çocuğum ve eşimin ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Kızlar öncelikle bayramınız mübarek olsun. direk konuya gireceğim. çocuğum babannesi ve babannesunin kardeşleri ile (ben onlara ekip diyorum) 2 haftalik tatile gitti. ben istemedim ama çocuğu biz götüremiyoruz diye çok istedi diye gönderdim. neyse. Dün oğlumun spor okulundan bir arkadaşının kaza geçirdiğini ve vefat ettiğini öğrendik. çok üzüldüm. Bugün de oğlumla konuşurken orada canı sıkılmış vs diye konuşurken oğlum dedim; bak hayatta kötü şeyler oluyor basit konulari büyütme. arkadaşın trafik kazası geçirmiş vefat etmiş dedim. oğlum 12 yaşında bu arada. belki söylemek yanlış oldu ama o an sanki o gerekti . anlatmak zor bunu şimdi. yani öyle gerekti sanki ve doğru zaman dedim. Ağlamış tabi. üzülmus. hemen aradı teyzelerden biri. vay efendim sen niye buradayken söylüyorsun bunu şimdi sırasımi vs. ben de anlamadım dedim. bizi ne hâle soktun biliyormusun dedi nahoş bir hesap verme işi oldu bana.
ben ms hastasıyım ve aşırı kırılgan yapım var. cvp veremedim. ve biliyorumki orada arkamdan demedikleri kalmaz. beraber olduklarında herkes kötü. çocuğumu doldururlar. eşime onlardan önce ben söyleyeyim dedim. onlara hak verdi. köşeme çekildim oturuyorum şimdi.
nasıl bir tavır sergileyeceğimi bile bilmiyorum. eşime ve ailesine. sizce ben suclumuyum onu bile anlamadım. sizce kızlar?

Öncelikle geçmiş olsun. Bir şekilde söylemeniz gerekirdi ama bence uygun zamanı yanlış seçmişsiniz. Tatilden döndüğünde söyleseydiniz daha iyi olurdu. Hiç değilse yanında olup teselli edebilirdiniz. Yani üzgünüm ama haklılar.

söyleme niyetim yoktu aslında. ben de saskinim. onlar bunu affetmez biliyorum.

Böyle bir haberi çocuğun sizin haricinde birinden duyma ihtimali yoksa söylememeliydiniz.
Yanında değilsiniz, böyle bir haber onun için çok sarsıcı olur, sarılıp teselli bile edemezsiniz. Üstelik bu gibi durumları haber vermenin bir usulü vardır, bir alıştıra alıştıra söyleme, çocuğu ona hazırlama vs..

Haklılar tatil zamanı çok yanlış olmuş. Hem çocuğunuz hem de diğerlerinin baya canı sıkılmıştır. Hassas yapım var diyorsunuz düşünmeniz gerekirdi.
ordakileri şikayet ediyordu bana. bende aralarını düzelteyim derken batirdim. yani bakış açısını degistireyim gibisinden.

Vefat haberini cocugunuz uzaktayken vermemeliydiniz , bir cocuk icin cok agir bir yük bu , sizin yaninizda olmali ve dogru sekilde teselli edebilmeliydiniz
Uzgunum ama teyze hakli tepki vermekte

şimdi yapmam gereken nedir peki sizce

Konuyu konuşmaya devam etseniz daha çok hatırlatacak olacaksınız ve telefondan olacak iş değil.
Çocuğun böyle bir haber karşısında soruları olabilir ama onları da soramaz telefonda..
İhtimal varsa yanına gidin.
Yoksa tekrar o size bir şey sormadan bence konuyu açmayın.
yanında olan büyüklere sorun davranışlarında bir değişiklik olmuş mu, içine kapanmış mı,onlara sorular sormuş mu?
Ona göre birlikte hareket edin.

imkan yok malesef. eşim kızdı bana aratmiyor. söylemeden duduncektin diyor. Annesi arıyor gidip başka odada konuşuyor. beni kötülüyor tabi.

telefonda çocuğa söylencek şey mi allah aşkına..
üstelik kv ile konuşmuyormuşsunuz sanki onların yanındaki vakti iyi geçmesin diye anlatmışsınız gibi görünmüştür..
teyzeyi arayıp özür dileyin.. çocuğunuz ne durumda bilemiycem çok etkilendiyse gidip alın..

imkan yok malesef. eşim kızdı bana aratmiyor. söylemeden duduncektin diyor. Annesi arıyor gidip başka odada konuşuyor. beni kötülüyor tabi.
Eşiniz kızmakta haklı, ben olsam ben de kızardım eşime. Ama siz de hastaymışsınız üzülmeyin....

olan olmuş artık, önce eşinizi sakinleştirin, hatanızı kabul edin, çocuğunuz için birlikte hareket etmeyi teklif edin.
Sizin hatanız ve eşinizin inadı yüzünden çocuk bedel ödemesin. Nasıl düzeltebiliriz diye konuşun.

söyleme niyetim yoktu aslında. ben de saskinim. onlar bunu affetmez biliyorum.
Ya evet doğru zamanı seçememişsiniz ama yine de hesap sormak onların haddine değil abartmasınlar. Sanırım sizi azarlamak için fırsat kolluyor onlar da. Hadlerini bilsinler hata yapmış olsan da çocuk senin çocuğun hesap sormak onların haddine değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…