, Çocuğumuzla konuşmuyor sürekli bizle konuşuyor, teşhisi ne merak ediyoruz dedik biraz hiperaktiflik var dedi ancak verdiği hap dehb için anlayamadık, öğretmen ne yapmalı oda merak ediyor söyleseniz oda okulda ona göre davranırım dedi diye sorduk, kaç yıllık fakülte bitirmiş ne yapması gerektiğini söylemicem o biliyordur dedi ama öğretmen bilmiyor bilmediği için soruyor zaten, çocukla ilgili soru sorduğumuzda pek cevaplamıyor hapı verdi tamam ama sadece hapla olmuyor ki
Rehber öğretmen ise şu an umrumda bile değil, rehber öğretmen konusunu da kapattım, onun suçlamaları beni hiç ilgilendirmiyor

Her duyduğunuz uzmana götürüp hiç birinin tavsiyelerini ciddiye almıyorsunuz, bilmem farkettiniz mi
Öncelikle psikiyatristin eşiniz ve sizi de terapiye almasına çok sevindim, eşinizi bilemem ama sizin gerçekten çocuğunuzu düşünmekten siniriniz bozulmuş, normaldir de. Çocuk evde ne hissederse onu yansıtıyor sonuçta, nerede nasıl davranacağını da sizden görerek öğreniyor. Ev içindeki aile ortamınız düzelince çocuğun da düzeleceğini düşünmüş psikiyatrist bence. Çok ciddi bir dehb yok demiş zaten. Anlattıklarınızdan sorunun çocuktan değil ev ortamından kaynaklandığını düşündüm ben. En başta da dediğim gibi çocuğu o uzman, bu pedagog, şu psikolog gezdirip durmayın. Psikiyatristinize düzenli gidin ilaçlarını kontrollerini aksatmayın, o devam edin derse psikoloğunuza devam edin, bu kadar. Her hafta başka birine götürüp çocuğu da kendinizi de hırpalamayın. Otizm mi, dehb mi, dürtü bozukluğu mu diye düşünmekten siniriniz bozulmuş artık. Siz teşhisle çok ilgilenmeyin, aynı teşhisi olan iki çocuk o kadar farklı olabiliyor ki. Uzmanlar kesin bir tanı söylemek istemiyorlar çünkü aileler hastalığı google a girip her okuduğu çocuğunda var sanıyor. Her çocuk farklı, tedavisi de farklı, boşverin teşhisi falan, doktor ne öneriyorsa onu yapın ve 6 aydan önce düzelmedi ilaç işe yaramadı vs. demeyin. Şuana kadar pek verimli şekilde ilgilenememişsiniz çocukla bence, düzensiz bi terapi geçmişi olmuş sadece, ara verilmiş falan, bir işe de yaramamış. Rehber öğretmen ilgilenmiyor, pedagog zekasına baktı, doktor düzgün cevap vermedi, öbürü zekasını ölçmedi diye herkeste hata bulmaya çalışmayın. Uzmanın teşhisine karışmak ilgili aile olmak demek değildir. Hiç bir şey beklemiyorum dediğiniz rehber öğretmenin görevlerine kadar araştırmışsınız, dediğim gibi sizin de yardıma ihtiyacınız var çok saldırgansınız çünkü çok yıpranmışsınız. Uzmanın işi teşhis koymak, öğretmenin işi çocuğu iyi gözlemlemek, sizin işiniz de profesyonellerin tavsiyelerine uymak. Herkes kendi işini yaprsa her şey düzelecek bence Bana çok kötü durumda gelmedi çocuğunuz, hatta dürüst bile, yapmayacağım dediği yaramazlığı yapmamış, başka yaramazlık için de söz vermedim demiş ben sevimli bile buldum

Konuyu bunun üzerinden açmışsınız ama, sayfalarca aynı şeyleri yazmışsınız. Dikkate alıp almamak sizin tercihiniz. Şimdi de ilaç 10 günde işe yaramıyor, şuna da götüreyim, buna da görüneyim, aman niye bizle daha çok konuşuyora takmışsınız mesela. Sizle daha çok konuşmalarının sebebi ilk izlenimlerinin problemin çocukta değil çoçuğa karşı davranışlarınızda, aranızdaki ilişkideki dinamiklerde olduğunu düşünmeleri olabilir. Ki abartılı bir savunma mekanizmanız var zaten, sizin de destek almanız mantıksız olmaz.

Yazdıklarımı dikkate almayın lütfen.

aşırı aceleci ve sabırsızsınız bence..
bir kere antibiyotik ile psikolojik rahatsızlık için verilen ilacı aynı kefeye koyup o bir haftada etki ediyor, bu daha etki göstermedi gibi bir karşılaştırma yapamazsınız.
anladığım kadarıyla gittiğiniz doktor problemin aile ilişkinizde, anne baba olarak ikili ilişkinizde ve sizlerin davranışlarında olduğunu farketmiş ve bunun üzerinden gidiyor.
biraz sakin kalıp belirli bir doktorda ilerlemeniz daha doğru olur.
her duyduğunuz doktora gitmenin mantığını da anlamadım ? soğan mı taşıyorsunuz ordan oraya ?
çocuk ondan ona gittikçe daha çok morali bozulmayacak mı sizce ?

Merhaba benzer bir durum yasiyoruz biz de.Daha once yazmistim.Bu durumu yasamayan anlayamaz.Evde cok sakin bir aileyiz dovmuyoruz hakaret etmiyoruz aksine fazlasiyla sevgi dolu yetistirdik biz cocugumuzu.Basladigimizdan bu yana sinifta surekli kavga dövüs asiri hareketlilik insanlari kizdirmaktan zevk alan bir cocuga dönüstu.Konusuyoruz iyilikle guzelce anlatiyoruz ogretmeni anlatiyor rehber ogrt konusuyor.Yok gram duzelme olmadigi gibi gitgide sinifta mimlendi ve bikac hareketli cocuk daha var onlarla her gun kavga vurma..gecen kavga esnasinda kafayi vurmus aklimiz cikti bisey olucak diye.Peki ben durdum mu bu sure icinde hayir..elimden ne geliyorsa yaptim okula gitim surekli pesindeyim, psikolog dahil goturdum kac seans oldu yine ayni yerdeyiz.Benim psikolojim bozuldu hergun kaygi duyuyorum yine bisey olucak mi diye.Simdi siz soyleyin ben ne yapayim? Sinif degistirsek nasil olur bilmiyorum.Psikolog herhangi bi sorun gormedi akran zorbaligi yasiyor dedi ofke kontroluyle ilgili oyun terapisi uyguluyor.Ama ayni yerde sayiyoruz degisen birsey yok.

Rehber öğretmen o. O ancak yönlendirebilir bu durumda sizin çocuğunuzu tedavi edemez ya da konuşarak problemi çözemez. O durumu anlatmış siz ona göre hareket edip çocuğunuzu uzmana götüreceksiniz, uzmana durumu bildireceksiniz ve çocuğunuzla ilgileneceksiniz

çocuğun zeki olduğunu düşünmüyorum ilkokulda bu model bir çocuk vardı sınıfta. aile çok zeki o yüzden böyle hocalar ilgilenmiyo diye kendileri hariç herkesi suçluyorlardı. bir başka çocuğu kalemtıraşın jiletini çıkarıp kesmişti 5. sınıfta polisler falan geldi okula hala aileyi ikna edemiyorlardı çocuklarının problemli olduğuna. yıllar sonra çocuğun birini bıçaklayıp içeri atıldığını duydum. tıp beklerken hapiste bulmayın çocuğu bir sorun varsa problem ya sizde ya da çocuğun ciddi psikolojik rahatsızlığı var. kimsenin önerisine uymayacaksanız psikologa falan da götürmeyin çocuğu ve tekrar söylüyorum aileyi gazlamak ve baştan atmak için söylenen çocuğunuz çok zeki zırvasına da çok inandırmayın kendinizi. zeki çocuk neden sonuç bağlantısı kurabilir çünkü sizinkinde o yok gibi görünüyor.

Çocuğumun kullandığı hap kalp ağrısı yapmaya başladı.kalbim ağrıyor diyor. Doktora yarın söylemeyi düşünüyorum ancak hapı bırakırsak nasıl bir yöntem uygulanacak, kısaca hapsız nasıl düzelicek çocuğumun durumu

prospektüsünde böyle bir yan etki var mı? ilaç yapsaydı bugüne kadar yapardı sanki.hasta olacak olmasın? ciğer üşütmesi , gaz sancısı vs gibi.

Butun yorumlarınızı tek tek okudum. Bu son yazdığınızla artık sizin de bir psikiyatriste ihtiyacınız olduğunu düşünmeye başladım. Nereden emin oldunuz ilacin kalp ağrısı yaptığına? Çocuğun başına gelen herşeyi şu anki durumuna bağlıyorsunuz. Çok aceleci davranıyorsunuz. Bir anda bir mucize olsun ve herşey normale dönsün istiyor gibisiniz. Ama psikiyatrik ilaçlar öyle ateş düşürücü gibi bir anda etki etmezler bazen aylar alabilir. Sizinle ilgili sorular sormaları ve önce sizden başlamaları en doğrusu olmuş. Çünkü çocuk sizin aynanız siz düzelirseniz o da düzelecektir emin olun. Biraz sabredin emek edin ve dua edin. Umarim herşey sizin ve çocuğunuz için iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…