Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tamam sen gelip sey dersin cocugum senin çocuğunu cirmaladi ama konuşmaya hakkin yok ahahhahahha 😂😂😂 benim cocugum senin çocuğunu cirmalayinca cocugun cani yanmaz ama benim cocugun psikolojisi bozulur ahahaha yaz.
yazin acilan antalyada yangin var millet egleniyor konusunda gene bana yazdigin 3974 mesajıda cabuk unutmussun 🌼🐞
Yara olmuş belli ki siz unutamamışsınız,şahıslardan bağımsız fikir insanıyım ben, hakedene de deriz yani yalan mı söyleyeyim şimdi😂
Ne demişsem iyi demişim, helal olsun bana canım kendim🥰

Ha bu arada, çocuğum değil cırmalanma alnı yarıldı bir sınıf arkadaşı yüzünden ve o çocuğa gıkım çıkmadı, aksine korkusunu görünce üzüldüm onun için, o da bir melek gözümde.
Ailesine ise sevgilerim iletildi o ayrı;)

Yara olmuş belli ki siz unutamamışsınız,şahıslardan bağımsız fikir insanıyım ben, hakedene de deriz yani yalan mı söyleyeyim şimdi😂
Ne demişsem iyi demişim, helal olsun bana canım kendim🥰

Ha bu arada, çocuğum değil cırmalanma alnı yarıldı bir sınıf arkadaşı yüzünden ve o çocuğa gıkım çıkmadı, aksine korkusunu görünce üzüldüm onun için, o da bir melek gözümde.
Ailesine ise sevgilerim iletildi o ayrı:KK66:
Konuyu okuyup yorum yapsa olumsuz yoruma da tamam diyeceğim ama kendi kafasından kurduğu şeyleri yazıp üzerinden bir de çözüm bulmak çok enteresan.

Konuyu okuyup yorum yapsa olumsuz yoruma da tamam diyeceğim ama kendi kafasından kurduğu şeyleri yazıp üzerinden bir de çözüm bulmak çok enteresan.
Ben cidden hatırlamıyorum kimdir nedir, onu takip ve tacizle suçluyor beni de😂

Delirme noktam herhangi bir çocuğa ebeveyni dışında müdahaledir.
Gördüğüm yerde de mutlaka müdahil olurum çünkü yanında anası babası olmadan aslan kesilmek kolay, toplumda sıklıkla yaşanan bir durum.
Bunun ne kadar yanlış olduğunun bile bile savunulması deliliktir.

sizin cicugunuzu baska cocuk gelip durduk yere tirnaklasa bir yapma etme demeyecek misiniz gercekten . ad

biliyormusun geçen hafta tamda bu oldu. gerçi konu sahibesinin oğlu mıncırmış ama benim oğlan boynundan aşağı 2 adet tırmık iziyle geldi. ve inanırmısın bilmem (öyle inananamaz edayla yazmışsın ki ) hiçbirşey demedim🤷‍♀️

Merhaba KKnın güzide üyeleri :KK70:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor ve müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş. Sanırım öğretmene bıraktı bazı şeyleri
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Doğru olan öğretmene bırakmak , öğretmen durumu ört bas etmeye çalışmamış, konuşacağını söylemiş, bence konuşur…
Beyefendi yanlış yapmış, onunda bu durumu öğretmenle konuşması , uyarıları yapmayı öğretmene bırakması gerekirdi. Çocuklarımız konusunda hassas oluyoruz ☺️ Öğretmen gerekeni yapmazsa ve bu olay tekrarlarsa sizde gereken müdahale de bulunursunuz.

Doğru olan öğretmene bırakmak , öğretmen durumu ört bas etmeye çalışmamış, konuşacağını söylemiş, bence konuşur…
Beyefendi yanlış yapmış, onunda bu durumu öğretmenle konuşması , uyarıları yapmayı öğretmene bırakması gerekirdi. Çocuklarımız konusunda hassas oluyoruz ☺️ Öğretmen gerekeni yapmazsa ve bu olay tekrarlarsa sizde gereken müdahale de bulunursunuz.
Yorumunuz için teşekkür ederim çok şükür çözdük öğretmen halletti

Yok ya sevgi gösterisi şeklinde . zaten şiddete meyilli bir çocuk değil vurma huyu yok. Çok çok sinir edeceksin ki öyle. Mesela eski kreşinde bir arkadaşı vardı kızdan hiç hoşlanmıyordu. Kız da aksine bunu çok seviyordu. Kız çocuğu da dokunarak arkadaşlık yapıyordu neyse ben öğretmeni uyardım hocam dokunulmaktan hoşlanmıyor pek bir araya getirmeyin sıkıntı olacak diye ve sonunda su içerken kız yine sarılıyor öpüyor bizimki suluğu al burnuna vur kızın 🤦‍♀️
Veli ile ayrı görüştüm okul ile ayrı o kadar utandım ki. arkadaşından özür dilettim. Tek vukatimiz 3 yıllık kreş hayatı boyunca bu. Yani o veli bana ne dese sonuna kadar haklı.
Getir kucuk beyi ben mirciyim.. yerim sinirini . Kesin cok sirindir

Çocuklar bazen ayarı kacırabiliyorlar, benı de kucukken bir arkadasım yanağımdan ısırmıştı ama o sevgi gösteriyor kendine göre iste. ben olsam ben de uyarırdım, öğretmen orada kac cocukla ilgileniyor gözünden kaçması muhtemel, ya gelip bir daha yaparsa bu sefer belkı kız ters tepki gösterecek belki de canı yandı söylemedi o an. hos degil bence. Ben olsam ben de uyarırdım ki öğrensin ona göre davransın bundan sonra

Çocuklar bazen ayarı kacırabiliyorlar, benı de kucukken bir arkadasım yanağımdan ısırmıştı ama o sevgi gösteriyor kendine göre iste. ben olsam ben de uyarırdım, öğretmen orada kac cocukla ilgileniyor gözünden kaçması muhtemel, ya gelip bir daha yaparsa bu sefer belkı kız ters tepki gösterecek belki de canı yandı söylemedi o an. hos degil bence. Ben olsam ben de uyarırdım ki öğrensin ona göre davransın bundan sonra
Sordum yakın arkadaşlarımış etkinlikte beraber oynuyorlarmış. Zaten bu mıncırma kızma ya da sözlü rahatsız etme durumunda öğretmen gerekli müdahaleyi yapıyor

Veliyle konuşmanız neyi değiştirecek oğlunuzun yaşadığu korkuyor geri alamayacaksınız.İki tardta hatalı evet tabiki küçük çocuklar ama benim çocuğumun kolunu bu şekilfe başka bir çocuk incitse belki k kadar bağırmam ama bende müdahale ederim.

Veliyle konuşmanız neyi değiştirecek oğlunuzun yaşadığu korkuyor geri alamayacaksınız.İki tardta hatalı evet tabiki küçük çocuklar ama benim çocuğumun kolunu bu şekilfe başka bir çocuk incitse belki k kadar bağırmam ama bende müdahale ederim.
Öff valla nasıl okuyorsunuz anlamıyorum inciltme yok diyorum hala inciltmiş diyorsunuz. Veliye laf anlatsam anlamıştı
Sordum yakın arkadaşlarımış etkinlikte beraber oynuyorlarmış. Zaten bu mıncırma kızma ya da sözlü rahatsız etme durumunda öğretmen gerekli müdahaleyi yapıyor

Öff valla nasıl okuyorsunuz anlamıyorum inciltme yok diyorum hala inciltmiş diyorsunuz. Veliye laf anlatsam anlamıştı
Mıncırm kelimesi o an aklıma gelmediği için onu yazdım genel tabirle şaka mısınız ? Çok biliyorsanız okula gidip laf anlatsaydınız o zaman uzaktan ah vah demekle olmuyor

Mıncırm kelimesi o an aklıma gelmediği için onu yazdım genel tabirle şaka mısınız ? Çok biliyorsanız okula gidip laf anlatsaydınız o zaman uzaktan ah vah demekle olmuyor
Evet şakayım ceeee :D

🤦🏻‍♀️ Elbette müdahele edersiniz. Canınız sonuçta. İçgüdüsel bir davranış bu. Ama üslup çok önemli.

El kadar bebeyi azarlamak var, bir de arkadaşsınız siz kavga etmeyin vb diye yumuşatarak konuşmak var.

Velinin muhatabı 4 yaşındaki çocuk olamaz. Öğretmen olur. Gider öğretmene söyler, bir sorun varsa ayrı oturtun, mümkün mertebe dikkat edin falan der.

Öyle çocuğa bağırarak olmaz.

Söz konusu veli , çocuğa kaba davranmış. Bağırmış. Eleştirilen bu. Yoksa ay aman sanki kolunu koparttı oğlum, ne var demiyor ki konu sahibi.

Yorumlara bak. Herşey anne babaların bu son zamanlarda moda olan aşırı hassaslığı yüzünden öyle zorlaşıyor ki. Sanki hepimiz pamuklarda büyüdük. Ya çocuk bunlar kavga da eder mıncıklar da hata yapınca uyarılır da. Rahat olun biraz. Çocukları bu kadar hassas yetiştirmeyin. Herkes kendi çocuğu için aman kimse bağırmasın aman arkadaşı mıncıklamasın aman düşmesin.. e okula göndermeyin o halde 20-30 çocuğun arasında bu imkansız. Düşe kalka güçlenecek.Olaya gelince;oğlunuz anlık bir dürtüyle arkadaşını mıncıklamış adam da anlık bir dürtüyle oğlunuzu uyarmış/belki de kızmış. Şimdi siz de yine başka bir dürtüyle olayı büyütmeyin bence. Çocuğun yanında da bu konuyu başkalarına anlatmayın. Öğretmenine durumu iletmişsiniz bu yeterli. Eğer aynı adam durumu tekrarlarsa bu sefer harekete geçin. Sonuçta adam tarafından herhangi bir temas vs yok. ya da içiniz rahat etmezse okula gidin sanki karşılaşmış gibi (orda çalışıyormuş zaten) “ya hocam geçen gün benim oğlan sizin kızın kolunu mıncıklamış siz uyarınca da üzülmüş kusura bakmayın, ben uyardım onu” diyerek alttan alttan “BEN BURADAYIM, HABERİM VAR” deyin. Ki o da bir dahaki sefere ayağını denk alsın, çocuğa kızmasın.

Çok güzel anılar bunlar :))
Kızım da ilkokula başladığında sınıf arkadaşı aşık olmuş, önce okuma fişleriyle deneme yapılan🤣 Işık ılık süt iç, Ayşe topu tut, sonra X seni seviyorum ben ... aşk itirafı yaptığı kağıdı da kızımın defterinin arasına koymuş, akşam defteri çıkardı ders yapacak içinde aşk itirafı🤣🤣
Üzerinden 20 sene geçti kağıdı hala saklıyoruz, ne çocuğa ne ailesine bir şey demedik çünkü onlar çocuk.

Maalesef herkes sizin gibi değil bazısı işi farklı boyutlara taşıyor. Kızınızda karşı tarafta çok şanslıymış

Gecen bir veli gelmis bizim okula, adam kendi cocuguyla kavga eden ogrenciyi bulmus, dövmeye kalkmis 😳 yani cocuklar arasinda boyle seyler yasanabilir, velilerin bu sekilde mudahalesini gerektirecek bir durum yasanmadigi surece çözümü ogretmene birakmalilar. Tamam cocugunu savunmak istemis vs ama mincirmis yani alt tarafi. Karsidaki de cocuk nihayetinde. Oyle yapmayalım ama, arkadasinin cani aciyabilir, guzel guzel oynayalim falan de gec. Cocugu korkutmanin ne anlami var?
C Calcifer canim velilerin surekli her olayda mudahale etmesi yuzunden cocuklar uzerinde disiplin saglamak imkansizlasti. Ogretmene kafa tutar hale geldiler. Bana sorarsan ogretmenine birak. Eger tekrar yasanirsa sen direk konusursun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X