Çocuğum söz konusu

Konunun başından beri sizin aşırı ilgili bir aile olduğunuza inandırmaya çalışıyorsunuz insanları. Psikolog öyle demiş sınıf öğretmeni öyle demiş. Bunun yanı sıra rehber öğretmeni hala suçlu göstermek için uğraşıyorsunuz. Hanımefendi çocuğunuz sürükleniyor farkında mısınız? Bırakın kim sizi övmüş kim hatalı. Sizin burada bu bu süreçlerden geçtik bunları yaptım ama çocuğumda hala farklılık yok hatta kötüleşiyor kime gitmeliyim ne yapmalıyım diye konu açmalıydınız. Hepimiz kötü rehber öğretmene, süper ilgili aileye inandık. Çocuk için ne yapabilirsiniz bunu konuşalım mı artık?

Ilk 3 sayfayı okudum, siz rehberlik öğretmenini suçluyorsunuz haftalik cagirsa tabiki iyi olurdu. Ama sizde psikoloğa gidiyormuşuz 1 senedir sanirim pek ilerleme olmadi yani sizde psikologunuz da çözüm bulamamış. Evet cok kötü söylenenler üzülüyorsunuz bence hemen psikologuyla iletişime geçin 1 senede nerdeyiz diye bir öğrenin, belki psikiyatriye gitmesi gerekiyor. Ilkokul hayatıyla mi başladı davranışları

Bakın tekrar tekrar yazıyorum ama lütfen çocuk ve ergen psikiyatristine götürün çocuğunuzu, psikolog yetersiz kalır bu durumda ki zaten 1yıldır yetersiz kalmış.

Ne kadar erken başlarsa psikiyatristle görüşmeye o kadar hızlı ve kalıcı çözüme ulaşırsınız... Yoksa gitgide içinden çıkılmaz bir hale dönüşecektir. Çok şükür biz çocuk ve ergen psikiyatristiyle sorunlarımız büyümeden önüne geçtik.

Ben bir senedir de düzenli psikologa gittiğinize inanmadım açıkçası. Bazen öğrencileri yönlendiriyoruz, ikigörüşme sonrası bile bir şeyler fark ediyor. 1 senede bir arpa boyu gidilmemesi imkansız gibi bir şey ama doğruysa da oldukça ciddi problem var demktir. Muhtemelen 3-5 kere gittiniz ara ara, buna bir senedir diyorsunuz

Anne olarak duygusal bagdan dolayi kizmis olabilirainiz ama suclu aramayin acil cozum arayin zehirlemek nedir yahu belliki biryerde gormus yada konusulmus normallestirilmis yani

Ben şimdi zalim oldum vay be her agresif, sinirli, karsindakine zarar veren çocuk özel çocuk değil. Bir tutturmussunuz özel çocuk özel çocuk. Diğerleri şam babasi mı?
Önüne geçilmezse saldirgan tavırlar ilerde neye sebep olur? Gidilen psikiyatri ya da psikolog hala teşhis koymaya çalışıyormuş. Başka birine gidersin o halde o olmadı bir başkasına. Özel çocuk kesin otizmli diye işin icinden ciksin o zaman her zarar veren çocuğu olan aile. 40 kişilik sınıfta kimse bir çocuğu saatlerce gozetleyemez özel okullar bu yüzden var. Az kişi çok gözetim. Allah herkesn çocuğunu kendine bağışlasın. Lakin bir yerde başka çocukların psikolojisini bozan bir çocuk varsa o cocuklarda etkileniyor. O halde özel çocuk diyerek 40 kişilik sınıfın 39 u zehirleyecek mi acaba diye psikolojisini bozsun ne ala dünya.

Bunların hepsi fazla serbestlikten. Çocuğun nette televizyonda ne seyrettiğini çok önemli. Oynadığı oyunlar izlediği her ne varsa bunlara çok dikkat etmek gerekiyor. Önlemini alın.Çocuğa sevginizi gösterin. Bol bol öpün Hayvan sevgisini aşılamak için eve bir hayvan alın. Drama kurslarına gönderin. Ve karşınızdakini suçlamaktan vazgeçin

Ben de aynısını düşünüyorum. Çünkü bir yılda sorunların çözülmeyip daha kötüye gitmesini gören bir psikolog mutlaka psikiyatriste yönlendirmeliydi...

Evet ara verdiğimiz oldu ancak biz ilk etapta pedagoga gittik baya gittik ama o test yaptı çoğunlukla zeka testi, fark göremeyince bıraktık psikoloğa gittik ona devam ediyoruz ama hemen düzelmez dedi, çocuğunuzda şu şu var diyemem dedi. Psikiyatr mı iyi psikolog mu bilemedim,
Yani tam anlamıyla şu var denmedi

Olur demedim önlem almazsaniz olabilir dedim. 1 yildir gittiğiniz doktor nasıl teşhis koyamadı siz başka doktora gitmediniz. Kendinizi suclayin suclayacaksaniz beni degil. Az önce rehber öğretmeni sucluyrdunuz sonra yok ben kendimi sucluyorum dediniz şimdi beni var mı öyle bir sey ya.
Ben onu yazarken bile 40 kez düşündüm ama siz 1 yıldır gittiginiz doktor teshis koyamadı diye 1 kere dusunseydiniz başka doktora danisirdiniz zaten.

Annelik duygunuzla duyduklarınız hoşuna gitmemiştir mutlaka.
Ama sizin ve profesyonel aldığınız destekle çözemediğiniz sıkıntıyı, rehber öğretmen çözemez.
Öğretmenin tavrı neydi bilmek zor, sizin de ne kadar duygusal tepki verdiğiniz muamma.
Peki doktor ne diyor, durumu tavırları normal mi, ne yapılmalı, ne yapıldı şimdiye kadar?

Peki. Olur ama bence daha mantıklı olanı sizin çocuğunuz hanımefendinin çocuğu ile sınıf arkadaşı olsun. Kusura bakmayın ama evet ben çocuğumun zarar görmeyeceği bir ortamda okumasın isterim. Ha siz eğer diyorsanız ki benim çocuğum zorbalığa maruz kalsın o sizin bileceğiniz iş. Özellikle arayıp bulup çocuklarınızı o sınıfa kaydedersiniz. Ben almayayım teşekkür ederim.

Burda okuduklarımdan da kafam karıştı, otizm olma ihtimali var mı
Ben onu doğuştan diye biliyorum, az önce netten baktım iyice kafam karıştı
Yani otizm olsa psikolog anlamaz mıydı
Psikiyatramı götürmek gerekir

Bir teşhisi olmak zorunda değil ama ne gibi problemleri olduğunu da söylemeli. Hemen düzelmez ama 1 senede de kayda değer bir şeyler olmalıydı. Ben bir öğrencimi öfke kontolü olmadığı için yönlendirmiştim mesela. Bana psikologdan kağıt geldi okuldaki gözlemimi yazdım. 1 senedir gidiyor ayda bir olmak üzere. Her gün şikayet alırdık ama artık hiç şikayet yok gayet uyumlu oldu.
Sürekli de bir şeyleri değiştirmeyin. Sanırım her duyduğunuza koştuğunuz için çok şey yapmış ama sonuç alamamış gibi görünüyorsunuz oysa hiçbirini tamamlamadığınız için aslında hiç bir şey yapmadınız.

Hanfendi kusura bakmayın da terbiye denilen şeyi aile kazandırır çocuğa başkasına suç atmayin birazda kendinizi sorgulayin

Anlamıyor musunuz anlamak mı istemiyorsunuz
Ben 1 yıldır aynı doktora gitmedim, pedagoga gittim zeka testi vs yaptı daha çok oyun alanında ilgilendi, zekasına yönelik ben zaten zekası için gitmedim kişiliği için gittim onu bıraktık
Şimdi psikoloğa gidiyoruz, oda bu uzun bir süreç bu zamana kadar nasıl bu hale geldiyse düzelmesi de hemen olmaz dedi, bir ara düzeldi başka doktora gitme gereği duymadık
1 haftadır evde de okulda da değişik hareketler içinde, öğretmen de ben de fark ettim
Hatta şu anda psikiyatr mı daha iyi olur diye konuşuyoruz eşimle
Gereken herşeyi düşünüyoruz yani, yeri geliyor kendimi de suçluyorum zaten
Ama ileride seri katil olur diye yetiştiriyormiyorum çocuğumu, başına buyruk bırakmıyoruz
Öğretmen ne veliler görüyoruz anlatıyoruz hiç ilgilenmiyor diye
Çocuğumda belliki daha kötü birşey var, ve gerekirse başka doktora daha göstericez zaten

Ne zorbalığı ya
Kimseye vurmayan, itmeye bir çocuk yazınızı gören her gün arkadaşlarını dövüyor sanır
Çok büyük konuşuyorsunuz, öyle bir arkadaş denk gelir okulda şaşakalırsınız
Kendini birşey sanan velilerin mükemmel çocukları

Bende ilerisi için seri katil yetiştiriyorsunuz demedim asla demem. Ama bu tarz problemler ileride bunlara yol açabiliyor bunu kabul etmek lazim. Yil 2020 oldu neredeyse her şeyin çaresi var Allah'ın izniyle siz önlem alır gerekli ve iyi bir yardım alirsaniz bu sorun çözülür. Ama sizin sürekli bir şeyler kovalamak yerine iyi bir psikolog bulmaniz lazim ve ona sormaniz lazim psikiyatriye gerek var mı diye. Ama bu kişi işinin ehli olmalı ki daha kötüye gitmesin durum.
Siz emin olun ilk anlatim tarziniz bu olsaydi az öncede yazdım kimse size bir şey demezdi. İlk 3 sayfa baskasiniz bir okuyun anlayacaksiniz.

Rehber öğretmen hangi cocukla ilgilensin. Biz eve 10 misafir gelsin beynımız sulanıyor o öğretmen ne yapsın. Kusura bakmayın ama oğlunuz gercekten acımasız deprem dıye cocukları korkutmak zehir şakası yapmak ne biliyim çok acımasız. Bence başka doktordan destek alın gittiğiniz doktor işe yaramamış. Öğretmenin verdiği o 2 kağıdıda götürün doktora bunlardan şikayetçiler diye söleyin. Ayrıca evde deterjanları gerçekten kilit altında tutun meyvu suyu şekerli su diye çocuklara vermesin Allah korusun. Evet hiç bir anne cocuguna o kelımeleri yakıştırmaz ama sizin cocugunuzun yaptıkları ortada iyi bir doktor bulun acilen Allahım sen çocuklarımızı koruu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…