Bakın tekrar tekrar yazıyorum ama lütfen çocuk ve ergen psikiyatristine götürün çocuğunuzu, psikolog yetersiz kalır bu durumda ki zaten 1yıldır yetersiz kalmış.Teşhis konmadı, teşhis konsa niye yazmayayım, zehirleme düşüncesini bile yazım buraya.
Çocuğuma ileride seri katil olur diyenlerin başına gelirse o zaman anlarlar, ne kolay küçücük çocuğa seri katil olur demek
Bazen konu açtığıma pişman oluyorum. Asıl merhametsiz kendileri
Ben şimdi zalim oldum vay be her agresif, sinirli, karsindakine zarar veren çocuk özel çocuk değil. Bir tutturmussunuz özel çocuk özel çocuk. Diğerleri şam babasi mı?Otizmli çocuklarda da şiddet eğilimi olabiliyor. Ben konu sahibinin çocuğunun teşhisini söylemediğini düşünüyorum. Her ne olursa olsun bu çocukları toplumdan dışlayarak kimseye iyilik yapmış olmazsınız. Ki daha çok küçük. Öğretmenleri ve ailesi gözetimi altında yaşıtlarıyla büyümek zorunda bu çocuk. Annesini doğru kararlar veremediği için eleştirebilirsiniz ama 9 10 yaşlarında bi çocuğa seri katil olur ileride demek ne demek ismini koyamıyorum ben. Zalimlik diyelim, en kibar ifadeyle.
Bunların hepsi fazla serbestlikten. Çocuğun nette televizyonda ne seyrettiğini çok önemli. Oynadığı oyunlar izlediği her ne varsa bunlara çok dikkat etmek gerekiyor. Önlemini alın.Çocuğa sevginizi gösterin. Bol bol öpün Hayvan sevgisini aşılamak için eve bir hayvan alın. Drama kurslarına gönderin. Ve karşınızdakini suçlamaktan vazgeçinNe kadar abartı, seri kaitlde yaptınız ya çocuğumu pes
Çocuklar internetten herşeyi görüyor, zehirleme gibi konuları bilmeyen çocuk mu var
Tabi ki normal bir davranış değil savunmuyorum ama yok seri katillerin de çocukları böyle, yok tuhaf
Kendi çocuğunuz yada torununuzun başına gelse böyle yazabilir miydiniz acaba
Ben de aynısını düşünüyorum. Çünkü bir yılda sorunların çözülmeyip daha kötüye gitmesini gören bir psikolog mutlaka psikiyatriste yönlendirmeliydi...Ben bir senedir de düzenli psikologa gittiğinize inanmadım açıkçası. Bazen öğrencileri yönlendiriyoruz, ikigörüşme sonrası bile bir şeyler fark ediyor. 1 senede bir arpa boyu gidilmemesi imkansız gibi bir şey ama doğruysa da oldukça ciddi problem var demktir. Muhtemelen 3-5 kere gittiniz ara ara, buna bir senedir diyorsunuz
Evet ara verdiğimiz oldu ancak biz ilk etapta pedagoga gittik baya gittik ama o test yaptı çoğunlukla zeka testi, fark göremeyince bıraktık psikoloğa gittik ona devam ediyoruz ama hemen düzelmez dedi, çocuğunuzda şu şu var diyemem dedi. Psikiyatr mı iyi psikolog mu bilemedim,Ben bir senedir de düzenli psikologa gittiğinize inanmadım açıkçası. Bazen öğrencileri yönlendiriyoruz, ikigörüşme sonrası bile bir şeyler fark ediyor. 1 senede bir arpa boyu gidilmemesi imkansız gibi bir şey ama doğruysa da oldukça ciddi problem var demktir. Muhtemelen 3-5 kere gittiniz ara ara, buna bir senedir diyorsunuz
Olur demedim önlem almazsaniz olabilir dedim. 1 yildir gittiğiniz doktor nasıl teşhis koyamadı siz başka doktora gitmediniz. Kendinizi suclayin suclayacaksaniz beni degil. Az önce rehber öğretmeni sucluyrdunuz sonra yok ben kendimi sucluyorum dediniz şimdi beni var mı öyle bir sey ya.Teşhis konmadı, teşhis konsa niye yazmayayım, zehirleme düşüncesini bile yazım buraya.
Çocuğuma ileride seri katil olur diyenlerin başına gelirse o zaman anlarlar, ne kolay küçücük çocuğa seri katil olur demek
Bazen konu açtığıma pişman oluyorum. Asıl merhametsiz kendileri
Peki. Olur ama bence daha mantıklı olanı sizin çocuğunuz hanımefendinin çocuğu ile sınıf arkadaşı olsun. Kusura bakmayın ama evet ben çocuğumun zarar görmeyeceği bir ortamda okumasın isterim. Ha siz eğer diyorsanız ki benim çocuğum zorbalığa maruz kalsın o sizin bileceğiniz iş. Özellikle arayıp bulup çocuklarınızı o sınıfa kaydedersiniz. Ben almayayım teşekkür ederim.Eminim bir kaç ay önce otizmli öğrencileri okullarından atmak istedikleriyle ilgili haberler çıktığında tepki göstermişsinizdir ama olay bitince zihniyet aynı. Attıramazsınız. Konu sahibinin oğlu özel bi çocuk belli ki, toplumdan soyutlayamazsınız bu çocukları. Zaten bacak kadar çocuğun zehir bulup arkadaşlarını zehirleyecek hali yok. Ha yok benim çocuğum çok hassas diyorsanuz siz alın çocuklarınızı okuldan evde besleyip büyütün.
Bir teşhisi olmak zorunda değil ama ne gibi problemleri olduğunu da söylemeli. Hemen düzelmez ama 1 senede de kayda değer bir şeyler olmalıydı. Ben bir öğrencimi öfke kontolü olmadığı için yönlendirmiştim mesela. Bana psikologdan kağıt geldi okuldaki gözlemimi yazdım. 1 senedir gidiyor ayda bir olmak üzere. Her gün şikayet alırdık ama artık hiç şikayet yok gayet uyumlu oldu.Evet ara verdiğimiz oldu ancak biz ilk etapta pedagoga gittik baya gittik ama o test yaptı çoğunlukla zeka testi, fark göremeyince bıraktık psikoloğa gittik ona devam ediyoruz ama hemen düzelmez dedi, çocuğunuzda şu şu var diyemem dedi. Psikiyatr mı iyi psikolog mu bilemedim,
Yani tam anlamıyla şu var denmedi
Hanfendi kusura bakmayın da terbiye denilen şeyi aile kazandırır çocuğa başkasına suç atmayin birazda kendinizi sorgulayinİlkokul 3 e başlayan çocuğum var. Okul başladığından bu yana öğretmenden çok şikayet alıyoruz.. Bugün olanı anlatmam gerekiyor ki sizden fikir almak istiyorum
Başka sınıfa gidip oradaki kitapları yerlere atıp deprem olduğu için bu kitaplar böyle düştü demiş. Araştırıyorlar çocuğum çıkıyor, rehber öğretmen çağırdı gittik. Adam çocuğumu kötülüyor yazmış 2 sayfa çocuğumun yaptıklarını, şöyle kötü böyle acımasız, merhametsiz söyledi durdu, dayanamadım biz geçen sene de size gelmiştik aynı şikayetleri anlattık keşke 1 kere değilde daha çok ilgilenseydiniz sorun belki çözülürdü deyince müdür dik dik baktı rehber öğretmene haftada 1 öğrenciye konuş dedi
Ben çocuğuma uslu demiyorum ama polis ifadesi alır gibi 2 sayfa yazıp bize onları okuyor ki biz zaten onları biliyoruz psikoloğada gidiyor, geçen sene anlatınca dinledi o kadar şimdi de şikayet etmeye çağırmış, çocuğumun merhametsiz olmasını kabul etmiyorum birisine birşey olsun çok düşünür merak eder sorar, rehber öğretmenin işi ne, müdür bile daha yumuşak ve sakin davrandı, rehber öğretmenlerin görevleri bu değil mi? Geçen seneden beri sormadı şimdi çocuğunuz şöyle çocuğunuz böyle ne rahat öğretmen, kızdığımızı heryerde belli etmek zorunda mıyız
Anlamıyor musunuz anlamak mı istemiyorsunuzOlur demedim önlem almazsaniz olabilir dedim. 1 yildir gittiğiniz doktor nasıl teşhis koyamadı siz başka doktora gitmediniz. Kendinizi suclayin suclayacaksaniz beni degil. Az önce rehber öğretmeni sucluyrdunuz sonra yok ben kendimi sucluyorum dediniz şimdi beni var mı öyle bir sey ya.
Ben onu yazarken bile 40 kez düşündüm ama siz 1 yıldır gittiginiz doktor teshis koyamadı diye 1 kere dusunseydiniz başka doktora danisirdiniz zaten.
Ne zorbalığı yaPeki. Olur ama bence daha mantıklı olanı sizin çocuğunuz hanımefendinin çocuğu ile sınıf arkadaşı olsun. Kusura bakmayın ama evet ben çocuğumun zarar görmeyeceği bir ortamda okumasın isterim. Ha siz eğer diyorsanız ki benim çocuğum zorbalığa maruz kalsın o sizin bileceğiniz iş. Özellikle arayıp bulup çocuklarınızı o sınıfa kaydedersiniz. Ben almayayım teşekkür ederim.
Bende ilerisi için seri katil yetiştiriyorsunuz demedim asla demem. Ama bu tarz problemler ileride bunlara yol açabiliyor bunu kabul etmek lazim. Yil 2020 oldu neredeyse her şeyin çaresi var Allah'ın izniyle siz önlem alır gerekli ve iyi bir yardım alirsaniz bu sorun çözülür. Ama sizin sürekli bir şeyler kovalamak yerine iyi bir psikolog bulmaniz lazim ve ona sormaniz lazim psikiyatriye gerek var mı diye. Ama bu kişi işinin ehli olmalı ki daha kötüye gitmesin durum.Anlamıyor musunuz anlamak mı istemiyorsunuz
Ben 1 yıldır aynı doktora gitmedim, pedagoga gittim zeka testi vs yaptı daha çok oyun alanında ilgilendi, zekasına yönelik ben zaten zekası için gitmedim kişiliği için gittim onu bıraktık
Şimdi psikoloğa gidiyoruz, oda bu uzun bir süreç bu zamana kadar nasıl bu hale geldiyse düzelmesi de hemen olmaz dedi, bir ara düzeldi başka doktora gitme gereği duymadık
1 haftadır evde de okulda da değişik hareketler içinde, öğretmen de ben de fark ettim
Hatta şu anda psikiyatr mı daha iyi olur diye konuşuyoruz eşimle
Gereken herşeyi düşünüyoruz yani, yeri geliyor kendimi de suçluyorum zaten
Ama ileride seri katil olur diye yetiştiriyormiyorum çocuğumu, başına buyruk bırakmıyoruz
Öğretmen ne veliler görüyoruz anlatıyoruz hiç ilgilenmiyor diye
Çocuğumda belliki daha kötü birşey var, ve gerekirse başka doktora daha göstericez zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?