Çocuğum söz konusu

Teşekkür ederim, haklısınız.
Bir an önce çocuğumun durumunun düzelmesini istiyorum, gerekirse daha iyi bir psikolog bulmamız gerekiyor
Katılıyorum, otizm olursa diye çok korktum şimdi bazı yorumları okuyunca, inşallah bir an önce teşhis konur, çok gerginim ve endişeliyim

Valla kusura bakmayın ama yazamadan edemedim, hep bir savunma içindesiniz, orada bir sürü kişinin çocuğu var ve inanın kimsenin çocuğu kıymetsiz asla değil! Herkes gözünün bir yaşına dünyayı yakar evladının sizin çocuğunuz resmen zorba ve diğer çocuklara resmen eziyet ediyor bizin sınıfımızda da vardı ve bir öğrencinin okuldan ayrılmasına sebep oldu zorbalığından kurtulmak için aldılar çocuğu, akıllı tahtayı kırdı, sınıfın kapısını kırdı, çocukların üstünü başını yırttı geçen sene çocuğumun yeni formasını yırttı sorarım ne hakkı var? O çocukta bizimki ne çocuğunda zalimi oluyormuş malesef öğretmenimiz velisine dedi ki çocuğunuzun merhameti yok vurduğunda bile hiç düşünmeden ölümüne vuruyor asla acımıyor diğer çocuklara dedi velinin dediği şey ben uğraşmıyorum al sen uğraş o zaman olacak iş mi inanın diğer çocuklara çok üzüldüm deprem, zehir bunlar ne Allah aşkına

Kimsenin kendini bir şey sandığı falan YÖK hanımefendi. Gerçekleri söylüyoruz. Siz inatla kabul etmiyorsunuz. Zorbalık sadece vurmak itmek değildir. Sözle de zorbalık olur tıpkı çoçuğunuzun yaptığı gibi. Bilmiyorsanız öğrenin. Bize nasıl arkadaşlar denk gelir bilemem ama size de denk gelen veliler dikkat edin de feleğinizi şaşırtmasın.

Ne güzel kendiniz cevaplamışsınız tahtayı kırdı, çocukların üstünü yırttı diye
Benim çocuğumda bunlar yok
Zehir olayını gidip gerçekten yapmadı, ve birdaha da tekrarlanmadı zaten
Örnek verdiğiniz çocukla benim çocuğumun alakası yok
Ve ayrıca evet herkesin çocuğu kıymetli itirazım yok

Yok lütfen ama biz bunlardı söyleyince mükemmel ve kendini bir şey sanan Veli oluyoruz. Çünkü onun çocuğunun canı can diğerlerine ne olursa olsun hiç önemli değil. Yeter ki onun çocuğu mutlu olsun. En korkunç insan profili.

Çok büyük konuşmayın bence
Söz olarak birçok çocuk yapabilir ama önemli olan fiziken zarar vermemesi, neyse psikoloğa gidiyoruz çok şükür, öğretmenimiz, psikolog ve bizim desteğimizle düzelicek inşallah
Veliler de, çocuklarda, öğretmeninizde hatta rehber öğretmeniniz de tam istediğiniz gibi olur inşallahhhhhh
Hiç sıkıntı yaşamadan atlatıverirsiniz ilkokulu
Ne büyük konuşup konuştuğu lafı yutan kişiler gördüm de o yüzden

Rehber öğretmenleri gözünüzde fazla büyütmeyin. Eğitim fakültesi mezunu oluyorlar zaten genelde psikoloji konusunda çok da yetkin değiller. En fazla psikoloğa yönlendirir. İyi bir çocuk psikoloğu bulmanızda fayda var.

Kibirli olan sizsiniz, neyse daha fazla uzatıp canımı sıkmak istemiyorum
Allah herkesin kalbine göre versin diyorum

Ben rehber öğretmen den bişey beklemiyorum ancak daha iyi bir psikolog bulmamız gerekiyor hemde acilen

Evet bazı arkadaşların da dediği gibi öğretmenler her öğrenciye istediği şekilde yetisemeyebilir. Ama iki sayfa şikâyet listesi yazan bir öğretmen bu davranışın kaynağını da sorgulayabilir. Bir çözüm önerisi sunabilir. Onu aşan bir durum olup olmadığını anlayacak kadar bir görüşme bile sağlamamışken bu kadar yargılayıcı bir konuşma zaten iletişim eksikliğini ortaya koyuyor. Gittiğiniz psikologla da pek bir yol alamadıysanız farklı bir uzman araştırın bence. Oynadığı oyunlara , izlediği şeylere dikkat edin. Aile hayatınızı bilemem tabi ama kendi davranışlarınızı da sorgulayın.

Elbette ki her şeyi anlatmak zorunda değilsiniz ama anlatımlarınızdan, "psikoloğun bu zamana kadar nasıl bu hale geldiyse" cümlesinden çocuğunuzun yaramazlıktan hatta arladaşlarını zehirleme düşüncesinden daha ileri boyutta tehlikeli davranışları olmuş gibi geldi. Açıkçası rehberlik ögretmeninin acımasız ve merhametsiz nitelemesinin altında bu davranışların olduğunu düşündüm. Çocuğunuzun duygusal gelişimindeki problemler sonucunda geldiği durumu betimlemiş bence. Evladınız olduğu için bu sözler tokat gibi gelmiş olabilir fakat şu an rehberlik öğretmeninden ve söylemlerinden daha büyük bir derdiniz var. Bana bir öğretmen çocuğumla ilgili bu kelimeleri kullansa ve sizin dediğiniz gibi çocuğumun davranışlarının farkında olsam "rehberlik öğretmeni şikayete çağırdı, rehberlik öğretmeni ćocuğuma bunları bunları dedi, rehberlik öğretmeni böyle mi olur? " gibi gibi konular en son düşneceğim şeyler olurdu.

Sizin çocuğunuzda bunlar yok. Bu anlatılan çocuk şiddete meyilli anlık şiddet davranışları. Sizinki planlı programlı düşünülmüş davranışlar.Daha tehlikeli.

Hiçbir şeyin garantisi yok. O konuda haklısınız. Yalnız bazen sözler çocukları çok daha fazla etkileyebiliyor o yüzden önlem alınmalı ki zaten yazmışsınız. Tabii ki her anne çocuğunun en iyi olmasını ister ama şundan emin olun eğer çocuğunuz böyle tavırları olmayan bir çocuk olsaydı ve sınıfınızda sizin çocuğunuzun şu an ki tavırlarına sahip bir çocuk olsaydı siz de benzer tepkiler verirdiniz. Çünkü her anne çocuğunun güvende olmasını ister. Kimse gözü arkada kalsın istemez. İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim.

Ben sizi cok iyi anliyorum benimki de 1 e gidiyor.Ciddi sorunlar yasiyoruz.Tabiko bunlarin kaynaginda cocugu tetikleyen birsey var ben ogretmeniyle o iletisimi yakalayamadim.Evet hareketli bir cocuk ve en ufak birseyde surekli sikayet edilerek sinifta hedef haline getirildi ogretmen de buna canak tuttu.Simdi arkadaslarina vurma kufur etme sorunlari yasiyoruz cunku surekli onu kiskirtan bi ogrenci var ve rehber ogretmen suana kadar bi cozum uretemedigi gibi cocugu suclama pesinde.Sizi cok iyi anliyorum cocugunuzu ezdirmeyin dik durun.Onu sorunlu cocuk deyip etiketlemelerine izin vermeyin.Ben de psikologa goturuyorum ama psikolog bile oyle ciddi bi sorun oldugunu dusunmuyor.Her cocuk kuzu gibi oturmayabilir.Bazi ögretmenlerin cocuk sevmedigini bizzat goruyorum.Sorunlari cozemezsem okul degistirecegim siz de oyle yapin bence.

Hanfendi kusura bakmayın da terbiye denilen şeyi aile kazandırır çocuğa başkasına suç atmayin birazda kendinizi sorgulayin
Buyuk konusuyorsunuz bunun terbiyeyle alakasi ne? Kadini uzmekten baska birsey degil bu yorumunuz.Cocugun bu davranislari gostermesinde sinif ve ogretmenin tavirlarinin olmadigini ne biliyorsunuz ki?Sinanmadiginiz durumlara yorum yapmayin bence bu kadar olmasa da biz de sorun yasiyoruz ve yasadigim sikintiyi bir ben bilirim.

Otizm sonradan da ortaya cikabilir. Her yasta insana otizm teshisi konulabilir. Daha gecen okudum 45 yasinda kadina otizm teshisi konulmustu. Dogustan ortaya cikacak diye bir durum yok. Bir an once bir caresine bakmaniz gerekiyor.

Sizi anlayabiliyorum güzel anne..elimden size dua etmekten başka birşey gelmiyor.bir anne olarak her sabah namazından sonra tövbe istiğfar edip çocuğunuzun düzelmesi ve selameti için bol bol dua edin.anne babanın duası çok mühimdir.şuan evladınız ile imtihan oluyorsunuz ama geçeceği inancı ve tüm sefkatinizle bu konuyu aşmaya çalışın.mumkun olduğunca TV ve telefon tablet herşeyi hayatından yavaş yavaş çıkarın.surekli oyun ve piknik,sosyal ortam üretmeye çalışın.instagramdan ünlü pedagoglari takip edin hatta öneri vermeleri için mesaj atın.birde çocuğunuza çok fazla hazır gıda yedirmeyin.bu cocuklar hepimizin çocukları..toplumumuzun bir bireyi..bizim evlatlarimiz..geleceğin yavruları.

Peki siz nerdeydiniz?
Cocuk sizin cocugunuz, ogretmen onun anasi degil babasi degil, duygusal genetik hicbir bagi yok.
Silgi kirintisini zehir diye dusunup arkadasini zehirlemeyi planlamak ciddi bir bozuklugun isareti, ilallah ettiler demek ki artik cocugunuzdan.
Sizi anliyorum cocugun elestirilmesi gucunuze gidiyor ama bu davranislarin altinda ciddi ailevi sIkintilar yatiyor olabilir,onunu alin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…