Ben olsam konusurum dayanamam. Öğretmen de ayrı konussun belki bir kendini sorgular. Hem ogretmen hem anne olup o yaş çocuğuna travmatik yaklasmak onun acizligi, yazık.Merhaba KKnın güzide üyeleri
Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Veli erkekBen olsam konusurum dayanamam. Öğretmen de ayrı konussun belki bir kendini sorgular. Hem ogretmen hem anne olup o yaş çocuğuna travmatik yaklasmak onun acizligi, yazık.
Yok ya sevgi gösterisi şeklinde . zaten şiddete meyilli bir çocuk değil vurma huyu yok. Çok çok sinir edeceksin ki öyle. Mesela eski kreşinde bir arkadaşı vardı kızdan hiç hoşlanmıyordu. Kız da aksine bunu çok seviyordu. Kız çocuğu da dokunarak arkadaşlık yapıyordu neyse ben öğretmeni uyardım hocam dokunulmaktan hoşlanmıyor pek bir araya getirmeyin sıkıntı olacak diye ve sonunda su içerken kız yine sarılıyor öpüyor bizimki suluğu al burnuna vur kızınBen olsam yolarım vallaama dediğimi yaparsan şikayetçi olur. Ama biri kızımın kolunu çimdiklese ona da sinir olur laf ederim 40 yılın başı konu açtın o da çok zor
Ay ben şiddet şeklinde mıncırma sandım. Sorry. Go Calcim . Hiç durma valla.
KesinlikleDört yaşındaki çocuk bunlar, mıncırırlar da, döğüşürler de, orada müdahale etmiş zaten öğretmen. Tatlı dille yavrum yapma diyip tembihlemek ne kadar zor olabilir ki? Bence konuşun.
Bence adam haklı. Benim de çocuğumun kolunu başka bi cocuk mıncırsa, sessiz kalmam açıkçası. Sevgi gösterisi demişsiniz de mıncırarak sevilmez. Sanırım sizden öğreniyo olabilir çocuk, evde onu o şekilde seviyosanız dikkat edin derim. Bu kadar korumacı olmak bana doğru gelmiyo yani çocuk yanlış yaptıysa ve bunun için birileri onu uyardıysa gayet normal. Adamın o kadar aşırı bi hareket yaptığını düşünmüyorum ben. Sözlü bi şekilde uyarmış sadece bir daha yapmayacaksın demiş.Merhaba KKnın güzide üyeleri
Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Bende size katılıyorum. Konu sahibinin oğlu temastan hoşlanmıyormuş, öğretmenini uyarmış bir kızın burnuna sulukla vurmuş, ama kendi çocuğu başkasına yapınca konu sahibi normal karşılıyor anlamadım ben. Benim kızım olsa bir çocuk öyle yaklaşımda bulunsa bende uyarırım.Bence adam haklı. Benim de çocuğumun kolunu başka bi cocuk mıncırsa, sessiz kalmam açıkçası. Sevgi gösterisi demişsiniz de mıncırarak sevilmez. Sanırım sizden öğreniyo olabilir çocuk, evde onu o şekilde seviyosanız dikkat edin derim. Bu kadar korumacı olmak bana doğru gelmiyo yani çocuk yanlış yaptıysa ve bunun için birileri onu uyardıysa gayet normal. Adamın o kadar aşırı bi hareket yaptığını düşünmüyorum ben. Sözlü bi şekilde uyarmış sadece bir daha yapmayacaksın demiş.
Valla ben de dedim, hem de sert dedim, sonra cok uzuldum ama gozunuzun onunde bi cocuk gelip kizimi hirpalayinca oyomatik tepki veriyo insan.Bi çocuk benim kızımı mıncırsa bende derim bi daha yapma diye bende biçok kişide der. Ne desin adam aa ne güzel mıncırdın yarın bi daha yap mı desin? Çocugum korktu diyosunuz ama Belki o kız çocuğuda sizin çocugunuzun yaptıgından korktu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?