- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.992
- 548
Bence boyle dusunmek icin cocugun dogmasini bekleseydiniz. O zaman gorurdunuz hicbir bakicinin babaanne-anneanneden daha iyi bakamayacagini. Torun neticede kendi cani. Ayrica kayinpederinizi istemiyorsaniz kayinvalidenizle konusur kendi evinizde baktirirsiniz. Hem bakici hem anne-kayinvalide denemis biri olarak soyleyebilirkm ki kayinvalideniz bakicam dediyse opun basiniza koyun. Bir cocuga bakmak ne kadar zor haberiniz var mi?
Ben buna katilmiyorum açikçasi. Sirf cani kani diye harika ebevyn olunmuyor. Sirf 30 yil önce bir çocugun yetişkin yaşa getirilmesi o çocuga baktigini hatta iyi baktiginin anlamina gelmiyor.
Çocuk bu neticede büyür işte. Önemli olan nasil büyümesi. Abur cubur yiyerek büyüyen var, et yeşilik yiyerek büyüyen var.
Tüm gün tv'nin önünde geçirerek büyüyende var, eğitici oyunlar oynayarak büyüyenlerde.
Evet iyi niyetli olunabilir fakat bu çocugun iyi bir şekilde büyütecegini, hatta emin ellerde olacagini bile anlamina gelmiyor maalesef.
Cocugunuz olunca 2 yaşında krese verebiliyor musunuz bi yasayin da görün. ..Ben de istemiyorum
Zaten kendisi de bakmaz
O yüzden çocuğu erteledim para biriktireceğim
Sonra da 1 yaşına kadar ücretsiz izin
Sonrasında da bakıcı
2 yaş sonrasında da kreş olabilir
ben 18 aylik verdim krese..Cocugunuz olunca 2 yaşında krese verebiliyor musunuz bi yasayin da görün. ..
Zorunlu olunca bakicidan iyidir ama o yasta cocugu birakabilecek bir kres olmuyor cogu sehirde. Benim icin cok acidi burdaki kresleri gorunce .ben 18 aylik verdim krese..
Bakicinin bunlari yapmayacagi ne malum ki? Ayrica anne eger cocugunun duzgun beslenmesini istiyorsa yiyecegi her seyi hazirlayip birakmali. Mssela ben oyle yapiyorum. Bakmak istiyorsa anne isteklerini belirtmeli zaten. Tv istemiyorsa ya da kisitliysa ona gore soylemeli. Biz de boyle oldugu icin bu kadar rahat yazdim. Yani hem mukemmel bakilsin hem hicbir sey yapmayayim diye bir sey yok malesef.Ayrica bakici da denedim. Inanin 1000 tl verince cok iyi bakmiyorlar cocuga. Hatta cocuk bakmayi is olarak bile gormuyorlar. En azindan bizim bakici oyleydi.
ben almanyada yasiyorum ve vermek zorunada da degildim. Yasitlariyla oynasin diye verdim. Malum enerjileri cok oluyor. Hicte pisman degilim cocugun gelisimi icin cok iyi. Almanyada kimse kimsenin cocuguna bakmiyor.. herkes krese veriyorZorunlu olunca bakicidan iyidir ama o yasta cocugu birakabilecek bir kres olmuyor cogu sehirde. Benim icin cok acidi burdaki kresleri gorunce .
. Burada kucuk sehirlerde in gibi kresleri gorunce insan pek istekli olmuyor.ben almanyada yasiyorum ve vermek zorunada da degildim. Yasitlariyla oynasin diye verdim. Malum enerjileri cok oluyor. Hicte pisman degilim cocugun gelisimi icin cok iyi. Almanyada kimse kimsenin cocuguna bakmiyor.. herkes krese veriyor
Türkiyedede güzel kresler var. Cogu Kvde anneye para vermenek icin baktiriyor... ama nereye kadar.. ya oturup kendin bakacan. Caliscam. Burada kucuk sehirlerde in gibi kresleri gorunce insan pek istekli olmuyor.
Ben iyu bakici bulmak da iyi kres bulmak da cogu yerde sıkıntı. Bakiciya onu oyle yapma diyorsun yapiyor. Güzellikle iki laf soylesen cekip gidiyor. Evde kamera yoksa napacagini bilemiyorsun.Hemen hepsi mesaim bitsin gideyim drrdinde.Kv cahil ve eski kafaysa da zor. Ama ben hiçbir babaanne ya da anneannenin torununa eziyet edecegini sanmıyorum. Sonucta can onun cani. Anne olmak kolay degil. Fedakarlik istiyor.Türkiyedede güzel kresler var. Cogu Kvde anneye para vermenek icin baktiriyor... ama nereye kadar.. ya oturup kendin bakacan. Caliscam
diyorsanda bakici veya kres tercih edecek konu sahibi.
tabiki öyle en dogrusu ama krese verene kadar yada düzgün bakici bulananksdar annenin kendisi bakmasi. Dogrup dogurmaz o cocugu babaanneye verdikten sonra ne anladim o annelikten? Elbet iyi bakarlar ama genelde „iyi egitmiyorlar“herzaman yani simartiyorlar ...Ben iyu bakici bulmak da iyi kres bulmak da cogu yerde sıkıntı. Bakiciya onu oyle yapma diyorsun yapiyor. Güzellikle iki laf soylesen cekip gidiyor. Evde kamera yoksa napacagini bilemiyorsun.Hemen hepsi mesaim bitsin gideyim drrdinde.Kv cahil ve eski kafaysa da zor. Ama ben hiçbir babaanne ya da anneannenin torununa eziyet edecegini sanmıyorum. Sonucta can onun cani. Anne olmak kolay degil. Fedakarlik istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?