Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bundan 1 2 ay kadar once kizimla bir olay yasadik. Oyun alanindaydi kizim ve bir aile geldi yan masaya. Kari koca cüceler ve kizim ilk kez gördü bu tip bir olay. Aa anne adama bak kucucuk dedi. Adam kizimi bir azarladi ne bicim konusuyorsun sen terbiyesiz diye. Kizim gunlerce bunu ustunden atamadi. Ve artik o alana gitmek istemiyor o adam gelir diye.

Senin durumun daha farkli o kisi o okulda ogretmen ise surekli karsilasma durumu var. Kiziyla surekli bir arada olacagi icin kaygi durumu artacaktir. Cok basit gibi duruyor ama 4 yas cocuklarinda cok basit olmuyor bu konular.
Ah yavrum ya nasıl da etkilenmiş :( Konuşmuyor o arkadaşıyla artık. Öğretmeni diyordu ki en çok onunla oynuyordu birbirini çok seviyorlardı dedi. Bence de basit değil her önüne gelen çocuğa bağıramaz. Ya insani ilişkilerde bile bağırmak çok saçma. normal konuşmak varken tehdit etmek kızmak çok kolaya kaçmak gibi geliyor bana

Merhaba KKnın güzide üyeleri :KK70:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor ve müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş. Sanırım öğretmene bıraktı bazı şeyleri
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Bence de konuşun çocuk bunlar sonuçta.
Güzelce uyarsaydı bence çocuk bu kadar korkmazdı.
Veya çocuğu sıkıştıracağına sınıf öğretmeniyle konuşsaymış
Kendisi de öğretmenmiş madem yol yordamı biz mi öğretelim :KK70:

Ah yavrum ya nasıl da etkilenmiş :KK43: Konuşmuyor o arkadaşıyla artık. Öğretmeni diyordu ki en çok onunla oynuyordu birbirini çok seviyorlardı dedi. Bence de basit değil her önüne gelen çocuğa bağıramaz. Ya insani ilişkilerde bile bağırmak çok saçma. normal konuşmak varken tehdit etmek kızmak çok kolaya kaçmak gibi geliyor bana
Iste ne kadar sacma, mutlaka ustune gitmelisin o adam ozur dilemedi cocugundan. Haksiz oldugunu hata yaptigini sorunun onda olmadigini soylemeli.

Kız ya da erkek olarak bakmam olaya çünkü hepsi birey. Kız çocuğunu bu kadar korumacı yetiştirmek, erkek çocuğunu da aslanım palanım diye yetiştirmek doğru değil. Çocukları insan olarak yetiştirmeliyiz. Kızım olsa bir erke çocuğu da yapsa kız çocuğu da yapsa tepkim aynı olurdu 🤷‍♀️ Çocuğunuz olmadığı belli olunca bu düşüncede olursanız çok sıkıntı yaşarsınız Kaldı ki orada öğretmen var ve şiddete müsade edeceğini mi düşünüyorsunuz. En ufak zarar verdiklerinde birbirlerine çocuklar ile konuşuluyor. büyük zararla varsa ona göre yol izleniyor
kız erkek olarak değerlendirmek yerine empati yapmanızı sağlamaya calıstım. Sanırım yanlış anlaşılma olmus

Ya normalde olsa denir ki.. ya boyle cocuklarla bizim terbiyeli cocuklarimiz muhatap oluyor filan… evet terbiye vermek onemli ama goruluyor ki cocuk bu adi uzerinde sen naparsan yap minciriyorda kavgayada karisiyor.. yanliz erkegin yani babanin soylemesi tuhafima gitti, cunku genelde kadinlar yapar boyle seyleri takip cocuga soyler. Bende bi cocuga gittim konustun cunku oglumun psikolojisini bozuyordu artik el
Atmam gerekirdi. Ayni kiz yillardir, kresten beri yani yaklasik 3 yasindan beri cocuguma takik..suan 9 yasindalar😐 once ogretmene soyledim tabii ama baktim salladilar beni, kendim el atmak zorunda kaldim

Dedim kiza kavga ediyormussunuz surekli yapmayin beraber oynayin klasik ana laflari iste.. kiz: eee? Diyo😐😂 agzini yirtasim geldi o an ama bisey yapmadim tabii.. derken bi kac gun sonra zaten ayni seyler olunca kizin annesiyle konusmaya gittim okulda ki bastan annesini bilsem gorsem konusacaktim. Anneside kizi gibi😐😂😂 neyse ogretmenler girdi araya is tatliya baglandi.. dedim herkes kendi cocuguna gerekeni soylerse sorun kalmayacak. Ha arada kavgalar vs olur ama cocugum onun yuzunden okuldan soguyacak diye korktum cunku yillardir suregelen birsey.

Amma ruh hastası insanlar var ya. 4 yaşında bir çocuk gelip çocuğuma bile vursa o çocuğa bağırmam ben. Muhattabım el kadar çocuk mu yani? İnsanlar çok değişik olmuş ya, çocuklar biribirini iter, vurur, mıncırır refleks tepkileri vardır ve bunlar çok normal. Burada bile anormal bulunmuş çok enteresan. Benim oğlumu parkta iten çocuklar oluyor, eline aldığı dalları alıp kaçanlar, oyuncaklarını alıp kaçanlar oluyor. Güzel güzel konuşup hallediyoruz, ben orada bağırsam oğlum da sorunlarını böyle çözmeyi öğrenecek sonuçta.

Veliyle olsam ben konuşurum, yaptığının yanlış olduğunu suratına vururum. Yani gücü 4 yaşındaki çocuğa mı yetiyormuş? Hadsizlik resmen.

Amma ruh hastası insanlar var ya. 4 yaşında bir çocuk gelip çocuğuma bile vursa o çocuğa bağırmam ben. Muhattabım el kadar çocuk mu yani? İnsanlar çok değişik olmuş ya, çocuklar biribirini iter, vurur, mıncırır refleks tepkileri vardır ve bunlar çok normal. Burada bile anormal bulunmuş çok enteresan. Benim oğlumu parkta iten çocuklar oluyor, eline aldığı dalları alıp kaçanlar, oyuncaklarını alıp kaçanlar oluyor. Güzel güzel konuşup hallediyoruz, ben orada bağırsam oğlum da sorunlarını böyle çözmeyi öğrenecek sonuçta.

Veliyle olsam ben konuşurum, yaptığının yanlış olduğunu suratına vururum. Yani gücü 4 yaşındaki çocuğa mı yetiyormuş? Hadsizlik resmen.
Çocuklarımız bizim davranışlarımızı taklit eder. onlara rol model olmamız gerekli ve bunu çok güzel açıklamışsınız.👌 Hayretler içinde okudum çocuğa bağırılmasını doğru bulanları

Çocuklarımız bizim davranışlarımızı taklit eder. onlara rol model olmamız gerekli ve bunu çok güzel açıklamışsınız.👌 Hayretler içinde okudum çocuğa bağırılmasını doğru bulanları
Dogru degil tabii.. ama celisiyorsun suan kendinle o zaman.. senin oglun evde sizden gorduklerini yapiyorsa., sizde cocugunuzun kolunu mu minciriyorsunuz mesela? Eger bizim
Yaptiklarimizi taklit ediyorlarsa🙄

Ulan milleti anlamıyorum

Bir daha kızıma dokunmayacaksın bir daha sıkmayacaksın diye tersleyip kızmak ayrı. Öyle olmaz kolu acıyabilir bir daha yapma tamam mı demek ayrı.

İki yorum okudum ne kadar meraklılar bebelerini elin adamına azarlatmaya. Hele beğenmedimleri gördüm şok oldum. Sanki Calci adamla kavga etmeye gidecem diyor 😂😂😂😂

Dogru degil tabii.. ama celisiyorsun suan kendinle o zaman.. senin oglun evde sizden gorduklerini yapiyorsa., sizde cocugunuzun kolunu mu minciriyorsunuz mesela? Eger bizim
Kol mıncırma kötü bir şey mi? Koparmamıș yas sevgi gösterisi olarak düşünün ben hep öyle severim çocukları. Cimcikleme değil mıncırma😂

Ya cocugunuzu ezdirmeyin tabi ama küçücük çocuğa da kızıma dokunmayacaksın hede hede denmez okuz gibi

Hayır tabii ki canım, çocuklar 5-6 yaşına kadar refleks tepkiler verirler. İç güdüsel tepkileri vardır, duygu kontrol merkezleri gelişmediği için düşünmeden davranırlar. Çelişen bir şey yok yani. İtmek, mıncırmak, tepkisel olarak vurmak. Bunların hepsi kabul edilebilir davranışlar. Ama duygularını kontrol edebilen bir yetişkinin çocuğa bağırması asla kabul edilebilir değil.

Kol mıncırma kötü bir şey mi? Koparmamıș yas sevgi gösterisi olarak düşünün ben hep öyle severim çocukları. Cimcikleme değil mıncırma😂
Ben sevmem oyle sevme seklini🙄 birde cocuklari aglatarak seven teyzeler var😐😂 uyuz oluyorum ben kiyamiyorum cunku…

Ayrica illa koparmasi mi gerek yaw? Cocugun cani yanmis demek ki gidip anlatmis.. ha cocuklar bazen abartir o dogru ama koparmasi gerekmiyor yani😐😂

Hayır tabii ki canım, çocuklar 5-6 yaşına kadar refleks tepkiler verirler. İç güdüsel tepkileri vardır, duygu kontrol merkezleri gelişmediği için düşünmeden davranırlar. Çelişen bir şey yok yani. İtmek, mıncırmak, tepkisel olarak vurmak. Bunların hepsi kabul edilebilir davranışlar. Ama duygularını kontrol edebilen bir yetişkinin çocuğa bağırması asla kabul edilebilir değil.
Ya ben herifin yaptigini cocugu korkutmasini zaten dogru bulmuyorum… birde hele ilk seferse.. surekli
Oluyorsa cocuklar okuldan kresten soguyor bizzat yasadim kucuk oglumda..sinifta siddet goruyorsa bi arkadasindan istemiyorlar okula gitmeyi..

Belkide kiz cocugu yanlis anladi, bunun cocugu kotu
Manada yapmadi.. ama iste .. bana gore dogrusu: o babanin gidip ogretmene soylemesiydi.. deseydi mesela: boyle bir olay olmus, gozun ikisinin uzerinde biraz fazla olsun vs. Bi kac gun bakarlardi duruma.. cocukla tavugun arasina girilmez derler.. sen kavga edersin, arkani donunce bi bakmissin onlar oynamaya baslamis😐😂

Çelişme değil ki ben çocuğu mıncırarak sevmiyorum çünkü benimki hemen kapıyor ve benden gördüğünü yapıyor. Geri dönüşüm çok hızlı oluyor. Bu mıncırma vurma vs sadece aileden olmuyor ki bu çocuk parka gidiyor okula gidiyor anneanne babaanneye gidiyor yani her yerden bir şey kapıyor. burada demek istediğim benden öğrendiklerini düzgün kuralına göre öğrensin. Ben dört dörtlük değilim tabi ki benden de yanlış şeyler görüp yapıyordur

Ulan milleti anlamıyorum

Bir daha kızıma dokunmayacaksın bir daha sıkmayacaksın diye tersleyip kızmak ayrı. Öyle olmaz kolu acıyabilir bir daha yapma tamam mı demek ayrı.

İki yorum okudum ne kadar meraklılar bebelerini elin adamına azarlatmaya. Hele beğenmedimleri gördüm şok oldum. Sanki Calci adamla kavga etmeye gidecem diyor 😂😂😂😂
Bağcılardan adam topladım :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X